Sanohelp

  Sanohelp - Extract de turmeric. 

      Antitumoral. Antiinflamator.

     Medica Stem- Antitumoral.

   Regenerare celulara. Imunitate.

  Vitamina c alcalina forte

       Vitamina C Alcalină Forte.

     Alcalinizantă. Antioxidantă.

  Sanocell

          SanoCell - Antitumoral.

      Antioxidant. Anticancerigen.

    

  Articole noi

  Aminoacizii esențiali: pilonii necunoscuți ai…

  Aminoacizii esențiali mențin sănătatea optimă Aminoacizii esențiali sunt adesea eroii necunoscuți ...

  Optimizarea digestiei și metabolismului prin …

  Ayurveda te ajută să optimizezi digestia și metabolismul Introducere În Ayurveda, o digestie sănă...

  Rutina zilnică ayurvedică: cheia pentru un st…

  Rutină zilnică este esențială pentru sănătate O rutină zilnică, sau Dinacharya, conform Ayurvedei...

  Top 5 terapii ayurvedice pentru reducerea str…

   Ayurveda oferă metode naturale pentru gestionarea stresului Introducere  Într-o lume tot mai ag...

  Ayurveda în complementarea tratamentului canc…

  Abordări naturale de vindecare a cancerului prin Ayurveda Introducere Confruntarea cu cancerul es...

  Cauta in site

  Inregistrare

  Suntem si pe Facebook

  Cuișoarele și prevenirea cancerului

  Despre utilizarea tradițională a cuișoarelor

    Cuișoarele sunt mugurii aromatici ai arborelui numit Syzygium aromaticum. Acești muguri uscați se folosesc ca și condimente în gastronomia din întreaga lume.

   Cuișoarele au fost utilizate de secole întregi în diverse ramuri medicale tradiționale incluzând Ayurveda (Medicina Tradițională Indiană) și Medicina Tradițională Chineză, dar și în alte țări precum Indonezia, Tailanda și Japonia.

   Ca uz medicinal, cuișoarele sunt în principal folosite pentru combaterea unui mare număr de infecții, inclusiv a celor cauzate de bacterii, virusuri și ciuperci. De asemenea, cuișoarele au puternice efecte anestezice, fiind utilizate în mod frecvent pentru combaterea infecțiilor dentare. Terapiile tradiționale au utilizat în principal cuișoarele pentru ameliorarea tulburărilor gastrointestinale, a afecțiunilor rinichilor și splinei și pentru calmarea diverselor dureri.

   Cuișoarele eliberează căile respiratorii și acționează ca un puternic expectorant pentru căile respiratorii superioare, fiind utile pentru combaterea răcelilor, a bronșitei, sinuzitei, tusei și astmului. Medicina indiană Ayurveda menționează de asemenea că cuișoarele se numără printre cele mai eficiente plante folosite pentru întărirea sistemului imunitar. Cuișoarele conțin anumiți compuși specifici care ajută la întărirea sistemului imunitar prin intermediul creșterii numărului de globule albe din organism.

   Așadar, cuișoarele au proprietăți antivirale, antiseptice, antibacteriene și antifungice, însă diverse studii medicale preliminare au demonstrat deja că uleiul de cuișoare este și un puternic agent anticancer.

   Să vedem în acest articol modul în care acționează compușii specifici din cuișoare asupra încetinirii dezvoltării celulelor canceroase.

  Cuișoarele și prevenirea cancerului

   Studiile medicale preliminare au sugerat faptul că uleiul de cuișoare poate juca un rol anticancerigen preventiv, în mod particular în cazurile de cancer de plămâni, piele și ale aparatului digestiv.

   Societatea Americană pentru studiul Cancerului a afirmat că încă mai sunt necesare anumite studii pentru a se determina rolul specific al anumitor remedii naturiste, inclusiv al cuișoarelor, în tratarea și prevenirea cancerului.

   Cercetătorii de la Universitatea din Minnesota, Universitatea din Pittsburg (Statele Unite) și Universitatea de Medicină din Beijing, capitala Chinei au efectuat împreună o serie de experimente. Astfel, cercetătorii au testat o varietate de celule canceroase umane în laborator, folosind diferite extracte de cuișoare.

   Cercetătorii implicați în acest studiu au descoperit că extractul de cuișoare dulci a încetinit activitatea și creșterea celulelor de cancer de colon, a celulelor de cancer de sân, a celulelor de cancer de ovar și a cancerului de ficat. În același timp, extractul de cuișoare nu a cauzat niciun fel de daune celulelor normale, fapt care a fost evidențiat în cazul multor extracte sau substanțe naturale.

   În mod surprinzător, s-a constatat că extractul de cuișoare a încetinit dezvoltarea celulelor canceroase într-un mod independent de doza administrată. Aceasta înseamnă că, cu cât s-a aplicat mai mult extract de cuișoare, cu atât au fost mai mari efectele anticancer. Acest rezultat este considerat a fi standardul optim pentru a se determina dacă un compus particular cauzează acest efect.

  Extragerea compușilor anticancer din cuișoare

   Extractul care s-a dovedit a fi cel mai eficient a fost un extract pe bază de etanol. Aceasta înseamnă că cuișoarele au fost lăsate în alcool, iar soluția care a rezultat în urma acestui proces a fost cea care s-a utilizat în cazul studiului respectiv. Mai precis, cuișoarele au fost lăsate în alcool de 95% timp de 72 ore la temperatura ambiantă. Apoi, extractul de cuișoare a fost concentrat într-o soluție tip.

   Acest proces de extracție are efectul de a elibera compușii medicinali din cuișoare care nu sunt întotdeauna eliberați dacă aceste plante se consumă ca atare. Aceasta este o metodă care a fost extrem de utilizată de către medicii tradiționali timp de secole. În prezent, aceste extracte se mai numesc tincturi.

   Cuișoarele conțin mulți compuși medicinali diferiți, așa cum este cazul multor altor plante sau ierburi medicinale. Compușii specifici din cuișoare care au fost izolați și identificați de către cercetători sunt: eugenolul, β-cariofilenul, humulenul, chavicolul, salicilatul de metil, α-ylangenul, eugenonul, eugenina, ramnetina, kaempferolul, eugenitina, acidul oleanolic, stigmasterolul, campesterolul și altele.

   Varietatea acestor compuși au fost clasificați ca fiind sesquiterpene, flavonoizi, triterpenoide și altele.

  Acidul oleanolic: un puternic agent anticancer

   Studiul menționat anterior nu este primul care a evidențiat că acidul oleanolic din cuișoare este un agent anticancerigen puternic. Un alt studiu medical, realizat în anul 2013 în cadrul Academiei de Științe din China a descoperit faptul că acidul oleanolic din cuișoare a întrerupt și a oprit ulterior ciclul celular al celulelor umane de cancer de pancreas.

   Cercetătorii care au realizat acest studiu au descoperit de asemenea că acidul oleanolic are strategii diferite (mecanisme de acțiune), prin care interferează cu mitocondriile celulelor canceroase și determină alterarea genelor (ADN-ului) celulelor canceroase.

   Acest studiu, publicat în revista de specialitate numită Oncology Research (Cercetarea Cancerului), a explicat proba utilizată prin intermediul unui sistem de incubare care simula capacitatea acestor celule canceroase de a crește în interiorul corpului. Astfel, cercetătorii au descoperit că extractul de cuișoare a putut stopa dezvoltarea celulelor canceroase. Constituenții activi pe care i-au identificat în cazul extractului de cuișoare au fost acidul oleanolic și eugenolul. “Extractul de cuișoare ar putea reprezenta un tratament nou și inovator pentru cancer, prin utilizarea acestei plante terapeutice. Acidul oleanolic din cuișoare este unul dintre compușii responsabili de acțiunea antitumorală specifică”, au afirmat cercetătorii care au condus acest studiu.

   În același timp, cercetătorii au atras atenția asupra faptului că mai sunt necesare studii suplimentare pentru a putea înțelege în profunzime efectele pe care acești compuși îi au asupra celulelor afectate de cancer. Totuși, studiile și testele medicale efectuate până în prezent au indicat că extractul de cuișoare este un puternic agent în lupta contra cancerului.


  Enzime pancreatice și c…

  Introducere: situația actuală a cancerului pancreatic Anul acesta, se estimează că peste 56.000 de americani vor fi diagnosticați cu cance...

  Mai mult

  Vâscul, un redutabil re…

  Rolurile emergente ale vâscului în managementul malignității Vâscul face parte dintr-un grup de plante semi-parazite din ordinul Santalale...

  Mai mult

  Hipertermia si rolul ei…

  Ce este hipertermia? Faptul că hipertermia sau căldura în toate formele ei este bună pentru corp pare să fie o cunoaștere instinctuală pen...

  Mai mult

  Spirulina – efecte mira…

  Spirulina, unul din cele mai vechi organisme de pe pământ  Spirulina (Spirulina platensis) este o microalgă de culoare verde-albastru care ...

  Mai mult

  Ciuperci medicinale cu …

  Istoricul și utilizarea ciupercilor medicinale  China a fost leagănul micoterapiei și, deși ciupercile medicinale au fost folosite din timp...

  Mai mult

  Semințele și uleiul de …

  Ce este uleiul de negrilică?  Dacă aruncăm o privire asupra sutelor de articole științifice care au fost publicate despre beneficiile uleiu...

  Mai mult

  Kalanchoe: o plantă cu …

  Trei tipuri de Kalanchoe: Daigremontiana, Gastonis și Pinnata  Există multe plante medicinale care sunt remedii recunoscute în tratamentele...

  Mai mult

  Extractul de vâsc ca re…

  Cum acționează extractul de vâsc în organismul unei persoane afectată de cancer?  Studiile de cercetare au relevat, printre altele, următoa...

  Mai mult

  Cânepa, o plantă sacră …

  Cânepa conține mai mult de 450 substanțe vindecătoare  Imaginați-vă o plantă care a ajutat mii (poate chiar milioane) de persoane cu litera...

  Mai mult

  Extractul de vâsc ca re…

  Informații generale despre medicina complementară și alternativă  Medicina complementară și alternativă (MCA), care se numește și medicina ...

  Mai mult

  Enzimele sistemice prot…

  Ce sunt enzimele?  Enzimele joacă un rol vital pentru sănătatea ființelor umane. Acestea sunt necesare pentru o digestie optimă, absorbția ...

  Mai mult

  Coenzima Q10 și rolul s…

  Ce este coenzima Q10?  CoQ10 este, de asemenea, cunoscută sub numele de coenzima Q10, vitamina Q10 sau ubichinonă și este un compus natural...

  Mai mult

  Vitamina C și cancerul …

  Vitamina C și cancerul  Vitamina C este considerată „regina antioxidanților” și are beneficii importante pentru sănătate în general, dar și...

  Mai mult

  Gheara-mâței, remediu c…

   Gheara-mâței este eficientă în numeroase afecțiuni  Gheara-mâței este numele comun pe care îl primește o plantă lemnoasă care crește în zo...

  Mai mult

  Ciuperca Agaricus: reme…

  Agaricus, ciuperca soarelui – un miracol al naturii  Dintre toate ciupercile medicinale, ciuperca soarelui (Agaricus blazei), este recuno...

  Mai mult

  Ciuperca Shiitake prote…

  Ciuperca Shiitake, un remediu oriental valoros  Ciupercile medicinale sunt foarte eficiente în combaterea directă a diverselor tipuri de ca...

  Mai mult

  Vitamine și minerale co…

  Legătura dintre alimente și cancer  De ce există o conexiune atât de puternică între anumite alimente și reducerea riscului de a sufe...

  Mai mult

  Remedii contra cancerul…

  Care sunt tipurile de cancer de piele? Remedii contra cancerului de piele  Există trei tipuri comune de cancer de piele. Dacă sunt det...

  Mai mult

  Cuișoarele și prevenire…

  Despre utilizarea tradițională a cuișoarelor   Cuișoarele sunt mugurii aromatici ai arborelui numit Syzygium aromaticum. Acești muguri usca...

  Mai mult

  Păpădia și efectele sal…

  Păpădia și beneficiile sale pentru sănătate  Ceaiul de păpădie (Taraxacum officinale) este apreciat ca fiind unul dintre cele mai bune re...

  Mai mult

  Vitamina B3 reduce risc…

  Vitamina B3 și cancerul de piele  Un studiu medical, publicat recent în revista New England Journal of Medicine (Revista de Medicină din An...

  Mai mult

  Uleiul de santal luptă …

  Uleiul esențial de santal și cancerul de sân  Santalul este cunoscut de mult timp datorită efectelor sale anticancerigene, mai ales când es...

  Mai mult

  Semințe cu proprietăți …

  Semințe cu proprietăți anticancerigene  În căutarea tratamentelor contra diferitelor tipuri de cancere, mai multe cercetări medicale recent...

  Mai mult

  Ciuperca Reishi - remed…

  Ciuperca Reishi are puternice proprietăți anti-cancer, anti-virale și anti-bacteriene  În prezent, ciuperca Reishi (Ganoderma lucidum) este...

  Mai mult

  Plante medicinale care …

  Plante medicinale care combat cancerul (III)  De mii de ani, plantele medicinale au fost folosite ca remedii pentru tratarea diverselor bol...

  Mai mult

  Plante medicinale care …

   Plantele medicinale luptă eficient împotriva cancerului  De mii de ani, plantele medicinale au fost folosite ca remedii pentru tratarea di...

  Mai mult

  Plante medicinale care …

  Plantele medicinale luptă eficient contra cancerului  Doar în anul 2015, s-a estimat că aproximativ 1.658.370 de cazuri noi de cancer au fo...

  Mai mult

  Antocianina, un aliat c…

  Antocianina, un aliat contra cancerului  Numeroase cercetări medicale au demonstrat deja în repetate rânduri faptul că multe alimente...

  Mai mult

  Vitamina K poate preven…

  Vitamina K și prevenirea bolilor  Numeroase cercetări științifice au evidențiat beneficiile pe care le are Vitamina K pentru sănătatea noas...

  Mai mult

  Puterea anticancerigenă…

  Natura și remediile sale anticancerigene  Tratamentele alternative pentru combaterea cancerului au evoluat în mod semnificativ în ultimii a...

  Mai mult

  Graviola poate preveni …

  Graviola poate preveni cancerul  Natura ne oferă cu generozitate multe elemente naturale care impulsionează și ne ajută la menținerea stări...

  Mai mult

  Vitamina D reduce riscu…

  Vitamina D poate reduce riscul de cancer  Carole Baggerly este directoarea fundației GrassrootsHealth. Misiunea acestei organizații este de...

  Mai mult

  Secretul populației car…

  Secretul populației care nu are cancer  În ziua de azi, cancerul este din păcate una dintre cele mai mari amenințări. Știința și medicina m...

  Mai mult

  Probioticele pot preven…

  Ce sunt probioticele?  Oamenii de știință au studiat probioticele cu un interes special în ultimii ani datorită multiplelor beneficii pe ca...

  Mai mult

  Remedii preventive cont…

  Remedii preventive contra cancerului  Principala cauză a cancerului este stilul de viață modern, alimentele procesate, excesul de aditivi a...

  Mai mult

  Antioxidanții și preven…

  Ce sunt radicalii liberi și ce rol au în formarea cancerului?  Radicalii liberi sunt compuși chimici foarte reactivi care pot deteriora cel...

  Mai mult