Sanohelp

  Sanohelp - Extract de turmeric. 

      Antitumoral. Antiinflamator.

     Medica Stem- Antitumoral.

   Regenerare celulara. Imunitate.

  Vitamina c alcalina forte

       Vitamina C Alcalină Forte.

     Alcalinizantă. Antioxidantă.

  Sanocell

          SanoCell - Antitumoral.

      Antioxidant. Anticancerigen.

    

  Articole noi

  Beneficiile aromaterapiei în alinarea simptom…

  Aromaterapia oferă multiple beneficii terapeutice Aromaterapia, cu o istorie îndelungată în utiliz...

  Aminoacizii esențiali: pilonii necunoscuți ai…

  Aminoacizii esențiali mențin sănătatea optimă Aminoacizii esențiali sunt adesea eroii necunoscuți ...

  Optimizarea digestiei și metabolismului prin …

  Ayurveda te ajută să optimizezi digestia și metabolismul Introducere În Ayurveda, o digestie sănă...

  Rutina zilnică ayurvedică: cheia pentru un st…

  Rutină zilnică este esențială pentru sănătate O rutină zilnică, sau Dinacharya, conform Ayurvedei...

  Top 5 terapii ayurvedice pentru reducerea str…

   Ayurveda oferă metode naturale pentru gestionarea stresului Introducere  Într-o lume tot mai ag...

  Cauta in site

  Inregistrare

  Suntem si pe Facebook

  Ceapa și usturoiul: remedii anti-cancer

  Ceapa și usturoiul: remedii anti-cancer

  Ceapa și usturoiul: remedii anti-cancer În ultimii ani, numeroase studii medicale au demonstrat faptul că ceapa și usturoiul, pe lângă faptul că sunt delicioase și sănătoase în general, conțin anumite substanțe chimice care pot ajuta la prevenirea cancerului.

   Ceapa și usturoiul aparțin aceleiași familii (Allium) și sunt foarte aromate și apreciate în gastronomia multor popoare. Ceapa are mai multe varietăți, unele având un gust mai subtil, altele având un gust mai puternic, însă toate oferă o aromă distinctă diferitelor tipuri de mâncare.

   Aceste două legume sunt cunoscute datorită multiplelor beneficii pe care le oferă sănătății, printre care se remarcă proprietățile lor antibiotice, depurative și fortifiante pentru sistemul imunitar. Ambele sunt foarte bogate în alicină, care este un compus care acționează ca un purificator al ficatului, favorizând astfel eliminarea substanțelor toxice care se acumulează în sânge și în țesuturi, determinând astfel apariția cancerului.

  Consumul de ceapă și usturoi poate preveni cancerul

   Studiile de laborator au indicat faptul că ceapa și usturoiul conțin antioxidanți care combat și blochează radicalii liberi din ADN-ul celulelor nesănătoase de la care începe dezvoltarea cancerului.

   Astfel, s-a descoperit că anumiți compuși din ceapă și usturoi pot ajuta la dezvoltarea enzimelor care dezactivează substanțele cancerigene din corp, stimulând astfel capacitatea de eliminare a carcinogenilor înainte ca aceștia să producă daune în corp. Acești compuși pot încetini creșterea celulelor canceroase și determină procesul de autodistrugere a acestora (apoptoza).

   Consumul zilnic de ceapă a fost asociat cu un risc cu 56% mai mic de apariție a cancerului de colon și cu un risc cu 25% mai mic de apariție a cancerului de sân în comparație cu un consum redus sau insuficient de ceapă.

   Consumul zilnic de ceapă și usturoi (o jumătate de cană de ceapă tăiată sau mai mult și 3-4 căței de usturoi) pot ajuta la reducerea riscului de apariție a următoarelor tipuri de cancer: cancerul de colon, cancerul de ficat, cancerul de ovare, de sân, de prostată, de rinichi, cancerul oral și de esofag și cancerul de stomac.

  Cercetări medicale despre usturoi

   Usturoiul conține peste 200 de tipuri de ingrediente biologic-active, precum şi vitamine, minerale, aminoacizi şi enzime și este o sursă bună de seleniu și minerale. Usturoiul este foarte eficient folosit crud pentru a elibera alicina, care este principalul component activ al usturoiului având un puternic efect antibiotic. Cercetătorii care au studiat acest aspect, au afirmat că 1 mg de alicină are puterea a 15 unități standard de penicilină.

   În ceea ce privește cancerul, s-a demonstrat că usturoiul este foarte eficient în lupta contra multor tipuri de cancer, cu excepția cancerului de sân și a cancerului de prostată, care se consideră că sunt controlate în principal de mecanisme hormonale care nu sunt influențate de enzimele din usturoi.

   În cadrul unui amplu studiu efectuat în Statele Unite, participanții care au consumat un cățel de usturoi zilnic au înregistrat un risc de cancer de colon cu 32% mai mic decât cei care au consumat usturoi o dată pe săptămână sau mai rar.

   Alte 7 studii de anvergură, realizate la nivel național în Statele Unite, au arătat că, cu cât se consumă mai mult usturoi proaspăt, cu atât riscul de cancer de stomac sau de cancer colorectal este mai mic. De asemenea, unul dintre aceste studii au arătat că în cazul femeilor de vârstă mijlocie care consumă în mod regulat usturoi, acestea prezentau o protecție cu 50% mai mare contra apariției cancerului de colon.

   Alte studii medicale care au fost efectuate în China, unde cancerul de stomac este des întâlnit, au arătat că în cazul persoanelor care au consumat cinci căței de usturoi pe săptămână s-a redus la jumătate riscul de a dezvolta cancer de stomac.

   De asemenea, unele studii medicale au arătat că persoanele care consumă usturoi proaspăt de cel puțin două ori pe săptămână au un risc cu 44% mai mic de apariție a cancerului de plămâni.

  Cel mai bun tip de ceapă pentru prevenirea cancerului

   Ceapa este o sursă bogată de fier, fibre, potasiu (având un rol important în echilibrul electrolitic al organismului), vitamina A, vitamine din complexul B, vitamina C, sulf și crom.

   Quercitina din ceapă este un antioxidant extrem de important și are proprietăţi antiinflamatoare care previn apariția diferitelor tipuri de cancer. Totodată, quercitina previne formarea cheagurilor de sânge, astmul, diabetul, ateroscleroza, precum şi infecţiile și tulburările de la nivelul tractului digestiv.

   Conform unui studiu realizat recent de către Prof. Dr. Rui Hai Liu, profesor asociat de la Catedra de Științele alimentației de la Universitatea Cornell (Statele Unite), ceapa picantă, ceapa galbenă occidentală și ceapa roșie sunt cele mai bogate în substanțe chimice care luptă contra cancerului, decât alte tipuri de ceapă care au fost testate.

   Pe de altă parte, dr. Liu a descoperit că ceapa franțuzească (șalota sau hasmaua), precum și varietățile de ceapă galbenă occidentală și ceapa galbenă picantă sunt în mod particular eficiente contra celulelor de cancer de ficat și de colon.

   Conținutul concentrat de flavonoizi din ceapă combate cancerul, iar compușii fenolici antioxidanți au un efect de anti-proliferare asupra celulelor canceroase (împiedică înmulțirea acestora).

  Cum se consumă ceapa?

   - Orice tip de ceapă alegeți sau preferați, este indicat să o consumați crudă și tăiată în diverse salate. Cu cât este mai proaspătă, cu atât beneficiile sale contra cancerului sunt mai puternice, deoarece enzimele pe care le conține sunt foarte sensibile la căldură. Este important de asemenea să nu consumați ceapa care a fost tăiată și lăsată în frigider, de exemplu, deoarece se știe că aceasta este un adevărat “aspirator” pentru microbi și bacterii.

   - Desigur, dacă nu suportați aroma cepei crude sau dacă anumite rețete implică prepararea acesteia, o puteți găti ușor, la foc mic sau mediu. Aveți grijă însă să nu o mențineți pe foc mai mult de 5 minute, deoarece, în caz, contrar, își va pierde proprietățile și compușii chimici specifici care combat cancerul.

   - De asemenea, evitați să fierbeți ceapa prea mult dacă preparați supe sau tocănițe, deoarece substanțele care îi conferă cepei calitățile sale anticancerigene sunt distruse odată cu fierberea sa excesivă.

   - O altă opțiune este să coaceți ceapa la cuptor, la maxim 175 grade C timp de aproximativ 15 minute. Această metodă de preparare este chiar indicată deoarece crește nivelul substanței numite quercetină, care este elementul principal din ceapă care ajută la prevenirea cancerului.

  Cum se consumă usturoiul?

   - Este recomandat ca usturoiul să se consume crud pentru a se obține beneficii maxime. La fel ca și ceapa, usturoiul trebuie să fie tăiat mărunt sau presat și este bine să fie lăsat deoparte timp de 10-20 minute pentru ca enzimele benefice (în principal alicina) pe care le conține în pereții celulari să poată acționa mai eficient.

   - Usturoiul se poate consuma crud în diverse salate de crudități sau poate fi adăugat peste mâncărurile gătite, la final, pentru un plus de savoare și de beneficii.

  Recomandări pentru consumul de ceapă și usturoi:

   Consumați zilnic o jumătate de cană ce ceapă proaspăt tăiată și consumați săptămânal 4-5 căței de usturoi. Aceasta vă poate ajuta la prevenirea apariției anumitor tipuri de cancer.

   


  Usturoiul și propriet…

  Usturoiul combate cancerul, bolile cardiace și bacteriile rezistente la medicamente  Consumul a doi căței de usturoi proaspeți pe zi vă poa...

  Mai mult

  8 nutrienți care pot …

  Nutrienți care pot ajuta la inhibarea metastazelor  Dieta joacă un rol major atât în prevenirea cancerului, cât și în factorii care contrib...

  Mai mult

  3 sucuri pentru comba…

  Sucuri pentru reducerea inflamației și combaterea cancerului  Conform celor mai recente sondaje realizate de Organizația Mondială a Sănătăț...

  Mai mult

  Sâmburii de avocado a…

  Sâmburele de avocado, o sursă excelentă de antioxidanți  Este posibil să cunoașteți deja avantajele consumului de avocado în dieta dumneavo...

  Mai mult

  Algele marine și prev…

  De ce sunt algele un aliment anti-cancer?  Algele marine comestibile (cunoscute și ca „legume marine” sau „legume oceanice”) sunt o sursă n...

  Mai mult

  Legumele cu frunze ve…

  Includeți legumele cu frunze verzi într-o dietă anti-cancer  Legumele cu frunze verzi conțin clorofilă, carotenoide, acid folic și vitamina...

  Mai mult

  Cele mai bune fructe …

  Un consum regulat de fructe poate preveni cancerul  Fructele, în primul rând, sunt o sursă nutritivă și energetică prin excelență. Pe de al...

  Mai mult

  Cacaua, un aliment an…

  Despre originea arborelui de cacao  Când vorbim despre cacao, știm cu toții că este componenta principală a ciocolatei, deși științific arb...

  Mai mult

  Cele mai bune fructe …

  Fructele au numeroase proprietăți anticancer  Fructele au beneficii excelente pentru organismul nostru datorită conținutului lor bogat în c...

  Mai mult

  Merișoarele și preven…

  Alimentația și prevenirea cancerului  Incidența cancerului a crescut în mod accelerat în ultimii ani, în ciuda multiplelor eforturi realiza...

  Mai mult

  Proprietățile anti-ca…

  Proprietățile terapeutice ale spanacului  Spanacul este o legumă care oferă multe beneficii pentru sănătate și care conține multe vitamine...

  Mai mult

  Kiwi, un aliat contra…

  Kiwi: proprietăți anticancer și componente nutriționale  Necunoscut în multe țări, având un gust incomparabil și o nuanță de verde intens î...

  Mai mult

  Alimente care previn …

  Cum se poate minimiza riscul cancerului de prostată?  Există diverși compuși naturali care se găsesc în unele alimente precum turmeri...

  Mai mult

  Supa anticancer Hipoc…

  Supa Hipocrate și beneficiile sale  Supa Hipocrate ajută la întărirea sistemului imunitar și la purificarea rinichilor, ajutând la eliminar...

  Mai mult

  Ananasul, un fruct an…

  Ananasul și combaterea cancerului  Știați că ananasul are calități terapeutice comparabile cu unele medicamente folosite în tratamentele de...

  Mai mult

  Fructul de avocado și…

  Avocado: o comoară pentru sănătate  Fructul de avocado a primit în ultimii ani o enormă atenție în presă și în cadrul rețelelor socia...

  Mai mult

  Pătrunjelul și cancer…

  Pătrunjelul și proprietățile sale curative  Pătrunjelul are puternice proprietăți antioxidante și este utilizat în principal în medicina na...

  Mai mult

  Suc verde contra canc…

  Suc verde contra cancerului și osteoporozei  Beneficiile acestui suc se bazează pe ingredientele active pe care le conțin alimentele ...

  Mai mult

  Alimente funcționale …

  Ce sunt alimentele funcționale?  În prezent, cancerul este o boală tot mai răspândită la nivel mondial și este relaționată cu interac...

  Mai mult

  Nucile, un aliment an…

  Nucile inhibă dezvoltarea cancerului și îi încetinesc creșterea  Consumul nucilor în mod regulat înseamnă o favoare enormă pentru sănătate...

  Mai mult

  Cerealele integrale ș…

  Care sunt proprietățile cerealelor integrale?  Timp de secole, cereale precum grâul, porumbul, ovăzul, orzul și secara au fost elemente fun...

  Mai mult

  Prunele uscate previn…

  Alimentația are un rol important în apariția cancerului de colon  Cancerul colorectal, care implică atât cancerul de colon cât și cel de re...

  Mai mult

  Suc anticancer cu var…

  Beneficiile ingredientelor din sucul anticancer  Există multe moduri în care ne putem proteja contra cancerului, iar între acestea se număr...

  Mai mult

  Compușii din lămâi re…

  Ce sunt limonoizii?  Lămâile conțin 22 de compuși anticancerigeni care opresc diviziunea celulară în cazul celulelor canceroase. Printre ac...

  Mai mult

  Brocoli, protector co…

  Brocoli previne cancerul  Aprecierea acestei legume verzi – brocoli - este reală și meritată. Această legumă din familia cruciferelor, atât...

  Mai mult

  8 alimente pentru a p…

  8 alimente pentru a preveni cancerul  Chiar dacă aceste alimente ne pot ajuta să prevenim apariția cancerului, totuși nu trebuie să ne bază...

  Mai mult

  Rețetă pentru o salat…

  Salata anticancer, sursă de superalimente  Pentru întărirea sistemului imunitar, dar și pentru prevenirea și combaterea cancerului, este ...

  Mai mult

  Băutură antiinflamato…

  Băutură antiinflamatorie și anticancerigenă cu turmeric  Pe lângă proprietățile sale anticancerigene și antiinflamatorii, această băutură u...

  Mai mult

  10 băuturi anticancer…

  10 băuturi anticancerigene  Cancerul este o boală gravă, foarte răspândită în prezent, însă multe dintre studiile medicale realizate în înt...

  Mai mult

  Proprietățile anti-ca…

  Șofranul – un condiment valoros  Șofranul are o lungă istorie, fiind folosit ca și condiment, medicament și colorant galben, fiind foarte a...

  Mai mult

  Ceapa și usturoiul: r…

  Ceapa și usturoiul: remedii anti-cancer  În ultimii ani, numeroase studii medicale au demonstrat faptul că ceapa și usturoiul, pe lângă fap...

  Mai mult

  Vinetele, aliment ant…

  Vinetele ne protejează contra cancerului    Specialiștii în nutriție numesc această legumă “regina legumelor”, iar aceasta datorită versati...

  Mai mult

  Legumele crucifere lu…

  Legumele crucifere și cancerul de sân  Legumele crucifere sunt fundamentale pentru a lupta contra cancerului de sân. În familia cruciferelo...

  Mai mult

  Varza, remediu contra…

  Varza ne ajută la prevenirea oricărui tip de cancer  Varza aparține familiei Brassica, la fel ca alte legume crucifere precum varza roșie, ...

  Mai mult

  Mandarinele previn ca…

  Mandarinele și prevenirea cancerului  Consumul acestui fruct delicios pe care îl găsim cu precădere în timpul sezonului rece – mandarina - ...

  Mai mult

  Ceaiul Bancha luptă e…

  Despre ceaiul Bancha  Ceaiul Bancha este o varietate japoneză a ceaiului verde și este folosit încă din vechime ca un remediu natural contr...

  Mai mult