Sanohelp

  Sanohelp - Extract de turmeric. 

      Antitumoral. Antiinflamator.

     Medica Stem- Antitumoral.

   Regenerare celulara. Imunitate.

  Vitamina c alcalina forte

       Vitamina C Alcalină Forte.

     Alcalinizantă. Antioxidantă.

  Sanocell

          SanoCell - Antitumoral.

      Antioxidant. Anticancerigen.

    

  Articole noi

  Beneficiile aromaterapiei în alinarea simptom…

  Aromaterapia oferă multiple beneficii terapeutice Aromaterapia, cu o istorie îndelungată în utiliz...

  Aminoacizii esențiali: pilonii necunoscuți ai…

  Aminoacizii esențiali mențin sănătatea optimă Aminoacizii esențiali sunt adesea eroii necunoscuți ...

  Optimizarea digestiei și metabolismului prin …

  Ayurveda te ajută să optimizezi digestia și metabolismul Introducere În Ayurveda, o digestie sănă...

  Rutina zilnică ayurvedică: cheia pentru un st…

  Rutină zilnică este esențială pentru sănătate O rutină zilnică, sau Dinacharya, conform Ayurvedei...

  Top 5 terapii ayurvedice pentru reducerea str…

   Ayurveda oferă metode naturale pentru gestionarea stresului Introducere  Într-o lume tot mai ag...

  Cauta in site

  Inregistrare

  Suntem si pe Facebook

  Ananasul, un fruct anticancerigen

  Ananasul și combaterea cancerului

   Știați că ananasul are calități terapeutice comparabile cu unele medicamente folosite în tratamentele de chimioterapie pentru combaterea cancerului? Ananasul este o sursă excelentă de vitamina C și de mangan, care este un cofactor esențial al diferitelor enzime importante pentru producerea de energie și de antioxidanți. De exemplu, enzima antioxidantă numită superoxid dismutaza are nevoie de mangan pentru a fi produsă de către organism. O cană cu bucăți de ananas proaspăt oferă aproximativ 73,1% din necesarul zilnic de mangan.

  Ce este bromelina din ananas?

   Bromelina este un extract crud din ananas care conține, printre alte componente, diferite proteaze care conțin sulf. Bromelina ajută atât la stimularea digestiei, cât și la reducerea inflamației din organism și este utilizată chiar și în tratarea cancerului. Enzimele proteolitice din ananas pot ajuta la tratarea cancerului deoarece acestea reechilibrează sistemul imunitar.

   Bromelina este o enzimă în mod selectiv citotoxică, iar în unele cazuri a fost mai eficientă decât medicamentul folosit în chimioterapie și care se numește 5-fluorauracil pentru tratarea cancerului, în cadrul testelor pe animale.

   Cercetătorii au descoperit un mare număr de compuși naturali care au un efect numit “toxicitate selectivă”, ceea ce înseamnă că sunt capabile să distrugă celulele canceroase, însă fără a deteriora celulele sau țesuturile sănătoase. Acest tip de tratament contra cancerului are calitatea de a nu avea efecte colaterale precum cele care se produc în cazul chimio și radioterapiei tradiționale.

   Acțiunea acestei enzime contra cancerului, conform cercetătorilor, este aceea de a genera autofagie în cazul celulelor de carcinom mamar, ceea ce determină procesul celular al apoptozei (moartea celulară programată).

  Câteva aspecte relaționate cu calitățile anticancerigene ale ananasului

   Oamenii de știință au descoperit că extractul de ananas este una dintre sursele cele mai bogate de enzime din lumea vegetală. Aceste enzime au capacitatea de a activa celulele imunologice, blocând funcțiile anumitor celule dăunătoare. Calitățile anticancerigene derivă în special din conținutul de bromelină al ananasului, care este o enzimă proteolitică.

  Iată care este mecanismul prin care bromelina poate combate cancerul:
   - Creșterea numărului de citochine, în particular a interferonului și a factorului de necroză tumorală, care sunt două elemente extrem de importante care distrug celulele canceroase.
   - Dizolvarea fibrinei: celulele canceroase se ascund sub stratul de fibrină pentru a nu fi detectate. De asemenea, s-a descoperit că fibrina face ca celulele canceroase să se unească, ceea ce crește probabilitatea apariției metastazelor. Odată ce celulele canceroase devin vizibile, ele pot fi detectate și atacate de către sistemul imunitar.
   - Studiile realizate de cercetătorii germani au demonstrat faptul că enzimele sistemice cresc puterea celulelor macrofage și a celulelor asasine Natural Killer de 12 ori.
   - Recent, un alt studiu medical realizat de cercetătorii americani a revelat eficiența a două molecule izolate din ananas, respectiv CCS și CCZ, care ajută în lupta contra cancerului. Molecula CCS este responsabilă de blocarea proteinei RAS, care se găsește în 30% dintre toate tipurile de cancer; în timp ce molecula CCZ ajută sistemul imunitar să identifice celulele cancerigene și să le elimine.

   Calitățile anticancerigene ale ananasului derivă de asemenea din conținutul bogat în vitamina C al anansului care ajută la alcalinizarea organismului și la reducerea acidității crescute care favorizează apariția cancerului. Ananasul are aceste calități anticancerigene și datorită conținutului său de acizi organici care au o aciditate scăzută și de minerale precum potasiul.

   Alte mecanisme prin care acționează bromelina din ananas contra cancerului sunt următoarele:

   - Inhibă formarea nitrozaminelor care sunt substanțe cancerigene;

   - Blochează activarea substanțelor carcinogene;

   - Reduce stresul oxidativ;

   - Reduce inflamația din organism (care uneori poate fi precursoarea cancerului).

   Rezultatele studiilor medicale realizate până în prezent indică faptul că vitamina C și bromelina din ananas pot ajuta la prevenirea cancerului de stomac, de faringe, de esofag, de plămâni, de pancreas, de uter și de colon.

   Bromelina din ananas influențează în mod direct dezvoltarea celulelor cancerigene și modularea sistemelor inflamatoriu, imunitar și hemostatic. De asemenea, bromelina reduce formarea tumorilor și dimensiunea acestora și cauzează moartea celulelor canceroase pentru a evita proliferarea acestora.

   Un studiu medical care a fost publicat în anul 2007 a confirmat proprietățile anticancerigene ale ananasului datorită conținutului său de bromelină. Această enzimă reușește să distrugă moleculele proteice astfel încât să se asimileze mult mai bine aminoacizii care compun aceste molecule. Se știe că bromelina desface proteinele în același mod ca pepsina, care este o enzimă din sucul gastric.

   Bromelina poate reduce în mod considerabil metastazele, poate încetini dezvoltarea cancerului de piele și este utilizată ca terapie complementară în tratarea unor tumori cancerigene. Studiile pre-clinice și farmacologice indică faptul că bromelina acționează ca un imunomodulator, inducând producerea unor diferite citochine care ajută la comunicarea între celule în timpul răspunsurilor imunologice și stimulează deplasarea celulelor către zonele cu inflamație, infecții sau traume.

  Activitatea antitumorală a bromelinei în cazul animalelor

   Cu obiectivul de a se evalua activitatea anti-tumorală a bromelinei, un grup de animale de laborator a fost inoculat cu tumori de diverse tipuri: leucemie, sarcom, carcinom pulmonar, tumoare ascitică Ehrlich, melanom și adenocarcinom mamar.

   După 24 ore de la inoculare s-a administrat bromelină izolată din ananas, în mod intraperitoneal (în cavitatea abdominală), folosind ca grup de control 5-fluorouracil (5-FU) (medicament utilizat în tratamentele de chimioterapie). Efectul antitumoral s-a evaluat ca un indice al creșterii supraviețuirii în raport cu grupul de control netratat. Cu excepția melanomului, în cazul tuturor celelaltor animale cu tumori s-a înregistrat o creștere semnificativă a indicelui de supraviețuire după tratamentul cu bromelină. Indicele cel mai mare (aproximativ 318%) a fost înregistrat în cazul cobailor cu tumoare ascitică, care a fost mai mare decât cel al cobailor tratați cu medicamentul 5-FU.

  Alte beneficii medicinale ale ananasului

   - Ananasul este unul dintre fructele tropicale care au cea mai mare bogăție nutrițională. Se remarcă conținutul său de fibre care combate constipația și ajută la scăderea în greutate în cazul persoanelor care doresc să slăbească.

   - În plus, ananasul conține vitamine precum C, B1, B6 și E. Este bogat în potasiu, magneziu, iod, cupru și mangan și ajută la eliminarea excesului de lichide din corp, fiind un bun diuretic.

   - Ananasul are o acțiune antiinflamatorie utilă, fiind eficient pentru reducerea inflamației din organism și este recomandat în cazul afecțiunilor inflamatorii precum sinuzită acută, laringită, faringită, artrită și gută.

   - În plus, consumul ananasului proaspăt este indicat ca auxiliar în tratamentul artritei reumatoide, a sciaticii și pentru controlul obezității.

   - Ananasul mai este un remediu util și pentru combaterea problemelor cauzate de stres, hipertensiune, colesterol și anemie.

   - Pe lângă întărirea sistemului imunitar și stimularea sistemului digestiv, ananasul este recomandat și în cazul copiilor pentru accelerarea creșterii osoase, a țesuturilor și pentru întărirea sistemului nervos.

   - Ananasul este o sursă foarte bună de vitamina C, care protejează corpul contra radicalilor liberi, substanțe care atacă celulele sănătoase. Acumularea radicalilor liberi în organism poate determina apariția aterosclerozei și a bolii cardiace diabetice, o creștere a atacurilor de astm și un risc crescut de a dezvolta anumite cancere, precum cancerul de colon.

   - S-a demonstrat de asemenea că extractul de frunze de ananas a inhibat dezvoltarea rezistenței la insulină în cazul cobailor având diabet de tip 2, ceea ce a sugerat că acest extract ar putea fi utilizat pentru a dezvolta un produs care să reducă rezistența la insulină în cazul pacienților diabetici.


  Usturoiul și propriet…

  Usturoiul combate cancerul, bolile cardiace și bacteriile rezistente la medicamente  Consumul a doi căței de usturoi proaspeți pe zi vă poa...

  Mai mult

  8 nutrienți care pot …

  Nutrienți care pot ajuta la inhibarea metastazelor  Dieta joacă un rol major atât în prevenirea cancerului, cât și în factorii care contrib...

  Mai mult

  3 sucuri pentru comba…

  Sucuri pentru reducerea inflamației și combaterea cancerului  Conform celor mai recente sondaje realizate de Organizația Mondială a Sănătăț...

  Mai mult

  Sâmburii de avocado a…

  Sâmburele de avocado, o sursă excelentă de antioxidanți  Este posibil să cunoașteți deja avantajele consumului de avocado în dieta dumneavo...

  Mai mult

  Algele marine și prev…

  De ce sunt algele un aliment anti-cancer?  Algele marine comestibile (cunoscute și ca „legume marine” sau „legume oceanice”) sunt o sursă n...

  Mai mult

  Legumele cu frunze ve…

  Includeți legumele cu frunze verzi într-o dietă anti-cancer  Legumele cu frunze verzi conțin clorofilă, carotenoide, acid folic și vitamina...

  Mai mult

  Cele mai bune fructe …

  Un consum regulat de fructe poate preveni cancerul  Fructele, în primul rând, sunt o sursă nutritivă și energetică prin excelență. Pe de al...

  Mai mult

  Cacaua, un aliment an…

  Despre originea arborelui de cacao  Când vorbim despre cacao, știm cu toții că este componenta principală a ciocolatei, deși științific arb...

  Mai mult

  Cele mai bune fructe …

  Fructele au numeroase proprietăți anticancer  Fructele au beneficii excelente pentru organismul nostru datorită conținutului lor bogat în c...

  Mai mult

  Merișoarele și preven…

  Alimentația și prevenirea cancerului  Incidența cancerului a crescut în mod accelerat în ultimii ani, în ciuda multiplelor eforturi realiza...

  Mai mult

  Proprietățile anti-ca…

  Proprietățile terapeutice ale spanacului  Spanacul este o legumă care oferă multe beneficii pentru sănătate și care conține multe vitamine...

  Mai mult

  Kiwi, un aliat contra…

  Kiwi: proprietăți anticancer și componente nutriționale  Necunoscut în multe țări, având un gust incomparabil și o nuanță de verde intens î...

  Mai mult

  Alimente care previn …

  Cum se poate minimiza riscul cancerului de prostată?  Există diverși compuși naturali care se găsesc în unele alimente precum turmeri...

  Mai mult

  Supa anticancer Hipoc…

  Supa Hipocrate și beneficiile sale  Supa Hipocrate ajută la întărirea sistemului imunitar și la purificarea rinichilor, ajutând la eliminar...

  Mai mult

  Ananasul, un fruct an…

  Ananasul și combaterea cancerului  Știați că ananasul are calități terapeutice comparabile cu unele medicamente folosite în tratamentele de...

  Mai mult

  Fructul de avocado și…

  Avocado: o comoară pentru sănătate  Fructul de avocado a primit în ultimii ani o enormă atenție în presă și în cadrul rețelelor socia...

  Mai mult

  Pătrunjelul și cancer…

  Pătrunjelul și proprietățile sale curative  Pătrunjelul are puternice proprietăți antioxidante și este utilizat în principal în medicina na...

  Mai mult

  Suc verde contra canc…

  Suc verde contra cancerului și osteoporozei  Beneficiile acestui suc se bazează pe ingredientele active pe care le conțin alimentele ...

  Mai mult

  Alimente funcționale …

  Ce sunt alimentele funcționale?  În prezent, cancerul este o boală tot mai răspândită la nivel mondial și este relaționată cu interac...

  Mai mult

  Nucile, un aliment an…

  Nucile inhibă dezvoltarea cancerului și îi încetinesc creșterea  Consumul nucilor în mod regulat înseamnă o favoare enormă pentru sănătate...

  Mai mult

  Cerealele integrale ș…

  Care sunt proprietățile cerealelor integrale?  Timp de secole, cereale precum grâul, porumbul, ovăzul, orzul și secara au fost elemente fun...

  Mai mult

  Prunele uscate previn…

  Alimentația are un rol important în apariția cancerului de colon  Cancerul colorectal, care implică atât cancerul de colon cât și cel de re...

  Mai mult

  Suc anticancer cu var…

  Beneficiile ingredientelor din sucul anticancer  Există multe moduri în care ne putem proteja contra cancerului, iar între acestea se număr...

  Mai mult

  Compușii din lămâi re…

  Ce sunt limonoizii?  Lămâile conțin 22 de compuși anticancerigeni care opresc diviziunea celulară în cazul celulelor canceroase. Printre ac...

  Mai mult

  Brocoli, protector co…

  Brocoli previne cancerul  Aprecierea acestei legume verzi – brocoli - este reală și meritată. Această legumă din familia cruciferelor, atât...

  Mai mult

  8 alimente pentru a p…

  8 alimente pentru a preveni cancerul  Chiar dacă aceste alimente ne pot ajuta să prevenim apariția cancerului, totuși nu trebuie să ne bază...

  Mai mult

  Rețetă pentru o salat…

  Salata anticancer, sursă de superalimente  Pentru întărirea sistemului imunitar, dar și pentru prevenirea și combaterea cancerului, este ...

  Mai mult

  Băutură antiinflamato…

  Băutură antiinflamatorie și anticancerigenă cu turmeric  Pe lângă proprietățile sale anticancerigene și antiinflamatorii, această băutură u...

  Mai mult

  10 băuturi anticancer…

  10 băuturi anticancerigene  Cancerul este o boală gravă, foarte răspândită în prezent, însă multe dintre studiile medicale realizate în înt...

  Mai mult

  Proprietățile anti-ca…

  Șofranul – un condiment valoros  Șofranul are o lungă istorie, fiind folosit ca și condiment, medicament și colorant galben, fiind foarte a...

  Mai mult

  Ceapa și usturoiul: r…

  Ceapa și usturoiul: remedii anti-cancer  În ultimii ani, numeroase studii medicale au demonstrat faptul că ceapa și usturoiul, pe lângă fap...

  Mai mult

  Vinetele, aliment ant…

  Vinetele ne protejează contra cancerului    Specialiștii în nutriție numesc această legumă “regina legumelor”, iar aceasta datorită versati...

  Mai mult

  Legumele crucifere lu…

  Legumele crucifere și cancerul de sân  Legumele crucifere sunt fundamentale pentru a lupta contra cancerului de sân. În familia cruciferelo...

  Mai mult

  Varza, remediu contra…

  Varza ne ajută la prevenirea oricărui tip de cancer  Varza aparține familiei Brassica, la fel ca alte legume crucifere precum varza roșie, ...

  Mai mult

  Mandarinele previn ca…

  Mandarinele și prevenirea cancerului  Consumul acestui fruct delicios pe care îl găsim cu precădere în timpul sezonului rece – mandarina - ...

  Mai mult

  Ceaiul Bancha luptă e…

  Despre ceaiul Bancha  Ceaiul Bancha este o varietate japoneză a ceaiului verde și este folosit încă din vechime ca un remediu natural contr...

  Mai mult