Sanohelp

Sanohelp - Extract de turmeric. 

    Antitumoral. Antiinflamator.

Vitamina c alcalina forte

     Vitamina C Alcalină Forte.

   Alcalinizantă. Antioxidantă.

Alimente anti-cancer

8 nutrienți care pot bloca metastazele

Scris de Ayurvedic Medica

Nutrienți care pot ajuta la inhibarea metastazelor

8 nutrienți care pot bloca metastazele Dieta joacă un rol major atât în prevenirea cancerului, cât și în factorii care contribuie la creșterea cancerului și la metastazarea acestuia. De fapt, 75%-85% dintre cazurile de cancer diagnosticate într-un studiu din Statele Unite au arătat că factorii de viață nesănătoși au fost principalele cauze ale acestui diagnostic și ar fi putut fi prevenite cu modificări dietetice îmbunătățite.

 Cercetătorii consideră că 30% din decesele asociate cu cancerul de astăzi pot fi prevenite doar din dietă. Dovezile leagă alimentele pe bază de plante medicinale cu unele dintre cele mai cunoscute proprietăți chimioprotectoare (de prevenire a cancerului). Fitochimicalele pe care le conțin interferează cu comunicarea celulară care declanșează inflamația și stimulează progresia cancerului în organism.

 Următorii 8 nutrienți sunt unii dintre cei mai buni compuși dietetici pe care îi puteți introduce zilnic în dietă pentru a inhiba răspândirea cancerului. Încorporarea de alimente care conțin acești nutrienți va ajuta la înfometarea creșterii cancerului, reducând substanțial riscul de a dezvolta cancer și poate chiar inversa progresia cancerului care s-a răspândit deja.

1. Acidul ursolic

 Acidul ursolic este un ulei vegetal și fitonutrient. Se găsește în ierburi aromatice precum busuiocul sfânt și oregano, coaja merelor și afine.

 Una dintre caracteristicile cheie ale celulelor canceroase este capacitatea lor de a dezactiva mecanismul normal al celulelor de a suferi apoptoză. Această moarte celulară programată, denumită și suicid celular, previne multiplicarea anomaliilor din celule, dar este oprită în celulele canceroase.

 Dezactivarea apoptozei contribuie la activitatea cancerului pentru a metastaza și a promova creșterea tumorii. O creștere a acidului ursolic din dietă este asociată cu tratamentul cancerului care aparține pancreasului, colului uterin, plămânului, colonului, pielii și sânului. S-a demonstrat că acidul ursolic perturbă activitatea canceroasă prin distrugerea mecanismelor de supraviețuire pe care se bazează celulele canceroase. De exemplu, acidul ursolic activează apoptoza, inhibând astfel replicarea ADN-ului deteriorat și a metastazelor cancerului.

2. Vitamina D

 Vitamina D este esențială pentru producerea unei proteine de combatere a cancerului numită GcMAF. GcMAF inhibă metastaza cancerului și are chiar și capacitatea de a inversa efectele devastatoare ale cancerului asupra organismului. Primirea zilnică a unei doze sănătoase de vitamina D susține sinteza GcMAF și, prin urmare, oprește receptorii pro-cancer și enzimele care încurajează metastazele.

 O altă proteină legată de o reducere a activității canceroase este DBP-maf (factorul de activare a proteinei-macrofage care leagă vitamina D). DBP-maf stimulează în mod direct răspunsul imun prin suprimarea creșterii vaselor de sânge (angiogeneza) necesară migrației celulelor canceroase și creșterii tumorilor. DBP-maf necesită vitamina D pentru transportul prin sânge. Aportul de vitamina D este demonstrat eficient în inhibarea creșterii și dezvoltării tumorilor, inclusiv a metastazei asociate cu cancer de prostată, colorectal, cancer de sân și melanom.

 Creșteți-vă nivelul de vitamina D expunându-vă pielea la lumina soarelui zilnic fără protecție suplimentară. Adăugați alimente bogate în vitamina D în dieta dumneavoastră, inclusiv somon sălbatic, ouă organice, ciuperci și lactate fermentate (nu pasteurizate) sau lapte integral de la vaci hrănite cu iarbă.

3. Curcumina

 Curcumina este compusul care conferă turmericului culoarea galbenă. Este un antioxidant puternic care poate preveni și trata boli asociate cu inflamația cronică, cum ar fi cancerul. Curcumina a fost folosită în mod tradițional ca remediu pe bază de plante în medicina chineză și indiană pentru o varietate de afecțiuni de sănătate.

 Prin reglarea apoptozei și inhibarea creșterii celulelor canceroase, curcumina este inclusă în numeroase produse medicale ca agent terapeutic pentru a susține un sistem imunitar sănătos. Curcumina este demonstrată în studii că acționează ca un puternic eliminator de radicali liberi. De asemenea, blochează producția de TNF (factor de necroză tumorală) care crește semnalele pro-inflamatorii și stimulează creșterea tumorilor.

 

Citește mai multe despre turmeric si curcumina

Cumpără Extract de turmeric lichid bio cu concentratia maxima de curcumina solubila

 

 Curcumina a fost demonstrată în studii clinice pentru a inhiba proliferarea celulelor canceroase și metastazele asociate cu o varietate de tipuri de cancer. Acestea includ limfomul mamar, uterin, ovarian, renal, vezical, renal, cerebral, leucemic, colorectal, hepatic, pancreatic, pulmonar și non-Hodgkin. Adăugați curcumină în dieta dumneavoastră încorporând turmericul în salate, supe, chili și tocănițe, ceaiuri din plante sau un preparat care se numește „lapte auriu” (o combinație a turmericului împreună cu lapte de cocos și/sau ulei de cocos).

4. EGCG (Epigalocatechina)

 Efectele de prevenire a cancerului ale EGCG (epigalocatechin-3-galat) au fost studiate îndeaproape de aproape trei decenii. EGCG este un compus polifenolic care este cunoscut în mod obișnuit pentru concentrația sa în ceai verde. Este unul dintre nutrienții principali asociați cu îmbunătățirea sănătății și vindecării în medicina chineză antică.

 Specialiștii consideră că consumul de EGCG suprimă creșterea tumorilor asociate cu mai multe țesuturi din corp, cum ar fi prostata, vezica urinară, intestinele, ficatul, pancreasul, plămânii și cavitatea bucală.

 Deși multe dintre căile biologice pe care acest nutrient le influențează pentru a inhiba metastaza cancerului rămân necunoscute, s-a descoperit recent că EGCG se leagă de un receptor proteic, 67LR, responsabil pentru activitatea canceroasă. Prin atașarea la această proteină cauzatoare de cancer, EGCG inhibă metastazele prin prevenirea angiogenezei responsabile de migrarea celulelor canceroase.

 EGCG induce, de asemenea, apoptoza care susține distrugerea celulelor canceroase. Conținutul ridicat de EGCG din ceaiul verde prezintă diferite modalități de a promova sănătatea întregului corp. Cercetările indică faptul că consumul zilnic de ceai verde îmbunătățește microflora intestinală, care este esențială pentru optimizarea sănătății sistemului imunitar. Optarea pentru o alimentație sănătoasă și a unei diete vegetale cu cel puțin o ceașcă de ceai verde zilnic vă poate susține lupta împotriva bolilor cronice și preveni răspândirea cancerului în corpul dumneavoastră.

5. Sulforafanul

 Unul dintre cei mai buni nutrienți chimioprotectori care previne formarea radicalilor liberi și creșterea tumorilor este sulforafanul. Acest nutrient reduce inflamația și protejează împotriva creșterii cancerului prin stimularea căilor naturale de detoxifiere ale corpului pentru a elimina toxinele și a sprijini răspunsul imun.

 S-a demonstrat că sulforafanul combate răspândirea cancerului prin inhibarea activării celulelor canceroase. Sulforafanul inhibă metastaza cancerelor asociate cu splina, colonul, prostata, stomacul și sânul. Varza de broccoli este unul dintre cele mai bune alimente de consumat pentru a inhiba răspândirea cancerului în corpul dumneavoastră. Alte alegeri alimentare excelente sunt legumele crucifere, cum ar fi conopida, broccoli, varza de Bruxelles și varza. Aceste alimente sunt, de asemenea, bogate în substanțe nutritive chemoprotectoare glutation, aminoacizi, clorofilă și o varietate de alte vitamine și nutrienți pentru a îmbunătăți sănătatea.

6. Quercetina

 Quercetina este un super antioxidant care stimulează căile naturale de detoxifiere ale organismului și prezintă proprietăți naturale anti-cancer. Aportul ridicat de quercetină în dieta unui individ suprimă proliferarea celulelor canceroase, reduce daunele oxidative și inhibă activitatea unei gene mutante asociate cu creșterea tumorii cunoscută sub numele de P53. Acest flavonoid alimentar prezintă dovezi promițătoare în tratamentul cancerului de sân, leucemiei, cancerului pulmonar, neuroblastomului și cancerului de colon. Alimentele bogate în quercetină includ ceapa, caperele, murea, zmeura, ceaiul negru și cel verde, cireșele negre, pudra de cacao, varza, merele și ierburile aromatice precum salvia și pătrunjelul.

7. Apigenina

 Acest flavonoid prezintă proprietăți chimiopreventive prin inhibarea invaziei celulelor canceroase în țesuturi noi și a creșterii tumorilor. Apigenina reduce activitatea radicalilor liberi și ajută la eliminarea toxinelor din organism.

 Apigenina a fost utilizată pe scară largă pentru a menține sănătatea stomacului, rinichilor, ficatului și sângelui. Protecția împotriva migrației celulelor canceroase este una dintre cele mai bune influențe pe care le are apigenina asupra prevenirii metastazelor cancerului. Cercetătorii au descoperit chiar că tratamentele topice care conțin extracte de apigenină sunt eficiente în suprimarea creșterii tumorilor cutanate și reducerea semnelor de deteriorare asociate cu expunerea UV la piele.

 Apigenina se găsește în multe fructe și legume, cum ar fi grapefruit, ceapă și portocale, dar se găsește și în băuturile provenite din plante, inclusiv ceaiurile de mușețel. Pătrunjelul este una dintre cele mai bune surse dietetice de apigenină pe care le puteți adăuga cu ușurință în dieta dumneavoastră. Luați în considerare consumul de pătrunjelul, adăugarea acestuia la salate și aromarea mâncărurilor preferate.

8. Luteolina

 Un alt flavonoid anticancerigen prezent într-o dietă pe bază de plante este luteolina. Luteolina se găsește în ardeii verzi, ceaiul de mușețel și țelină. Studiile medicale au arătat că efectele sale antioxidante protejează plămânii, ficatul și țesutul cardiac de inflamație și prezintă protecție împotriva efectelor degenerative ale activității canceroase.

 În ciuda investigației ample asupra efectelor chimioprotectoare ale luteolinei asupra corpului în ultima jumătate de mileniu, nu sunt cunoscute toate beneficiile sale biologice pentru sănătate. Oamenii de știință sunt siguri, totuși, că aceste flavonoide citrice, luteolina și apigenina, se găsesc în general în concentrații scăzute în alimente, dar prezintă un efect mai mare la prevenirea metastazelor decât compușii obișnuiți din dietă.

 Luteolina inhibă activarea celulelor canceroase prin suprimarea enzimelor pro-canceroase, blocând acumularea de agenți cancerigeni în țesuturi noi și sprijinind eliminarea agenților toxici. În consecință, luteolina este un antioxidant dietetic eficient care produce un efect anti-proliferativ și anti-metastatic asupra corpului uman.

 Evitarea alimentelor procesate, a zaharurilor și a cărnii și a produselor lactate convenționale care descompun apărarea imună naturală a corpului este esențială pentru sănătatea dumneavoastră. Mâncați pentru a înfometa cancerul hrănindu-vă corpul cu 8 substanțe nutritive enumerate mai sus pentru a stimula apoptoza în celulele canceroase, pentru a preveni angiogeneza și, în consecință, pentru a inhiba formarea tumorii și metastazarea cancerului în alte zone ale corpului.

Mai poţi citi din alimente anti-cancer

Usturoiul și proprie…

Usturoiul combate cancerul, bolile cardiace și bacteriile rezistente la medicamente  Consumul a doi căței de usturoi proaspeți pe zi v...

Mai mult

8 nutrienți care pot…

Nutrienți care pot ajuta la inhibarea metastazelor  Dieta joacă un rol major atât în prevenirea cancerului, cât și în factorii care...

Mai mult

3 sucuri pentru comba…

Sucuri pentru reducerea inflamației și combaterea cancerului  Conform celor mai recente sondaje realizate de Organizația Mondială a S...

Mai mult

Sâmburii de avocado …

Sâmburele de avocado, o sursă excelentă de antioxidanți  Este posibil să cunoașteți deja avantajele consumului de avocado în dieta...

Mai mult

Algele marine și pre…

De ce sunt algele un aliment anti-cancer?  Algele marine comestibile (cunoscute și ca „legume marine” sau „legume oceanice”) sunt...

Mai mult

Legumele cu frunze ve…

Includeți legumele cu frunze verzi într-o dietă anti-cancer  Legumele cu frunze verzi conțin clorofilă, carotenoide, acid folic și v...

Mai mult

Cele mai bune fructe …

Un consum regulat de fructe poate preveni cancerul  Fructele, în primul rând, sunt o sursă nutritivă și energetică prin excelență...

Mai mult

Cacaua, un aliment an…

Despre originea arborelui de cacao  Când vorbim despre cacao, știm cu toții că este componenta principală a ciocolatei, deși știin...

Mai mult

Cele mai bune fructe …

Fructele au numeroase proprietăți anticancer  Fructele au beneficii excelente pentru organismul nostru datorită conținutului lor bogat...

Mai mult

Merișoarele și prev…

Alimentația și prevenirea cancerului  Incidența cancerului a crescut în mod accelerat în ultimii ani, în ciuda multiplelor eforturi ...

Mai mult

Proprietățile anti-…

Proprietățile terapeutice ale spanacului  Spanacul este o legumă care oferă multe beneficii pentru sănătate și care conține multe ...

Mai mult

Kiwi, un aliat contra…

Kiwi: proprietăți anticancer și componente nutriționale  Necunoscut în multe țări, având un gust incomparabil și o nuanță de ve...

Mai mult

Alimente care previn …

Cum se poate minimiza riscul cancerului de prostată?  Există diverși compuși naturali care se găsesc în unele alimente precum ...

Mai mult

Supa anticancer Hipoc…

Supa Hipocrate și beneficiile sale  Supa Hipocrate ajută la întărirea sistemului imunitar și la purificarea rinichilor, ajutând la e...

Mai mult

Ananasul, un fruct an…

Ananasul și combaterea cancerului  Știați că ananasul are calități terapeutice comparabile cu unele medicamente folosite în tratame...

Mai mult

Fructul de avocado ș…

Avocado: o comoară pentru sănătate  Fructul de avocado a primit în ultimii ani o enormă atenție în presă și în cadrul reț...

Mai mult

Pătrunjelul și canc…

Pătrunjelul și proprietățile sale curative  Pătrunjelul are puternice proprietăți antioxidante și este utilizat în principal în ...

Mai mult

Suc verde contra canc…

Suc verde contra cancerului și osteoporozei  Beneficiile acestui suc se bazează pe ingredientele active pe care le conțin aliment...

Mai mult

Alimente funcționale…

Ce sunt alimentele funcționale?  În prezent, cancerul este o boală tot mai răspândită la nivel mondial și este relaționată ...

Mai mult

Nucile, un aliment an…

Nucile inhibă dezvoltarea cancerului și îi încetinesc creșterea  Consumul nucilor în mod regulat înseamnă o favoare enormă pentru...

Mai mult

Cerealele integrale …

Care sunt proprietățile cerealelor integrale?  Timp de secole, cereale precum grâul, porumbul, ovăzul, orzul și secara au fost elemen...

Mai mult

Prunele uscate previn…

Alimentația are un rol important în apariția cancerului de colon  Cancerul colorectal, care implică atât cancerul de colon cât și c...

Mai mult

Suc anticancer cu var…

Beneficiile ingredientelor din sucul anticancer  Există multe moduri în care ne putem proteja contra cancerului, iar între acestea se n...

Mai mult

Compușii din lămâi…

Ce sunt limonoizii?  Lămâile conțin 22 de compuși anticancerigeni care opresc diviziunea celulară în cazul celulelor canceroase. Pri...

Mai mult

Brocoli, protector co…

Brocoli previne cancerul  Aprecierea acestei legume verzi – brocoli - este reală și meritată. Această legumă din familia cruciferel...

Mai mult

8 alimente pentru a p…

8 alimente pentru a preveni cancerul  Chiar dacă aceste alimente ne pot ajuta să prevenim apariția cancerului, totuși nu trebuie să n...

Mai mult

Rețetă pentru o sal…

Salata anticancer, sursă de superalimente  Pentru întărirea sistemului imunitar, dar și pentru prevenirea și combaterea cancerului...

Mai mult

Băutură antiinflama…

Băutură antiinflamatorie și anticancerigenă cu turmeric  Pe lângă proprietățile sale anticancerigene și antiinflamatorii, aceast...

Mai mult

10 băuturi anticance…

10 băuturi anticancerigene  Cancerul este o boală gravă, foarte răspândită în prezent, însă multe dintre studiile medicale realiz...

Mai mult

Proprietățile anti-…

Șofranul – un condiment valoros  Șofranul are o lungă istorie, fiind folosit ca și condiment, medicament și colorant galben, fiind ...

Mai mult

Ceapa și usturoiul: …

Ceapa și usturoiul: remedii anti-cancer  În ultimii ani, numeroase studii medicale au demonstrat faptul că ceapa și usturoiul, pe lân...

Mai mult

Vinetele, aliment ant…

Vinetele ne protejează contra cancerului    Specialiștii în nutriție numesc această legumă “regina legumelor”, iar aceasta dat...

Mai mult

Legumele crucifere lu…

Legumele crucifere și cancerul de sân  Legumele crucifere sunt fundamentale pentru a lupta contra cancerului de sân. În familia crucif...

Mai mult

Varza, remediu contra…

Varza ne ajută la prevenirea oricărui tip de cancer  Varza aparține familiei Brassica, la fel ca alte legume crucifere precum varza ro...

Mai mult

Mandarinele previn ca…

Mandarinele și prevenirea cancerului  Consumul acestui fruct delicios pe care îl găsim cu precădere în timpul sezonului rece – mand...

Mai mult

Ceaiul Bancha luptă …

Despre ceaiul Bancha  Ceaiul Bancha este o varietate japoneză a ceaiului verde și este folosit încă din vechime ca un remediu natural ...

Mai mult