Sanohelp

  Sanohelp - Extract de turmeric. 

      Antitumoral. Antiinflamator.

     Medica Stem- Antitumoral.

   Regenerare celulara. Imunitate.

  Vitamina c alcalina forte

       Vitamina C Alcalină Forte.

     Alcalinizantă. Antioxidantă.

  Sanocell

          SanoCell - Antitumoral.

      Antioxidant. Anticancerigen.

    

  Articole noi

  Beneficiile aromaterapiei în alinarea simptom…

  Aromaterapia oferă multiple beneficii terapeutice Aromaterapia, cu o istorie îndelungată în utiliz...

  Aminoacizii esențiali: pilonii necunoscuți ai…

  Aminoacizii esențiali mențin sănătatea optimă Aminoacizii esențiali sunt adesea eroii necunoscuți ...

  Optimizarea digestiei și metabolismului prin …

  Ayurveda te ajută să optimizezi digestia și metabolismul Introducere În Ayurveda, o digestie sănă...

  Rutina zilnică ayurvedică: cheia pentru un st…

  Rutină zilnică este esențială pentru sănătate O rutină zilnică, sau Dinacharya, conform Ayurvedei...

  Top 5 terapii ayurvedice pentru reducerea str…

   Ayurveda oferă metode naturale pentru gestionarea stresului Introducere  Într-o lume tot mai ag...

  Cauta in site

  Inregistrare

  Suntem si pe Facebook

  Pătrunjelul și cancerul de plămâni

  Pătrunjelul și proprietățile sale curative

   Pătrunjelul are puternice proprietăți antioxidante și este utilizat în principal în medicina naturistă ca remediu diuretic. Pătrunjelul poate fi folosit cu succes în tratarea și vindecarea pietrelor de rinichi, a inflamației cronice din organism, a afecțiunilor prostatei și a celor uterine.

   La modul tradițional, pătrunjelul este un remediu recunoscut pentru dizvolvarea calculilor renali, iar Comisia de expertiză naturistă din Germania a aprobat pătrunjelul ca fiind un remediu eficient pentru prevenirea și tratarea calculilor renali.

   Pătrunjelul este o sursă naturală bogată de vitamina K, vitamina C, vitaminele din complexul-B, fier, magneziu, clorofilă și histidină. Consumul unei diete bogate în pătrunjel ajută atât la prevenirea și combaterea cancerului, cât și la creșterea nivelelor de antioxidanți din creier și la reglarea tensiunii arteriale.

  Pătrunjelul - eficient contra cancerului de plămâni

   În anul 1987, cancerul de plămâni a înlocuit cancerul de sân ca și cauză principală de deces din cauza cancerului în cazul femeilor. În prezent, numeroase cercetări medicale continuă să semnaleze corelația dintre dietă și apariția cancerului.

   În februarie 2015, Societatea Americană pentru studiul Cancerului a recomandat ca supraviețuitorii acestei boli să urmeze o “dietă prudentă” și a recomandat în mod specific o dietă bazată pe legume, fructe și cereale integrale (nerafinate) și renunțarea la carnea roșie și carnea procesată, la cerealele rafinate și dulciurile din comerț (care conțin zahăr alb rafinat).

   În prezent, tot mai multe cercetări medicale se derulează pentru evaluarea relației dintre alimentație și tratarea cancerului. De exemplu, un studiu realizat în 2013 a arătat că banalul pătrunjel poate distruge până la 86% din celulele de cancer de plămâni, deoarece conține un flavonoid important numit apigenină. Alte surse vegetale care conțin acest flavonoid sunt țelina, ceapa, portocalele, ceaiul de mușețel, oregano, cimbrul, coriandrul, anghinarea și vinul roșu.

  Ce este apigenina din pătrunjel și cum acționează?

   Pătrunjelul uscat conține 4,5% apigenină pură, ceea ce înseamnă conținutul cel mai ridicat de apigenină dintre toate verdețurile. Alte studii medicale au evidențiat faptul că apigenina poate distruge celulele de cancer de sân, ovare, pancreas, prostată și celulele de cancer de colon.

   Un studiu realizat în anul 2005 a indicat că apigenina poate inhiba proliferarea celulelor provenite din liniile celulare de cancer de plămâni și a recomandat o combinație de apigenină și medicamente antitumorale pentru combaterea cancerului.

   Un alt studiu realizat recent în cadrul Centrului Integral de studiu a Cancerului de la Universitatea Statală din Ohio (Statele Unite) a arătat că apigenina inhibă rezistența celulelor de cancer de sân. Cercetătorii care au condus acest studiu au descoperit că aceasta se petrece datorită schimbării unui pas implicat în reglarea genelor. Acesta reprogramează celulele canceroase și le transformă în celule normale care mor în mod natural.

   Cercetătorii de la Universitatea din Ohio (Statele Unite) au descoperit că apigenina care este prezentă în pătrunjel, dar și în țelină și mușețel, slăbește și distruge celulele canceroase.

   "Consider că aspectul cel mai important al studiului nostru este acela că, spre deosebire de un medicament, compușii care se regăsesc într-un aliment natural ajută la restabilirea unui echilibru al celulei și a multor compuși celulari", a afirmat pentru canalul de știri BBC Mundo, dr. Andrea Doseff, coordonatoarea studiului menționat. Echipa de cercetători condusă de dr. Doseff a decis să investigheze acest compus, deoarece se știa că era un puternic antiinflamator, iar anterior se observaseră unele beneficii în tratarea leucemiilor.

   Echipa condusă de dr. Doseff a identificat 160 molecule din interiorul unei celule umane asociate cu apigenina. Acest lucru permite, conform studiului publicat în revista de specialitate Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS), restabilirea unui echilibru care determină ca celula cancerigenă să fie susceptibilă la anumite remedii care anterior posibil să nu fi fost eficiente.

   Apigenina afectează un repertoriu de proteine dintr-o celulă umană și le face mai accesibile. "Există proteine care pot să fie într-o formă bună, însă aceleași proteine pot avea unele diferențe care le transformă în proteine negative. Ceea ce am descoperit este faptul că apigenina, prezentă în pătrunjel se unește cu ribonucleoproteina și schimbă astfel repertoriul proteinelor, transformând o celulă cu repere cancerigene într-o celulă cu repere non-cancerigene", a mai explicat dr. Doseff.

   Experta a clarificat faptul că acest studiu de laborator realizat de echipa sa nu înseamnă că dacă se consumă în mod excesiv pătrunjel sau țelină se pot distruge celulele cancerigene. În susținerea acestei idei, Dr. Doseff a afirmat că "acest studiu ne permite schimbarea modului în care am evaluat unii compuși din alimente și diferențele dintre modul în care acționează aceștia și compușii sintetici din medicamente".

  Cum putem beneficia de proprietățile anticancer al pătrunjelului?

   Această descoperire reprezintă un avans în ceea ce cunoaștem despre beneficiile micronutrienților. Ceea ce se cunoaște până în prezent despre această temă se bazează pe diverse studii epidemiologice care arată o legătură pozitivă între consumul unor alimente specifice și o viață mai sănătoasă.

   Pornind de la această cercetare, experții au putut determina cum se poate modifica dieta într-un mod funcțional pentru a se putea crește cantitatea de apigenină accesibilă pentru organismul uman.

   "Cum am putea proceda pentru ca un remediu despre care știm că este benefic pentru sănătate să fie într-adevăr eficient pentru sănătatea noastră?", se întreabă pe bună-dreptate specialista, dr. Doseff.

   Suplimentele alimentare pot fi una dintre modalități, deși se știe că acestea se metabolizează în mod diferit față de un aliment. Dr. Doseff consideră că dacă se cunoaște modul în care acționează compușii, se poate accelera implementarea celor mai bune terapii și se poate realiza astfel, o intervenție preventivă asupra cancerului.

   Dacă doriți să incorporați mai multe dintre aceste alimente care conțin apigenină în dieta dumneavoastră, încercați să adaugați zilnic pătrunjel la salatele de crudități, supe sau felul principal de mâncare. Dacă aveți un storcător sau un extractor de legume, urmați această rețetă simplă oferită în continuare și veți putea beneficia de proprietățile extraordinare ale pătrunjelului.

  Suc proaspăt de mere, țelină, ghimbir și pătrunjel

  Ingrediente:

   - 2 tije de țelină, tăiate în câte 3 bucăți

   - 1 măr verde (Granny Smith) fără semințe

   - o bucată mică de ghimbir proaspăt, curățată

   - 1/2 pumn de pătrunjel verde

   - 1 1/2 linguri de suc proaspăt stors de lămâie

  Instrucțiuni de preparare:

   - Cu ajutorul unui blender, procesați bine toate ingredientele, apoi adăugați sucul de lămâie și mai procesați câteva minute. Consumați zilnic câte o cană din acest suc, preferabil dimineața, pe stomacul gol, pentru a asimila în mod optim nutrienții din acesta.


  Usturoiul și propriet…

  Usturoiul combate cancerul, bolile cardiace și bacteriile rezistente la medicamente  Consumul a doi căței de usturoi proaspeți pe zi vă poa...

  Mai mult

  8 nutrienți care pot …

  Nutrienți care pot ajuta la inhibarea metastazelor  Dieta joacă un rol major atât în prevenirea cancerului, cât și în factorii care contrib...

  Mai mult

  3 sucuri pentru comba…

  Sucuri pentru reducerea inflamației și combaterea cancerului  Conform celor mai recente sondaje realizate de Organizația Mondială a Sănătăț...

  Mai mult

  Sâmburii de avocado a…

  Sâmburele de avocado, o sursă excelentă de antioxidanți  Este posibil să cunoașteți deja avantajele consumului de avocado în dieta dumneavo...

  Mai mult

  Algele marine și prev…

  De ce sunt algele un aliment anti-cancer?  Algele marine comestibile (cunoscute și ca „legume marine” sau „legume oceanice”) sunt o sursă n...

  Mai mult

  Legumele cu frunze ve…

  Includeți legumele cu frunze verzi într-o dietă anti-cancer  Legumele cu frunze verzi conțin clorofilă, carotenoide, acid folic și vitamina...

  Mai mult

  Cele mai bune fructe …

  Un consum regulat de fructe poate preveni cancerul  Fructele, în primul rând, sunt o sursă nutritivă și energetică prin excelență. Pe de al...

  Mai mult

  Cacaua, un aliment an…

  Despre originea arborelui de cacao  Când vorbim despre cacao, știm cu toții că este componenta principală a ciocolatei, deși științific arb...

  Mai mult

  Cele mai bune fructe …

  Fructele au numeroase proprietăți anticancer  Fructele au beneficii excelente pentru organismul nostru datorită conținutului lor bogat în c...

  Mai mult

  Merișoarele și preven…

  Alimentația și prevenirea cancerului  Incidența cancerului a crescut în mod accelerat în ultimii ani, în ciuda multiplelor eforturi realiza...

  Mai mult

  Proprietățile anti-ca…

  Proprietățile terapeutice ale spanacului  Spanacul este o legumă care oferă multe beneficii pentru sănătate și care conține multe vitamine...

  Mai mult

  Kiwi, un aliat contra…

  Kiwi: proprietăți anticancer și componente nutriționale  Necunoscut în multe țări, având un gust incomparabil și o nuanță de verde intens î...

  Mai mult

  Alimente care previn …

  Cum se poate minimiza riscul cancerului de prostată?  Există diverși compuși naturali care se găsesc în unele alimente precum turmeri...

  Mai mult

  Supa anticancer Hipoc…

  Supa Hipocrate și beneficiile sale  Supa Hipocrate ajută la întărirea sistemului imunitar și la purificarea rinichilor, ajutând la eliminar...

  Mai mult

  Ananasul, un fruct an…

  Ananasul și combaterea cancerului  Știați că ananasul are calități terapeutice comparabile cu unele medicamente folosite în tratamentele de...

  Mai mult

  Fructul de avocado și…

  Avocado: o comoară pentru sănătate  Fructul de avocado a primit în ultimii ani o enormă atenție în presă și în cadrul rețelelor socia...

  Mai mult

  Pătrunjelul și cancer…

  Pătrunjelul și proprietățile sale curative  Pătrunjelul are puternice proprietăți antioxidante și este utilizat în principal în medicina na...

  Mai mult

  Suc verde contra canc…

  Suc verde contra cancerului și osteoporozei  Beneficiile acestui suc se bazează pe ingredientele active pe care le conțin alimentele ...

  Mai mult

  Alimente funcționale …

  Ce sunt alimentele funcționale?  În prezent, cancerul este o boală tot mai răspândită la nivel mondial și este relaționată cu interac...

  Mai mult

  Nucile, un aliment an…

  Nucile inhibă dezvoltarea cancerului și îi încetinesc creșterea  Consumul nucilor în mod regulat înseamnă o favoare enormă pentru sănătate...

  Mai mult

  Cerealele integrale ș…

  Care sunt proprietățile cerealelor integrale?  Timp de secole, cereale precum grâul, porumbul, ovăzul, orzul și secara au fost elemente fun...

  Mai mult

  Prunele uscate previn…

  Alimentația are un rol important în apariția cancerului de colon  Cancerul colorectal, care implică atât cancerul de colon cât și cel de re...

  Mai mult

  Suc anticancer cu var…

  Beneficiile ingredientelor din sucul anticancer  Există multe moduri în care ne putem proteja contra cancerului, iar între acestea se număr...

  Mai mult

  Compușii din lămâi re…

  Ce sunt limonoizii?  Lămâile conțin 22 de compuși anticancerigeni care opresc diviziunea celulară în cazul celulelor canceroase. Printre ac...

  Mai mult

  Brocoli, protector co…

  Brocoli previne cancerul  Aprecierea acestei legume verzi – brocoli - este reală și meritată. Această legumă din familia cruciferelor, atât...

  Mai mult

  8 alimente pentru a p…

  8 alimente pentru a preveni cancerul  Chiar dacă aceste alimente ne pot ajuta să prevenim apariția cancerului, totuși nu trebuie să ne bază...

  Mai mult

  Rețetă pentru o salat…

  Salata anticancer, sursă de superalimente  Pentru întărirea sistemului imunitar, dar și pentru prevenirea și combaterea cancerului, este ...

  Mai mult

  Băutură antiinflamato…

  Băutură antiinflamatorie și anticancerigenă cu turmeric  Pe lângă proprietățile sale anticancerigene și antiinflamatorii, această băutură u...

  Mai mult

  10 băuturi anticancer…

  10 băuturi anticancerigene  Cancerul este o boală gravă, foarte răspândită în prezent, însă multe dintre studiile medicale realizate în înt...

  Mai mult

  Proprietățile anti-ca…

  Șofranul – un condiment valoros  Șofranul are o lungă istorie, fiind folosit ca și condiment, medicament și colorant galben, fiind foarte a...

  Mai mult

  Ceapa și usturoiul: r…

  Ceapa și usturoiul: remedii anti-cancer  În ultimii ani, numeroase studii medicale au demonstrat faptul că ceapa și usturoiul, pe lângă fap...

  Mai mult

  Vinetele, aliment ant…

  Vinetele ne protejează contra cancerului    Specialiștii în nutriție numesc această legumă “regina legumelor”, iar aceasta datorită versati...

  Mai mult

  Legumele crucifere lu…

  Legumele crucifere și cancerul de sân  Legumele crucifere sunt fundamentale pentru a lupta contra cancerului de sân. În familia cruciferelo...

  Mai mult

  Varza, remediu contra…

  Varza ne ajută la prevenirea oricărui tip de cancer  Varza aparține familiei Brassica, la fel ca alte legume crucifere precum varza roșie, ...

  Mai mult

  Mandarinele previn ca…

  Mandarinele și prevenirea cancerului  Consumul acestui fruct delicios pe care îl găsim cu precădere în timpul sezonului rece – mandarina - ...

  Mai mult

  Ceaiul Bancha luptă e…

  Despre ceaiul Bancha  Ceaiul Bancha este o varietate japoneză a ceaiului verde și este folosit încă din vechime ca un remediu natural contr...

  Mai mult