Sanohelp

    Sanohelp - Extract de turmeric. 

        Antitumoral. Antiinflamator.

       Medica Stem- Antitumoral.

     Regenerare celulara. Imunitate.

    Vitamina c alcalina forte

         Vitamina C Alcalină Forte.

       Alcalinizantă. Antioxidantă.

    Sanocell

            SanoCell - Antitumoral.

        Antioxidant. Anticancerigen.

      

    Articole noi

    Importanța somnului pentru sănătate: o privir…

    Începutul călătoriei în lumea somnului Somnul, adesea neglijat în viața agitată de azi, este un pi...

    Astenia de primăvară: combaterea simptomelor …

    Oboseala de sezon: înțelegerea asteniei de primăvară Primăvara aduce nu doar flori și soare, ci, p...

    Remisiile spontane ale cancerului: un fenomen…

    Ce sunt remisiile spontane ale cancerului? Conform datelor Organizației Mondiale a Sănătății, canc...

    Psiho-oncologia: un pilon esențial în tratame…

    Îmbrățișând psiho-oncologia: transformarea tratamentului cancerului prin îngrijire holistică Trata...

    Beneficiile aromaterapiei în alinarea simptom…

    Aromaterapia oferă multiple beneficii terapeutice Aromaterapia, cu o istorie îndelungată în utiliz...

    Cauta in site

    Inregistrare

    Suntem si pe Facebook

    Brocoli are proprietăți anticancer

    Brocoli poate preveni anumite probleme de sănătate

    Brocoli are proprietăți anticancer S-a demonstrat în repetate rânduri că binecunoscutul brocoli - și în mare măsură germenii de brocoli – este unul din alimentele cele mai valoroase pentru sănătate, capabil să prevină un mare număr de probleme de sănătate, care includ printre altele:

     - Hipertensiunea

     - Alergiile

     - Diabetul

     - Osteoporoza

     - Cancerul

    Proprietățile anticancerigene ale legumei brocoli

     Sulforafanul, un compus al sulfului și care este prezent în brocoli, se pare că distruge celulele cancerigene și reduce creșterea tumorală. Unii cercetători consideră că un alt compus din brocoli numit glucorafanina – care este un precursor al sulforafanului- crește nivelul enzimelor celulare care protejează contra daunelor moleculare produse de substanțele chimice care pot cauza cancer.

     Studiile medicale au evidențiat de asemenea că sulforafanul normalizează metilarea ADN-ului - un proces prin care grupul metil (un atom de carbon unit cu trei atomi de hidrogen) se adaugă unei părți dintr-o moleculă de ADN. Metilarea ADN-ului este o parte crucială pentru funcționarea celulară normală și este un factor important pentru reglarea expresiei genetice.

     Sulforafanul conținut de brocoli are un rol important în activarea a mai mult de 200 de gene diferite. La modul concret, se pare că brocoli conține ingredientele necesare pentru activarea genelor care previn dezvoltarea cancerului și dezactivarea genelor care determină răspândirea acestuia în organism. Iar partea cea mai bună este aceea că nu este necesar să se consume “tone” întregi de brocoli pentru a se obține aceste efecte binefăcătoare.

     De fapt, un studiu medical publicat în 2008 a arătata faptul că doar patru porții de brocoli pe săptămână sunt necesare pentru a proteja bărbații de cancer de prostată. În cadrul acestui studiu, cercetătorii au colectat mostre de țesut de la pacienți pe tot parcursul experimentului și au descoperit că bărbații care consumaseră brocoli aveau sute de schimbări benefice ale genelor care se știe că au un rol important în lupta contra cancerului.

    Sulforafanul din brocoli - eficient în diferite tipuri de cancer

     Alți cercetători au studiat efectul sulforafanului asupra cancerului de sân și au descoperit că acesta împiedică de asemenea creșterea celulelor canceroase. Iată ce au afirmat autorii acestui studiu:

     “Cercetările medicale au arătat că acest compus (sulforafanul) blochează formarea tumorilor mamare în cazul cobailor și inclusiv poate forța celulele care cauzează cancerul de colon să se autodistrugă. Se pare că sulforafanul face posibile toate acestea prin dezintoxicarea enzimelor care apară organismul de substanțele chimice care pot determina apariția cancerului.”

    Germenii de brocoli - o alternativă și mai puternică

     Așa cum s-a menționat anterior, s-a demonstrat că patru porții de brocoli pe săptămână (aproximativ 10 buchețele de brocoli) oferă o bună protecție contra cancerului de prostată, ceea ce în realitate nu este o cantitate deloc mare, însă cercetările au mai demonstrat faptul că germenii de brocoli sunt mult mai puternici ca efect și sunt de asemenea o alternativă excelentă dacă nu vă place gustul (sau mirosul) de brocoli.

     Se oare că inclusiv mici cantități de germeni de brocoli ajută la reducerea dimensiunilor tumorilor mamare în cazul cobailor, tumori care au fost induse prin folosirea agenților carcinogeni chimici. Conform cercetătorilor de la Universitatea Johns Hopkins din Statele Unite:

     “Germenii de brocoli de trei zile conțin de 20 până la 50 de ori mai mulți compuși chimioprotectori întâlniți în mod normal în brocoli și aceștia constituie o modalitate simplă și la îndemână pentru a reduce riscul apariției cancerului.”

     Atunci când au fost comparați fie cu brocoli propriu-zis, fie cu conopida care conține de asemenea sulforafan, germenii de brocoli care sunt de 16 zile conțin nivele de glucorafanină de 10 până la 100 de ori mai ridicate, în comparație cu alte varietăți mature. Partea cea bună este aceea că puteți cultiva chiar voi acasă proprii germeni de brocoli, într-un mod ușor și economic. Unul din principalele beneficii ale germenilor de brocoli este acela că nu trebuie să-i gătiți (chiar nu este deloc indicat acest lucru!). Germenii de brocoli se consumă cruzi, în general în salate, dar pot fi adăugați și în sandviciuri sau în supe.

     Un alt aspect important este acela că cercetătorii au descoperit că extractul de germeni de brocoli ajută la o protecție eficientă a pielii contra daunelor cauzate de expunerea la soare, care ar putea determina apariția cancerului de piele. Conform doctorului Paul Talalay, un profesor de farmacologie și științe moleculare de la Facultatea de Medicină din cadrul Universității Johns Hopkins din Baltimore:

     “Celulele conțin o rețea elaborată de gene protectoare care se codifică pentru proteinele care ne protejează de principalele procese dăunătoare la care sunt expuse celulele noastre și care pot cauza cancer, boli degenerative și îmbătrânire prematură. Aceste patru procese sunt: oxidarea, deteriorarea ADN-ului, inflamația și radicațiile, adică radiațiile ultraviolete, iar sistemul de protecție al celulelor operează în mod normal la aproximativ un sfert din capacitatea sa.

     Dozele ridicate de extract de sulforafan reduc înroșirea și inflamarea (eritemul) cu un procent de 37%, cu toate că nivelul de protecție variază de la 8 până la 78%. Dacă se aplică de exemplu extract de germeni de brocoli care conține nivele mai ridicate de sulforafan pe pielea umană, aceasta poate fi protejată în mod substanțial.”

    Alimentația – un instrument puternic pentru prevenirea cancerului

     Nu încape îndoială faptul că una dintre cele mai bune modalități de a ne îmbunătăți starea de sănătate este prin consumarea legumelor și fructelor proaspete, la modul ideal cultivate local și de preferință consumate sub formă crudă. Două dintre modalitățile cele mai ușoare și mai eficiente de a optimiza consumul de vegetale este prin introducerea în alimentația zilnică a sucurilor proaspete preparate în casă, la care se pot adăuga suplimente precum chlorella, spirulina, semințe de chia și diverși germeni și lăstari. Germenii sunt cu siguranță una dintre cele mai bune modalități de a crește conținutul nutrițional din alimentație, deoarece procesul de germinare tinde să crească de asemenea și biodisponibilitatea acestor nutrienți.

     Germenii – care trebuie să fie consumați întotdeauna cruzi – conțin de asemenea enzime valoroase care îi permit corpului să absoarbă și să utilizeze nutrienții din alte alimente. Unii germeni precum cei obținuți din semințe de floarea soarelui, au o densitate nutrițională de 30 de ori mai mare decât unele legume organice.

     Sucurile proaspete din fructe și legume, preparate în casă, sunt de asemenea o altă modalitate excelentă de a consuma o mare varietate de vegetale în cadrul dietei zilnice și acestea ajută corpul să absoarbă toți nutrienții conținuți de vegetale, făcându-i astfel mai ușor de digerat. Procedând astfel, veți evita de asemenea riscul de a deteriora micronutrienții prin gătirea alimentului, ceea ce distruge mulți dintre aceștia alterând forma și compoziția lor chimică.

     Amintiți-vă, pentru o alimentație sănătoasă, varietatea este o cheie importantă. Există multe alte alimente care conțin nutrienți și compuși care protejează contra cancerului, precum sunt numitele alimente anti-angiogenetice, care ajută în mod efectiv la distrugerea celulelor canceroase, evitându-se formarea vaselor de sânge care să alimenteze în primul rând tumorile microscopice. Iată câteva alimente care au efecte anticancerigene demonstrate:

     - ceaiul verde

     - turmericul

     - usturoiul

     - pătrunjelul

     - ciupercile Maitake

     - varza creață

     - fructele de pădure: afinele, murea, coacăzele, zmeura

     - căpșunii

     - cireșele 

     - strugurii roșii

     Tot mai multe studii și cercetări demonstrează în prezent că un consum zilnic de crudități proaspete constituie o bază foarte bună pentru prevenirea bolilor de orice tip, inclusiv a cancerului.

     


    Usturoiul și propriet…

    Usturoiul combate cancerul, bolile cardiace și bacteriile rezistente la medicamente  Consumul a doi căței de usturoi proaspeți pe zi vă poa...

    Mai mult

    8 nutrienți care pot …

    Nutrienți care pot ajuta la inhibarea metastazelor  Dieta joacă un rol major atât în prevenirea cancerului, cât și în factorii care contrib...

    Mai mult

    3 sucuri pentru comba…

    Sucuri pentru reducerea inflamației și combaterea cancerului  Conform celor mai recente sondaje realizate de Organizația Mondială a Sănătăț...

    Mai mult

    Sâmburii de avocado a…

    Sâmburele de avocado, o sursă excelentă de antioxidanți  Este posibil să cunoașteți deja avantajele consumului de avocado în dieta dumneavo...

    Mai mult

    Algele marine și prev…

    De ce sunt algele un aliment anti-cancer?  Algele marine comestibile (cunoscute și ca „legume marine” sau „legume oceanice”) sunt o sursă n...

    Mai mult

    Legumele cu frunze ve…

    Includeți legumele cu frunze verzi într-o dietă anti-cancer  Legumele cu frunze verzi conțin clorofilă, carotenoide, acid folic și vitamina...

    Mai mult

    Cele mai bune fructe …

    Un consum regulat de fructe poate preveni cancerul  Fructele, în primul rând, sunt o sursă nutritivă și energetică prin excelență. Pe de al...

    Mai mult

    Cacaua, un aliment an…

    Despre originea arborelui de cacao  Când vorbim despre cacao, știm cu toții că este componenta principală a ciocolatei, deși științific arb...

    Mai mult

    Cele mai bune fructe …

    Fructele au numeroase proprietăți anticancer  Fructele au beneficii excelente pentru organismul nostru datorită conținutului lor bogat în c...

    Mai mult

    Merișoarele și preven…

    Alimentația și prevenirea cancerului  Incidența cancerului a crescut în mod accelerat în ultimii ani, în ciuda multiplelor eforturi realiza...

    Mai mult

    Proprietățile anti-ca…

    Proprietățile terapeutice ale spanacului  Spanacul este o legumă care oferă multe beneficii pentru sănătate și care conține multe vitamine...

    Mai mult

    Kiwi, un aliat contra…

    Kiwi: proprietăți anticancer și componente nutriționale  Necunoscut în multe țări, având un gust incomparabil și o nuanță de verde intens î...

    Mai mult

    Alimente care previn …

    Cum se poate minimiza riscul cancerului de prostată?  Există diverși compuși naturali care se găsesc în unele alimente precum turmeri...

    Mai mult

    Supa anticancer Hipoc…

    Supa Hipocrate și beneficiile sale  Supa Hipocrate ajută la întărirea sistemului imunitar și la purificarea rinichilor, ajutând la eliminar...

    Mai mult

    Ananasul, un fruct an…

    Ananasul și combaterea cancerului  Știați că ananasul are calități terapeutice comparabile cu unele medicamente folosite în tratamentele de...

    Mai mult

    Fructul de avocado și…

    Avocado: o comoară pentru sănătate  Fructul de avocado a primit în ultimii ani o enormă atenție în presă și în cadrul rețelelor socia...

    Mai mult

    Pătrunjelul și cancer…

    Pătrunjelul și proprietățile sale curative  Pătrunjelul are puternice proprietăți antioxidante și este utilizat în principal în medicina na...

    Mai mult

    Suc verde contra canc…

    Suc verde contra cancerului și osteoporozei  Beneficiile acestui suc se bazează pe ingredientele active pe care le conțin alimentele ...

    Mai mult

    Alimente funcționale …

    Ce sunt alimentele funcționale?  În prezent, cancerul este o boală tot mai răspândită la nivel mondial și este relaționată cu interac...

    Mai mult

    Nucile, un aliment an…

    Nucile inhibă dezvoltarea cancerului și îi încetinesc creșterea  Consumul nucilor în mod regulat înseamnă o favoare enormă pentru sănătate...

    Mai mult

    Cerealele integrale ș…

    Care sunt proprietățile cerealelor integrale?  Timp de secole, cereale precum grâul, porumbul, ovăzul, orzul și secara au fost elemente fun...

    Mai mult

    Prunele uscate previn…

    Alimentația are un rol important în apariția cancerului de colon  Cancerul colorectal, care implică atât cancerul de colon cât și cel de re...

    Mai mult

    Suc anticancer cu var…

    Beneficiile ingredientelor din sucul anticancer  Există multe moduri în care ne putem proteja contra cancerului, iar între acestea se număr...

    Mai mult

    Compușii din lămâi re…

    Ce sunt limonoizii?  Lămâile conțin 22 de compuși anticancerigeni care opresc diviziunea celulară în cazul celulelor canceroase. Printre ac...

    Mai mult

    Brocoli, protector co…

    Brocoli previne cancerul  Aprecierea acestei legume verzi – brocoli - este reală și meritată. Această legumă din familia cruciferelor, atât...

    Mai mult

    8 alimente pentru a p…

    8 alimente pentru a preveni cancerul  Chiar dacă aceste alimente ne pot ajuta să prevenim apariția cancerului, totuși nu trebuie să ne bază...

    Mai mult

    Rețetă pentru o salat…

    Salata anticancer, sursă de superalimente  Pentru întărirea sistemului imunitar, dar și pentru prevenirea și combaterea cancerului, este ...

    Mai mult

    Băutură antiinflamato…

    Băutură antiinflamatorie și anticancerigenă cu turmeric  Pe lângă proprietățile sale anticancerigene și antiinflamatorii, această băutură u...

    Mai mult

    10 băuturi anticancer…

    10 băuturi anticancerigene  Cancerul este o boală gravă, foarte răspândită în prezent, însă multe dintre studiile medicale realizate în înt...

    Mai mult

    Proprietățile anti-ca…

    Șofranul – un condiment valoros  Șofranul are o lungă istorie, fiind folosit ca și condiment, medicament și colorant galben, fiind foarte a...

    Mai mult

    Ceapa și usturoiul: r…

    Ceapa și usturoiul: remedii anti-cancer  În ultimii ani, numeroase studii medicale au demonstrat faptul că ceapa și usturoiul, pe lângă fap...

    Mai mult

    Vinetele, aliment ant…

    Vinetele ne protejează contra cancerului    Specialiștii în nutriție numesc această legumă “regina legumelor”, iar aceasta datorită versati...

    Mai mult

    Legumele crucifere lu…

    Legumele crucifere și cancerul de sân  Legumele crucifere sunt fundamentale pentru a lupta contra cancerului de sân. În familia cruciferelo...

    Mai mult

    Varza, remediu contra…

    Varza ne ajută la prevenirea oricărui tip de cancer  Varza aparține familiei Brassica, la fel ca alte legume crucifere precum varza roșie, ...

    Mai mult

    Mandarinele previn ca…

    Mandarinele și prevenirea cancerului  Consumul acestui fruct delicios pe care îl găsim cu precădere în timpul sezonului rece – mandarina - ...

    Mai mult

    Ceaiul Bancha luptă e…

    Despre ceaiul Bancha  Ceaiul Bancha este o varietate japoneză a ceaiului verde și este folosit încă din vechime ca un remediu natural contr...

    Mai mult