Articole noi

  Urzica-vie, un remediu eficient anti-cancer

  Urzica-vie (Urtica Dioica) contra hiperplaziei benigne de prostată Hiperplazia benignă de prost...

  Beneficiile somnului și exercițiilor fizice…

  Beneficiile anti-cancer ale somnului Studiile arată că există o legătură clară între cance...

  Celulele NK și funcția lor împotriva cance…

  Cum să ne îmbunătățim funcția imunitară prin stimularea celulelor naturale ucigașe? Celule...

  Opțiuni alternative de tratament pentru canc…

  Medicina complementară și alternativă (CAM) și cancerul de sân Cum pot ajuta tratamentele CAM...

  Alga AFA și terapia cu celule stem (II)

  Despre importanța celulelor NK sau Natural Killers pentru organism S-a demonstrat recent faptul c...

  Cauta in site

  Inregistrare

  Suntem si pe Facebook

  Extractul de vâsc ca remediu anticancerigen (II)

  Cum acționează extractul de vâsc în organismul unei persoane afectată de cancer?

  Extractul de vâsc ca remediu anticancerigen (II) Studiile de cercetare au relevat, printre altele, următoarele efecte ale extractului de vâsc:

   - Induce apoptoza celulelor tumorale. În acest fel tumora încetează să crească și chiar începe să scadă în dimensiuni și uneori dispare. Apoptoza este un fenomen cunoscut sub numele de moarte celulară programată sau „sinucidere celulară”. Într-un mod simplu, ceea ce se întâmplă este degradarea unei celule în fragmente, delimitate de o membrană, care sunt ulterior fagocitate (ingerate) de un alt tip de celule ale sistemului imunitar. Există investigații în domeniul geneticii care relevă faptul că toate celulele organismului au, în genomul lor, programarea propriului timp de viață. Când se activează, celula se dezintegrează și moare. Din aceste cunoștințe, s-au dezvoltat teorii genetice, care încearcă să explice cancerul, ca urmare a unui eșec în programarea genetică și aceasta este ceea ce face ca o celulă normală să devină canceroasă.

   - Crește numărul și activitatea celulelor imune (limfocite, monocite, neutrofile), deprimate de boala în sine și prin administrarea de tratamente imunosupresoare sau imunosupresoare (chimioterapie și radioterapie).

   - Protejează ADN-ul celulelor sănătoase ale corpului, împotriva efectelor toxice ale medicamentelor citostatice și citotoxice (chimioterapie).

   - Chimioterapia și radioterapia vor fi mai bine tolerate, iar deteriorarea celulelor sănătoase va fi mai mică. Acest efect a fost observat odată cu administrarea extractului total al albumului Viscum (Iscador) și nu cu administrarea de lectine izolate.

   - Produce un infiltrat de celule inflamatorii peri-tumorale, care delimitează tumora, provocând încapsularea acesteia și, prin urmare, reduce considerabil riscul de metastaze îndepărtate, pe lângă scăderea (consumarea) dimensiunii tumorii.

   Crește temperatura corpului, o condiție prealabilă importantă pentru desfășurarea corectă a activităților metabolice și imunologice (inclusiv imunitatea anti-tumorală) la om.

  Efectele extractului de vâsc asupra cancerului de sân

   Cancerul de sân este unul dintre cele mai frecvente tipuri de cancer în rândul femeilor din întreaga lume. Datorită efectelor secundare care însoțesc tratamentele convenționale, comunitatea științifică a arătat, de ani buni, un interes față de vâsc, remediul fitoterapeutic cel mai utilizat în tratamentul cancerului încă de la Rudolf Steiner, urmând criterii antroposofice, a propus utilizarea sa pentru tratamentul cancerului în 1920, cu avantajul că este însoțit de foarte puține efecte secundare (doar unele reacții alergice).

   Aproximativ 1.500 de specii diferite de arbuști semi-parazitari din familia Lorantacee, prezenți în întreaga lume, a căror compoziție este variabilă în funcție de specie, regiune geografică și arborele gazdă sunt numite „vâsc”. Cel mai studiat este V. album, din care sunt comercializate diverse produse sub formă de preparate injectabile pentru tratamentul cancerului.

   Iată o revizuire a testelor de laborator și a studiilor clinice disponibile privind eficacitatea extractelor de album V. în cancerul de sân realizată de către profesioniști de la Universitatea Tehnologică din Malaezia.

   Eficacitatea citotoxică a diverselor extracte de vâsc pe liniile de celule canceroase a fost evaluată în numeroase investigații în vitro și în vivo, arătând rezultate pozitive. Se știe că apoptoza, imunomodularea și stimularea citokinelor proinflamatorii, care indică un echilibru mai bun al sistemului imunitar, sunt implicate printre mecanismele care stau la baza activității anticanceroase a vâscului.

   Majoritatea studiilor clinice incluse în această revizuire sugerează un efect benefic, cu dovezi bune privind supraviețuirea, percepția calității vieții în raport cu sănătatea, rata remisiilor și reducerea dozelor necesare de chimioterapie (cu reducerea consecințelor efectelor secundare ale acesteia).

   Cu toate acestea, eterogenitatea și dimensiunea redusă a eșantionului pe modelele la animale și în unele studii clinice înseamnă că rezultatele pot să nu fie întotdeauna considerate suficient de consistente. Autorii concluzionează că vâscul are un potențial promițător în tratamentul cancerului de sân, dar sunt necesare mai multe studii preclinice care stabilesc mecanismul precis de activitate antitumorală în liniile celulare canceroase, precum și dezvoltarea de studii clinice mai controlate, cu un număr mai mare de pacienți, prelungind timpul de urmărire, folosind doze standardizate și evaluând siguranța acestora, care sunt principalele limitări metodologice ale probelor efectuate anterior.

   Iscador, este numele cu care extrasul complet al plantei parazite Viscum Album este comercializat în Europa. Efectele sale stimulante asupra imunității naturale au fost evidențiate în multiple investigații „in vitro” (în laborator), la animale experimentale și confirmate în diferite studii clinice la om. Iscador, este un preparat realizat cu extractul complet din Viscum Album, plantă parazită a diferiților copaci gazdă, cum ar fi Mărul (Mali), Pin (Pini), Stejarul (Quercus), Ulmul (Ulmi) și Bradul (Abetis).

   Denumirea comercială a produsului este urmată de o literă (M, P, Qu, U, A) care indică arborele gazdă al vâscului. Cu toate acestea, substanțele active găsite în plantă sunt Lectinele I și II, Viscotoxina alfa și aminoacizii liberi (Arginină, Lisină etc.). Aceste principii se găsesc în diferite concentrații, în funcție de ele, de arborele gazdă și perioada în care planta este recoltată.

   Existența unei varietăți de prezentări și concentrații de Iscador se datorează faptului că în acest tratament, spre deosebire de tratamentele convenționale, medicul trebuie să ofere un tratament individualizat, adică îndreptat către bolnav și nu către boală. Prin urmare, nu există un regim de tratament standard care să funcționeze la toți bolnavii de cancer și doar medicul, care se bazează pe cunoștințele sale academice și experiența clinică, este cel care trebuie să selecteze și să prescrie cel mai potrivit tip de extract de vâsc pentru fiecare pacient.

  Reviziile studiilor clinice combinate referitoare la vâsc

   În recenziile recente, au fost analizate efectele vâscului asupra calității vieții, supraviețuirii și ameliorării simptomelor diferitelor tipuri de cancer:

   - Într-o revizuire care a inclus 26 de studii clinice randomizate, a fost măsurată calitatea vieții. În 22 din aceste studii, a fost observată o îmbunătățire a calității vieții. S-a observat o îmbunătățire a oboselii legate de chimioterapie, greață și vărsături, depresie, bunăstare emoțională și concentrare. Aceleași beneficii au fost observate și în cele 10 studii clinice controlate ne-randomizate care au fost revizuite.

   - Într-o revizuire a 21 de studii clinice randomizate la pacienți cu diferite tipuri de cancer, s-au măsurat răspunsul tumorii, calitatea vieții și suferința psihologică. Extractele de vâsc au fost utilizate singure, cu chimioterapie sau cu radioterapie. În majoritatea studiilor, beneficiile au fost raportate de către majoritatea pacienților.

   - Într-o revizuire a 10 studii clinice randomizate, în care au fost utilizate extractele de vâsc la pacienții cu diferite tipuri de cancer, s-au măsurat calitatea vieții și supraviețuirea acestora. Nu s-au observat diferențe de supraviețuire sau măsurători ale calității vieții la pacienții care au primit vâsc în comparație cu cei care nu au primit.

  S-au observat efecte secundare sau riscuri ale extractului de vâsc?

   Au fost raportate puține reacții adverse grave ale utilizării de extracte de vâsc. Efectele secundare sunt inflamația și durerea la locul injecției, cefaleea, febra și frisoanele. Într-o revizuire, s-a constatat că tratamentul nu a redus răspunsul sistemului imunitar. În unele cazuri, dozele mari de vâsc au afectat ficatul, dar această deteriorare ar putea fi corectată. Într-o altă revizuire a studiilor clinice, au fost raportate efecte adverse, precum probleme circulatorii, tromboflebite, ganglioni umflați și reacții alergice. Au fost raportate puține cazuri de reacții alergice severe, precum șocul anafilactic.


  Spirulina – efecte mi…

  Spirulina, unul din cele mai vechi organisme de pe pământ  Spirulina (Spirulina platensis) este o microalgă de culoare verde-albastru c...

  Mai mult

  Ciuperci medicinale cu …

  Istoricul și utilizarea ciupercilor medicinale  China a fost leagănul micoterapiei și, deși ciupercile medicinale au fost folosite din...

  Mai mult

  Semințele și uleiul d…

  Ce este uleiul de negrilică?  Dacă aruncăm o privire asupra sutelor de articole științifice care au fost publicate despre beneficiile...

  Mai mult

  Kalanchoe: o plantă cu…

  Trei tipuri de Kalanchoe: Daigremontiana, Gastonis și Pinnata  Există multe plante medicinale care sunt remedii recunoscute în tratamen...

  Mai mult

  Extractul de vâsc ca r…

  Cum acționează extractul de vâsc în organismul unei persoane afectată de cancer?  Studiile de cercetare au relevat, printre altele, u...

  Mai mult

  Cânepa, o plantă sacr…

  Cânepa conține mai mult de 450 substanțe vindecătoare  Imaginați-vă o plantă care a ajutat mii (poate chiar milioane) de persoane c...

  Mai mult

  Extractul de vâsc ca r…

  Informații generale despre medicina complementară și alternativă  Medicina complementară și alternativă (MCA), care se numește și...

  Mai mult

  Enzimele sistemice prot…

  Ce sunt enzimele?  Enzimele joacă un rol vital pentru sănătatea ființelor umane. Acestea sunt necesare pentru o digestie optimă, abso...

  Mai mult

  Coenzima Q10 și rolul …

  Ce este coenzima Q10?  CoQ10 este, de asemenea, cunoscută sub numele de coenzima Q10, vitamina Q10 sau ubichinonă și este un compus nat...

  Mai mult

  Vitamina C și cancerul…

  Vitamina C și cancerul  Vitamina C este considerată „regina antioxidanților” și are beneficii importante pentru sănătate în gen...

  Mai mult

  Gheara-mâței, remediu…

   Gheara-mâței este eficientă în numeroase afecțiuni  Gheara-mâței este numele comun pe care îl primește o plantă lemnoasă care...

  Mai mult

  Ciuperca Agaricus: reme…

  Agaricus, ciuperca soarelui – un miracol al naturii  Dintre toate ciupercile medicinale, ciuperca soarelui (Agaricus blazei), este rec...

  Mai mult

  Ciuperca Shiitake prote…

  Ciuperca Shiitake, un remediu oriental valoros  Ciupercile medicinale sunt foarte eficiente în combaterea directă a diverselor tipuri de...

  Mai mult

  Vitamine și minerale c…

  Legătura dintre alimente și cancer  De ce există o conexiune atât de puternică între anumite alimente și reducerea riscului d...

  Mai mult

  Remedii contra cancerul…

  Care sunt tipurile de cancer de piele? Remedii contra cancerului de piele  Există trei tipuri comune de cancer de piele. Dacă sunt ...

  Mai mult

  Cuișoarele și preveni…

  Despre utilizarea tradițională a cuișoarelor   Cuișoarele sunt mugurii aromatici ai arborelui numit Syzygium aromaticum. Acești mugur...

  Mai mult

  Păpădia și efectele …

  Păpădia și beneficiile sale pentru sănătate  Ceaiul de păpădie (Taraxacum officinale) este apreciat ca fiind unul dintre cele mai...

  Mai mult

  Vitamina B3 reduce risc…

  Vitamina B3 și cancerul de piele  Un studiu medical, publicat recent în revista New England Journal of Medicine (Revista de Medicină di...

  Mai mult

  Uleiul de santal luptă…

  Uleiul esențial de santal și cancerul de sân  Santalul este cunoscut de mult timp datorită efectelor sale anticancerigene, mai ales c...

  Mai mult

  Semințe cu proprietă…

  Semințe cu proprietăți anticancerigene  În căutarea tratamentelor contra diferitelor tipuri de cancere, mai multe cercetări medicale...

  Mai mult

  Ciuperca Reishi - remed…

  Ciuperca Reishi are puternice proprietăți anti-cancer, anti-virale și anti-bacteriene  În prezent, ciuperca Reishi (Ganoderma lucidum)...

  Mai mult

  Plante medicinale care …

  Plante medicinale care combat cancerul (III)  De mii de ani, plantele medicinale au fost folosite ca remedii pentru tratarea diverselor bo...

  Mai mult

  Plante medicinale care …

   Plantele medicinale luptă eficient împotriva cancerului  De mii de ani, plantele medicinale au fost folosite ca remedii pentru tratare...

  Mai mult

  Plante medicinale care …

  Plantele medicinale luptă eficient contra cancerului  Doar în anul 2015, s-a estimat că aproximativ 1.658.370 de cazuri noi de cancer a...

  Mai mult

  Antocianina, un aliat c…

  Antocianina, un aliat contra cancerului  Numeroase cercetări medicale au demonstrat deja în repetate rânduri faptul că multe ali...

  Mai mult

  Vitamina K poate preven…

  Vitamina K și prevenirea bolilor  Numeroase cercetări științifice au evidențiat beneficiile pe care le are Vitamina K pentru sănăta...

  Mai mult

  Puterea anticancerigen…

  Natura și remediile sale anticancerigene  Tratamentele alternative pentru combaterea cancerului au evoluat în mod semnificativ în ultim...

  Mai mult

  Graviola poate preveni …

  Graviola poate preveni cancerul  Natura ne oferă cu generozitate multe elemente naturale care impulsionează și ne ajută la menținerea...

  Mai mult

  Vitamina D reduce riscu…

  Vitamina D poate reduce riscul de cancer  Carole Baggerly este directoarea fundației GrassrootsHealth. Misiunea acestei organizații este...

  Mai mult

  Secretul populației ca…

  Secretul populației care nu are cancer  În ziua de azi, cancerul este din păcate una dintre cele mai mari amenințări. Știința și m...

  Mai mult

  Probioticele pot preven…

  Ce sunt probioticele?  Oamenii de știință au studiat probioticele cu un interes special în ultimii ani datorită multiplelor beneficii...

  Mai mult

  Remedii preventive cont…

  Remedii preventive contra cancerului  Principala cauză a cancerului este stilul de viață modern, alimentele procesate, excesul de aditi...

  Mai mult

  Antioxidanții și prev…

  Ce sunt radicalii liberi și ce rol au în formarea cancerului?  Radicalii liberi sunt compuși chimici foarte reactivi care pot deteriora...

  Mai mult

  Vitamina C, remediu con…

  Vitamina C, remediu contra cancerului (II)  Dr. Ronald Hunninghake (Statele Unite) este un expert în studiul acestei vitamine și este re...

  Mai mult

  Vitamina C, remediu con…

  Aspecte generale despre vitamina C   - Vitamina C este un nutrient care se găsește în alimente și în unele suplimente alimentare. Vit...

  Mai mult

  5 suplimente naturale c…

    5 suplimente naturale contra cancerului  Natura, în generozitatea sa, ne pune la dispoziție nenumărate remedii și alimente vindec...

  Mai mult