Sanohelp

  Sanohelp - Extract de turmeric. 

      Antitumoral. Antiinflamator.

     Medica Stem- Antitumoral.

   Regenerare celulara. Imunitate.

  Vitamina c alcalina forte

       Vitamina C Alcalină Forte.

     Alcalinizantă. Antioxidantă.

  Sanocell

          SanoCell - Antitumoral.

      Antioxidant. Anticancerigen.

    

  Articole noi

  Beneficiile aromaterapiei în alinarea simptom…

  Aromaterapia oferă multiple beneficii terapeutice Aromaterapia, cu o istorie îndelungată în utiliz...

  Aminoacizii esențiali: pilonii necunoscuți ai…

  Aminoacizii esențiali mențin sănătatea optimă Aminoacizii esențiali sunt adesea eroii necunoscuți ...

  Optimizarea digestiei și metabolismului prin …

  Ayurveda te ajută să optimizezi digestia și metabolismul Introducere În Ayurveda, o digestie sănă...

  Rutina zilnică ayurvedică: cheia pentru un st…

  Rutină zilnică este esențială pentru sănătate O rutină zilnică, sau Dinacharya, conform Ayurvedei...

  Top 5 terapii ayurvedice pentru reducerea str…

   Ayurveda oferă metode naturale pentru gestionarea stresului Introducere  Într-o lume tot mai ag...

  Cauta in site

  Inregistrare

  Suntem si pe Facebook

  Merișoarele și prevenirea cancerului

  Alimentația și prevenirea cancerului

  Merișoarele și prevenirea cancerului Incidența cancerului a crescut în mod accelerat în ultimii ani, în ciuda multiplelor eforturi realizate de către guvernele și sistemele de sănătate din întreaga lume pentru detectarea sa timpurie.

   De fapt, cancerul, mai mult decât o boală ereditară, este considerată o boală epigenetică. Aceasta înseamnă că anumiți agenți externi precum poluarea, stresul, radiațiile și în special, alimentația dezechilibrată alterează ADN-ul sau materialul genetic și funcționarea celulelor, determinând ca acestea să crească în mod disproporționat.

   Tocmai de aceea medicina tradițională chineză și cea Ayurvedică (indiană) care sunt considerate cele mai vechi ale întregii umanități subliniază importanța prevenirii acestei boli mortale și a tratării sale prin intermediul alimentației. Deloc întâmplător, în Orient există de trei ori mai puține cazuri de cancer decât în Occident.

   Este vorba despre alimentele care acționează prin reducerea inflamației, a angiogenezei sau a formării de noi vase de sânge care să hrănească tumora, stimularea apoptozei sau a morții celulare programate și îmbunătățirea răspunsului imunologic.

   Merișoarele sunt fructe bogate în antioxidanți naturali. Antioxidanții sunt substanțe care ajută la neutralizarea agenților radicali liberi care se produc în timpul glicolizei celulare, mai ales în starea de stres oxidativ și care pot proveni din mediu, mai ales din compuși precum ozonul, oxidul nitric și alții generați în timpul combustiei motoarelor.

   De asemenea, consumul frecvent de merișoare potențează efectele chimioterapiei și a radioterapiei și ajută la reducerea efectelor adverse ale acestor terapii. Alte beneficii importante ale acestor fructe pentru sănătate sunt următoarele:

   - stimularea circulației sanguine;

   - prevenirea bolilor cardiace;

   - combaterea problemelor digestive;

   - tratarea infecțiilor urinare.

  Studii despre proprietățile anticancer ale merișoarelor

   Datorită proprietăților lor antioxidante, merișoarele pot contracara acțiunea nocivă a substanțelor nocive pe care le generează corpul și favorizează eliminarea acestora. Totodată, merișoarele pot ajuta la prevenirea dezvoltării și răspândirii cancerului în organism datorită conținutului lor ridicat de antocianină (care este antioxidantul responsabil de pigmentarea acestor), o substanță care prelungește durata de viață a celulelor.

   Conform unui studiu realizat împreună cu cercetătorii de la Universitatea Rutgers și Departamentul de Agricultură din Statele Unite, un component din merișoare ar putea preveni cancerul de colon. Rezultatele acestui studiu au fost prezentate la întâlnirea anuală a Societății Americane de Chimie.

   Acest compus din merișoare, numit pterostilben, este un puternic antioxidant care ar putea fi folosit pentru crearea unor medicamente care să aibă mai puține efecte secundare decât medicamentele folosite în prezent pentru tratarea acestei boli. Acest compus activ se găsește în principal în coaja merișoarelor și a strugurilor roșii.

   Cercetătorii consideră că acest studiu este primul de acest gen care să demonstreze potențialul pe care îl pterostilbenul pentru combaterea cancerului pe cale naturală.
  În cadrul acestui studiu care a avut durata de 8 săptămâni, s-a observat că cobaii care au fost alimentați cu pterostilben extras din merișoare prezentau cu 57% mai puține leziuni pre-canceroase la nivelul colonului, în comparație cu grupul de control. S-a observat de asemenea că pterostilbenul a redus proliferarea celulelor canceroase și a inhibat anumite gene care intervin în apariția inflamației.

   Cu toate că încă nu se cunosc cauzele exacte ale cancerului de colon, acesta a fost relaționat cu un consum ridicat de grăsimi saturate și cu o dietă hipercalorică. Un alt studiu medical realizat de către cercetătorul Agnes Rimando de la Departamentul de Agricultură din SUA, a demonstrat că pterostilbenul din merișoare ajută la reducerea colesterolului și la prevenirea bolilor cardiovasculare.

   În ceea ce privește prevenirea cancerului și în ciuda faptului că majoritatea studiilor realizate până în prezent despre merișoare și cancer au fost realizate pe culturi de celule și animale de laborator, există o mare expectativă referitor la capacitatea preventivă a mutațiilor celulare asociate cu cancerul și consumul regulat al merișoarelor.

   În cadrul studiilor în vitro s-a demonstrat că merișoarele sunt capabile să reducă viteza de creștere celulară în diferite tipuri de cancer, ca de exemplu cel de sân, colon, prostată și plămâni. Proantocianidinele și alte componente din merișoare au fost menționate ca fiind compuși cu capacitate preventivă anti-cancer. Se pare că efectul sinergic al unei mari game de fitonutrienți din merișoare și produsele derivate din acestea (precum sucul și merișoarele deshidratate) sunt capabile să inhibe acțiunea oxidativă asupra ADN-ului care este relaționată cu primele etape ale mutațiilor asociate cu cancerul, iar în acest mod se poate inhiba propagarea celulară.

   Catalogate ca fiind un "superaliment", datorită caracteristicilor nutriționale și antioxidante, merișoarele ar putea fi o puternică armă contra cancerului de colon. Conform cercetătorilor de la Universitatea din Massachusetts, Dartmouth, Statele Unite, o cană de merișoare consumată zilnic poate ajuta la stoparea creșterii celulelor tumorale.

   Cercetarea medicală a cărei rezultate au fost prezentate în cadrul celei de-a 250 Întâlniri Naționale a Societății Americane de Chimie (ACS este abrevierea în engleză) și care este societatea științifică cea mai mare din lume. Această cercetare se referă la experimentele realizate pe modele animale, cobai având un tip de cancer de colon asociat cu colita (o boală inflamatorie intestinală) și care au fost alimentați cu extract de merișoare roșii. În cazul acestora s-a înregistrat o reducere evidentă a mărimii și a numărului de tumori.

   Pentru realizarea acestui studiu, cercetării au dezvoltat trei extracte sub formă de pulbere din merișoare: unul din fructul întreg, altul care conținea doar polifenoli (substanțe care au o acțiune antioxidantă) și unul care includea doar componentele non-polifenolice din fruct.

   Extractele de merișoare au fost administrate în mâncarea cobailor care aveau cancer de colon. După 20 de săptămâni, s-a descoperit că cele trei preparate erau eficiente pentru stoparea creșterii tumorilor canceroase și reducerea numărului acestora, în comparație cu grupul de control care nu a primit niciunul dintre extracte. S-a constatat că cobaii care au primit extractul pulbere din fructul întreg au avut cele mai bune rezultate. În plus, s-observat că extractele din merișoare au redus nivelele markerilor de inflamație.

   "Ceea ce am descoperit a fost destul de promițător. Toate preparatele din merișoare au fost eficiente până la un anumit punct, însă extractul din fructul întreg a fost cel mai eficient", a subliniat profesoara Catherine Neto în cadrul unui comunicat de presă emis de către societatea ACS.

   Cantitatea de merișoare care a fost administrată cobailor ar fi echivalentul unei căni pe zi. În prezent, cercetătorii încearcă să izoleze componentele care ar fi responsabile de proprietățile anti-cancerigene ale merișoarelor.

  Beneficiile merișoarelor pentru tratarea cancerului de sân și de ovare

   Beneficiile merișoarelor în ceea ce privește recuperarea pacienților diagnosticați cu cancer au fost testate de asemenea și în cadrul unui studiu realizat pe culturi celulare.

   Acest studiu a constat în tratarea celulelor de cancer de ovare doar cu metode de chimioterapie, iar apoi s-au comparat rezultatele obținute cu același tip de celule tratate cu chimioterapie și cu suc de merișoare. În acest ultim caz s-a constatat că nivelele de creștere a celulelor canceroase s-au redus de șase ori!

   În continuare, deoarece merișoarele nu prezintă toxicitate, s-a trecut la studierea eficienței acestora asupra pacienților umani, comparându-se rezultatele între pacientele cu cancer de ovare supuse chimioterapiei și alte paciente având aceeași boală care pe lângă chimioterapie consumau zilnic câte o cană de suc de merișoare. Rezultatele, cu toate că nu au fost la fel de spectaculoase ca în cazul culturilor celulare, sunt totuși promițătoare. Astfel, se recomandă introducerea merișoarelor și a sucului de merișoare în dieta femeilor care urmează tratamente de chimioterapie din cauza cancerului de ovare au de sân.

   Se consideră că beneficiile merișoarelor ca și supliment natural în cadrul tratamentului cancerului de ovare se datorează proantocianidinei de tip A. Pe de altă parte, merișoarele sunt bogate în flavonoide, substanțe a căror beneficii pentru prevenirea și tratarea tumorilor de sân au fost demonstrate deja în repetate rânduri.

  Cum se consumă merișoarele?

   Conform doamnei Claudia Angarita, directoare a Centrului Columbian de Nutriție, «cu toate că beneficiile acestor fructe sunt dovedite din punct de vedere științific, este important ca consumul lor constant să fie însoțit de o dietă săracă în grăsimi, însă bogată în cereale integrale». În plus, experta în nutriție recomandă combinarea merișoarelor cu leguminoase precum fasolea, lintea, năutul și cu alte fructe uscate precum arahidele, nucile și migdalele. Sucul de merișoare roșii, conform Natural Medicines, care este o societate de cercetare internațională a medicinei alternative, este recunoscut datorită potențialului său de a preveni infecțiile căilor urinare. Merișoarele sunt o importantă sursă de vitamina C, dar și de minerale (fier, iod, calciu, fosfor, magneziu și potasiu).


  Usturoiul și propriet…

  Usturoiul combate cancerul, bolile cardiace și bacteriile rezistente la medicamente  Consumul a doi căței de usturoi proaspeți pe zi vă poa...

  Mai mult

  8 nutrienți care pot …

  Nutrienți care pot ajuta la inhibarea metastazelor  Dieta joacă un rol major atât în prevenirea cancerului, cât și în factorii care contrib...

  Mai mult

  3 sucuri pentru comba…

  Sucuri pentru reducerea inflamației și combaterea cancerului  Conform celor mai recente sondaje realizate de Organizația Mondială a Sănătăț...

  Mai mult

  Sâmburii de avocado a…

  Sâmburele de avocado, o sursă excelentă de antioxidanți  Este posibil să cunoașteți deja avantajele consumului de avocado în dieta dumneavo...

  Mai mult

  Algele marine și prev…

  De ce sunt algele un aliment anti-cancer?  Algele marine comestibile (cunoscute și ca „legume marine” sau „legume oceanice”) sunt o sursă n...

  Mai mult

  Legumele cu frunze ve…

  Includeți legumele cu frunze verzi într-o dietă anti-cancer  Legumele cu frunze verzi conțin clorofilă, carotenoide, acid folic și vitamina...

  Mai mult

  Cele mai bune fructe …

  Un consum regulat de fructe poate preveni cancerul  Fructele, în primul rând, sunt o sursă nutritivă și energetică prin excelență. Pe de al...

  Mai mult

  Cacaua, un aliment an…

  Despre originea arborelui de cacao  Când vorbim despre cacao, știm cu toții că este componenta principală a ciocolatei, deși științific arb...

  Mai mult

  Cele mai bune fructe …

  Fructele au numeroase proprietăți anticancer  Fructele au beneficii excelente pentru organismul nostru datorită conținutului lor bogat în c...

  Mai mult

  Merișoarele și preven…

  Alimentația și prevenirea cancerului  Incidența cancerului a crescut în mod accelerat în ultimii ani, în ciuda multiplelor eforturi realiza...

  Mai mult

  Proprietățile anti-ca…

  Proprietățile terapeutice ale spanacului  Spanacul este o legumă care oferă multe beneficii pentru sănătate și care conține multe vitamine...

  Mai mult

  Kiwi, un aliat contra…

  Kiwi: proprietăți anticancer și componente nutriționale  Necunoscut în multe țări, având un gust incomparabil și o nuanță de verde intens î...

  Mai mult

  Alimente care previn …

  Cum se poate minimiza riscul cancerului de prostată?  Există diverși compuși naturali care se găsesc în unele alimente precum turmeri...

  Mai mult

  Supa anticancer Hipoc…

  Supa Hipocrate și beneficiile sale  Supa Hipocrate ajută la întărirea sistemului imunitar și la purificarea rinichilor, ajutând la eliminar...

  Mai mult

  Ananasul, un fruct an…

  Ananasul și combaterea cancerului  Știați că ananasul are calități terapeutice comparabile cu unele medicamente folosite în tratamentele de...

  Mai mult

  Fructul de avocado și…

  Avocado: o comoară pentru sănătate  Fructul de avocado a primit în ultimii ani o enormă atenție în presă și în cadrul rețelelor socia...

  Mai mult

  Pătrunjelul și cancer…

  Pătrunjelul și proprietățile sale curative  Pătrunjelul are puternice proprietăți antioxidante și este utilizat în principal în medicina na...

  Mai mult

  Suc verde contra canc…

  Suc verde contra cancerului și osteoporozei  Beneficiile acestui suc se bazează pe ingredientele active pe care le conțin alimentele ...

  Mai mult

  Alimente funcționale …

  Ce sunt alimentele funcționale?  În prezent, cancerul este o boală tot mai răspândită la nivel mondial și este relaționată cu interac...

  Mai mult

  Nucile, un aliment an…

  Nucile inhibă dezvoltarea cancerului și îi încetinesc creșterea  Consumul nucilor în mod regulat înseamnă o favoare enormă pentru sănătate...

  Mai mult

  Cerealele integrale ș…

  Care sunt proprietățile cerealelor integrale?  Timp de secole, cereale precum grâul, porumbul, ovăzul, orzul și secara au fost elemente fun...

  Mai mult

  Prunele uscate previn…

  Alimentația are un rol important în apariția cancerului de colon  Cancerul colorectal, care implică atât cancerul de colon cât și cel de re...

  Mai mult

  Suc anticancer cu var…

  Beneficiile ingredientelor din sucul anticancer  Există multe moduri în care ne putem proteja contra cancerului, iar între acestea se număr...

  Mai mult

  Compușii din lămâi re…

  Ce sunt limonoizii?  Lămâile conțin 22 de compuși anticancerigeni care opresc diviziunea celulară în cazul celulelor canceroase. Printre ac...

  Mai mult

  Brocoli, protector co…

  Brocoli previne cancerul  Aprecierea acestei legume verzi – brocoli - este reală și meritată. Această legumă din familia cruciferelor, atât...

  Mai mult

  8 alimente pentru a p…

  8 alimente pentru a preveni cancerul  Chiar dacă aceste alimente ne pot ajuta să prevenim apariția cancerului, totuși nu trebuie să ne bază...

  Mai mult

  Rețetă pentru o salat…

  Salata anticancer, sursă de superalimente  Pentru întărirea sistemului imunitar, dar și pentru prevenirea și combaterea cancerului, este ...

  Mai mult

  Băutură antiinflamato…

  Băutură antiinflamatorie și anticancerigenă cu turmeric  Pe lângă proprietățile sale anticancerigene și antiinflamatorii, această băutură u...

  Mai mult

  10 băuturi anticancer…

  10 băuturi anticancerigene  Cancerul este o boală gravă, foarte răspândită în prezent, însă multe dintre studiile medicale realizate în înt...

  Mai mult

  Proprietățile anti-ca…

  Șofranul – un condiment valoros  Șofranul are o lungă istorie, fiind folosit ca și condiment, medicament și colorant galben, fiind foarte a...

  Mai mult

  Ceapa și usturoiul: r…

  Ceapa și usturoiul: remedii anti-cancer  În ultimii ani, numeroase studii medicale au demonstrat faptul că ceapa și usturoiul, pe lângă fap...

  Mai mult

  Vinetele, aliment ant…

  Vinetele ne protejează contra cancerului    Specialiștii în nutriție numesc această legumă “regina legumelor”, iar aceasta datorită versati...

  Mai mult

  Legumele crucifere lu…

  Legumele crucifere și cancerul de sân  Legumele crucifere sunt fundamentale pentru a lupta contra cancerului de sân. În familia cruciferelo...

  Mai mult

  Varza, remediu contra…

  Varza ne ajută la prevenirea oricărui tip de cancer  Varza aparține familiei Brassica, la fel ca alte legume crucifere precum varza roșie, ...

  Mai mult

  Mandarinele previn ca…

  Mandarinele și prevenirea cancerului  Consumul acestui fruct delicios pe care îl găsim cu precădere în timpul sezonului rece – mandarina - ...

  Mai mult

  Ceaiul Bancha luptă e…

  Despre ceaiul Bancha  Ceaiul Bancha este o varietate japoneză a ceaiului verde și este folosit încă din vechime ca un remediu natural contr...

  Mai mult