Sanohelp

  Sanohelp - Extract de turmeric. 

      Antitumoral. Antiinflamator.

     Medica Stem- Antitumoral.

   Regenerare celulara. Imunitate.

  Vitamina c alcalina forte

       Vitamina C Alcalină Forte.

     Alcalinizantă. Antioxidantă.

  Sanocell

          SanoCell - Antitumoral.

      Antioxidant. Anticancerigen.

    

  Articole noi

  Beneficiile aromaterapiei în alinarea simptom…

  Aromaterapia oferă multiple beneficii terapeutice Aromaterapia, cu o istorie îndelungată în utiliz...

  Aminoacizii esențiali: pilonii necunoscuți ai…

  Aminoacizii esențiali mențin sănătatea optimă Aminoacizii esențiali sunt adesea eroii necunoscuți ...

  Optimizarea digestiei și metabolismului prin …

  Ayurveda te ajută să optimizezi digestia și metabolismul Introducere În Ayurveda, o digestie sănă...

  Rutina zilnică ayurvedică: cheia pentru un st…

  Rutină zilnică este esențială pentru sănătate O rutină zilnică, sau Dinacharya, conform Ayurvedei...

  Top 5 terapii ayurvedice pentru reducerea str…

   Ayurveda oferă metode naturale pentru gestionarea stresului Introducere  Într-o lume tot mai ag...

  Cauta in site

  Inregistrare

  Suntem si pe Facebook

  Cele mai bune fructe contra cancerului (I)

  Fructele au numeroase proprietăți anticancer

  Cele mai bune fructe contra cancerului (I) Fructele au beneficii excelente pentru organismul nostru datorită conținutului lor bogat în compuși cum sunt vitamina C, fenoli, fibre, acid folic și antioxidanți. Cercetările medicale au demonstrat că anumiți compuși bioactivi din fructe și legume, cum ar fi polifenolii și terpenele, pot ajuta la reducerea incidenței cancerului. Multe studii medicale au evidențiat avantajele imense ale fructelor pentru prevenirea cancerului.

   De exemplu, o trecere în revistă a 206 studii ajuns la concluzia că un aport de fructe ridicat este asociat cu un risc mai scăzut de cancer pulmonar, de colon, de stomac, pancreatic și al cavității orale. Un studiu efectuat în California a constatat că recidiva cancerului la femei a fost redusă la jumătate prin consumul unor cantități mari de legume și fructe proaspete, împreună cu efectuarea unor exerciții fizice regulate. Cercetătorii de la Ohio State University, de asemenea, au constatat că un consum ridicat de fructe a determinat o întârziere a dezvoltării celulelor canceroase, ceea ce înseamnă că fructele au capacitatea de a încetini reproducerea celulelor maligne de cancer.

   Să vedem în acest articol care sunt cele mai bune fructe cu proprietăți anticancerigene și tipurile de cancer pe care le pot preveni:

  1. Fructele de pădure

   Cercetătorii care sunt interesați de activitatea anticanceroasă a diferitelor alimente menționează în mod constant fructele de pădure ca alimente importante pentru prevenirea cancerului. Acestea sunt fructe cu o culoare intensă și sunt foarte bogate în substanțe fitochimice cu efecte anticangerigene. Din acest grup fac parte: murea, zmeura, căpșunii, afinele negre, afinele roșii, cireșele, coacăzele, fragii, agrișele și măceșele. Fructele de pădure sunt bogate în acid elagic și antocianidine. Acidul elagic este aproape la fel de puternic ca anumite molecule dezvoltate de industria farmaceutică pentru a interfera cu angiogeneza sau formarea rețelei de sânge care hrănește tumorile. Fără vasele de sânge care îi furnizează substanțe nutritive, celulele canceroase mor. Căpșunii și zmeura sunt cele mai bogate în acid elagic.

   Potențialul anticancerigen al căpșunilor și zmeurei a fost studiat atât în culturi de celule canceroase, cât și pe animale de laborator. Ambele extracte - de căpșuni și zmeură - sunt capabile să contracareze creșterea celulelor tumorale, iar aceste efecte au o relație directă cu cantitatea de polifenoli asociată cu fructele, dar nu cu potențialul lor antioxidant. Mecanismele prin care acidul elagic interferează cu dezvoltarea cancerului sunt legate de capacitatea acestuia de a preveni activarea substanțelor cancerigene toxice pentru celule.

   Acidul elagic crește, de asemenea, capacitatea de apărare a celulelor împotriva agresiunii toxice prin stimularea mecanismelor de eliminare a acestor substanțe cancerigene. Acidul elagic este, de asemenea, un inhibitor extrem de puternic a două proteine cruciale pentru dezvoltarea vascularizării și alimentării tumorilor (VEGF și PDGF). Luând în considerare activitatea importantă antiangiogenică a acidului elagic, căpșunile și zmeura merită să fie luate în considerare în orice strategie de prevenire a cancerului.

   La rândul lor, antocianidinele au o putere extraordinară antioxidantă și antiangiogenică. Afinele și coacăzele negre sunt deosebit de bogate în aceste substanțe. Aceste fructe sunt de asemenea, foarte utile și pentru reducerea glicemiei și sunt ideale pentru persoanele diabetice. Fructele de pădure ar trebui să facă parte din dieta noastră zilnică, cu o doză de aproximativ 100 g pe zi pentru prevenirea cancerului.

   Antocianidinele sunt polifenolii responsabili pentru nuanțele roșii, roz, maro, portocalii și albastre ale anumitor flori și fructe. Acești pigmenți sunt deosebit de abundenți în fructele de pădure, în special în zmeură și mure (acestea din urmă pot conține până la 500 mg de antocianidine la 100 g de fruct). Există mai multe date medicale care sugerează că antocianidinele nu sunt doar molecule antioxidante, ci pot avea un impact mult mai variat asupra dezvoltării cancerului. De exemplu, un efect anticanceros al antocianidinelor este legat de capacitatea acestora de a inhiba angiogeneza tumorală, iar acest efect se produce în concentrații apropiate celor care pot fi obținute prin alimentație.

   La rândul lor, proantocianidinele sunt cunoscute ca molecule cu putere antioxidantă excepțională. În laborator, s-a constatat că aceste molecule inhibă creșterea diferitelor celule canceroase, în special cele derivate din colon, ceea ce sugerează că proantocianidinele ar putea juca un rol important în prevenirea acestui tip de cancer. Aceste substanțe au, de asemenea, proprietatea de a împiedica dezvoltarea de noi vase de sânge prin angiogeneză și, prin urmare, ar putea contribui la menținerea microtumorilor într-o stare latentă. Alte studii au indicat faptul că anumite proantocianidine reduc sinteza estrogenilor și pot contracara efectele negative ale unei concentrații prea mari a acestor hormoni.

   Proantocianidinele sunt polifenoli complecși formați prin unirea mai multor unități din aceeași moleculă, catechina, pentru a forma un lanț cu lungime variabilă. Deși proantocianidinele se găsesc din abundență în semințele, florile și coaja a diferite plante, prezența lor în alimentele comestibile este destul de scăzută. Cele mai importante surse alimentare pentru această moleculă sunt scorțișoara, cacaua, afinele, coacăzele și căpșunii. Este important de menționat faptul că sucul de afine conține mult mai puține proantocianidine decât fructul în starea sa naturală și, prin urmare, nu poate fi considerat o sursă semnificativă pentru aceste molecule.

   Acesta este motivul pentru care proantocianidinele au caracteristici extrem de interesante pentru prevenirea cancerului, iar consumul alimentelor bogate în aceste molecule este foarte benefic. Atât datorită activității lor intense antiangiogenice, cât și datorită caracterului lor antioxidant, fructele de pădure reprezintă o sursă importantă de compuși fitochimici anticancerigeni.

  2. Fructele citrice

   În acest grup găsim portocalele, mandarinele, lămâile, pomelo și grapefruitul. Fructele citrice sunt bogate în vitamina C, monoterpene și flavonone, cum ar fi hesperidina. Acestea sunt considerate fructele cu cel mai mare potențial anticanceros. Consumul regulat de citrice a fost asociat cu o reducere cu 40-50% a riscului de cancer de esofag, gură și stomac. S-a demonstrat că acei copii care consumă în mod regulat suc de portocale în primii doi ani de viață au un risc redus de a fi afectați de leucemia infantilă.

   Fructele citrice ajută la detoxificarea corpului de substanțe cancerigene și cresc absorbția beta-glucanilor prezenți în ciuperci și a catechinelor din ceaiul verde. Atât pulpa, cât și coaja fructelor citrice conțin substanțe fitochimice anticancerigene. Consumați aceste fructe în stare proaspătă sau sub formă de suc preparat în casă. Un pahar de suc de portocale oferă chiar mai mult calciu decât un pahar de lapte!

   Ce modalitate mai bună de a începe ziua decât cu un bun suc natural de portocale sau de lămâie! Limonoidele sunt compuși fitochimici găsiți în coaja, pulpa și în sucul tuturor fructelor citrice (portocale, lămâie, grapefruit, mandarine, etc.) și joacă un rol important pentru sănătatea umană. Aceste substanțe au făcut obiectul mai multor studii medicale, printre cele mai importante fiind un studiu realizat de Departamentul de Agricultură din California, în care se explică faptul că limonoidele contribuie la îmbunătățirea sănătății prin efectele lor anticancerigene, antivirale și coleretice (reduc colesterolul).

   În ceea ce privește efectul protector al citricelor față de cancer, un studiu recent a analizat datele dintr-o serie de studii de caz din Italia și Elveția. Au fost incluși în acest studiu 955 pacienți cu cancer oral și faringian, 395 cu cancer de esofag, 999 cu cancer de stomac, 3634 cu cancer de intestin gros, 527 cu cancer laringian, 2900 cu cancer de sân, 454 cu cancer endometrial, 1031 cu cancer ovarian, 1294 cu cancer de prostată și 767 cu cancer de celule renale.

   Acest studiu a demonstrat că consumul a patru sau mai multe porții de 150 grame pe săptămână de fructe citrice a scăzut riscul de cancer la gât cu 58%, riscul de cancer faringian cu 53%, riscul de cancer de stomac cu 31% și riscul de cancer colorectal cu 18%. Studiul respectiv a evidențiat de asemenea un efect protector al citricelor în cazul cancerului de sân, iar un alt studiu recent din SUA a arătat că femeile care au consumat zilnic aproximativ 75 de grame de portocale au avut o reducere cu 22% a riscului de cancer de sân. Acest lucru deschide noi cercetări privind importanța citricelor pentru prevenirea cancerului de sân și sprijină studiile anterioare care arată că consumul de fructe citrice poate reduce riscul de cancer de sân și, de asemenea, poate preveni dezvoltarea acestuia.

   Alte beneficii importante ale fructelor citrice sunt efectele lor diuretice, prin care se purifică și se elimină toxinele din organism, fiind fructe antioxidante și întineritoare.

  3. Fructul de avocado

   Avocado este un fruct (da, este considerat fruct) foarte bogat în grăsimi sănătoase, în special acidul oleic care ajută să creștem nivelul colesterolului HDL și să prevenim bolile cardiovasculare. Consumul regulat de avocado reduce de asemenea tensiunea arterială datorită conținutului ridicat de potasiu și are efecte antiinflamatorii datorită prezenței flavonoidelor și a beta-carotenului. În plus, avocado este un fruct bogat în fibre care ajută la evitarea constipației și la apariția stării de sațietate. De asemenea, avocado este bogat în vitamine, fosfor și magneziu.

   În ceea ce privește efectul său anticancerigen, avocado poate ajuta la prevenirea cancerului de prostată datorită conținutului său ridicat de luteină. Avocado este o alternativă excelentă și sănătoasă pentru untul tradițional și este ideal pentru a da o textură cremoasă shake-urilor și pentru a le completa nutrițional. Pasta de guacamole, a cărui ingredient principal este avocado, este o gustare simplu de preparat și mult mai sănătoasă decât orice pateu de pe piață.

   Într-unul dintre cele mai recente studii, avocatina B, un tip de grăsimi din avocado, s-a demonstrat că poate combate leucemia mieloidă acută (LMA), care este o formă deosebit de rară și mortală de cancer. Studiul respectiv, publicat în revista de specialitate Cancer Research, a constatat ca avocatina B se concentrează pe celulele stem din leucemie, care sunt responsabile pentru cele mai multe cazuri de LMA. Substanța extrasă din avocado, avocatina a reușit să elimine celulele stem leucemice, fără a afecta însă celulele sănătoase. În prezent, cercetătorii lucrează la dezvoltarea unui medicament pentru leucemie derivată din avocatina B.

   De asemenea, fructul de avocado este bogat în carotenoide care luptă împotriva cancerului și care sunt mai abundente în partea verde închis de lângă coajă. În anul 2010, Comisia pentru cercetare a fructului de avocado din California a afirmat următoarele: „Conform Serviciului de Cercetări Agricole USDA, fructul de avocado conține un pachet complex de fitonutrienți, inclusiv carotenoide, care pot oferi numeroase beneficii pentru sănătate. Carotenoidele protejează împotriva anumitor tipuri de cancer, boli de inimă și degenerescență maculară relaționată cu vârsta. Cercetările efectuate la UCLA au arătat ca fructele de avocado au concentrația cea mai benefică de carotenoide în partea cea mai apropiată de coajă."


  Usturoiul și propriet…

  Usturoiul combate cancerul, bolile cardiace și bacteriile rezistente la medicamente  Consumul a doi căței de usturoi proaspeți pe zi vă poa...

  Mai mult

  8 nutrienți care pot …

  Nutrienți care pot ajuta la inhibarea metastazelor  Dieta joacă un rol major atât în prevenirea cancerului, cât și în factorii care contrib...

  Mai mult

  3 sucuri pentru comba…

  Sucuri pentru reducerea inflamației și combaterea cancerului  Conform celor mai recente sondaje realizate de Organizația Mondială a Sănătăț...

  Mai mult

  Sâmburii de avocado a…

  Sâmburele de avocado, o sursă excelentă de antioxidanți  Este posibil să cunoașteți deja avantajele consumului de avocado în dieta dumneavo...

  Mai mult

  Algele marine și prev…

  De ce sunt algele un aliment anti-cancer?  Algele marine comestibile (cunoscute și ca „legume marine” sau „legume oceanice”) sunt o sursă n...

  Mai mult

  Legumele cu frunze ve…

  Includeți legumele cu frunze verzi într-o dietă anti-cancer  Legumele cu frunze verzi conțin clorofilă, carotenoide, acid folic și vitamina...

  Mai mult

  Cele mai bune fructe …

  Un consum regulat de fructe poate preveni cancerul  Fructele, în primul rând, sunt o sursă nutritivă și energetică prin excelență. Pe de al...

  Mai mult

  Cacaua, un aliment an…

  Despre originea arborelui de cacao  Când vorbim despre cacao, știm cu toții că este componenta principală a ciocolatei, deși științific arb...

  Mai mult

  Cele mai bune fructe …

  Fructele au numeroase proprietăți anticancer  Fructele au beneficii excelente pentru organismul nostru datorită conținutului lor bogat în c...

  Mai mult

  Merișoarele și preven…

  Alimentația și prevenirea cancerului  Incidența cancerului a crescut în mod accelerat în ultimii ani, în ciuda multiplelor eforturi realiza...

  Mai mult

  Proprietățile anti-ca…

  Proprietățile terapeutice ale spanacului  Spanacul este o legumă care oferă multe beneficii pentru sănătate și care conține multe vitamine...

  Mai mult

  Kiwi, un aliat contra…

  Kiwi: proprietăți anticancer și componente nutriționale  Necunoscut în multe țări, având un gust incomparabil și o nuanță de verde intens î...

  Mai mult

  Alimente care previn …

  Cum se poate minimiza riscul cancerului de prostată?  Există diverși compuși naturali care se găsesc în unele alimente precum turmeri...

  Mai mult

  Supa anticancer Hipoc…

  Supa Hipocrate și beneficiile sale  Supa Hipocrate ajută la întărirea sistemului imunitar și la purificarea rinichilor, ajutând la eliminar...

  Mai mult

  Ananasul, un fruct an…

  Ananasul și combaterea cancerului  Știați că ananasul are calități terapeutice comparabile cu unele medicamente folosite în tratamentele de...

  Mai mult

  Fructul de avocado și…

  Avocado: o comoară pentru sănătate  Fructul de avocado a primit în ultimii ani o enormă atenție în presă și în cadrul rețelelor socia...

  Mai mult

  Pătrunjelul și cancer…

  Pătrunjelul și proprietățile sale curative  Pătrunjelul are puternice proprietăți antioxidante și este utilizat în principal în medicina na...

  Mai mult

  Suc verde contra canc…

  Suc verde contra cancerului și osteoporozei  Beneficiile acestui suc se bazează pe ingredientele active pe care le conțin alimentele ...

  Mai mult

  Alimente funcționale …

  Ce sunt alimentele funcționale?  În prezent, cancerul este o boală tot mai răspândită la nivel mondial și este relaționată cu interac...

  Mai mult

  Nucile, un aliment an…

  Nucile inhibă dezvoltarea cancerului și îi încetinesc creșterea  Consumul nucilor în mod regulat înseamnă o favoare enormă pentru sănătate...

  Mai mult

  Cerealele integrale ș…

  Care sunt proprietățile cerealelor integrale?  Timp de secole, cereale precum grâul, porumbul, ovăzul, orzul și secara au fost elemente fun...

  Mai mult

  Prunele uscate previn…

  Alimentația are un rol important în apariția cancerului de colon  Cancerul colorectal, care implică atât cancerul de colon cât și cel de re...

  Mai mult

  Suc anticancer cu var…

  Beneficiile ingredientelor din sucul anticancer  Există multe moduri în care ne putem proteja contra cancerului, iar între acestea se număr...

  Mai mult

  Compușii din lămâi re…

  Ce sunt limonoizii?  Lămâile conțin 22 de compuși anticancerigeni care opresc diviziunea celulară în cazul celulelor canceroase. Printre ac...

  Mai mult

  Brocoli, protector co…

  Brocoli previne cancerul  Aprecierea acestei legume verzi – brocoli - este reală și meritată. Această legumă din familia cruciferelor, atât...

  Mai mult

  8 alimente pentru a p…

  8 alimente pentru a preveni cancerul  Chiar dacă aceste alimente ne pot ajuta să prevenim apariția cancerului, totuși nu trebuie să ne bază...

  Mai mult

  Rețetă pentru o salat…

  Salata anticancer, sursă de superalimente  Pentru întărirea sistemului imunitar, dar și pentru prevenirea și combaterea cancerului, este ...

  Mai mult

  Băutură antiinflamato…

  Băutură antiinflamatorie și anticancerigenă cu turmeric  Pe lângă proprietățile sale anticancerigene și antiinflamatorii, această băutură u...

  Mai mult

  10 băuturi anticancer…

  10 băuturi anticancerigene  Cancerul este o boală gravă, foarte răspândită în prezent, însă multe dintre studiile medicale realizate în înt...

  Mai mult

  Proprietățile anti-ca…

  Șofranul – un condiment valoros  Șofranul are o lungă istorie, fiind folosit ca și condiment, medicament și colorant galben, fiind foarte a...

  Mai mult

  Ceapa și usturoiul: r…

  Ceapa și usturoiul: remedii anti-cancer  În ultimii ani, numeroase studii medicale au demonstrat faptul că ceapa și usturoiul, pe lângă fap...

  Mai mult

  Vinetele, aliment ant…

  Vinetele ne protejează contra cancerului    Specialiștii în nutriție numesc această legumă “regina legumelor”, iar aceasta datorită versati...

  Mai mult

  Legumele crucifere lu…

  Legumele crucifere și cancerul de sân  Legumele crucifere sunt fundamentale pentru a lupta contra cancerului de sân. În familia cruciferelo...

  Mai mult

  Varza, remediu contra…

  Varza ne ajută la prevenirea oricărui tip de cancer  Varza aparține familiei Brassica, la fel ca alte legume crucifere precum varza roșie, ...

  Mai mult

  Mandarinele previn ca…

  Mandarinele și prevenirea cancerului  Consumul acestui fruct delicios pe care îl găsim cu precădere în timpul sezonului rece – mandarina - ...

  Mai mult

  Ceaiul Bancha luptă e…

  Despre ceaiul Bancha  Ceaiul Bancha este o varietate japoneză a ceaiului verde și este folosit încă din vechime ca un remediu natural contr...

  Mai mult