Sanohelp

Sanohelp - Extract de turmeric. 

    Antitumoral. Antiinflamator.

Vitamina c alcalina forte

     Vitamina C Alcalină Forte.

   Alcalinizantă. Antioxidantă.

Cercetări în domeniul cancerului

Teoria metabolică și tratarea cancerului (I)

Scris de Ayurvedic Medica

De ce cancerul trebuie să fie abordat ca o boală metabolică?

Teoria metabolică și tratarea cancerului (I) Teoria metabolică a cancerului postulează că această boală gravă este în primul rând rezultatul unui metabolism energetic slab și al deteriorării mitocondriilor celulelor. Mutațiile genetice nu sunt o cauză principală a cancerului, ci sunt un efect secundar al metabolismului energetic defectuos; atâta timp cât mitocondriile rămân sănătoase și funcționale, există o șansă foarte mică de a dezvolta cancer. Mitocondriile normale suprimă dezvoltarea cancerului, iar mitocondriile disfuncționale trebuie să fie prezente pentru proliferarea celulelor canceroase. Dieta ketogenică promovează funcția și respirația mitocondrială sănătoasă, scade vascularizația și inflamația tumorii și determină moartea celulelor tumorale.

 Dr. Peter Attia l-a intervievat pe profesorul Thomas Seyfried, doctor în medicină, câștigător al premiului Game Changer 2016 pentru studiile sale despre cancerul ca boală metabolică, care este și titlul cărții sale pe această temă.

 În prezent, dr. Seyfried este considerat cel mai bun biolog al cancerului din lume. Cercetările sale apar și în excelenta carte a lui Travis Christofferson Tripping intitulată Over the Truth: The Metabolic Theory of Cancer (În lumina adevărului: Teoria metabolică a cancerului).

 Thomas Seyfried este profesor, cercetător și autor la Boston College (Statele Unite). În 2012, dr. Seyfried a scris cartea despre cum trebuie tratat cancerul de la început, „Cancerul ca boală metabolică: despre originea, controlul și tratamentul cancerului”. Aceasta este cartea medicală accesibilă medicilor oncologi alternativi și publicului priceput.

 Dar, cu excepția cazului în care aveți o experiență în biochimie, ar trebui să începeți cu cea mai bine vândută carte a lui Travis Christofferson, „Tripping over the Truth: How the Metabolic Theory of Cancer is Revering One of The Most Trained Paradigms of Medicine”. Cartea lui Christofferson este un pas necesar în înțelegerea detaliilor lucrării inovatoare a doctorului Seyfried.

 Dr. Seyfried are un palmares distins. A fost cercetător postdoctoral în cadrul departamentului de neurologie la Școala de Medicină a Universității Yale și a fost numit ulterior în facultate ca profesor asistent de neurologie. De-a lungul carierei sale îndelungate, a primit numeroase premii și onoruri de la organizații precum Societatea Americană a Chimiștilor, Institutul Național de Sănătate, Societatea Americană Neurochimică și Grupul de Interes Special al Societății Americane privind dieta ketogenică. De curând dr. Seyfried a primit premiul Distinguished Alumni Award de la Universitatea din New England și un premiu pentru realizarea vieții de la Academy of Comprehensive and Comprehensive Medicine. În prezent, el lucrează în diferite consilii editoriale, inclusiv nutriție și metabolism, cercetări neurochimice, Journal of Lipid Research și ASN Neuro, unde este redactor-șef. În total, Seyfried are, de asemenea, peste 170 de publicații peer-review în literatura științifică.

 Rezumatul acestui interviu intră în detaliu despre tehnicitățile care pot fi dificile pentru unii oameni, dar care ne ajută să înțelegem mecanismele cancerului. Fără îndoială, este una dintre cele mai detaliate analize de ce se dezvoltă celulele canceroase și modul în care medicina convențională a greșit pe scară largă în ceea ce privește tratamentul, în special radioterapia și chimioterapia.

 Acesta este unul dintre cele mai bune interviuri pe care le-a acordat vreodată dr. Seyfried. Spre sfârșitul interviului, dr. Seyfried aprofundează câteva principii foarte importante despre tratamentul cancerului, cum ar fi: alegeți să evitați biopsiile, dacă este posibil, deoarece acestea sunt strâns legate de metastazarea cancerului. Terapia chirurgicală ar putea fi o intervenție utilă, dar ar trebui să fie întârziată cât mai mult timp în timp ce pacientul urmează o terapie metabolică, astfel încât dimensiunea tumorii să se micșoreze, permițând marginilor să fie mai bine definite, astfel încât să poată fi îndepărtată mai ușor.

 Ar trebui să evitați cu orice preț radiațiile și chimioterapia, deoarece acestea pot afecta în general sistemul imunitar, care este în primul rând responsabil pentru eradicarea tumorilor. În Statele Unite, mai mult de 1.600 de oameni mor de cancer în fiecare zi, dar în China, unde problema este mult mai gravă, 8.100 de oameni mor de cancer în fiecare zi. Amintiți-vă că acestea sunt cifre zilnice ale morții și nu diagnostice de cancer. Este esențial să înțelegem că mai mulți oameni mor din cauza tratamentului cancerului decât din cauza bolii în sine.

 Astăzi, credința stabilită că cancerul este o boală genetică guvernează totul, de la cercetarea finanțată la tratamentul prescris de un oncolog. De fapt, această dogmă este cea care alimentează întreaga industrie a cancerului. Din păcate, nu s-au înregistrat progrese semnificative în tratament, cu atât mai puțin în prevenire. Dr. Seyfried și alți cercetători au reușit să promoveze teoria că cancerul este în primul rând rezultatul unui metabolism energetic slab și al deteriorării mitocondriilor din celule. Mai simplu spus, mutațiile genetice nu sunt principala cauză a cancerului, ci sunt în schimb un efect secundar al metabolismului energetic defectuos.

 Atâta timp cât mitocondriile rămân sănătoase și funcționale, există o șansă foarte mică de a dezvolta cancer. Potrivit doctorului Seyfried, deși nu este încă pe deplin înțeles modul în care dieta ketogenică ar putea conține crize epileptice, mecanismul de acțiune în celulele canceroase este cu adevărat clar. Aceasta se bazează pe descoperirile inovatoare ale biochimistului instruit clasic Dr. Otto Warburg, care în 1931 a primit Premiul Nobel pentru fiziologie sau medicină pentru descoperirea naturii și modului de acțiune al enzimei respiratorii citocrom C oxidază.

 Cercetările lui Warburg demonstrează modul în care celulele obțin energie din respirație și modul în care celulele canceroase prezintă un metabolism energetic fundamental diferit de celulele sănătoase. Pe baza studiilor lui Warburg, cercetările efectuate de Seyfried și alți cercetători arată că cancerul este în esență o boală metabolică, implicând tulburări în producerea de energie prin respirație și fermentare în celule.

 De fapt, studiile au arătat că cancerul este suprimat atunci când nucleul unei celule tumorale este transferat în citoplasma celulelor normale cu mitocondrii normale. Acest lucru indică faptul că mitocondriile normale ar putea suprima dezvoltarea cancerului, iar mitocondriile disfuncționale trebuie să fie prezente pentru ca celulele canceroase să prolifereze. Cercetările lui Seyfried au arătat că dezvoltarea și progresia cancerului ar putea fi controlate după o tranziție a întregului corp de la metaboliții fermentabili, cum ar fi glucoza și glutamina, la metaboliții respiratori, în principal corpuri cetonice care se formează prin urmarea unei diete ketogenice. Această tranziție poate reduce vascularizația și inflamația tumorii în timp ce crește moartea celulelor tumorale.

Ce înseamnă efectul Warburg?

 Warburg a descoperit că, chiar și în prezența oxigenului, celulele canceroase obțin energie din vechiul proces de fermentare anaerobă (uneori numită glicoliză), care poate duce la o supraproducție de acid lactic. Acest lucru este cunoscut sub numele de efectul Warburg. Pe scurt, o celulă poate produce energie în două moduri: Aerobic, în mitocondrie Anaerob, în citoplasmă, care creează acid lactic, un produs secundar toxic în concentrații mari

 Respirația aerobă este mult mai eficientă, capabilă să genereze de peste 30 de ori adenozin trifosfatul (ATP), comparativ cu energia anaerobă. După cum s-a explicat în interviul menționat anterior, celulele normale și sănătoase pot produce urme de acid lactic în prezența oxigenului.

 Pe de altă parte, celulele canceroase se comportă foarte diferit. Celulele canceroase continuă să producă cantități masive de acid lactic, chiar și într-un mediu 100% oxigenat, ceea ce l-a determinat pe Warburg să concluzioneze că principala cauză a cancerului este că sistemul respirator al celulelor canceroase a fost defect, provocându-le celulele trec de la generarea de energie aerobă sănătoasă la fermentație anaerobă nesănătoasă. Ar trebui să luați în considerare faptul că, în acest context, sistemul respirator nu se referă la plămâni, ci la procesarea oxigenului din plămâni în lanțul de transport de electroni al mitocondriilor, care în cele din urmă transferă electronii din alimente în oxigen pentru a genera apă și ATP.

 Deci, pe scurt, ceea ce Warburg a descoperit este faptul că celulele canceroase aveau mitocondrii disfuncționale, de unde afirmația că cancerul este o boală metabolică cauzată de disfuncția mitocondrială.

Celulele canceroase pot avea diferite tipuri de anomalii mitocondriale

 Unul dintre principalele motive pentru care cercetătorii actuali nu și-au dat seama că toate celulele canceroase au probleme respiratorii se datorează faptului că au început să investigheze cancerul prin intermediul culturilor celulare și dacă celulele țesutului sunt separate și crescute într-un mediu de cultură, îi poate determina să se comporte într-un mod diferit de ceea ce s-ar întâmpla în mod normal într-un corp uman sau animal. Prin urmare, mulți cercetători au afirmat că respirația celulelor canceroase este normală, când de fapt este opusul.

 Potrivit doctorului Seyfried, în timpul cercetărilor in vitro sau în cultură, celulele canceroase consumă mult oxigen, chiar și atunci când produc acid lactic, provocând confuzie. El a subliniat că, deși toate celulele canceroase au mitocondrii defecte, modul în care apare defectul poate varia de la cancer la cancer.

 Unor tipuri de cancer le lipsesc pur și simplu mitocondriile, ceea ce înseamnă că celula nu are suficiente organite pentru a genera energie prin respirație și, prin urmare, se transformă în fermentare ca sursă de producere a energiei. În alte tipuri de cancer, celulele par să aibă multe mitocondrii, dar organitele sunt structurale anormale.

 După cum a subliniat dr. Seyfried, „structura dictează funcția”, deci dacă structura mitocondriilor este anormală, funcția lor va fi, de asemenea, anormală. Cu toate acestea, toate celulele canceroase folosesc fermentația pentru a produce energie. Dr. Seyfried nu a găsit un singur cancer care să prezinte respirație normală. Celulele canceroase au nevoie, de asemenea, de o mulțime de elemente de bază pentru a crește și a se răspândi, despre care Seyfried spune că sunt obținute prin calea pentozei fosfat, o cale glicolitică și glutamină. Între glucoză și glutamină, se obțin toate componentele de bază necesare diviziunii celulare rapide, a adăugat el.