Sanohelp

Sanohelp - Extract de turmeric. 

    Antitumoral. Antiinflamator.

Vitamina c alcalina forte

     Vitamina C Alcalină Forte.

   Alcalinizantă. Antioxidantă.

Sanocell

        SanoCell - Antitumoral.

    Antioxidant. Anticancerigen.     

  

Alimente anti-cancer

Sâmburii de avocado au proprietăți anticancer

Scris de Ayurvedic Medica

Sâmburele de avocado, o sursă excelentă de antioxidanți

Sâmburii de avocado au proprietăți anticancer Este posibil să cunoașteți deja avantajele consumului de avocado în dieta dumneavoastră, dar știați că sâmburii acestui fruct sunt chiar mai buni? Este adevărat: sâmburii de avocado sunt chiar mai bogați în antioxidanți decât fructul în sine.

 Sâmburii de avocado au mai mulți antioxidanți decât majoritatea fructelor și legumelor (mai mulți decât cele mai multe ceaiuri curative) și au mai multe fibre solubile decât orice alt produs alimentar!

 În plus, sâmburii de avocado conțin un ulei sănătos și bogat în antioxidanți care scade colesterolul ridicat și ajută la prevenirea accidentelor vasculare cerebrale și a bolilor de inimă.

 Consumul de avocado este o modalitate foarte bună de a reduce bolile inflamatorii în organism. În mod specific, beneficiile puternice ale sâmburilor de avocado de a ușura inflamația în tractul gastrointestinal ajută la ameliorarea diareei și a constipației într-un mod natural și eficient.

 Antioxidanții cunoscuți sub denumirea de compuși fenolici din sâmburii de avocado sunt utili pentru calmarea ulcerului gastric. Acești compuși au proprietăți antibacteriene și antivirale care fac ca sâmburii de avocado să fie eficienți pentru prevenirea ulcerațiilor care apar de-a lungul mucoasei sistemului digestiv.

Sâmburele de avocado previne și reduce creșterea tumorilor

 70% dintre antioxidanții din avocado se găsesc în sâmburele său. Sâmburii de avocado conțin flavonol, un puternic antioxidant care ajută la prevenirea și la reducerea creșterii tumorilor. Un studiu din 2013 publicat în revista numită Biologie farmaceutică a constatat că extractul de sâmbure de avocado a determinat celulele leucemice să se auto-distrugă (adică a indus apoptoza celulară).

 Într-un studiu mai recent publicat în revista Cancer Research (Cercetări despre cancer), cercetătorii au descoperit că un compus care se găsește în extractul obținut din sâmburii de avocado numit avocatin B a fost eficace împotriva celulelor acute de leucemie mieloidă. Pentru a ajunge la acest rezultat, cercetătorii au testat 800 de remedii naturiste care acționau împotriva celulelor de leucemie mieloidă acută.

         Alte beneficii pentru sănătate a sâmburilor de avocado

1. Sâmburele de avocado este un puternic antioxidant

 70% dintre antioxidanții din avocado se găsesc în sâmburi acestui fruct. Acești antioxidanți au puterea de a neutraliza radicalii liberi, care au fost relaționați de către cercetători cu apariția multor boli și a obezității. Sâmburele de avocado conține polifenoli asemănători cu cei care se găsesc în ceaiul verde.

2. Sâmburele de avocado este o sursă de fibre solubile

 Sâmburii de avocado sunt o sursă naturală extraordinară de fibre solubile. Conform nutriționiștilor, sâmburii de avocado conțin mai multe fibre solubile decât majoritatea alimentelor de pe planetă!

3. Sâmburele de avocado calmează problemele digestive

 Sâmburii de avocado au fost folosiți de secole în America de Sud pentru a trata problemele tractului gastro-intestinal, inclusiv ulcerele gastrice, constipația și diareea.

 Sâmburele de avocado educe inflamația, previne ulcerele gastrice și ameliorează constipația. Este foarte bun pentru a combate diareea și poate ajuta la prevenirea bolilor bacteriene și virale.

 De secole, semințele de avocado au fost folosite în America de Sud pentru a trata probleme ale tractului gastro-intestinal, inclusiv ulcere gastrice, constipație și diaree.

4. Sâmburele de avocado este benefic pentru inimă

 Nivelele ridicate de fibre dietetice din sâmburii de avocado scad nivelul de colesterol din organism. De fapt, fibrele se unesc cu moleculele de colesterol înainte ca acestea să fie absorbite în sânge. Acțiunea antioxidantă a sâmburilor de avocado ar putea, de asemenea, ajuta la prevenirea problemelor cardiovasculare, cum ar fi formarea plăcilor de aterom care pot duce la accidente vasculare cerebrale și la atacuri de cord.

5. Sâmburele de avocado întărește sistemul imunitar

 Semințele de avocado conțin procianidine și catechine care au proprietăți antiinflamatorii care reduc rigiditatea, inflamația și durerile de genunchi și unele boli. Deasemenea, flavonolii din sâmburele de avocado stimulează, de asemenea, sistemul imunitar și ajută la protejarea organismului împotriva răcelii și a gripei.

6. Sâmburele de avocado reduce glucoza din sânge

 Sâmburii de avocado ajută la scăderea glucozei din sânge, ceea ce determină menținerea unei greutăți corporale sănătoase. De asemenea, sâmburii de avocado ajută la ținerea sub control a poftei de mâncare și la menținerea unei stări de sațietate pentru o perioadă mai lungă de timp.

7. Sâmburele de avocado încetinește procesul de îmbătrânire

 Datorită antioxidanților pe care îi conțin, sâmburii de avocado pot încetini procesul de îmbătrânire și formarea ridurilor. Acest lucru este posibil deoarece sâmburii de avocado au capacitatea de a reconstrui colagenul pentru a menține astfel pielea fermă și tânără.

 Sâmburii de avocado nu numai că ne ajută să arătăm mai tineri, ci și să ne simțim mai tineri. Compușii din semințele de avocado au capacitatea de a reduce boala osoasă, disconfortul articular și durerile. Antioxidanții neutralizează radicalii liberi care provoacă boală și îmbătrânirea prematură. Atât miezul cât și sâmburele de avocado ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire datorită capacității lor de a sintetiza colagenul.

Cum se consumă sâmburele de avocado?

  Sâmburele de avocado poate fi folosit în shake-uri, sosuri sau dressinguri pentru salate, dar trebui luată în considerare faptul că acesta este ușor amar la gust. Deci, trebuie să adăugați un ingredient mai dulce (cum ar fi fructe dulci sau miere) pentru a compensa gustul său amar.

 Cea mai bună metodă de a folosi sâmburii de avocado este următoarea: măcinați-i sub formă de pudră și apoi adăugați-i în sosuri, dressinguri pentru salate, supe, tocănițe sau shake-uri. Pentru a evita deteriorarea blenderului sau a procesorului de alimente, mai ales dacă nu aveți un mixer de mare viteză sau un procesor puternic, puteți să puneți sâmburii de avocado (uscați în prealabil) într-o pungă de plastic și să îi sfărâmați mai întâi cu un ciocan.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Mai poţi citi din alimente anti-cancer

3 sucuri pentru comba…

Sucuri pentru reducerea inflamației și combaterea cancerului  Conform celor mai recente sondaje realizate de Organizația Mondială a Sănătăț...

Mai mult

Sâmburii de avocado a…

Sâmburele de avocado, o sursă excelentă de antioxidanți  Este posibil să cunoașteți deja avantajele consumului de avocado în dieta dumneavo...

Mai mult

Algele marine și prev…

De ce sunt algele un aliment anti-cancer?  Algele marine comestibile (cunoscute și ca „legume marine” sau „legume oceanice”) sunt o sursă n...

Mai mult

Legumele cu frunze ve…

Includeți legumele cu frunze verzi într-o dietă anti-cancer  Legumele cu frunze verzi conțin clorofilă, carotenoide, acid folic și vitamina...

Mai mult

Cele mai bune fructe …

Un consum regulat de fructe poate preveni cancerul  Fructele, în primul rând, sunt o sursă nutritivă și energetică prin excelență. Pe de al...

Mai mult

Cacaua, un aliment an…

Despre originea arborelui de cacao  Când vorbim despre cacao, știm cu toții că este componenta principală a ciocolatei, deși științific arb...

Mai mult

Cele mai bune fructe …

Fructele au numeroase proprietăți anticancer  Fructele au beneficii excelente pentru organismul nostru datorită conținutului lor bogat în c...

Mai mult

Merișoarele și preven…

Alimentația și prevenirea cancerului  Incidența cancerului a crescut în mod accelerat în ultimii ani, în ciuda multiplelor eforturi realiza...

Mai mult

Proprietățile anti-ca…

Proprietățile terapeutice ale spanacului  Spanacul este o legumă care oferă multe beneficii pentru sănătate și care conține multe vitamine...

Mai mult

Kiwi, un aliat contra…

Kiwi: proprietăți anticancer și componente nutriționale  Necunoscut în multe țări, având un gust incomparabil și o nuanță de verde intens î...

Mai mult

Alimente care previn …

Cum se poate minimiza riscul cancerului de prostată?  Există diverși compuși naturali care se găsesc în unele alimente precum turmeri...

Mai mult

Supa anticancer Hipoc…

Supa Hipocrate și beneficiile sale  Supa Hipocrate ajută la întărirea sistemului imunitar și la purificarea rinichilor, ajutând la eliminar...

Mai mult

Ananasul, un fruct an…

Ananasul și combaterea cancerului  Știați că ananasul are calități terapeutice comparabile cu unele medicamente folosite în tratamentele de...

Mai mult

Fructul de avocado și…

Avocado: o comoară pentru sănătate  Fructul de avocado a primit în ultimii ani o enormă atenție în presă și în cadrul rețelelor socia...

Mai mult

Pătrunjelul și cancer…

Pătrunjelul și proprietățile sale curative  Pătrunjelul are puternice proprietăți antioxidante și este utilizat în principal în medicina na...

Mai mult

Suc verde contra canc…

Suc verde contra cancerului și osteoporozei  Beneficiile acestui suc se bazează pe ingredientele active pe care le conțin alimentele ...

Mai mult

Alimente funcționale …

Ce sunt alimentele funcționale?  În prezent, cancerul este o boală tot mai răspândită la nivel mondial și este relaționată cu interac...

Mai mult

Nucile, un aliment an…

Nucile inhibă dezvoltarea cancerului și îi încetinesc creșterea  Consumul nucilor în mod regulat înseamnă o favoare enormă pentru sănătate...

Mai mult

Cerealele integrale ș…

Care sunt proprietățile cerealelor integrale?  Timp de secole, cereale precum grâul, porumbul, ovăzul, orzul și secara au fost elemente fun...

Mai mult

Prunele uscate previn…

Alimentația are un rol important în apariția cancerului de colon  Cancerul colorectal, care implică atât cancerul de colon cât și cel de re...

Mai mult

Suc anticancer cu var…

Beneficiile ingredientelor din sucul anticancer  Există multe moduri în care ne putem proteja contra cancerului, iar între acestea se număr...

Mai mult

Compușii din lămâi re…

Ce sunt limonoizii?  Lămâile conțin 22 de compuși anticancerigeni care opresc diviziunea celulară în cazul celulelor canceroase. Printre ac...

Mai mult

Brocoli, protector co…

Brocoli previne cancerul  Aprecierea acestei legume verzi – brocoli - este reală și meritată. Această legumă din familia cruciferelor, atât...

Mai mult

8 alimente pentru a p…

8 alimente pentru a preveni cancerul  Chiar dacă aceste alimente ne pot ajuta să prevenim apariția cancerului, totuși nu trebuie să ne bază...

Mai mult

Rețetă pentru o salat…

Salata anticancer, sursă de superalimente  Pentru întărirea sistemului imunitar, dar și pentru prevenirea și combaterea cancerului, este ...

Mai mult

Băutură antiinflamato…

Băutură antiinflamatorie și anticancerigenă cu turmeric  Pe lângă proprietățile sale anticancerigene și antiinflamatorii, această băutură u...

Mai mult

10 băuturi anticancer…

10 băuturi anticancerigene  Cancerul este o boală gravă, foarte răspândită în prezent, însă multe dintre studiile medicale realizate în înt...

Mai mult

Proprietățile anti-ca…

Șofranul – un condiment valoros  Șofranul are o lungă istorie, fiind folosit ca și condiment, medicament și colorant galben, fiind foarte a...

Mai mult

Ceapa și usturoiul: r…

Ceapa și usturoiul: remedii anti-cancer  În ultimii ani, numeroase studii medicale au demonstrat faptul că ceapa și usturoiul, pe lângă fap...

Mai mult

Vinetele, aliment ant…

Vinetele ne protejează contra cancerului    Specialiștii în nutriție numesc această legumă “regina legumelor”, iar aceasta datorită versati...

Mai mult

Legumele crucifere lu…

Legumele crucifere și cancerul de sân  Legumele crucifere sunt fundamentale pentru a lupta contra cancerului de sân. În familia cruciferelo...

Mai mult

Varza, remediu contra…

Varza ne ajută la prevenirea oricărui tip de cancer  Varza aparține familiei Brassica, la fel ca alte legume crucifere precum varza roșie, ...

Mai mult

Mandarinele previn ca…

Mandarinele și prevenirea cancerului  Consumul acestui fruct delicios pe care îl găsim cu precădere în timpul sezonului rece – mandarina - ...

Mai mult

Ceaiul Bancha luptă e…

Despre ceaiul Bancha  Ceaiul Bancha este o varietate japoneză a ceaiului verde și este folosit încă din vechime ca un remediu natural contr...

Mai mult

Cele mai bune legume …

Cele mai bune legume anticancer  Cancerul este o boală care se caracterizează prin dezvoltarea dezordonată a celulelor, care nu-și mai înde...

Mai mult

Mango poate preveni c…

Mango luptă împotriva cancerului  În prezent, cancerul este o boală care afectează din păcate, o mare parte a populației mondiale. Există m...

Mai mult