Sanohelp

  Sanohelp - Extract de turmeric. 

      Antitumoral. Antiinflamator.

     Medica Stem- Antitumoral.

   Regenerare celulara. Imunitate.

  Vitamina c alcalina forte

       Vitamina C Alcalină Forte.

     Alcalinizantă. Antioxidantă.

  Sanocell

          SanoCell - Antitumoral.

      Antioxidant. Anticancerigen.

    

  Articole noi

  Beneficiile aromaterapiei în alinarea simptom…

  Aromaterapia oferă multiple beneficii terapeutice Aromaterapia, cu o istorie îndelungată în utiliz...

  Aminoacizii esențiali: pilonii necunoscuți ai…

  Aminoacizii esențiali mențin sănătatea optimă Aminoacizii esențiali sunt adesea eroii necunoscuți ...

  Optimizarea digestiei și metabolismului prin …

  Ayurveda te ajută să optimizezi digestia și metabolismul Introducere În Ayurveda, o digestie sănă...

  Rutina zilnică ayurvedică: cheia pentru un st…

  Rutină zilnică este esențială pentru sănătate O rutină zilnică, sau Dinacharya, conform Ayurvedei...

  Top 5 terapii ayurvedice pentru reducerea str…

   Ayurveda oferă metode naturale pentru gestionarea stresului Introducere  Într-o lume tot mai ag...

  Cauta in site

  Inregistrare

  Suntem si pe Facebook

  Fructul de avocado și combaterea cancerului

  Avocado: o comoară pentru sănătate

  Fructul de avocado și combaterea cancerului

   Fructul de avocado a primit în ultimii ani o enormă atenție în presă și în cadrul rețelelor sociale. Deși inițial a fost criticat deoarece este “prea bogat în grăsimi”, totuși, tot mai mulți cercetători și nutriționiști au început să realizeze cât de sănătos este acest fruct.

   De fapt, este indiscutabil că avocado este unul dintre fructele cele mai sănătoase, fiind o combinație perfectă de grăsimi mononesaturate, fibre, proteine și o mare cantitate de vitamine, minerale și alți compuși care susțin sănătatea corpului. Grăsimile sănătoase, de exemplu, ajută la pierderea în greutate și mențin sănătatea cardiacă, în timp ce fibrele din avocado stimulează digestia.

   Atunci, nu ar trebui să fie nicio surpriză faptul că cercetătorii au descoperit în avocado și un compus particular care poate ajuta la îmbunătățirea stării de sănătate și în alt mod: este vorba despre tratarea unui tip specific de leucemie (un tip de cancer care atacă țesuturile care formează sângele).

  Studiile canadiene despre avocado și cancer

   Un studiu medical efectuat recent și ale cărui rezultate au fost publicate în revista Cancer Research a fost realizat în cadrul Universității Waterloo din Ontario, Canada și a fost coordonat de către profesorul Paul Spanuolo. Dr. Spanuolo și colegii săi cercetau leucemia mieloidă acută (LMA), o formă de cancer care se dezvoltă la nivelul măduvei osoase. Măduva osoasă este locul în care celulele mamă devin celule sanguine mature în cazul unei persoane normale. Totuși, în cazul unei persoane diagnosticate cu LMA, aceste celule din sânge sunt anormale.

   Din păcate, mai mult de 20.000 americani primesc acest diagnostic în fiecare an, iar aproximativ 10.000 mor din cauza acestuia. Se pare că populația cu vârsta de 65 ani este cea mai vulnerabilă la această boală, iar pronosticul nu este deloc bun: 9 din 10 persoane în vârstă care dezvoltă LMA, primesc un termen de viață de 5 ani de la diagnostic.

   Studiul menționat anterior a descoperit că fructul de avocado conține un anumit compus numit ‘avocatina B’ care - în opinia cercetătorilor - are potențialul de a ajuta la tratarea acestei forme foarte grave de cancer. La modul concret, ceea ce cercetătorii au descoperit este faptul că acest compus are puternice proprietăți anti-cancerigene și că este capabil să caute și să distrugă celulele canceroase ale LMA (leucemie mieloidă acută). Chiar mai mult, acest compus din avocado pare să fie selectiv: cu toate că distruge celulele canceroase, lasă intacte celulele sănătoase, reducând astfel la minim efectele secundare cauzate de tratamentele tradiționale contra cancerului.

   Universitatea Waterloo din Canada este una dintre puținele universități din lume care realizează cercetări despre așa-numitele nutraceutice (grupul de care aparține și compusul avocatin B). Nutraceuticele se definesc ca fiind compuși derivați din alimentele care au o potențială valoare farmaceutică. Se pare că în prezent anumite institute de cercetare continuă să studieze nutraceuticele pentru a crea unele tratamente contra cancerului, sigure și eficiente și care pot să ofere speranțe pacienților diagnosticați cu cancer.

   Fructul de avocado este unul dintre fructele care fac parte dintr-o lungă listă de alimente anticancerigene, fiind considerate unul dintre fructele ideale pentru prevenirea cancerului, deoarece s-a demonstrat științific că acesta conține anumite substanțe anti-cancer.

   Proprietățile fructului de avocado contra cancerului sunt foarte recomandate, iar includerea acestuia în cadrul unei diete cât mai alcaline posibile înseamnă un pas esențial contra acestei boli grave.

   Puteți beneficia de proprietățile terapeutice ale fructului de avocado consumându-l în diverse salate de crudități sau în diverse sucuri și smoothi-uri anticancerigene și alcalinizante.

  Beneficiile fructului de avocado în cazul cancerului

   Fructul de avocado conține în proporție de 74% apă, în timp ce restul de 15% înseamnă grăsimi sănătoase, la fel ca și în cazul fructelor oleaginoase și al măslinelor.

   Grăsimile bune din avocado sunt numite grăsimi mono și polinesaturate, cele mono-nesaturate fiind grăsimi lichide la temperatura ambiantă și solide la temperaturi foarte scăzute, în timp ce grăsimile poli-nesaturate sunt grăsimi lichide la temperatura ambiantă sau la temperaturi scăzute.

   Beneficiile și proprietățile fructului de avocado contra cancerului se datorează în parte faptului că tipul de grăsime care se găsește în cea mai mare cantitate în avocado este acidul oleic, care este un acid gras mononesaturat. De asemenea, avocado conține și o cantitate mai mică de acizi grași poli-nesaturați numiți și acizi grași omega 3 și omega 6 care sunt foarte benefici pentru sănătate.

   La rândul său, acidul oleic ajută în mare măsură la absorbția și utilizarea antioxidanților, contribuind în plus la absorbția elementelor fitochimice pe care le conțin alte alimente precum fructele și legumele. De exemplu, folosirea fructului de avocado în diverse salate sau pateuri vegetale ajută la o mai bună absorbție a nutrienților din celelalte ingrediente. Nutriționiștii afirmă că o persoană care consumă avocado în combinație cu alte ingrediente sănătoase are o absorbție a nutrienților de 5 ori mai mare decât o persoană care nu consumă avocado.

   În plus, avocado conține carotenoizi și substanțe fitochimice active care îmbunătățesc starea de sănătate în general și fac corpul să fie mai rezistent față de diverse boli. De exemplu, grăsimile sănătoase din avocado, împreună cu vitamina E sunt foarte bune pentru sănătatea inimii.

   Poate cel mai important aspect în ceea ce privește fructul de avocado este acela că ajută la prevenirea cancerului și încetinește dezvoltarea acestuia, iar în același timp contribuie la întărirea sistemului imunitar.

  Tipurile de cancer în care fructul de avocado poate ajuta

   - Fructul de avocado poate preveni apariția cancerului de sân datorită nivelului său ridicat de luteină.

   - Conținutul său bogat în vitamina E ajută la îmbunătățirea rezistenței față de cancer în general.

   - Carotenoizii din avocado sunt foarte puternici și ajută la evitarea dezvoltării celulelor tumorale în cazul cancerelor orale și a celor de prostată.

   Fructul de avocado conține cu aproximativ 60% mai mult potasiu decât bananele, acesta fiind un element fundamental pentru buna funcționare a organismului uman.

   În Mexic și în Spania, de exemplu, avocado se folosește pentru prepararea faimosului sos numit guacamole, care mai conține pe lângă pulpa de avocado și roșii, ceapă și ulei de măsline presat la rece, precum și suc proaspăt de lămâie.

   

  Frunzele de avocado și combaterea cancerului

   Pe lângă consumarea miezului de avocado, se pot prepara de asemenea infuzii din frunzele de avocado, acestea având certe proprietăți anticancerigene.

   Ceaiul sau infuzia din frunze de avocado se prepară din 8 sau 10 frunze de avocado la un litru de apă fierbinte. Se lasă la infuzat timp de 10-15 minute, se strecoară și se consumă infuzia de-a lungul zilei. Se poate adăuga puțină miere de albine după gust și eventual suc de lămâie.

  Sâmburele de avocado și efectele sale anticancer

   Sâmburele de avocado are de asemenea puternice proprietăți anti-cancer și este o sursă foarte bogată de antioxidanți. De fapt, se pare că sâmburele de avocado conține mai mulți antioxidanți decât majoritatea fructelor și legumelor pe care le cunoaștem. De asemenea, sâmburele de avocado conține un ulei bogat în antioxidanți care reduce colesterolul și previne bolile cardiace și accidentele cerebrovasculare.

   Consumul sâmburelui de avocado este o modalitate excelentă de a reduce bolile inflamatorii, deoarece acest sâmbure are anumite beneficii care ajută la tratarea inflamației de la nivelul tractului gastrointestinal, a diareei și a constipației, într-un mod natural și eficient.

  Modalitatea de a prepara sâmburele de avocado este următoarea:

   - Îndepărtați coaja superficială a sâmburelui de avocado.

    - Fierbeți apoi sâmburele într-un litru de apă timp de 15 minute.

    - Apoi procesați-l cu ajutorul unui blender puternic.

    - După aceea, diluați tot acest lichid cu un alt litru de apă.

    - Consumați această băutură de-a lungul întregii zile.

  Cum se mai poate prepara sâmburele de avocado?

   Mai întâi spălați bine sâmburii de avocado, apoi ștergeți-i cu un prosop absorbant de bucătărie și dați-le într-o tavă la cuptor.

   Coaceți sâmburi de avocado timp de 2 ore până când devin moi și pot fi tăiate ușor cu un cuțit în bucăți mai mici. Lăsați sâmburii să se răcească bine apoi procesați-i cu ajutorul unui blender până când obțineți o pulbere omogenă. Puteți folosi imediat pulberea din sâmburi sau o puteți depozita în borcane de sticlă, într-un loc ferit de lumina directă a soarelui.

  Cum se utilizează pulberea din sâmburele de avocado?

   Există câteva metode diferite prin care se poate utiliza această pulbere din sâmburi de avocado, cum ar fi de exemplu, ca adaos în diverse salate de crudități, smoothi-uri, sucuri de legume sau fructe proaspete, în fulgii de ovăz, supe sau orice altă mâncare doriți (preferabil în preparatele crude pentru a se asimila mai ușor nutrienții).

   De asemenea se poate adăuga un sfert de linguriță de pulbere din sâmburi de avocado la o cană cu apă fierbinte, care se lasă la infuzat timp de 7-10 minute, se strecoară și se consumă sub formă de ceai.


  Usturoiul și propriet…

  Usturoiul combate cancerul, bolile cardiace și bacteriile rezistente la medicamente  Consumul a doi căței de usturoi proaspeți pe zi vă poa...

  Mai mult

  8 nutrienți care pot …

  Nutrienți care pot ajuta la inhibarea metastazelor  Dieta joacă un rol major atât în prevenirea cancerului, cât și în factorii care contrib...

  Mai mult

  3 sucuri pentru comba…

  Sucuri pentru reducerea inflamației și combaterea cancerului  Conform celor mai recente sondaje realizate de Organizația Mondială a Sănătăț...

  Mai mult

  Sâmburii de avocado a…

  Sâmburele de avocado, o sursă excelentă de antioxidanți  Este posibil să cunoașteți deja avantajele consumului de avocado în dieta dumneavo...

  Mai mult

  Algele marine și prev…

  De ce sunt algele un aliment anti-cancer?  Algele marine comestibile (cunoscute și ca „legume marine” sau „legume oceanice”) sunt o sursă n...

  Mai mult

  Legumele cu frunze ve…

  Includeți legumele cu frunze verzi într-o dietă anti-cancer  Legumele cu frunze verzi conțin clorofilă, carotenoide, acid folic și vitamina...

  Mai mult

  Cele mai bune fructe …

  Un consum regulat de fructe poate preveni cancerul  Fructele, în primul rând, sunt o sursă nutritivă și energetică prin excelență. Pe de al...

  Mai mult

  Cacaua, un aliment an…

  Despre originea arborelui de cacao  Când vorbim despre cacao, știm cu toții că este componenta principală a ciocolatei, deși științific arb...

  Mai mult

  Cele mai bune fructe …

  Fructele au numeroase proprietăți anticancer  Fructele au beneficii excelente pentru organismul nostru datorită conținutului lor bogat în c...

  Mai mult

  Merișoarele și preven…

  Alimentația și prevenirea cancerului  Incidența cancerului a crescut în mod accelerat în ultimii ani, în ciuda multiplelor eforturi realiza...

  Mai mult

  Proprietățile anti-ca…

  Proprietățile terapeutice ale spanacului  Spanacul este o legumă care oferă multe beneficii pentru sănătate și care conține multe vitamine...

  Mai mult

  Kiwi, un aliat contra…

  Kiwi: proprietăți anticancer și componente nutriționale  Necunoscut în multe țări, având un gust incomparabil și o nuanță de verde intens î...

  Mai mult

  Alimente care previn …

  Cum se poate minimiza riscul cancerului de prostată?  Există diverși compuși naturali care se găsesc în unele alimente precum turmeri...

  Mai mult

  Supa anticancer Hipoc…

  Supa Hipocrate și beneficiile sale  Supa Hipocrate ajută la întărirea sistemului imunitar și la purificarea rinichilor, ajutând la eliminar...

  Mai mult

  Ananasul, un fruct an…

  Ananasul și combaterea cancerului  Știați că ananasul are calități terapeutice comparabile cu unele medicamente folosite în tratamentele de...

  Mai mult

  Fructul de avocado și…

  Avocado: o comoară pentru sănătate  Fructul de avocado a primit în ultimii ani o enormă atenție în presă și în cadrul rețelelor socia...

  Mai mult

  Pătrunjelul și cancer…

  Pătrunjelul și proprietățile sale curative  Pătrunjelul are puternice proprietăți antioxidante și este utilizat în principal în medicina na...

  Mai mult

  Suc verde contra canc…

  Suc verde contra cancerului și osteoporozei  Beneficiile acestui suc se bazează pe ingredientele active pe care le conțin alimentele ...

  Mai mult

  Alimente funcționale …

  Ce sunt alimentele funcționale?  În prezent, cancerul este o boală tot mai răspândită la nivel mondial și este relaționată cu interac...

  Mai mult

  Nucile, un aliment an…

  Nucile inhibă dezvoltarea cancerului și îi încetinesc creșterea  Consumul nucilor în mod regulat înseamnă o favoare enormă pentru sănătate...

  Mai mult

  Cerealele integrale ș…

  Care sunt proprietățile cerealelor integrale?  Timp de secole, cereale precum grâul, porumbul, ovăzul, orzul și secara au fost elemente fun...

  Mai mult

  Prunele uscate previn…

  Alimentația are un rol important în apariția cancerului de colon  Cancerul colorectal, care implică atât cancerul de colon cât și cel de re...

  Mai mult

  Suc anticancer cu var…

  Beneficiile ingredientelor din sucul anticancer  Există multe moduri în care ne putem proteja contra cancerului, iar între acestea se număr...

  Mai mult

  Compușii din lămâi re…

  Ce sunt limonoizii?  Lămâile conțin 22 de compuși anticancerigeni care opresc diviziunea celulară în cazul celulelor canceroase. Printre ac...

  Mai mult

  Brocoli, protector co…

  Brocoli previne cancerul  Aprecierea acestei legume verzi – brocoli - este reală și meritată. Această legumă din familia cruciferelor, atât...

  Mai mult

  8 alimente pentru a p…

  8 alimente pentru a preveni cancerul  Chiar dacă aceste alimente ne pot ajuta să prevenim apariția cancerului, totuși nu trebuie să ne bază...

  Mai mult

  Rețetă pentru o salat…

  Salata anticancer, sursă de superalimente  Pentru întărirea sistemului imunitar, dar și pentru prevenirea și combaterea cancerului, este ...

  Mai mult

  Băutură antiinflamato…

  Băutură antiinflamatorie și anticancerigenă cu turmeric  Pe lângă proprietățile sale anticancerigene și antiinflamatorii, această băutură u...

  Mai mult

  10 băuturi anticancer…

  10 băuturi anticancerigene  Cancerul este o boală gravă, foarte răspândită în prezent, însă multe dintre studiile medicale realizate în înt...

  Mai mult

  Proprietățile anti-ca…

  Șofranul – un condiment valoros  Șofranul are o lungă istorie, fiind folosit ca și condiment, medicament și colorant galben, fiind foarte a...

  Mai mult

  Ceapa și usturoiul: r…

  Ceapa și usturoiul: remedii anti-cancer  În ultimii ani, numeroase studii medicale au demonstrat faptul că ceapa și usturoiul, pe lângă fap...

  Mai mult

  Vinetele, aliment ant…

  Vinetele ne protejează contra cancerului    Specialiștii în nutriție numesc această legumă “regina legumelor”, iar aceasta datorită versati...

  Mai mult

  Legumele crucifere lu…

  Legumele crucifere și cancerul de sân  Legumele crucifere sunt fundamentale pentru a lupta contra cancerului de sân. În familia cruciferelo...

  Mai mult

  Varza, remediu contra…

  Varza ne ajută la prevenirea oricărui tip de cancer  Varza aparține familiei Brassica, la fel ca alte legume crucifere precum varza roșie, ...

  Mai mult

  Mandarinele previn ca…

  Mandarinele și prevenirea cancerului  Consumul acestui fruct delicios pe care îl găsim cu precădere în timpul sezonului rece – mandarina - ...

  Mai mult

  Ceaiul Bancha luptă e…

  Despre ceaiul Bancha  Ceaiul Bancha este o varietate japoneză a ceaiului verde și este folosit încă din vechime ca un remediu natural contr...

  Mai mult