Sanohelp

    Sanohelp - Extract de turmeric. 

        Antitumoral. Antiinflamator.

       Medica Stem- Antitumoral.

     Regenerare celulara. Imunitate.

    Vitamina c alcalina forte

         Vitamina C Alcalină Forte.

       Alcalinizantă. Antioxidantă.

    Sanocell

            SanoCell - Antitumoral.

        Antioxidant. Anticancerigen.

      

    Articole noi

    Infecțiile urinare la femeile aflate la menop…

    Infecțiile urinare: un risc neglijat al menopauzei Menopauza este o etapă naturală în viața unei f...

    Insomnia: cauze, impact și soluții bazate pe …

    Ce este insomnia și cum ne afectează? Insomnia este o tulburare de somn care afectează capacitatea...

    Mențineți-vă mintea activă: cum să preveniți …

    Importanța proactivității în menținerea sănătății mintale Demența afectează milioane de oameni în ...

    Importanța somnului pentru sănătate: o privir…

    Începutul călătoriei în lumea somnului Somnul, adesea neglijat în viața agitată de azi, este un pi...

    Astenia de primăvară: combaterea simptomelor …

    Oboseala de sezon: înțelegerea asteniei de primăvară Primăvara aduce nu doar flori și soare, ci, p...

    Cauta in site

    Inregistrare

    Suntem si pe Facebook

    Algele marine și prevenirea cancerului

    De ce sunt algele un aliment anti-cancer?

     Algele marine comestibile (cunoscute și ca „legume marine” sau „legume oceanice”) sunt o sursă neașteptată de nutrienți. În general, algele comestibile sunt o sursă excelentă de fibre, calciu, potasiu, fier și iod. În funcție de soi, algele marine pot fi o sursă valoroasă de vitamine și minerale, cum ar fi vitamina A, vitamina B, vitamina C, vitamina E, vitamina K, cupru, zinc, mangan, magneziu și seleniu.

     Dar știați că anumite tipuri de alge marine pot oferi, de asemenea, un tratament alternativ pentru cancer? Numeroase studii medicale au dovedit faptul că anumite tipuri de alge marine comestibile au proprietăți anti-cancerigene. Printre acestea se numără și algele maro-cenușii, cum ar fi alga kelp și alga wrack. Componenta anti-carcinogenă a acestor alge maro se numește fucoidan. Acest compus natural poate fi găsit și în alte soiuri de alge marine, cum ar fi limu, wakame, kombu și mozuku. Aproximativ 4% din greutatea uscată de alge conține fucoidan. Un grup de cercetători japonezi de la laboratoarele de cercetare biomedicală au descoperit că fucoidanul a indus o activitate antitumorală la cobai atunci când a fost introdus în alimentația acestora.

     Cercetătorii au observat ca acest extract de alge marine a activat în mod eficient un proces de moarte naturală a celulelor, denumit apoptoză, în cazul celulelor specifice din leucemii, limfom, cancer de stomac și cancer colorectal. S-a descoperit de asemenea că fucoidanul stimulează sistemul imunitar și reglează nivelul de colesterol al organismului. Un alt studiu a confirmat că extractul din algele maro contribuie la combaterea cancerului. Conform studiului realizat în cadrul Universității Hashemite din Iordania și prezentat la Conferința Internațională AACR privind progresele din domeniul cercetării cancerului, extractul de fucoidan contribuie la apoptoza sau la moartea programată a celulelor canceroase.

     Astfel, celulele canceroase s-au diminuat sau au fost complet distruse. Algele kombu și wakame sunt considerate cele mai bogate surse de enzime precum fucoidanul. Aceste tipuri de alge marine se găsesc din abundență în Okinawa, Japonia. Locuitorii din Okinawa au înregistrat cea mai mică rată a mortalității din cauza cancerului tocmai datorită tradiției de a mânca acest tip de alge marine în care fucoidanul este concentrat. Deși în alte zone din Japonia, algele marine se gătesc, totuși această țară are rate mai scăzute de cancer mamar comparativ cu țările occidentale. Acest lucru se datorează probabil consumului de alge marine bogate în fucoidan.

     Algele kombu și wakame au, de asemenea, capacitatea de a face celulele canceroase să se autodistrugă. Într-un studiu de cercetare japonez, când tehnicienii de laborator au administrat enzima fucoidan într-un vas Petri care conținea celule canceroase, rezultatul a fost distrugerea completă a tuturor celulelor canceroase în decurs de trei zile. Cercetătorii au concluzionat că celulele canceroase au fost distruse de enzimele de tip fucoidan.

    Beneficiile nutriționale ale algelor marine

     În afară de faptul că sunt un aliment care luptă împotriva cancerului, algele marine au și alte beneficii nutriționale importante, cum ar fi următoarele:

     - Algele marine au un efect alcalin. Stilul modern de viață afectează din păcate foarte mult dietele noastre. O mare parte din alimentele care se consumă în prezent au o natură acidă și cu siguranță nu sunt benefice pentru sănătatea noastră. Pentru a vă ajuta să restabiliți nivelul pH-ului corpului, trebuie să mâncați alimente mai alcaline, cum ar fi algele marine.

     - Algele marine sunt mai bune decât laptele. Studiile au dovedit că algele marine sunt de zece ori mai bogate în calciu decât laptele! Și sunt de opt ori mai bune decât carnea de vită.

     - Algele marine ajută la purificarea sângelui. Compoziția chimică a acestor alge oceanice este similară cu cea a plasmei sanguine; prin urmare, consumul de alge marine este o modalitate foarte bună de a ne menține sângele fără toxine.

     - Algele marine sunt bogate în clorofilă, în special în algele verzi. Clorofila este culoarea pigmentului verde și este un agent de detoxifiere natural și puternic care ajută la eliminarea toxinelor și a altor deșeuri poluante din corp.

     - Algele marine ne pot ajuta să avem un corp în formă. Deoarece algele sunt bogate în iod, acestea ajută glanda tiroidă să mențină un metabolism sănătos care este necesar pentru reglarea greutății corporale. Consumul de alge oceanice ne poate ajuta să pierdem în greutate pentru că rupe legăturile chimice ale celulelor grase.

     - Algele marine ne pot sprijini în momentele de stres. Algele conțin magneziu, acid pantotenic și riboflavină, care sunt necesare pentru a produce suficientă energie pentru a face față zilelor stresante și tensionate.

    5 moduri de a introduce algele marine în dietă

     Dacă doriți să beneficiați de acest super-alimente, puteți pregăti algele oceanice în multe feluri diferite. Puteți crea mese sănătoase și delicioase cu alge marine luând în considerare următoarele meniuri sugerate:

     - Vă place să mâncați ochiuri sau omletă la micul dejun? Adăugați un nou gust la micul dejun cu algele marine sub formă de cuburi, presărate deasupra.

     - Adăugați algele marine în supe. Pentru o textură mai unică a supelor dumneavoastră, puteți amesteca câteva alge marine sub formă de foi sau pudră.

     - Preparați chipsuri crocante din alge marine. Dacă doriți o gustare care are un conținut scăzut de calorii, dar cu o mulțime de fibre, chips-urile crocante de alge marine vor fi perfecte pentru dumneavoastră.

     - Creați o salată clasică de alge marine. Puteți să tăiați castraveți și ceapa verde împreună cu algele marine. Se amestecă împreună cu puțin oțet de orez, puțin sos de soia și ulei de susan. De asemenea, puteți adăuga pastă de ghimbir pentru o aromă suplimentară.

     - Faceți un rulou sushi din alge marine. Dacă doriți să savurați sushi cu alge Nori uscate, puteți reinventa rețetele de sushi în funcție de preferințele dumneavoastră.


    Usturoiul și propriet…

    Usturoiul combate cancerul, bolile cardiace și bacteriile rezistente la medicamente  Consumul a doi căței de usturoi proaspeți pe zi vă poa...

    Mai mult

    8 nutrienți care pot …

    Nutrienți care pot ajuta la inhibarea metastazelor  Dieta joacă un rol major atât în prevenirea cancerului, cât și în factorii care contrib...

    Mai mult

    3 sucuri pentru comba…

    Sucuri pentru reducerea inflamației și combaterea cancerului  Conform celor mai recente sondaje realizate de Organizația Mondială a Sănătăț...

    Mai mult

    Sâmburii de avocado a…

    Sâmburele de avocado, o sursă excelentă de antioxidanți  Este posibil să cunoașteți deja avantajele consumului de avocado în dieta dumneavo...

    Mai mult

    Algele marine și prev…

    De ce sunt algele un aliment anti-cancer?  Algele marine comestibile (cunoscute și ca „legume marine” sau „legume oceanice”) sunt o sursă n...

    Mai mult

    Legumele cu frunze ve…

    Includeți legumele cu frunze verzi într-o dietă anti-cancer  Legumele cu frunze verzi conțin clorofilă, carotenoide, acid folic și vitamina...

    Mai mult

    Cele mai bune fructe …

    Un consum regulat de fructe poate preveni cancerul  Fructele, în primul rând, sunt o sursă nutritivă și energetică prin excelență. Pe de al...

    Mai mult

    Cacaua, un aliment an…

    Despre originea arborelui de cacao  Când vorbim despre cacao, știm cu toții că este componenta principală a ciocolatei, deși științific arb...

    Mai mult

    Cele mai bune fructe …

    Fructele au numeroase proprietăți anticancer  Fructele au beneficii excelente pentru organismul nostru datorită conținutului lor bogat în c...

    Mai mult

    Merișoarele și preven…

    Alimentația și prevenirea cancerului  Incidența cancerului a crescut în mod accelerat în ultimii ani, în ciuda multiplelor eforturi realiza...

    Mai mult

    Proprietățile anti-ca…

    Proprietățile terapeutice ale spanacului  Spanacul este o legumă care oferă multe beneficii pentru sănătate și care conține multe vitamine...

    Mai mult

    Kiwi, un aliat contra…

    Kiwi: proprietăți anticancer și componente nutriționale  Necunoscut în multe țări, având un gust incomparabil și o nuanță de verde intens î...

    Mai mult

    Alimente care previn …

    Cum se poate minimiza riscul cancerului de prostată?  Există diverși compuși naturali care se găsesc în unele alimente precum turmeri...

    Mai mult

    Supa anticancer Hipoc…

    Supa Hipocrate și beneficiile sale  Supa Hipocrate ajută la întărirea sistemului imunitar și la purificarea rinichilor, ajutând la eliminar...

    Mai mult

    Ananasul, un fruct an…

    Ananasul și combaterea cancerului  Știați că ananasul are calități terapeutice comparabile cu unele medicamente folosite în tratamentele de...

    Mai mult

    Fructul de avocado și…

    Avocado: o comoară pentru sănătate  Fructul de avocado a primit în ultimii ani o enormă atenție în presă și în cadrul rețelelor socia...

    Mai mult

    Pătrunjelul și cancer…

    Pătrunjelul și proprietățile sale curative  Pătrunjelul are puternice proprietăți antioxidante și este utilizat în principal în medicina na...

    Mai mult

    Suc verde contra canc…

    Suc verde contra cancerului și osteoporozei  Beneficiile acestui suc se bazează pe ingredientele active pe care le conțin alimentele ...

    Mai mult

    Alimente funcționale …

    Ce sunt alimentele funcționale?  În prezent, cancerul este o boală tot mai răspândită la nivel mondial și este relaționată cu interac...

    Mai mult

    Nucile, un aliment an…

    Nucile inhibă dezvoltarea cancerului și îi încetinesc creșterea  Consumul nucilor în mod regulat înseamnă o favoare enormă pentru sănătate...

    Mai mult

    Cerealele integrale ș…

    Care sunt proprietățile cerealelor integrale?  Timp de secole, cereale precum grâul, porumbul, ovăzul, orzul și secara au fost elemente fun...

    Mai mult

    Prunele uscate previn…

    Alimentația are un rol important în apariția cancerului de colon  Cancerul colorectal, care implică atât cancerul de colon cât și cel de re...

    Mai mult

    Suc anticancer cu var…

    Beneficiile ingredientelor din sucul anticancer  Există multe moduri în care ne putem proteja contra cancerului, iar între acestea se număr...

    Mai mult

    Compușii din lămâi re…

    Ce sunt limonoizii?  Lămâile conțin 22 de compuși anticancerigeni care opresc diviziunea celulară în cazul celulelor canceroase. Printre ac...

    Mai mult

    Brocoli, protector co…

    Brocoli previne cancerul  Aprecierea acestei legume verzi – brocoli - este reală și meritată. Această legumă din familia cruciferelor, atât...

    Mai mult

    8 alimente pentru a p…

    8 alimente pentru a preveni cancerul  Chiar dacă aceste alimente ne pot ajuta să prevenim apariția cancerului, totuși nu trebuie să ne bază...

    Mai mult

    Rețetă pentru o salat…

    Salata anticancer, sursă de superalimente  Pentru întărirea sistemului imunitar, dar și pentru prevenirea și combaterea cancerului, este ...

    Mai mult

    Băutură antiinflamato…

    Băutură antiinflamatorie și anticancerigenă cu turmeric  Pe lângă proprietățile sale anticancerigene și antiinflamatorii, această băutură u...

    Mai mult

    10 băuturi anticancer…

    10 băuturi anticancerigene  Cancerul este o boală gravă, foarte răspândită în prezent, însă multe dintre studiile medicale realizate în înt...

    Mai mult

    Proprietățile anti-ca…

    Șofranul – un condiment valoros  Șofranul are o lungă istorie, fiind folosit ca și condiment, medicament și colorant galben, fiind foarte a...

    Mai mult

    Ceapa și usturoiul: r…

    Ceapa și usturoiul: remedii anti-cancer  În ultimii ani, numeroase studii medicale au demonstrat faptul că ceapa și usturoiul, pe lângă fap...

    Mai mult

    Vinetele, aliment ant…

    Vinetele ne protejează contra cancerului    Specialiștii în nutriție numesc această legumă “regina legumelor”, iar aceasta datorită versati...

    Mai mult

    Legumele crucifere lu…

    Legumele crucifere și cancerul de sân  Legumele crucifere sunt fundamentale pentru a lupta contra cancerului de sân. În familia cruciferelo...

    Mai mult

    Varza, remediu contra…

    Varza ne ajută la prevenirea oricărui tip de cancer  Varza aparține familiei Brassica, la fel ca alte legume crucifere precum varza roșie, ...

    Mai mult

    Mandarinele previn ca…

    Mandarinele și prevenirea cancerului  Consumul acestui fruct delicios pe care îl găsim cu precădere în timpul sezonului rece – mandarina - ...

    Mai mult

    Ceaiul Bancha luptă e…

    Despre ceaiul Bancha  Ceaiul Bancha este o varietate japoneză a ceaiului verde și este folosit încă din vechime ca un remediu natural contr...

    Mai mult