Sanohelp

  Sanohelp - Extract de turmeric. 

      Antitumoral. Antiinflamator.

     Medica Stem- Antitumoral.

   Regenerare celulara. Imunitate.

  Vitamina c alcalina forte

       Vitamina C Alcalină Forte.

     Alcalinizantă. Antioxidantă.

  Sanocell

          SanoCell - Antitumoral.

      Antioxidant. Anticancerigen.

    

  Articole noi

  Beneficiile aromaterapiei în alinarea simptom…

  Aromaterapia oferă multiple beneficii terapeutice Aromaterapia, cu o istorie îndelungată în utiliz...

  Aminoacizii esențiali: pilonii necunoscuți ai…

  Aminoacizii esențiali mențin sănătatea optimă Aminoacizii esențiali sunt adesea eroii necunoscuți ...

  Optimizarea digestiei și metabolismului prin …

  Ayurveda te ajută să optimizezi digestia și metabolismul Introducere În Ayurveda, o digestie sănă...

  Rutina zilnică ayurvedică: cheia pentru un st…

  Rutină zilnică este esențială pentru sănătate O rutină zilnică, sau Dinacharya, conform Ayurvedei...

  Top 5 terapii ayurvedice pentru reducerea str…

   Ayurveda oferă metode naturale pentru gestionarea stresului Introducere  Într-o lume tot mai ag...

  Cauta in site

  Inregistrare

  Suntem si pe Facebook

  Alimente funcționale contra cancerului

  Ce sunt alimentele funcționale?

  Alimente funcționale contra cancerului

   În prezent, cancerul este o boală tot mai răspândită la nivel mondial și este relaționată cu interacțiunea unor factori genetici și hormonali și a unor obiceiuri de viață nesănătoase cum sunt consumul de tutun și/sau de alcool, tensiunile emoționale reprimate și o alimentație dezechilibrată.

   Natura ne oferă o mare varietate de alimente care acționează ca factori protectori față de cancer. Cu toate că nicio dietă nu poate garanta dispariția sau eliminarea rapidă acestei boli, în primul rând se poate reduce riscul apariției acesteia. De exemplu, cerealele integrale, anumite fructe și legume au certe proprietăți anticancerigene care au fost dovedite prin numeroase studii și cercetări științifice.

   “În prezent, există numeroase dovezi științifice despre unele alimente care au proprietăți anticancerigene și care au fost denuminate alimente funcționale. Aceste alimente funcționale conțin anumiți compuși bioactivi care au o activitate biologică în interiorul organismului și care se traduce în numeroase beneficii pentru sănătate”, a declarat Alberto Fernandez Gutierrez, director al Centrului de Cercetare și Dezvoltare a Alimentelor Funcționale (CIDAF) din cadrul Parcului Tehnologic de Științele Sănătății din Granada (Spania).

   Exemple de acești compuși activi, dintre care unii au o mare capacitate antioxidantă care evită creșterea și dezvoltarea celulelor tumorale, sunt indolii prezenți în legumele din familia cruciferelor (varza, broccoli, conopida, varza de Bruxelles, rucola, ridichile, guliile, etc.); vitamina A din morcovi, ardeii galbeni și roșii, cartofii dulci și piersici; flavonoidele din citrice, ananas sau pere; licopenul din roșii, pepene roșu sau căpșuni; prezența antocianinelor și a fenolilor din struguri, cireșe sau vinete și conținutul ridicat de luteolină din salata verde, pepenele galben și spanac.

   De asemenea, vinul roșu, ciupercile Shiitake, Maitake și Reishi, ceaiul verde, ceapa și usturoiul au proprietăți benefice pentru sănătate datorită substanțelor precum resveratrolul în cazul vinului roșu sau lentionina în cazul ciupercilor Shiitake. În cazul acestora s-a demonstrat deja că au un mare potențial pentru prevenirea apariției cancerului de ficat.

   La rândul său, Francisco Antonio Macias, șeful catedrei de Chimie Organică de la Universitatea din Cadiz (Spania), recomandă integrarea alimentelor funcționale în dieta zilnică și subliniază faptul că cheia acestora se află în compușii lor chimici. Acești compuși chimici sunt acizii grași benefici, compușii fenolici (în specia izoflavonii) și terpenoidele, al căror derivat, taxoterul, funcționează deja ca principiu activ în unele medicamente anticancerigene.

  Beneficiile alimentelor funcționale contra cancerului

   Directorul CIDAF și profesor de Chimie Analitică în cadrul Universității din Granada, Alberto Fernández Gutierrez și șeful catedrei de Chimie Organică de la Universitatea din Cadiz, Francisco Macias, analizează unele dintre alimentele funcționale care, conform diferitelor studii științifice ne pot proteja de cancer. Iată care sunt acestea:

   - Roșiile: consumul substanței active din roșii care se numește licopen ajută la reducerea incidenței patologiilor canceroase, mai ales de plămâni, prostată și tract digestiv. Licopenul și tomatina au o ridicată capacitate antioxidantă care evită ca procesele de degenerare celulară să derive în cancer.

   - Ceaiul verde: acest tip de ceai are multiple proprietăți terapeutice datorită mai ales polifenolilor pe care îi conține. Ceaiul verde este anticancerigen și antioxidant. Conform studiilor medicale realizate până în prezent, consumul zilnic de ceai verde previne dezvoltarea noilor vase de sânge și a tumorilor, dar și apariția metastazelor.

   - Uleiul de măsline extravirgin: este o puternică armă contra unor linii celulare de cancer de sân și s-a descoperit că poate reduce în mod drastic nivelele anumitor oncogeni care apar la 30% dintre pacientele care dezvoltă o formă foarte agresivă a acestei boli. Cercetătorii din cadrul CIDAF au descoperit, în urma experimentelor efectuate in-vitro, că aceste efecte se datorează prezenței unor compuși minoritari din acest ulei, cum sunt unii compuși polifenolici.

   - Cerealele integrale: Fibrele alimentare din pâinea și cerealele integrale accelerează tranzitul intestinal și elimină substanțele cancerigene care se pot afla în aparatul digestiv, prevenind astfel cancerul de stomac și cel de colon. Totodată, deoarece împiedică absorbția substanțelor cancerigene, fibrele alimentare protejează și contra cancerului de pancreas și de sân.

   - Broccoli: Numeroase studii au demonstrat deja că sulforafanul (care este recunoscut științific ca un agent chimio-protector contra cancerului) și izotiocianații prezenți în broccoli pot opri procesul de proliferare celulară din etapele inițiale ale cancerului de prostată, colon, sân, ficat, vezică, oase, pancreas, piele sau leucemie.

   - Usturoiul: Multe studii au arătat că persoanele care consumă usturoi în mod regulat sunt mai puțin predispuse să dezvolte cancer de esofag, de stomac și de colon. Nutrienții specifici care se găsesc în usturoi – cum este alicina – pot evita formarea sau multiplicarea cancerului.

   - Rodiile: Acest fructe bogate în antioxidanți ajută la prevenirea cancerului de sân. Rodiile sunt de asemenea o sursă foarte bună de acid citric (care are o acțiune dezinfectantă, alcalinizantă și potențează acțiunea vitamina C), acid malic, flavonoizi (pigmenți care au o acțiune antioxidantă) și tanini. Aceștia din urmă sunt substanțe cu proprietăți astringente și antiinflamatorii. Alte studii au demonstrat că sucul de rodii poate ajuta la prevenirea și tratarea cancerului de prostată și a osteoartritei.

   - Turmericul: Acest condiment este unul dintre ingredientele binecunoscutului amestec de curry și este unul dintre cele mai puternice antiinflamatorii naturale. Curcumina, substanța sa activă are calități antiinflamatorii, antitrombotice, hipocolesterolemiante, hepatoprotectoare, antimicrobiene, antioxidante și anticancerigene. În studiile de laborator s-a demonstrat faptul că curcumina inhibă creșterea unui număr mare de tumori cum sunt cele de colon, ficat, stomac, sân, ovare și leucemie, printre altele. Ca factor preventiv al acestei boli, turmericul este un foarte bun aliat deoarece favorizează eliminarea substanțelor canceroase, ajută corpul să producă substanțe anticanceroase cum este glutationul și are o mare putere antioxidantă (unele studii de specialitate menționează faptul că turmericul este de trei sute de ori mai puternic decât vitamina E).

   - Aloe vera: Profesorul Francisco Macias subliniază că în prezent există numeroase studii despre efectele sucului de aloe vera pur pentru prevenirea și atacarea fazei incipiente în cazul cancerului de plămâni și de pancreas. Aloe vera este de asemenea, un bun adjuvant în tratamentele de chimioterapie, vindecând rănile de la nivelul gurii și straturile protectoare ale stomacului și intestinelor. În plus, conținutul său ridicat de germaniu fortifică sistemul imunitar.

   - Ciupercile: Ciupercile anticancerigene sunt utilizate mai ales în cadrul medicinii orientale, care le recunoaște valoarea terapeutică de mii de ani. În prezent, există diverse studii realizate în China, Japonia și Statele Unite despre unele dintre aceste proprietăți anticancerigene. De exemplu, s-a demonstrat din punct de vedere științific că ciuperca Reishi, folosită pe scară largă în China, este eficientă pentru tratarea cancerului de sân, prostată, plămâni, ovare, col uterin și colon. Ciuperca Reishi impulsionează celulele sistemului imunitar pentru ca agenții invazivi să poate fi eliminați într-un mod eficient. Extractul de ciuperci Reishi dezactivează carcinogenii, inhibă proliferarea celulelor canceroase și determină apoptoza (moartea celulară programată) în celulele canceroase. La rândul său, ciuperca Shiitake este foarte apreciată în Japonia datorită proprietăților sale anti-îmbătrânire, iar în prezent se utilizează foarte frecvent pentru tratarea diferitelor tipuri de cancer. Studiile de laborator, dar și cele realizate pe pacienți au demonstrat că ciuperca Shiitake crește numărul și activitatea celulelor natural killer (NK), a celulelor dendritice și a citochinelor care permit corpului să răspundă în mod eficient la infecții și să blocheze proliferarea tumorilor.

  Baza remediilor contra cancerului

   Compușii bioactivi din multe alimente funcționale pot fi folosite ca bază pentru elaborarea unor remedii contra cancerului, cu toate că în multe cazuri “extractele din compușii bioactivi nu sunt la fel de eficiente ca substanțele care se găsesc în forma lor naturală ca parte a unui aliment”, subliniază directorul CIDAF.

   Doctor Fernandez Gutierrez explică faptul că “unele dintre aceste substanțe bioactive ar putea să nu fie metabolizate în forma lor pură și necesită prezența altor compuși sau componente alimentare pentru a funcționa în mod adecvat. Tocmai de aceea, nu doar un compus bioactiv individual, ci combinația mai multora sau cu alte substanțe benefice din alimente, este cea care favorizează absorbția, transportul la țesuturi, metabolismul și funcția protectoare contra bolilor grave cum este și cazul cancerului”.

   Din această perspectivă, alimentele funcționale naturale, incluse în dieta noastră zilnică, ne pot ajuta să ne protejăm de apariția cancerului.


  Usturoiul și propriet…

  Usturoiul combate cancerul, bolile cardiace și bacteriile rezistente la medicamente  Consumul a doi căței de usturoi proaspeți pe zi vă poa...

  Mai mult

  8 nutrienți care pot …

  Nutrienți care pot ajuta la inhibarea metastazelor  Dieta joacă un rol major atât în prevenirea cancerului, cât și în factorii care contrib...

  Mai mult

  3 sucuri pentru comba…

  Sucuri pentru reducerea inflamației și combaterea cancerului  Conform celor mai recente sondaje realizate de Organizația Mondială a Sănătăț...

  Mai mult

  Sâmburii de avocado a…

  Sâmburele de avocado, o sursă excelentă de antioxidanți  Este posibil să cunoașteți deja avantajele consumului de avocado în dieta dumneavo...

  Mai mult

  Algele marine și prev…

  De ce sunt algele un aliment anti-cancer?  Algele marine comestibile (cunoscute și ca „legume marine” sau „legume oceanice”) sunt o sursă n...

  Mai mult

  Legumele cu frunze ve…

  Includeți legumele cu frunze verzi într-o dietă anti-cancer  Legumele cu frunze verzi conțin clorofilă, carotenoide, acid folic și vitamina...

  Mai mult

  Cele mai bune fructe …

  Un consum regulat de fructe poate preveni cancerul  Fructele, în primul rând, sunt o sursă nutritivă și energetică prin excelență. Pe de al...

  Mai mult

  Cacaua, un aliment an…

  Despre originea arborelui de cacao  Când vorbim despre cacao, știm cu toții că este componenta principală a ciocolatei, deși științific arb...

  Mai mult

  Cele mai bune fructe …

  Fructele au numeroase proprietăți anticancer  Fructele au beneficii excelente pentru organismul nostru datorită conținutului lor bogat în c...

  Mai mult

  Merișoarele și preven…

  Alimentația și prevenirea cancerului  Incidența cancerului a crescut în mod accelerat în ultimii ani, în ciuda multiplelor eforturi realiza...

  Mai mult

  Proprietățile anti-ca…

  Proprietățile terapeutice ale spanacului  Spanacul este o legumă care oferă multe beneficii pentru sănătate și care conține multe vitamine...

  Mai mult

  Kiwi, un aliat contra…

  Kiwi: proprietăți anticancer și componente nutriționale  Necunoscut în multe țări, având un gust incomparabil și o nuanță de verde intens î...

  Mai mult

  Alimente care previn …

  Cum se poate minimiza riscul cancerului de prostată?  Există diverși compuși naturali care se găsesc în unele alimente precum turmeri...

  Mai mult

  Supa anticancer Hipoc…

  Supa Hipocrate și beneficiile sale  Supa Hipocrate ajută la întărirea sistemului imunitar și la purificarea rinichilor, ajutând la eliminar...

  Mai mult

  Ananasul, un fruct an…

  Ananasul și combaterea cancerului  Știați că ananasul are calități terapeutice comparabile cu unele medicamente folosite în tratamentele de...

  Mai mult

  Fructul de avocado și…

  Avocado: o comoară pentru sănătate  Fructul de avocado a primit în ultimii ani o enormă atenție în presă și în cadrul rețelelor socia...

  Mai mult

  Pătrunjelul și cancer…

  Pătrunjelul și proprietățile sale curative  Pătrunjelul are puternice proprietăți antioxidante și este utilizat în principal în medicina na...

  Mai mult

  Suc verde contra canc…

  Suc verde contra cancerului și osteoporozei  Beneficiile acestui suc se bazează pe ingredientele active pe care le conțin alimentele ...

  Mai mult

  Alimente funcționale …

  Ce sunt alimentele funcționale?  În prezent, cancerul este o boală tot mai răspândită la nivel mondial și este relaționată cu interac...

  Mai mult

  Nucile, un aliment an…

  Nucile inhibă dezvoltarea cancerului și îi încetinesc creșterea  Consumul nucilor în mod regulat înseamnă o favoare enormă pentru sănătate...

  Mai mult

  Cerealele integrale ș…

  Care sunt proprietățile cerealelor integrale?  Timp de secole, cereale precum grâul, porumbul, ovăzul, orzul și secara au fost elemente fun...

  Mai mult

  Prunele uscate previn…

  Alimentația are un rol important în apariția cancerului de colon  Cancerul colorectal, care implică atât cancerul de colon cât și cel de re...

  Mai mult

  Suc anticancer cu var…

  Beneficiile ingredientelor din sucul anticancer  Există multe moduri în care ne putem proteja contra cancerului, iar între acestea se număr...

  Mai mult

  Compușii din lămâi re…

  Ce sunt limonoizii?  Lămâile conțin 22 de compuși anticancerigeni care opresc diviziunea celulară în cazul celulelor canceroase. Printre ac...

  Mai mult

  Brocoli, protector co…

  Brocoli previne cancerul  Aprecierea acestei legume verzi – brocoli - este reală și meritată. Această legumă din familia cruciferelor, atât...

  Mai mult

  8 alimente pentru a p…

  8 alimente pentru a preveni cancerul  Chiar dacă aceste alimente ne pot ajuta să prevenim apariția cancerului, totuși nu trebuie să ne bază...

  Mai mult

  Rețetă pentru o salat…

  Salata anticancer, sursă de superalimente  Pentru întărirea sistemului imunitar, dar și pentru prevenirea și combaterea cancerului, este ...

  Mai mult

  Băutură antiinflamato…

  Băutură antiinflamatorie și anticancerigenă cu turmeric  Pe lângă proprietățile sale anticancerigene și antiinflamatorii, această băutură u...

  Mai mult

  10 băuturi anticancer…

  10 băuturi anticancerigene  Cancerul este o boală gravă, foarte răspândită în prezent, însă multe dintre studiile medicale realizate în înt...

  Mai mult

  Proprietățile anti-ca…

  Șofranul – un condiment valoros  Șofranul are o lungă istorie, fiind folosit ca și condiment, medicament și colorant galben, fiind foarte a...

  Mai mult

  Ceapa și usturoiul: r…

  Ceapa și usturoiul: remedii anti-cancer  În ultimii ani, numeroase studii medicale au demonstrat faptul că ceapa și usturoiul, pe lângă fap...

  Mai mult

  Vinetele, aliment ant…

  Vinetele ne protejează contra cancerului    Specialiștii în nutriție numesc această legumă “regina legumelor”, iar aceasta datorită versati...

  Mai mult

  Legumele crucifere lu…

  Legumele crucifere și cancerul de sân  Legumele crucifere sunt fundamentale pentru a lupta contra cancerului de sân. În familia cruciferelo...

  Mai mult

  Varza, remediu contra…

  Varza ne ajută la prevenirea oricărui tip de cancer  Varza aparține familiei Brassica, la fel ca alte legume crucifere precum varza roșie, ...

  Mai mult

  Mandarinele previn ca…

  Mandarinele și prevenirea cancerului  Consumul acestui fruct delicios pe care îl găsim cu precădere în timpul sezonului rece – mandarina - ...

  Mai mult

  Ceaiul Bancha luptă e…

  Despre ceaiul Bancha  Ceaiul Bancha este o varietate japoneză a ceaiului verde și este folosit încă din vechime ca un remediu natural contr...

  Mai mult