Sanohelp

  Sanohelp - Extract de turmeric. 

      Antitumoral. Antiinflamator.

     Medica Stem- Antitumoral.

   Regenerare celulara. Imunitate.

  Vitamina c alcalina forte

       Vitamina C Alcalină Forte.

     Alcalinizantă. Antioxidantă.

  Sanocell

          SanoCell - Antitumoral.

      Antioxidant. Anticancerigen.

    

  Articole noi

  Insomnia: cauze, impact și soluții bazate pe …

  Ce este insomnia și cum ne afectează? Insomnia este o tulburare de somn care afectează capacitatea...

  Mențineți-vă mintea activă: cum să preveniți …

  Importanța proactivității în menținerea sănătății mintale Demența afectează milioane de oameni în ...

  Importanța somnului pentru sănătate: o privir…

  Începutul călătoriei în lumea somnului Somnul, adesea neglijat în viața agitată de azi, este un pi...

  Astenia de primăvară: combaterea simptomelor …

  Oboseala de sezon: înțelegerea asteniei de primăvară Primăvara aduce nu doar flori și soare, ci, p...

  Remisiile spontane ale cancerului: un fenomen…

  Ce sunt remisiile spontane ale cancerului? Conform datelor Organizației Mondiale a Sănătății, canc...

  Cauta in site

  Inregistrare

  Suntem si pe Facebook

  Pericolul declanșării tumorilor cardiace și cerebrale

  Un nou studiu leagă radiațiile telefonului mobil de tumorile cardiace și cerebrale

  Dovezile tot mai numeroase sugerează că radiația câmpului electromagnetic (EMF) de la telefoanele mobile poate provoca creșterea anormală a celulelor și determina apariția cancerului. Încă din 2011, dovezile au fost suficient de puternice pentru ca Agenția Internațională pentru Cercetare a Cancerului, componenta de cercetare a cancerului a Organizației Mondiale a Sănătății, să declare telefoanele mobile drept „posibil cancerigene” din Grupul 2B.

   Două studii finanțate de guvernul american atrag din nou atenția asupra acestei legături. Cercetarea în valoare de 25 de milioane de dolari realizată de Programul Național de Toxicologie (NTP) - un program de cercetare început în 1978 de Departamentul de Sănătate și Servicii Umane (HHS) engleză) din Statele Unite, acum găzduit la Institutul Național de Sănătate a Mediului (NIEHS) - include două studii separate; unul la șoareci și unul la șobolani. Studiile, în care 3.000 de animale au fost expuse la tipul de radiații emise de telefoanele mobile 2G și 3G, se spune că sunt cele mai extinse, efectuate până în prezent. Cercetătorii au descoperit că șobolanii masculi aveau mai multe șanse de a dezvolta tumori cardiace, în timp ce șobolanii femele și nou-născuți care au fost expuși la niveluri ridicate de radiații în timpul sarcinii și alăptării au avut mai multe șanse de a avea greutate corporală mică.

   Deteriorarea ADN-ului și a țesutului cardiac a fost observată și la șobolani masculi și femele, dar nu și la șoareci. Cu toate acestea, alte tipuri de tumori au apărut la ambele tipuri de animale, inclusiv tumori pe creier, prostată, ficat și pancreas. Potrivit cercetătorilor, dacă aceste rezultate pot fi confirmate, atunci radiația telefonului mobil ar putea fi un cancerigen „slab”. Animalele din aceste studii au fost expuse la radiația telefonului mobil timp de nouă ore pe zi timp de doi ani (practic viața unui șobolan). Potrivit cercetătorilor, acest nivel de expunere este mult mai mare decât la care sunt expuși oamenii, ceea ce face dificilă extrapolarea impactului pe care l-ar putea avea radiația telefonului mobil asupra oamenilor. Cu excepția cazului în care telefonul dumneavoastră se află într-o geantă Faraday, în modul avion sau este oprit complet, el încă emite radiații, expunându-vă la radiații cu microunde chiar și atunci când nu vorbiți la telefon.

   Faptul că această realitate este complet ignorată este o omisiune gravă. După cum a notat The New York Times, tumorile cardiace (schwannoame maligne) găsite la șobolanii masculi sunt „asemănătoare cu neuroamele acustice, tumori benigne la oameni care implică nervul care leagă urechea de creier și care au fost legate în unele studii de utilizarea telefoanelor mobile”. Oamenii de știință și-au exprimat, de asemenea, surprinderea de a descoperi daunele ADN-ului, deoarece înțelegerea convențională este aceea că radiațiile de radiofrecvență neionizante nu pot deteriora ADN-ul. „Nu credem că înțelegem suficient din aceste rezultate pentru a putea acorda un grad ridicat de încredere în descoperiri”, a declarat reporterilor John Bucher, Ph.D., un om de știință senior al Programului Național de Toxicologie.

   Bucher a remarcat, de asemenea, că „modelele de afectare a țesutului cerebral la aceste animale nu sunt în mod deosebit în concordanță cu rezultatele tumorii”. Însă leziunile cerebrale sunt leziuni ale creierului, chiar dacă nu duc în mod specific la cancer! De fapt, principalul pericol cauzat de radiațiile telefonului mobil nu este cancerul la creier în sine, ci daunele sistemice celulare și mitocondriale, care dăunează sănătății generale și care pot contribui la orice număr de probleme de sănătate și boli cronice. Se estimează că în Statele Unite, 80.000 de bărbați, femei și copii sunt diagnosticați cu o tumoare pe creier în fiecare an, în timp ce 787.000 de oameni mor din cauza bolilor de inimă în fiecare an. Raritatea relativă a cancerului la creier vă poate face să credeți că telefoanele mobile sunt obiecte sigure. La urma urmei, atunci când 91% din populația adultă din Statele Unite deține un telefon mobil și mai puțin de 0,02% dezvoltă o tumoare pe creier, ar putea părea că utilizarea telefonului mobil este benignă. Însă, dovezile obținute până în prezent arată că nu este chiar așa.

   Chiar și aceste studii NIH dezvăluie leziuni ale ADN-ului și ale celulelor, deși cercetătorii insistă că nu există o explicație pentru acest lucru, în ciuda faptului că alți oameni de știință și specialiști EMF au prezentat dovezi cu privire la o serie de mecanisme diferite de deteriorare. De exemplu, cercetarea lui Allan Frey de la Biroul de Cercetare Navală din Statele Unite dezvăluie că radiațiile telefonului mobil slăbesc membranele celulare și bariera hemato-encefalică. Unele dintre experimentele sale au arătat că colorantul injectat în animale poate pătrunde în creier atunci când este expus la semnale digitale cu microunde pulsate. Această cercetare a fost făcută în anii 1960, înainte de introducerea telefoanelor mobile. La acea vreme, radarele și cuptorul cu microunde erau în centrul atenției. Astăzi, aceste descoperiri sunt deosebit de remarcabile, deoarece telefoanele mobile sunt ținute aproape de creier.

   Ceea ce trebuie să rețineți este că radiațiile de la telefonul mobil slăbesc bariera hemato-encefalică, ceea ce permite toxinelor din sânge să pătrundă în creier și în celulele din tot corpul. Mai jos vom rezuma probele produse de alți experți în domeniu, care pretind că au identificat unul sau mai multe mecanisme de deteriorare ale creierului.

  Aceeași informație, însă cu diferite interpretări

   Înainte de a intra în mecanismele de vătămare, este de remarcat faptul că, atunci când rezultatele parțiale ale studiilor NTP pe animale au fost publicate inițial acum doi ani, rezultatele au fost urmate de un avertisment de sănătate publică. De fapt, constatările preliminare au fost publicate devreme, deoarece cercetătorii au considerat că este prea important să aștepte. Christopher Portier, Ph.D., șeful pensionar al NTP care a fost implicat în lansarea studiului, a insistat că rezultatele au arătat clar cauză și efect. „Cu siguranță l-aș numi un studiu cauzal”, a spus el pentru Scientific American. În noiembrie 2016, David McCormick, Ph.D., director al Institutului de Cercetare Tehnologică din Illinois, unde a fost realizat studiul, a fost la fel de clar, spunând reporterilor: „Ceea ce spunem noi este că, pe baza studiilor efectuate pe animale, există este un posibil risc RF [radiofrecvență] de la telefoanele mobile, posibil cancerigen pentru oameni. Acestea sunt leziuni rare la rozătoare, deci concluzia noastră este că sunt legate de expunere.”

   După cum a menționat Microwave News, deși unele dintre datele despre patologie au fost actualizate de la lansarea inițială în 2016, modificările sunt minore. Cu toate acestea, interpretarea lui s-a schimbat destul de dramatic. Acum, deși constatările nu s-au schimbat, NTP insistă că „nu este o situație de mare risc” și că riscul pentru sănătatea umană este neglijabil. Microwave News enumeră o serie de posibile motive politice pentru această schimbare bruscă, inclusiv noul lider al NTP, disprețul actual al administrației Casei Albe pentru știința care amenință marile afaceri și faptul că jucătorii importanți din telecomunicații sunt Apple, Google și Microsoft. Oricare ar fi motivul, este clar că NTP subminează acum constatările care au fost considerate de mare importanță pentru sănătatea publică în urmă cu doar doi ani.

  CEM produc factori puternici de stres oxidativ

   Martin Pall, Ph.D., a identificat și publicat cercetări care descriu posibilele mecanisme moleculare pentru modul în care câmpurile electromagnetice de la telefoanele mobile și tehnologiile fără fir dăunează plantelor, animalelor și oamenilor. Procesul începe atunci când radiația cu microunde de joasă frecvență activează canalele de calciu dependente de tensiune (VGCC)23 - canale care se găsesc în membrana exterioară a celulelor. Odată activate, VGCC-urile se deschid, permițând intrarea anormală a ionilor de calciu în celulă. Această creștere a calciului intracelular și creșterea însoțitoare a semnalizării calciului par a fi responsabile pentru majoritatea daunelor care apar. Excesul de calciu activează oxidul de azot și, în timp ce oxidul de azot are multe beneficii pentru sănătate, excesul de oxid de azot reacționează cu superoxidul pentru a produce peroxinitriți, factori oxidanți extrem de puternici despre care se crede că sunt cauza principală a multor boli cronice actuale.

   Oxidul nitric este singura moleculă din corpul uman care este produsă la concentrații suficient de mari pentru a concura cu alte molecule pentru superoxid și este un precursor al peroxinitritului. În interiorul corpului, peroxinitriții modifică moleculele de tirozină din proteine ​​pentru a crea o nouă substanță, nitrotirozina, și nitratează proteina structurală. Modificările de nitrare sunt vizibile în biopsiile umane de ateroscleroză, ischemie miocardică, boli de inimă, boli inflamatorii intestinale, scleroză laterală amiotrofică și septică și boala pulmonară. Stresul oxidativ semnificativ de la peroxinitriti poate duce, de asemenea, la rupturile monocatenare ale ADN-ului. Această cale de distrugere oxidativă - declanșată de radiațiile de joasă frecvență emise de dispozitivele mobile - ar putea explica parțial rata fără precedent de creștere a bolilor cronice din 1990 și este o preocupare mult mai mare decât tumorile cerebrale.

   CEM tind să provoace mai multe disfuncții neurologice, probleme cardiace și infertilitate decât cancerul de creier

   Potrivit teoriei lui Pall, locațiile fizice în care VGCC sunt cele mai dense indică bolile care ar putea fi de așteptat de la expunerea cronică excesivă la CEM. Și se dovedește că cea mai mare densitate de VGCC se găsește în sistemul uman nervos, stimulatorul cardiac din inimă și testiculele masculine. Ca rezultat, EMF-urile pot contribui la probleme neurologice, neuropsihiatrice, cardiace și de reproducere. De fapt, studiile datând din anii 1950 și 1960 arată că sistemul nervos este organul cel mai sensibil la CEM. Unele dintre aceste studii prezintă modificări masive în structura neuronilor, inclusiv moartea celulelor și disfuncția sinaptică. Când VGCC-urile sunt activate în creier, ele eliberează neurotransmițători și hormoni neuroendocrini.

   La animalele expuse la EMF există efecte cumulate mari asupra creierului. Studiile polimorfismului genetic arată, de asemenea, că creșterea activității VGCC în anumite părți ale creierului produce o varietate de efecte neuropsihiatrice. Astfel, consecințele expunerii cronice a creierului la CEM includ anxietatea, depresia, autismul și boala Alzheimer, pe care Pall le detaliază într-un articol din 2016.

   Cercetările sugerează, de asemenea, că expunerea excesivă la CEM contribuie la probleme de reproducere la ambele sexe. Mai recent, cercetătorii au arătat că expunerea prenatală la câmpurile de frecvență electrică poate aproape tripla riscul unei femei însărcinate de avort spontan. Potrivit autorului principal și cercetător senior în divizia de cercetare a Kaiser Permanente, dr. De-Kun Li: „Acest studiu oferă noi dovezi direct de la o populație umană că expunerea la câmpuri magnetice în viața de zi cu zi ar putea avea efecte adverse asupra sănătății”, adăugând că descoperirile lor „ar trebui să atragă atenția asupra acestui pericol potențial important de mediu pentru femeile însărcinate”.

   Potrivit lui Li, există cel puțin alte șase studii, pe lângă două ale sale, care confirmă o astfel de legătură. Expunerea la EMF poate juca, de asemenea, un rol în cancerul testicular și infertilitatea masculină. Studiile au legat expunerea la radiații electromagnetice de nivel scăzut de la telefoanele mobile cu o reducere cu 8% a motilității spermei și o scădere cu 9% a viabilității spermatozoizilor. Laptopurile care sunt echipate cu Wi-Fi au fost, de asemenea, asociate cu scăderea motilității spermatozoizilor și creșterea fragmentării ADN-ului spermatozoizilor după doar patru ore de utilizare.

  Încărcătura electromagnetică excesivă alterează funcția celulară

   Alasdair Philips, fondatorul Power Watch, o organizație britanică angajată să descopere efectele câmpurilor electromagnetice asupra sănătății, crede că este mai mult decât ceea ce a descoperit Pall. Se referă la munca lui Gerald Pollack privind cea de-a patra fază a apei, așa-numita apă din zona de excludere (EZ), care este tipul de apă din corpul tău. „Este un model complet diferit de modul în care funcționează celula”, spune Philips. „Celula funcționează ca un gel ținut împreună de sarcina electrică. Canalele de calciu dependente de tensiune fac parte din asta, dar nu este cu adevărat o membrană cu unele chestii care trec prin ea. Este într-adevăr sarcină electrică pe molecule. Da, ipoteza lui Pall este foarte importantă și probabil unul dintre mecanismele cheie, dar există o mulțime de lucruri. Celula pur și simplu nu mai funcționează corect pentru că are prea multă sarcină. Este un flux uriaș de electroni care intră și asta schimbă complet ceea ce fac celulele.”

  Protejarea de excesul de CEM este important pentru o sănătate optimă

   După cum puteți vedea, au fost deja propuse mai multe mecanisme diferite de vătămare, așa că afirmația că nu există „nicio dovadă” de vătămare și că oamenii de știință „habar nu au” cum ar putea exista efecte dăunătoare, așa cum a constatat NIH, este doar o minciună. Există chiar dovezi care sugerează că radiațiile vă afectează microbiomul, transformând microbii altfel benefici în agenți patogeni. Acest lucru poate avea, de asemenea, efecte de anvergură asupra sănătății, deoarece știm acum că microbiomul joacă un rol important în sănătate. Franța impune interzicerea completă a utilizării telefonului mobil de către elevi în timpul orelor de școală. Interdicția, care a intrat în vigoare în septembrie 2018, va avea impact asupra școlilor primare și gimnaziale. Elevii nu au voie să-și folosească telefoanele nici în pauze, prânz sau între ore. De asemenea, California a publicat recent un ghid pentru consumatori despre cum să se reducă expunerea la radiațiile telefonului mobil (după ce a încercat inițial să acopere riscurile). Nu avem nicio îndoială că expunerea la CEM este un pericol uriaș pentru sănătate care trebuie abordat dacă vă pasă de sănătatea dumneavoastră.

   Mai jos sunt câteva sugestii pentru a vă ajuta să vă reduceți expunerea la CEM:

   - Conectați computerul desktop la internet printr-o conexiune prin cablu și asigurați-vă că puneți desktopul în modul avion.

   - Evitați, de asemenea, tastaturile, trackball-urile, mouse-urile, sistemele de jocuri, imprimantele și telefoanele fără fir. Optați pentru versiunile cu fir.

   - Dacă trebuie să utilizați Wi-Fi, opriți-l când nu îl utilizați, mai ales noaptea când dormiți. În mod ideal, cel mai bine este să instalați cablurile necesare în casă, astfel încât să puteți opri Wi-Fi în orice moment.

   - Dacă aveți un laptop fără porturi Ethernet, este ușor să cumpărați un adaptor USB Ethernet care vă va permite să vă conectați la Internet fără o conexiune wireless.

   - Opriți curentul electric în camera dumneavoastră pe timpul nopții. În general, servește la reducerea câmpurilor electrice de la firele din perete, cu excepția cazului în care există o cameră alăturată lângă dormitorul dumneavoastră. Dacă este cazul, va trebui să utilizați un contor pentru a determina dacă trebuie să opriți alimentarea și în camera alăturată.

   - Folosiți un ceas cu baterii, în mod ideal unul fără lumină.

   - Evitați să folosiți aparate și termostate „inteligente” care se bazează pe semnalizare wireless. Aceasta ar include toate noile ecrane „inteligente”. Acestea sunt numite inteligente pentru că emit un semnal Wi-Fi și, spre deosebire de computere, nu vă puteți opri semnalul Wi-Fi.

   - Luați în considerare utilizarea unui monitor mare de computer ca televizor, deoarece nu emite Wi-Fi.

   - Refuzați să folosiți contoarele inteligente de electricitate cât mai mult posibil sau adăugați un scut la contorul dumneavvoastră inteligent existent, dintre care s-a demonstrat că unele reduc radiațiile cu 98-99%.

   - Luați în considerare mutarea patului bebelușului în camera dumneavoastră în loc să utilizați un monitor pentru bebeluși fără fir. O altă alternativă sunt opțiunile cu fir.

   - Înlocuiți becurile CFL cu becuri incandescente. În mod ideal, ar trebui să eliminați toate luminile fluorescente din casa dumneavoastră. Nu numai că emit lumină nesănătoasă, dar de fapt, transferă curent în corpul dumneavoastră doar fiind în apropierea lor.

   - Evitați să purtați telefonul mobil pe corp decât dacă este în modul avion și nu dormiți niciodată cu el în dormitor decât dacă este în modul avion.

   - Când folosiți telefonul mobil, utilizați difuzorul. Încercați să reduceți drastic timpul petrecut pe telefonul mobil. În schimb, utilizați telefoane soft VoIP pe care le puteți utiliza în timp ce sunteți conectat la Internet printr-o conexiune prin cablu.