Sanohelp

Sanohelp - Extract de turmeric. 

    Antitumoral. Antiinflamator.

Vitamina c alcalina forte

     Vitamina C Alcalină Forte.

   Alcalinizantă. Antioxidantă.

Cercetări în domeniul cancerului

Hemangioblastomul: simptome și recomandări

Scris de Ayurvedic Medica

Care sunt simptomele hemangioblastomului?

 Hemangioblastoamele sunt tumori rare, necanceroase, care se formează de obicei în creier, măduva spinării sau retina ochiului. Deși hemangioblastoamele sunt benigne (nu dăunătoare) și cresc încet, uneori pot deveni suficient de mari pentru a apăsa structurile din sistemul nervos central (creierul și măduva spinării). Această presiune poate provoca simptome neurologice, cum ar fi dureri de cap, slăbiciune, pierderi senzoriale, probleme de echilibru și coordonare și hidrocefalie (acumularea lichidului spinal în creier).

Cauza hemangioblastoamelor este un mister, deși unii oameni le pot dezvolta ca parte a unui sindrom genetic numit boala Von Hippel-Lindau (VHL). VHL se caracterizează prin creșterea unei varietăți de tumori benigne și maligne. Acest articol va discuta despre simptomele obișnuite ale hemangioblastoamelor de care trebuie să fiți atenți, potențialele complicații și când să consultați un medic pentru un diagnostic și tratament. Majoritatea persoanelor cu hemangioblastoame vor dezvolta simptome, dar acest lucru nu este întotdeauna cazul. Simptomele variază de la persoană la persoană și unii oameni au puține sau deloc simptome. Simptomele dumneavoastră vor depinde de localizarea și dimensiunea tumorii. Unele simptome comune includ:

 - Durere de cap

 - Greață sau vărsături

 - Amețeli sau vertij

 - Probleme de echilibru și coordonare sau ataxie

 - Vedere încețoșată sau pierderea vederii dacă tumora afectează retina

 

Simptome mai rare

 Pe măsură ce hemangioblastoamele cresc, tumorile pot apăsa asupra structurilor sistemului nervos central și pot provoca simptome neurologice. Aceste simptome pot include următoarele:

- Slăbiciune la nivelul extremităților inferioare sau slăbiciune la nivelul picioarelor

- Slăbiciune la nivelul membrelor superioare sau slăbiciune la nivelul brațelor

- Vezica urinară neurogenă sau lipsa controlului vezicii urinare din cauza unei leziuni ale sistemului nervos

 Tumorile sporadice ale hemangioblastomului apar de obicei la persoanele care au 50 sau 60 de ani, în timp ce tumorile asociate VHL sunt adesea detectate mai devreme, când oamenii au 30 sau 40 de ani.2 Prezența unui hemangioblastom poate sugera o anomalie genetică subiacentă. Dacă este detectat unul, este probabil să fiți supus unor teste genetice pentru VHL și supraveghere (vizionare îndeaproape) a tumorii dumneavoastră. Hemangioblastoamele mari care sunt lăsate netratate pot provoca leziuni ale nervilor creierului și chiar pierderea vederii. În cele din urmă, hemangioblastoamele netratate pot duce la complicații, cum ar fi o acumulare de lichid în creier. De fapt, experții estimează că hidrocefalia se dezvoltă la 5%-29% dintre pacienți. Hidrocefalia poate determina alterarea stării psihice în aproximativ 10% din aceste cazuri.1 Controalele regulate cu medicul dumneavoastră sunt importante pentru a monitoriza creșterea, dimensiunea și aspectul acestor tumori benigne.

Când să mergeți la medic?

 Hemangioblastoamele pot provoca simptome neurologice semnificative și daune ireversibile dacă nu sunt abordate în timp util. Unii oameni învață să trăiască cu unele modificări ale funcției lor neurologice, dar ar trebui să discutați cu un profesionist din domeniul sănătății dacă aveți modificări chiar ușoare ale simptomelor. Orice modificare poate indica o creștere a tumorii noi sau recurente. Dacă aveți noi dificultăți de echilibru și coordonare, slăbiciune la nivelul picioarelor, modificări ale vederii, pierderea controlului intestinului sau vezicii urinare sau pierderea abilităților senzoriale, solicitați imediat asistență medicală. Hemangioblastoamele au de obicei o creștere lentă, dar pe baza locației lor tipice, care de obicei este aproape de o cantitate mare de sânge, aceste tumori vasculare pot crește rapid. Dacă sunteți diagnosticat cu un hemangioblastom, consultați-vă în mod regulat cu medicul dumneavoastră. Monitorizarea simptomelor și tratamentul, cum ar fi intervenția chirurgicală sau radiațiile, sunt, de asemenea, pași importanți pentru a vă îmbunătăți calitatea vieții și a vă îmbunătăți perspectiva generală.