Sanohelp

Sanohelp - Extract de turmeric. 

    Antitumoral. Antiinflamator.

Vitamina c alcalina forte

     Vitamina C Alcalină Forte.

   Alcalinizantă. Antioxidantă.

Sanocell

        SanoCell - Antitumoral.

    Antioxidant. Anticancerigen.     

  

Alimente anti-cancer

Legumele cu frunze verzi previn cancerul

Scris de Ayurvedic Medica

Includeți legumele cu frunze verzi într-o dietă anti-cancer

Legumele cu frunze verzi previn cancerul Legumele cu frunze verzi conțin clorofilă, carotenoide, acid folic și vitamina E în compoziția lor, substanțe care sunt capabile să purifice și să oxigeneze sângele, să îmbunătățească producerea de globule roșii, să normalizeze tensiunea arterială, să promoveze regenerarea celulară, și detoxifierea organismului. În plus, acești compuși ajută la oprirea sau la încetinirea creșterii anumitor forme de cancer. Totodată, legumele cu frunze verzi sunt surse excelente de vitamine, minerale, fier și calciu - zeci de antioxidanți care combat și elimină radicalii liberi și efectele lor nocive.

 "Este important să consumăm diferite soiuri de frunze verzi pentru a obține diferitele substanțe nutritive pe care le aduce fiecare dintre acestea. Includerea acestor legume în dieta noastră ne va ajuta să menținem o stare bună de sănătate și să reducem riscurile de boli cum ar fi cancerul sau degenerescența maculară", a subliniat dieteticianul și nutriționistul Carla Zaplana.

 Institutul Macrobiotic din Spania (IME) a asigurat că se recomandă ca 35% din mâncarea de prânz și respectiv cină să fie compusă din acest tip de legume pentru a îmbunătăți și a avea grijă de sănătatea noastră. Beneficiile pentru sănătate ale legumelor cu frunze verzi conform acestui institut sunt multiple, iar organele care beneficiază cel mai mult sunt plămânii, inima și gâtul. Calitățile acestui tip de legume contribuie la o oxigenare mai mare a organismului și hrănesc celulele pentru a produce hemoglobina, de exemplu, a afirmat Patricia Restrepo, director al IME.

 Experții ne recomandă să consumăm între 10 și 12 porții de legume cu frunze verzi pentru a acoperi nevoile nutriționale ale corpului nostru. "Cea mai bună opțiune este să le pregătim în modul cel mai simplu și cel mai natural posibil, respectiv în formă crudă în diverse salate sau ușor fierte (la aburi sau sotate). De asemenea, o modalitate foarte bună de a include cât mai multe legume cu frunze verzi în dieta zilnică este sub formă de sucuri și/sau smoothi-uri ", a adăugat nutriționistul Zaplana.

 Cele mai recomandate legume cu frunze verzi într-o dietă de prevenire a cancerului sunt următoarele:

 - Spanacul

 - Salata Kale

 - Pătrunjelul

 - Năsturelul

 - Varza creață

 - Ruccola

 - Andivele

 - Salata verde

 - Salata romană

  De exemplu, varza creață este considerată un super-aliment deoarece conține niveluri ridicate de vitamina A, C și K mai mult de 45 de flavonoide, compuși care protejează organismul împotriva oxidării. Varza creață este un aliment care menține sănătatea inimii datorită conținutului său de potasiu și previne anumite tipuri de cancer, potrivit unui studiu publicat în revista Cancer Prevention Research (Cercetări despre prevenirea cancerului).

 Legumele cu frunze verzi ajută la absorbția grăsimilor din organism, motiv pentru care ele sunt indicate în mod special după excesele alimentare sau în cadrul curelor de slăbit. Pe lângă acestea, alte beneficii ale includerii acestui tip de legume în dieta noastră zilnică sunt următoarele:

 1. Stimulează creativitatea și imaginația.

 2. Reîmprospătează organismul.

 3. Cresc fluxul de oxigen în corp.

 4. Îmbunătățesc producerea de globule roșii.

 5. Curăță și detoxifică corpul de dioxid de carbon, toxine și stres.

 6. Îmbunătățesc funcția respiratorie.

 7. Previn ulcerul gastric.

 8. Îmbunătățesc funcția intestinală și sunt benefice în cazul hemoroizilor.

 9. Ajută la scăderea în greutate, reglează nivelul colesterolului și scad tensiunea arterială.

 10. Reduc și evită mirosurile corporale neplăcute.

Tipuri de legume cu frunze verzi

 1. Frunze cu structură amplă: acestea includ, de exemplu varza, salata romană sau salata bok choi, printre altele.

 2. Frunze dințate: de exemplu frunzele de la tulpina de broccoli, andivele, ruccola, salata kale, frunzele de muștar sau cele de nap.

 3. Frunze tari și zimțate: acest tip de frunze sunt mai puternice, au un gust amar, cum ar fi frunzele de morcovi, de usturoi verde, de cicoare sau păpădie.

 4. Frunze netede și drepte: în acest grup se află năsturelul, ceapa verde sau prazul, de exemplu.

Legumele cu frunze verzi și cancerul de sân

 Numeroase studii medicale au arătat că legumele cu frunze verzi inhibă creșterea celulelor canceroase pancreatice umane și reduc riscul cancerului de plămâni, vezică biliară, vezică urinară, prostată, ovare și de colon. Legumele cu frunze verzi sunt o sursă bună de vitamina C, vitamina A, vitamina K, folați, mangan și alte minerale.

 Studiile au dovedit de asemenea că legumele cu frunze verzi au proprietăți antioxidante și antiinflamatoare, îmbunătățesc metabolismul glucozei și au efecte cardioprotectoare. Legumele cu frunze verzi conțin beta-caroten, luteină și alte carotenoide, kaempferol, indol-3-carbinol (I3C), 3,3'-diindolilmetan (DIM) și câteva alte izotiocianate, dintre care majoritatea au fost raportate ca având proprietăți anti-cancer.

 Totodaă, componentele din legumele cu frunze verzi reglează expresia receptorilor hormonali, determină apoptoza (moartea celulelor canceroase), suprimă progresia ciclului celular și inhibă angiogeneza celulelor cancerului de sân uman.

 Cercetătorii au demonstrat că consumul regulat al legumelor cu frunze verzi reduce metabolitul estrogenic 16alfa-hidroxestronă, care este un promotor al cancerului de sân și care este invers proporțional asociat cu riscul de cancer de sân. De asemenea, legumele cu frunze verzi conțin luteină, iar concentrația de luteină și nivelul luteinei circulante au fost asociate cu un risc redus de cancer mamar în mai multe studii epidemiologice. Luteina s-a dovedit că inhibă progresia atât a celulelor cancerului de sân ER +, cât și a ER + sub hipoxie, o stare de oxigen scăzut în care tumorile de sân solide pot să se dezvolte.

Salata verde, salata Kale și năsturelul - alimente anti-cancer

 Salata verde este o sursă bună de vitamina A (datorită conținutului său relativ ridicat de beta-caroten), luteină și vitamina K. În general, salata verde este mult mai hrănitoare decât salata iceberg, cu niveluri mai ridicate ale acestor micronutrienți. Salata verde are proprietăți antioxidante (dar mai mici decât majoritatea celorlalte legume) și echilibrează nivelurile de colesterol. Studiile de specialitate au constatat că consumul de salată verdea fost asociat cu riscuri mai scăzute de cancer pulmonar, gastric, de vezică și colorectal.

 De asemenea,un studiu japonez a constatat că consumul frecvent de salată verde a fost asociat cu un risc mai scăzut de cancer mamar. Un studiu mexican a constatat că consumul de salată a fost asociat cu un risc mai scăzut de cancer de sân la femeile aflate în premenopauză. Un alt studiu grecesc a constatat că femeile cu cancer mamar au consumat mult mai puțin salată decât cele fără cancer mamar. Concentrația de luteină și nivelul luteinei circulante din salata verde au fost asociate cu un risc redus de cancer mamar în mai multe studii epidemiologice.

 Salata Kale are cele mai înalte niveluri de vitamine din toate legumele crucifere (un grup de legume care include de asemenea broccoli, varza, conopida, ruccola, guliile și varza de Bruxelles). Salata Kale are proprietăți antioxidante, antigenotoxice, antiinflamatorii, antimicrobiene și cardioprotectoare. Totodată, salata Kale conține niveluri semnificative de vitamină C și vitamină K și este o sursă foarte bună de beta-caroten, luteină, quercetină, kaempferol, indol-3-carbinol (I3C), 3,3'diindolilmetan (DIM) și sulforafan, dintre care majoritatea au proprietăți anti-cancer.

 Salata Kale și legumele crucifere, ca grup, inhibă creșterea celulelor canceroase pancreatice umane și reduc riscul apariției cancerului pulmonar, al vezicii biliare, al vezicii urinare, prostatei, ovarelor și colonului. Substanțele fitochimice din salata Kale reglează expresia receptorilor hormonali, determină apoptoza, suprimă progresia ciclului celular și inhibă angiogeneza celulelor cancerului de sân. S-a dovedit că un consum regulat al salatei Kale reduce metabolitul estrogenic 16alfa-hidroxestronei, care este un promotor al cancerului mamar.

 Salata Kale a fost asociată cu un risc redus al cancerului de sân în studiile realizate pe populație. De exemplu, un studiu coreean a constatat o asociere între consumul de salată Kale și incidența mai mică a cancerului de sân. Un alt mare studiu prospectiv din S.U.A. Din anul 2016 a arătat că femeile cu un aport ridicat de calciu la vârsta adultă au avut un risc redus de cancer la sân la vârstă medie și în anii următori. Concentrația de luteină și nivelul luteinei circulante din salata Kale au fost asociate cu un risc redus de cancer mamar în mai multe studii epidemiologice.

 Există unele dovezi că extractele concentrate de legume cu frunze verzi pot acționa ca agoniști ai estrogenului și stopează proliferarea celulelor cancerului mamar. De asemenea, proprietățile anticanceroase ale salatei Kale sunt probabil rezultatul interacțiunii sinergice a diferitelor sale componente chimice - componentele izolate au inhibat cu succes proliferarea cancerului în laborator, însă eficacitatea și siguranța lor la om trebuie evaluată în studii clinice efectuate la scară largă.

 Ca și salata verde și salata Kale, năsturelul (Nasturtium officinale) este o legumă cu frunze verzi și are proprietăți anticancerigene. S-a arătat că năsturelul are proprietăți antioxidante, anti-genotoxice și antiinflamatoare și echilibrează nivelurile de colesterol. Năsturelul este de asemenea o sursă dietetică bună de riboflavină, vitamina C, vitamina A și vitamina K.

 Năsturelul este, de asemenea, sursă excelentă de luteină, nasturtiin (precursorul izotiocianatului de feniletil), izotiocianatul de feniletil (PEITC), izotiocianatul benzilic (BITC) -3-carbinol (I3C) și produsul său metabolic 3,3'-diindolilmetan (DIM) și sulforafan, toate acestea având proprietăți anti-cancer. Legumele cu frunze verzi printre care se numără și năsturelul inhibă creșterea celulelor canceroase pancreatice umane și reduc riscul apariției cancerului pulmonar, al vezicii biliare, vezicii urinare, prostatei, ovarelor și al colonului.

 Cercetătorii au descoperit că diferiți izotiocianați derivați din năsturel au o acțiune chemopreventivă împotriva unei varietăți de linii celulare de cancer de sân în laborator și în studiile epidemiologice. Un studiu chinez care a măsurat nivelele izotiocianatului urinar ca marker al consumului de năsturel a constatat că nivelurile mai ridicate au fost protectori împotriva cancerului de sân la femeile aflate în premenopauză și postmenopauză.

 În plus, năsturelul este cea mai abundentă sursă dietetică de PEITC, care s-a descoperit că reduce creșterea celulelor cancerului de sân, sporeste sensibilitatea celulelor cancerului de sân la radioterapie, diminuează angiogeneza (procesul prin care tumorile trimit semnale pentru a forma tumori noi în sânge), inhibă creșterea tumorilor mamare supraexprimate (HER2 +) și inhibă metastazele.

 Precum în cazul tuturor legumelor cu frunze verzi și năsturelul trebuie să fie consumat cel mai bine în stare crudă decât preparat pentru a obține cele mai puternice efecte anti-cancer.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Mai poţi citi din alimente anti-cancer

8 nutrienți care pot …

Nutrienți care pot ajuta la inhibarea metastazelor  Dieta joacă un rol major atât în prevenirea cancerului, cât și în factorii care contrib...

Mai mult

3 sucuri pentru comba…

Sucuri pentru reducerea inflamației și combaterea cancerului  Conform celor mai recente sondaje realizate de Organizația Mondială a Sănătăț...

Mai mult

Sâmburii de avocado a…

Sâmburele de avocado, o sursă excelentă de antioxidanți  Este posibil să cunoașteți deja avantajele consumului de avocado în dieta dumneavo...

Mai mult

Algele marine și prev…

De ce sunt algele un aliment anti-cancer?  Algele marine comestibile (cunoscute și ca „legume marine” sau „legume oceanice”) sunt o sursă n...

Mai mult

Legumele cu frunze ve…

Includeți legumele cu frunze verzi într-o dietă anti-cancer  Legumele cu frunze verzi conțin clorofilă, carotenoide, acid folic și vitamina...

Mai mult

Cele mai bune fructe …

Un consum regulat de fructe poate preveni cancerul  Fructele, în primul rând, sunt o sursă nutritivă și energetică prin excelență. Pe de al...

Mai mult

Cacaua, un aliment an…

Despre originea arborelui de cacao  Când vorbim despre cacao, știm cu toții că este componenta principală a ciocolatei, deși științific arb...

Mai mult

Cele mai bune fructe …

Fructele au numeroase proprietăți anticancer  Fructele au beneficii excelente pentru organismul nostru datorită conținutului lor bogat în c...

Mai mult

Merișoarele și preven…

Alimentația și prevenirea cancerului  Incidența cancerului a crescut în mod accelerat în ultimii ani, în ciuda multiplelor eforturi realiza...

Mai mult

Proprietățile anti-ca…

Proprietățile terapeutice ale spanacului  Spanacul este o legumă care oferă multe beneficii pentru sănătate și care conține multe vitamine...

Mai mult

Kiwi, un aliat contra…

Kiwi: proprietăți anticancer și componente nutriționale  Necunoscut în multe țări, având un gust incomparabil și o nuanță de verde intens î...

Mai mult

Alimente care previn …

Cum se poate minimiza riscul cancerului de prostată?  Există diverși compuși naturali care se găsesc în unele alimente precum turmeri...

Mai mult

Supa anticancer Hipoc…

Supa Hipocrate și beneficiile sale  Supa Hipocrate ajută la întărirea sistemului imunitar și la purificarea rinichilor, ajutând la eliminar...

Mai mult

Ananasul, un fruct an…

Ananasul și combaterea cancerului  Știați că ananasul are calități terapeutice comparabile cu unele medicamente folosite în tratamentele de...

Mai mult

Fructul de avocado și…

Avocado: o comoară pentru sănătate  Fructul de avocado a primit în ultimii ani o enormă atenție în presă și în cadrul rețelelor socia...

Mai mult

Pătrunjelul și cancer…

Pătrunjelul și proprietățile sale curative  Pătrunjelul are puternice proprietăți antioxidante și este utilizat în principal în medicina na...

Mai mult

Suc verde contra canc…

Suc verde contra cancerului și osteoporozei  Beneficiile acestui suc se bazează pe ingredientele active pe care le conțin alimentele ...

Mai mult

Alimente funcționale …

Ce sunt alimentele funcționale?  În prezent, cancerul este o boală tot mai răspândită la nivel mondial și este relaționată cu interac...

Mai mult

Nucile, un aliment an…

Nucile inhibă dezvoltarea cancerului și îi încetinesc creșterea  Consumul nucilor în mod regulat înseamnă o favoare enormă pentru sănătate...

Mai mult

Cerealele integrale ș…

Care sunt proprietățile cerealelor integrale?  Timp de secole, cereale precum grâul, porumbul, ovăzul, orzul și secara au fost elemente fun...

Mai mult

Prunele uscate previn…

Alimentația are un rol important în apariția cancerului de colon  Cancerul colorectal, care implică atât cancerul de colon cât și cel de re...

Mai mult

Suc anticancer cu var…

Beneficiile ingredientelor din sucul anticancer  Există multe moduri în care ne putem proteja contra cancerului, iar între acestea se număr...

Mai mult

Compușii din lămâi re…

Ce sunt limonoizii?  Lămâile conțin 22 de compuși anticancerigeni care opresc diviziunea celulară în cazul celulelor canceroase. Printre ac...

Mai mult

Brocoli, protector co…

Brocoli previne cancerul  Aprecierea acestei legume verzi – brocoli - este reală și meritată. Această legumă din familia cruciferelor, atât...

Mai mult

8 alimente pentru a p…

8 alimente pentru a preveni cancerul  Chiar dacă aceste alimente ne pot ajuta să prevenim apariția cancerului, totuși nu trebuie să ne bază...

Mai mult

Rețetă pentru o salat…

Salata anticancer, sursă de superalimente  Pentru întărirea sistemului imunitar, dar și pentru prevenirea și combaterea cancerului, este ...

Mai mult

Băutură antiinflamato…

Băutură antiinflamatorie și anticancerigenă cu turmeric  Pe lângă proprietățile sale anticancerigene și antiinflamatorii, această băutură u...

Mai mult

10 băuturi anticancer…

10 băuturi anticancerigene  Cancerul este o boală gravă, foarte răspândită în prezent, însă multe dintre studiile medicale realizate în înt...

Mai mult

Proprietățile anti-ca…

Șofranul – un condiment valoros  Șofranul are o lungă istorie, fiind folosit ca și condiment, medicament și colorant galben, fiind foarte a...

Mai mult

Ceapa și usturoiul: r…

Ceapa și usturoiul: remedii anti-cancer  În ultimii ani, numeroase studii medicale au demonstrat faptul că ceapa și usturoiul, pe lângă fap...

Mai mult

Vinetele, aliment ant…

Vinetele ne protejează contra cancerului    Specialiștii în nutriție numesc această legumă “regina legumelor”, iar aceasta datorită versati...

Mai mult

Legumele crucifere lu…

Legumele crucifere și cancerul de sân  Legumele crucifere sunt fundamentale pentru a lupta contra cancerului de sân. În familia cruciferelo...

Mai mult

Varza, remediu contra…

Varza ne ajută la prevenirea oricărui tip de cancer  Varza aparține familiei Brassica, la fel ca alte legume crucifere precum varza roșie, ...

Mai mult

Mandarinele previn ca…

Mandarinele și prevenirea cancerului  Consumul acestui fruct delicios pe care îl găsim cu precădere în timpul sezonului rece – mandarina - ...

Mai mult

Ceaiul Bancha luptă e…

Despre ceaiul Bancha  Ceaiul Bancha este o varietate japoneză a ceaiului verde și este folosit încă din vechime ca un remediu natural contr...

Mai mult

Cele mai bune legume …

Cele mai bune legume anticancer  Cancerul este o boală care se caracterizează prin dezvoltarea dezordonată a celulelor, care nu-și mai înde...

Mai mult