Sanohelp

Sanohelp - Extract de turmeric. 

    Antitumoral. Antiinflamator.

Vitamina c alcalina forte

     Vitamina C Alcalină Forte.

   Alcalinizantă. Antioxidantă.

Sanocell

        SanoCell - Antitumoral.

    Antioxidant. Anticancerigen.     

  

Alimente anti-cancer

Nucile, un aliment anti-cancer

Scris de Ayurvedic Medica

Nucile inhibă dezvoltarea cancerului și îi încetinesc creșterea

Nucile, un aliment anti-cancer Consumul nucilor în mod regulat înseamnă o favoare enormă pentru sănătate. Diverse studii medicale au indicat faptul că beneficiile nucilor includ capacitatea acestora de a inhiba dezvoltarea cancerului și inclusiv de a determina moartea programată a celulelor canceroase (apoptoza celulară).

 Secretul proprietăților din nuci și care ajută la combaterea cancerului provine din anumiți fitonutrienți rari și puternici care se găsesc în foarte puține alimente. Acești compuși unici, care sunt toți recunoscuți datorită proprietăților lor care inhibă cancerul, includ taninul numit tellimagrandin, quinona numită juglone și flavonolul morin4 (taninii, quinona, flavonolii, etc., sunt nume diferite care se dau diverselor substanțe prezente în plante datorită calităților lor specifice, altfel spus, sunt compușii lor naturali).

Studii științifice despre puterea curativă a nucilor

 Diverse studii publicate au identificat faptul că nucile au anumite calități unice care pot combate cancerul. De exemplu, cercetătorii de la Universitatea Davis din Stale Unite și alte instituții au descoperit că dietele bogate în nuci crude și inclusiv uleiul de nucă au capacitatea de a încetini creșterea cancerului de prostată în cazul cobailor.

 În cadrul altor studii, cercetătorii au determinat că doi pumni de nuci consumate zilnic pot reduce la jumătate riscul apariției cancerului de sân și creșterea tumorilor. Se consideră că nucile pot reduce nivelele hormonului IGF-1, cunoscut ca având un rol cheie în dezvoltarea cancerului de prostată și de sân.

 Cercetătorii au descoperit de asemenea că atât nucile, cât și uleiul obținut din acestea reduc nivelele de colesterol și determină o mai mare sensibilitate la insulină, ceea ce le recomandă ca alimente valoroase în lupta contra bolilor cardiace și a diabetului. De exemplu, un studiu medical a evidențiat faptul că adulții care aveau supragreutate corporală și diabet de tip 2, care au consumat doar un sfert de cană de nuci zilnic și-au redus nivelele de insulină în doar câteva luni în comparație cu acele persoane cu același diagnostic, dar care nu au consumat nuci.

Alte proprietăți terapeutice ale nucilor

 Nucile conțin o mare cantitate de grăsimi sănătoase, lecitină, fosfor și Vitamina B care au proprietăți benefice pentru sănătatea creierului și previn pierderea memoriei. Creierul este compus dintr-o mare cantitate de grăsimi, tocmai de aceea consumul nucilor este foarte recomandat pentru îmbunătățirea conexiunii dintre neuroni și menținerea echilibrului mental.

 Cercetările efectuate au demonstrat că lipsa de Omega-3 din organism provoacă depresii, insomnie și nervozitate, iar din acest motiv consumul nucilor poate ajuta la ameliorarea acestor simptome.

 Nucile conțin o mare cantitate de Vitamina E, Vitamina B și Zinc, care apără organismul de atacul radicalilor liberi, evitând astfel apariția eczemelor și uscarea pielii. În același timp, aportul de Zinc, cupru, Omega-3 și Omega-6 ajută la îmbunătățirea sănătății părului, împiedicând căderea acestuia și formarea mătreții.

 Așa cum am menționat anterior, datorită conținutului lor bogat în acizi grași de tip omega-3, nucile au constituit adeseori subiect de studiu pentru prevenirea cancerului.

 Totuși, este necesar ca aceste alimente să nu fie consumate în exces. De exemplu, doar 2,6 grame de nuci conțin în jur de 482 calorii, ceea ce poate – în cazul unor persoane – contribui la depunerea unui exces de grăsime.

Sfaturi și recomandări pentru consumul nucilor

 - Nu se recomandă să abuzeze de consumul nucilor persoanele care au pietre la rinichi din oxalat de calciu, deoarece nucile conțin o mare cantitate de oxalat.

 - Nucile sunt recomandate persoanelor care suferă de obezitate, deoarece au un mare aport de serotonină care are un efect sățios asupra persoanelor care le consumă. De aceea, ajută persoanele care au un surplus de greutate să nu mănânce între mesele principale, reducând în același timp stresul și nervozitatea.

 - Se recomandă să se cumpere nucile cu coajă, deoarece cele care se vând fără coajă conțin mai puține proprietăți terapeutice, iar nucile se vor sparge doar înainte de a le consuma.

 - Dacă nucile se cumpără curățate, este indicat să se păstreze într-un recipient ermetic pentru a nu-și pierde și mai mult din proprietăți.

 - Nucile uscate care s-au păstrat mai mult timp nu se recomandă să fie consumate deoarece pot fi toxice pentru organism.

 - Persoanele alergice la acest fruct uscat, nu trebuie să le consume.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Mai poţi citi din alimente anti-cancer

3 sucuri pentru comba…

Sucuri pentru reducerea inflamației și combaterea cancerului  Conform celor mai recente sondaje realizate de Organizația Mondială a Sănătăț...

Mai mult

Sâmburii de avocado a…

Sâmburele de avocado, o sursă excelentă de antioxidanți  Este posibil să cunoașteți deja avantajele consumului de avocado în dieta dumneavo...

Mai mult

Algele marine și prev…

De ce sunt algele un aliment anti-cancer?  Algele marine comestibile (cunoscute și ca „legume marine” sau „legume oceanice”) sunt o sursă n...

Mai mult

Legumele cu frunze ve…

Includeți legumele cu frunze verzi într-o dietă anti-cancer  Legumele cu frunze verzi conțin clorofilă, carotenoide, acid folic și vitamina...

Mai mult

Cele mai bune fructe …

Un consum regulat de fructe poate preveni cancerul  Fructele, în primul rând, sunt o sursă nutritivă și energetică prin excelență. Pe de al...

Mai mult

Cacaua, un aliment an…

Despre originea arborelui de cacao  Când vorbim despre cacao, știm cu toții că este componenta principală a ciocolatei, deși științific arb...

Mai mult

Cele mai bune fructe …

Fructele au numeroase proprietăți anticancer  Fructele au beneficii excelente pentru organismul nostru datorită conținutului lor bogat în c...

Mai mult

Merișoarele și preven…

Alimentația și prevenirea cancerului  Incidența cancerului a crescut în mod accelerat în ultimii ani, în ciuda multiplelor eforturi realiza...

Mai mult

Proprietățile anti-ca…

Proprietățile terapeutice ale spanacului  Spanacul este o legumă care oferă multe beneficii pentru sănătate și care conține multe vitamine...

Mai mult

Kiwi, un aliat contra…

Kiwi: proprietăți anticancer și componente nutriționale  Necunoscut în multe țări, având un gust incomparabil și o nuanță de verde intens î...

Mai mult

Alimente care previn …

Cum se poate minimiza riscul cancerului de prostată?  Există diverși compuși naturali care se găsesc în unele alimente precum turmeri...

Mai mult

Supa anticancer Hipoc…

Supa Hipocrate și beneficiile sale  Supa Hipocrate ajută la întărirea sistemului imunitar și la purificarea rinichilor, ajutând la eliminar...

Mai mult

Ananasul, un fruct an…

Ananasul și combaterea cancerului  Știați că ananasul are calități terapeutice comparabile cu unele medicamente folosite în tratamentele de...

Mai mult

Fructul de avocado și…

Avocado: o comoară pentru sănătate  Fructul de avocado a primit în ultimii ani o enormă atenție în presă și în cadrul rețelelor socia...

Mai mult

Pătrunjelul și cancer…

Pătrunjelul și proprietățile sale curative  Pătrunjelul are puternice proprietăți antioxidante și este utilizat în principal în medicina na...

Mai mult

Suc verde contra canc…

Suc verde contra cancerului și osteoporozei  Beneficiile acestui suc se bazează pe ingredientele active pe care le conțin alimentele ...

Mai mult

Alimente funcționale …

Ce sunt alimentele funcționale?  În prezent, cancerul este o boală tot mai răspândită la nivel mondial și este relaționată cu interac...

Mai mult

Nucile, un aliment an…

Nucile inhibă dezvoltarea cancerului și îi încetinesc creșterea  Consumul nucilor în mod regulat înseamnă o favoare enormă pentru sănătate...

Mai mult

Cerealele integrale ș…

Care sunt proprietățile cerealelor integrale?  Timp de secole, cereale precum grâul, porumbul, ovăzul, orzul și secara au fost elemente fun...

Mai mult

Prunele uscate previn…

Alimentația are un rol important în apariția cancerului de colon  Cancerul colorectal, care implică atât cancerul de colon cât și cel de re...

Mai mult

Suc anticancer cu var…

Beneficiile ingredientelor din sucul anticancer  Există multe moduri în care ne putem proteja contra cancerului, iar între acestea se număr...

Mai mult

Compușii din lămâi re…

Ce sunt limonoizii?  Lămâile conțin 22 de compuși anticancerigeni care opresc diviziunea celulară în cazul celulelor canceroase. Printre ac...

Mai mult

Brocoli, protector co…

Brocoli previne cancerul  Aprecierea acestei legume verzi – brocoli - este reală și meritată. Această legumă din familia cruciferelor, atât...

Mai mult

8 alimente pentru a p…

8 alimente pentru a preveni cancerul  Chiar dacă aceste alimente ne pot ajuta să prevenim apariția cancerului, totuși nu trebuie să ne bază...

Mai mult

Rețetă pentru o salat…

Salata anticancer, sursă de superalimente  Pentru întărirea sistemului imunitar, dar și pentru prevenirea și combaterea cancerului, este ...

Mai mult

Băutură antiinflamato…

Băutură antiinflamatorie și anticancerigenă cu turmeric  Pe lângă proprietățile sale anticancerigene și antiinflamatorii, această băutură u...

Mai mult

10 băuturi anticancer…

10 băuturi anticancerigene  Cancerul este o boală gravă, foarte răspândită în prezent, însă multe dintre studiile medicale realizate în înt...

Mai mult

Proprietățile anti-ca…

Șofranul – un condiment valoros  Șofranul are o lungă istorie, fiind folosit ca și condiment, medicament și colorant galben, fiind foarte a...

Mai mult

Ceapa și usturoiul: r…

Ceapa și usturoiul: remedii anti-cancer  În ultimii ani, numeroase studii medicale au demonstrat faptul că ceapa și usturoiul, pe lângă fap...

Mai mult

Vinetele, aliment ant…

Vinetele ne protejează contra cancerului    Specialiștii în nutriție numesc această legumă “regina legumelor”, iar aceasta datorită versati...

Mai mult

Legumele crucifere lu…

Legumele crucifere și cancerul de sân  Legumele crucifere sunt fundamentale pentru a lupta contra cancerului de sân. În familia cruciferelo...

Mai mult

Varza, remediu contra…

Varza ne ajută la prevenirea oricărui tip de cancer  Varza aparține familiei Brassica, la fel ca alte legume crucifere precum varza roșie, ...

Mai mult

Mandarinele previn ca…

Mandarinele și prevenirea cancerului  Consumul acestui fruct delicios pe care îl găsim cu precădere în timpul sezonului rece – mandarina - ...

Mai mult

Ceaiul Bancha luptă e…

Despre ceaiul Bancha  Ceaiul Bancha este o varietate japoneză a ceaiului verde și este folosit încă din vechime ca un remediu natural contr...

Mai mult

Cele mai bune legume …

Cele mai bune legume anticancer  Cancerul este o boală care se caracterizează prin dezvoltarea dezordonată a celulelor, care nu-și mai înde...

Mai mult

Mango poate preveni c…

Mango luptă împotriva cancerului  În prezent, cancerul este o boală care afectează din păcate, o mare parte a populației mondiale. Există m...

Mai mult