Sanohelp

    Sanohelp - Extract de turmeric. 

        Antitumoral. Antiinflamator.

       Medica Stem- Antitumoral.

     Regenerare celulara. Imunitate.

    Vitamina c alcalina forte

         Vitamina C Alcalină Forte.

       Alcalinizantă. Antioxidantă.

    Sanocell

            SanoCell - Antitumoral.

        Antioxidant. Anticancerigen.

      

    Articole noi

    Insomnia: cauze, impact și soluții bazate pe …

    Ce este insomnia și cum ne afectează? Insomnia este o tulburare de somn care afectează capacitatea...

    Mențineți-vă mintea activă: cum să preveniți …

    Importanța proactivității în menținerea sănătății mintale Demența afectează milioane de oameni în ...

    Importanța somnului pentru sănătate: o privir…

    Începutul călătoriei în lumea somnului Somnul, adesea neglijat în viața agitată de azi, este un pi...

    Astenia de primăvară: combaterea simptomelor …

    Oboseala de sezon: înțelegerea asteniei de primăvară Primăvara aduce nu doar flori și soare, ci, p...

    Remisiile spontane ale cancerului: un fenomen…

    Ce sunt remisiile spontane ale cancerului? Conform datelor Organizației Mondiale a Sănătății, canc...

    Cauta in site

    Inregistrare

    Suntem si pe Facebook

    Kiwi, un aliat contra cancerului

    Kiwi: proprietăți anticancer și componente nutriționale

     Necunoscut în multe țări, având un gust incomparabil și o nuanță de verde intens în interior, originar din China și exportat în prezent din Noua Zeelandă, fructul de kiwi este o sursă excelentă de antioxidanți și de vitamina C. În ceea ce privește conținutul de vitamina C, acest fruct exotic are 98 miligrame din această vitamină la 100 grame, o cantitate mai mare decât cea din portocale și lămâi. Un fruct de kiwi ne oferă mai mult de 80% din necesarul zilnic de vitamina C, fiind o alegere excelentă pentru micul-dejun.

     Dintre beneficiile pe care această vitamină le oferă organismului, le amintim pe următoarele: întărește sistemul imunitar, echilibrează tensiunea arterială, ajută la evitarea anumitor tipuri de cancer (de esofag sau de pancreas, printre altele), a alergiilor și răcelilor.

    Vitamina C este un puternic antioxidant, care permite eradicarea radicalilor liberi, iar fructul kiwi este un perfect neutralizator al daunelor generale asupra corpului, în special cele determinate de îmbătrânirea prematură. Acest fruct ajută la păstrarea celulelor tinere și a tinereții generale a corpului și reduce riscul de a dezvolta cancer.

     Kiwi este ideal pentru persoanele care fumează sau consumă alcool, diabetice, alergice, femeile însărcinate, persoanele în vârstă, femeilor însărcinate, persoanelor cu fracturi sau fisuri ale oaselor și rupturi de ligamente, femeilor aflate la menopauză, persoanelor cu probleme de vedere precum cataracta și contra bolilor de imunodeficiență, precum SIDA sau herpesul.

    Alte beneficii ale consumului de kiwi:

     Reduce stresul și problemele de anxietate: Kiwi este un fruct excelent pentru reducerea stresului. Datorită cantității mari de vitamina C, fructul de kiwi este un aliat de nădejde contra nervozității și a anxietății. Se recomandă consumul zilnic al acestui fruct în perioadele solicitante din punct de vedere fizic și psihic.

     Combate constipația: Kiwi este un fruct cu un conținut ridicat de fibre solubile, care stimulează digestia și îmbunătățește tranzitul intestinal, prevenind astfel constipația. Pentru aceasta, este indicat să se consume unul sau două fructe de kiwi la micul dejun, preferabil pe stomacul gol. Kiwi poate fi combinat și cu alte fructe, iaurt, kefir sau fulgi de cereale la micul dejun.

     Ajută la slăbit prin eliminarea retenției de lichide: Kiwi este un fruct care conține un mare procentaj de apă, foarte puțin sodiu și care permite combaterea apetitului emoțional, fiind ideal pentru reducerea greutății corporale. Kiwi este folosit chiar în unele tratamente orientale pentru prevenirea eclampsiei și a preeclampsiei, datorită componentelor sale și ajută la reducerea nivelelor de apă din corp, combătând astfel retenția de lichide.

     Ameliorează digestia: Consumul regulat de kiwi permite separarea și izolarea de către corp a proteinelor din alimentele pe care le consumăm, evitându-se astfel indigestiile, probleme legate de gastrită și gazele abdominale.

     Stimulează circulația sanguină: Datorită conținutului său ridicat de vitamina E și acizi grași de tip Omega 3 și 6, fructul de kiwi ajută la fluidizarea sângelui și prin urmare la îmbunătățirea stării arterelor, la evitarea trombozei sau a formării de cheaguri în vasele de sânge. Acest fruct ne oferă o bună protecție contra anginei pectorale, a tulburărilor cerebrale și a infarctului. De asemenea, conținutul bogat de fibre dietetice din kiwi ajută la reducerea nivelelor de colesterol.

     Îmbunătățește starea oaselor: Acest lucru este posibil datorită mineralelor prezente din kiwi: cupru, magneziu și potasiu. Un fruct de kiwi acoperă 10% din necesitățile de bază ale celor trei minerale. Conținutul de minerale din kiwi permite dezvoltarea completă a oaselor, precum și buna funcționare a nervilor, a mușchilor și organelor din întregul organism.

     Întărește sistemul imunitar: Fructul de kiwi este perfect pentru întărirea sistemului imunitar, deoarece conține o mare cantitate de acid folic, împreună cu vitamina C. Aceste două componente stimulează producerea globulelor roșii și albe, precum și a anticorpilor, care funcționează ca o barieră contra bolilor generate de unele virusuri.

     Combate anemia: Vitamina C care se găsește din abundență în acest fruct crește în organism absorbția fierului din alimentele pe care le consumăm, ajutând astfel la combaterea anemiei. Nutriționiștii și medicii le recomandă pacienților care suferă de anemie să consume cât mai mult kiwi proaspăt.

     Filtrează razele solare: Pentru toate persoanele care au o piele hipersensibilă față de razele UV, fructul de kiwi poate fi o soluție. Acest fruct exotic conține luteină (care este de asemenea prezentă în salata verde, broccoli și spanac) și care acționează ca un filtru de protecție naturală pentru piele.


    Fructul de kiwi: contraindicații

     Persoanele care sunt intolerant la enzima proteolitică numită actidină, se pot considera intolerante și la fructul de kiwi, dar și la ananas și papaya. De asemenea, persoanele care au tendința de a dezvolta calculi renali (pietre la rinichi) nu trebuie să consume acest fruct, deoarece este bogat în oxalați de calciu. Tot din acest motiv, în cazul copiilor se se recomandă un consum redus al fructului de kiwi, iar datorită conținutului său de potasiu, nu se recomandă să fie consumat de către persoanele care au insuficiență renală. Simptomele cauzate de intoxicația cu kiwi includ: urticarie, probleme la înghițit și stări de vomă.


    Usturoiul și propriet…

    Usturoiul combate cancerul, bolile cardiace și bacteriile rezistente la medicamente  Consumul a doi căței de usturoi proaspeți pe zi vă poa...

    Mai mult

    8 nutrienți care pot …

    Nutrienți care pot ajuta la inhibarea metastazelor  Dieta joacă un rol major atât în prevenirea cancerului, cât și în factorii care contrib...

    Mai mult

    3 sucuri pentru comba…

    Sucuri pentru reducerea inflamației și combaterea cancerului  Conform celor mai recente sondaje realizate de Organizația Mondială a Sănătăț...

    Mai mult

    Sâmburii de avocado a…

    Sâmburele de avocado, o sursă excelentă de antioxidanți  Este posibil să cunoașteți deja avantajele consumului de avocado în dieta dumneavo...

    Mai mult

    Algele marine și prev…

    De ce sunt algele un aliment anti-cancer?  Algele marine comestibile (cunoscute și ca „legume marine” sau „legume oceanice”) sunt o sursă n...

    Mai mult

    Legumele cu frunze ve…

    Includeți legumele cu frunze verzi într-o dietă anti-cancer  Legumele cu frunze verzi conțin clorofilă, carotenoide, acid folic și vitamina...

    Mai mult

    Cele mai bune fructe …

    Un consum regulat de fructe poate preveni cancerul  Fructele, în primul rând, sunt o sursă nutritivă și energetică prin excelență. Pe de al...

    Mai mult

    Cacaua, un aliment an…

    Despre originea arborelui de cacao  Când vorbim despre cacao, știm cu toții că este componenta principală a ciocolatei, deși științific arb...

    Mai mult

    Cele mai bune fructe …

    Fructele au numeroase proprietăți anticancer  Fructele au beneficii excelente pentru organismul nostru datorită conținutului lor bogat în c...

    Mai mult

    Merișoarele și preven…

    Alimentația și prevenirea cancerului  Incidența cancerului a crescut în mod accelerat în ultimii ani, în ciuda multiplelor eforturi realiza...

    Mai mult

    Proprietățile anti-ca…

    Proprietățile terapeutice ale spanacului  Spanacul este o legumă care oferă multe beneficii pentru sănătate și care conține multe vitamine...

    Mai mult

    Kiwi, un aliat contra…

    Kiwi: proprietăți anticancer și componente nutriționale  Necunoscut în multe țări, având un gust incomparabil și o nuanță de verde intens î...

    Mai mult

    Alimente care previn …

    Cum se poate minimiza riscul cancerului de prostată?  Există diverși compuși naturali care se găsesc în unele alimente precum turmeri...

    Mai mult

    Supa anticancer Hipoc…

    Supa Hipocrate și beneficiile sale  Supa Hipocrate ajută la întărirea sistemului imunitar și la purificarea rinichilor, ajutând la eliminar...

    Mai mult

    Ananasul, un fruct an…

    Ananasul și combaterea cancerului  Știați că ananasul are calități terapeutice comparabile cu unele medicamente folosite în tratamentele de...

    Mai mult

    Fructul de avocado și…

    Avocado: o comoară pentru sănătate  Fructul de avocado a primit în ultimii ani o enormă atenție în presă și în cadrul rețelelor socia...

    Mai mult

    Pătrunjelul și cancer…

    Pătrunjelul și proprietățile sale curative  Pătrunjelul are puternice proprietăți antioxidante și este utilizat în principal în medicina na...

    Mai mult

    Suc verde contra canc…

    Suc verde contra cancerului și osteoporozei  Beneficiile acestui suc se bazează pe ingredientele active pe care le conțin alimentele ...

    Mai mult

    Alimente funcționale …

    Ce sunt alimentele funcționale?  În prezent, cancerul este o boală tot mai răspândită la nivel mondial și este relaționată cu interac...

    Mai mult

    Nucile, un aliment an…

    Nucile inhibă dezvoltarea cancerului și îi încetinesc creșterea  Consumul nucilor în mod regulat înseamnă o favoare enormă pentru sănătate...

    Mai mult

    Cerealele integrale ș…

    Care sunt proprietățile cerealelor integrale?  Timp de secole, cereale precum grâul, porumbul, ovăzul, orzul și secara au fost elemente fun...

    Mai mult

    Prunele uscate previn…

    Alimentația are un rol important în apariția cancerului de colon  Cancerul colorectal, care implică atât cancerul de colon cât și cel de re...

    Mai mult

    Suc anticancer cu var…

    Beneficiile ingredientelor din sucul anticancer  Există multe moduri în care ne putem proteja contra cancerului, iar între acestea se număr...

    Mai mult

    Compușii din lămâi re…

    Ce sunt limonoizii?  Lămâile conțin 22 de compuși anticancerigeni care opresc diviziunea celulară în cazul celulelor canceroase. Printre ac...

    Mai mult

    Brocoli, protector co…

    Brocoli previne cancerul  Aprecierea acestei legume verzi – brocoli - este reală și meritată. Această legumă din familia cruciferelor, atât...

    Mai mult

    8 alimente pentru a p…

    8 alimente pentru a preveni cancerul  Chiar dacă aceste alimente ne pot ajuta să prevenim apariția cancerului, totuși nu trebuie să ne bază...

    Mai mult

    Rețetă pentru o salat…

    Salata anticancer, sursă de superalimente  Pentru întărirea sistemului imunitar, dar și pentru prevenirea și combaterea cancerului, este ...

    Mai mult

    Băutură antiinflamato…

    Băutură antiinflamatorie și anticancerigenă cu turmeric  Pe lângă proprietățile sale anticancerigene și antiinflamatorii, această băutură u...

    Mai mult

    10 băuturi anticancer…

    10 băuturi anticancerigene  Cancerul este o boală gravă, foarte răspândită în prezent, însă multe dintre studiile medicale realizate în înt...

    Mai mult

    Proprietățile anti-ca…

    Șofranul – un condiment valoros  Șofranul are o lungă istorie, fiind folosit ca și condiment, medicament și colorant galben, fiind foarte a...

    Mai mult

    Ceapa și usturoiul: r…

    Ceapa și usturoiul: remedii anti-cancer  În ultimii ani, numeroase studii medicale au demonstrat faptul că ceapa și usturoiul, pe lângă fap...

    Mai mult

    Vinetele, aliment ant…

    Vinetele ne protejează contra cancerului    Specialiștii în nutriție numesc această legumă “regina legumelor”, iar aceasta datorită versati...

    Mai mult

    Legumele crucifere lu…

    Legumele crucifere și cancerul de sân  Legumele crucifere sunt fundamentale pentru a lupta contra cancerului de sân. În familia cruciferelo...

    Mai mult

    Varza, remediu contra…

    Varza ne ajută la prevenirea oricărui tip de cancer  Varza aparține familiei Brassica, la fel ca alte legume crucifere precum varza roșie, ...

    Mai mult

    Mandarinele previn ca…

    Mandarinele și prevenirea cancerului  Consumul acestui fruct delicios pe care îl găsim cu precădere în timpul sezonului rece – mandarina - ...

    Mai mult

    Ceaiul Bancha luptă e…

    Despre ceaiul Bancha  Ceaiul Bancha este o varietate japoneză a ceaiului verde și este folosit încă din vechime ca un remediu natural contr...

    Mai mult