Sanohelp

Sanohelp - Extract de turmeric. 

    Antitumoral. Antiinflamator.

Vitamina c alcalina forte

     Vitamina C Alcalină Forte.

   Alcalinizantă. Antioxidantă.

Sanocell

        SanoCell - Antitumoral.

    Antioxidant. Anticancerigen.     

  

Alimente anti-cancer

Bromelina din ananas distruge celulele canceroase

Scris de Dr. Cătălin Luca

De ce este atât de nocivă chimioterapia?

Surprinzătoarele beneficii ale unei enzime din ananas care ajută la combaterea cancerului Unul din motivele pentru care tratamentul convențional pentru a combate cancerul este un eșec total atât în Statele Unite cât și în multe alte țări este acela că se bazează pe chimioterapie.

 Medicamentele de chimioterapie sunt, prin natura lor, extrem de toxice și în general acționează contra capacității naturale a corpului pentru a combate cancerul, de exemplu, iar în loc să întărească sistemul imunitar îl slăbesc.

 Unul din cele mai mari inconveniente ale chimioterapiei este faptul că distruge și celulele sănătoase din corp împreună cu celulele canceroase, un “efect secundar” care de multe ori conduce la moarte accelerată și nu la vindecare.

 Ca rezultat, chimioterapia creează un tip de cancer rezistent la tratament și mult mai agresiv care cauzează multe daune în organism.

 S-a descoperit un mare număr de compuși naturali care prezintă un efect numit “toxicitate selectivă”, ceea ce înseamnă că aceștia sunt capabili să distrugă celulele canceroase și în același timp să nu dăuneze nici celulelor sănătoase și nici țesutului.

 Acest tip de tratament contra cancerului are un obiectiv clar și nu va avea ca rezultat moartea pacientului din cauza "daunelor colaterale” ale chimioterapiei, cauzate în corpul pacientului.

Bromelina din ananas distruge celulele canceroase fără să dăuneze organismului

 Unul dintre acești compuși naturali care pot fi de mare ajutor în cazul cancerului este bromelina, o enzimă care poate fi extrasă din tija de ananas. O cercetare publicată în revista Plana Medica a descoperit că bromelina este mult mai bună decât medicamentul folosit pentru chimioterapie numit 5-fluorauracil și utilizat pentru tratarea cancerului într-un studiu realizat pe animale. Cercetarea semnala următoarele:

 “Acest efect antitumoral (al bromelinei) a fost mult mai mare decât 5-FU (5-fluorouracil), a cărui indice de supraviețuire a fost de aproximativ 263%, în legătură cu grupul de control netratat”.

 Ceea ce face ca această descoperire să fie în mod particular impresionantă este faptul că bromelina nu a cauzat nicio daună animalelor. Din contră, medicamentul de chimioterapia 5-fluorauracil, are un istoric nu foarte de succes în ciuda faptului că a fost utilizat timp de 40 de ani.

 Așa cum a menționat publicația GreenMedInfo:

 “Ca o formă de fluorură unită cu acidul nucleic uracil foarte toxic, un component normal al ARN-ului, se presupune că medicamentul funcționează urmărind celulele divizate mai rapid - care include celulele canceroase, celulele intestinale sănătoase, foliculul pilos și celulele imunitare – tocmai de aceea inhibarea  (adică, otrăvirea) replicării enzimelor de ARN și sinteza ARN-ului…

 Când o persoană moare urmând tratamentul convențional contra cancerului este foarte ușor “să se învinuiască victima” și să se concluzioneze pur și simplu că în cazul acelui pacient cancerul era “rezistent la chimioterapie” sau “extrem de agresiv”, când realitatea este aceea că natura neselectivă a agentului chimiotoxic este cauza reală a morții.”

 Citotoxicitatea selectivă este o proprietate care se întâlnește doar în cazul compușilor naturali, niciun medicament de chimioterapie dezvoltat până în acest moment nu este capabil să producă acest efect. Pe lângă bromelina, alte exemple de compuși naturali care s-a descoperit că distrug celulele canceroase fără însă să deterioreze celulele sănătoase sunt:

  •  Vitamina C: Doctorul Ronald Hunninghake a finalizat un proiect de cercetare numit RECNAC și care a durat 15 ani. Cercetarea sa asupra culturilor de celule a demonstrat că vitamina C este un citotoxic selectiv contra celulelor canceroase.
  •  Curcumina (Extractul de turmeric): Dintre toate substanțele naturale care există și care combat cancerul, acest condiment este cel care a fost cel mai mult studiat datorită citotoxicității sale selective. Trebuie să subliniem aici faptul că, într-un studiu publicat în anul 2011 în Journal of Nutricional Biochemistry (Revista de biochimie nutrițională), în cazul cobailor cărora li s-a administrat curcumină, care este principalul polifenol din turmeric, s-a înregistrat o reducere a tumorilor cerebrale induse în mod experimental la 9 din 11 cobai tratați, observându-se că curcumina nu a afectat viabilitatea celulelor cerebrale “ceea ce sugerează faptul că curcumina se îndreaptă în mod selectiv către celulele transformate (canceroase).”
  •  Extractul de vânătă: Glucozidele solasodina ramnosil (BEC), care este numele care se dă extractelor de plante din familia solanaceelor precum vinetele, roșiile, cartofii, ardeii au impact doar asupra celulelor canceroase, neacționând asupra celulelor normale.

    Un exemplu în acest sens poate fi crema din extract de vânătă care se pare că este în mod particular utilă pentru tratarea cancerului de piel. Doctorul Bill E. Cham, unul din principalii cercetători din acest domeniu, explică:

 “Modul de a acționa al SRG (glicoalcaloizi glucozide solasodina ramnosil BEC) este diferit de orice alt a agent antineoplastic (antitumoral) actual. Receptorii specifici din grupele autonome prezente doar în celulele canceroase sunt primul pas dintre evenimentele care conduc la apoptoza celulelor canceroase, iar acest lucru ar putea explica de ce în timpul tratamentului se elimină celulele canceroase care sunt înlocuite cu celule normale fără să se formeze țesut de cicatrizare.”

Cum pot enzimele să ajute în tratarea cancerului?

 Bromelina este o enzimă proteolitică (o enzimă care digeră proteine). Într-un studiu publicat în revista Planta Medica (Plantele medicinale), bromelina a fost injectată direct în cavitatea abdominală. A determina ca enzimele care se găsesc în tractul digestiv să se îndrepte către fluxul sanguin nu este atât de ușor precum pare, deoarece enzimele sunt extrem de susceptibile la denaturare și au nevoie de ajutor pentru a supraviețui într-un mediu foarte acid precum stomacul.

 De multe ori li se oferă acestor enzime un “strat intestinal” pentru a le ajuta să supraviețuiască pe traseul către tractul digestiv.

 Iar apoi, mai există și problema absorbției. Timp de aproape 100 de ani, dogmele medicale au insistat că enzimele care se iau pe cale orală erau prea mari pentru a trece prin peretele tractului digestiv.

 Totuși, în prezent există noi cercetări care semnalizează că de fapt enzimele pot trece prin tractul intestinal și ajunge în fluxul sanguin și sistemul limfatic, de unde pot ajuta în mod specific întregul corp … acesta este cu siguranță unul din misterele științei medicale.

 Acum că știm că acest lucru este posibil, enzimele sistemice orale au fost utilizate pentru tratarea problemelor de sănătate care includ atât leziuni cauzate de sport cât și artrită, boli cardiace și cancer, în particular în țările europene.

Cancerul este rezultatul unei diminuări a nivelului de enzime pancreatice?

 Această folosire sistemică a enzimelor începe să prindă contur și în Statele Unite, însă enzimele pentru tratarea cancerului au fost descoperite în 1911 odată cu studiul intitulat: Tratamentul cu enzime pentru cancer și bazele sale științifice de John Beard. Acesta considera că cancerul era rezultatul unei diminuări a enzimelor pancreatice, ceea ce altera răspunsul imunologic normal. Un alt studiu realizat în 1999 sugerează faptul că acest autor s-ar putea să aibă dreptate cu afirmațiile sale.

 Zece pacienți cu cancer de pancreas inoperabil au fost tratați cu doze mari de enzime pancreatice orale (împreună cu un regim de detoxifiere și o alimentație organică), iar ratele de supraviețuire au fost de 3 până la 4 ori mai mari decât acelea ale pacienților care au primit un tratament convențional.

 Enzimele proteolitice pot fi folosite cu succes pentru tratarea cancerului deoarece ajută la restaurarea echilibrului sistemului imunitar. Doctorul Nick Gonzalez din orașul New York, Statele Unite, a realizat de asemenea multe studii despre utilizarea enzimelor pentru tratarea cancerului și a scris o carte pe această temă.

Câteva dintre modalitățile în care enzimele proteolitice pot ajuta la combaterea cancerului, sunt următoarele:

  • Enzimele proteolitice cresc citokinele, în particular interferonul și factorul de necroză tumorală, care sunt doi “luptători” extrem de importanți și care distrug celulele canceroase (“Citokinele sunt molecule de natură proteică ce transmit informații între celule diferite. Au rolul important de a transmite informații între celulele sistemului imun - leucocitele. Citokinele intervin și în mecanismele inflamației și în apărarea contra agenților infecțioși, în apărarea antitumorală”, conform Wikipedia);
  • Enzimele proteolitice diminuează inflamația din corp;
  • Enzimele proteolitice dizolvă fibrina: celulele canceroase se ascund sub stratul de fibrină pentru a nu fi detectate. Odată ce celulele canceroase devin vizibile, pot fi detectate și atacate de sistemul imunitar. Se consideră că fibrina face ca celulele canceroase să se unească, ceea ce crește probabilitatea apariției metastazelor;
  • Mai multe studii germane au demonstrat că enzimele sistemice amplifică puterea celulelor macrofage și a celulelor natural killers (NK) de 12 ori.

 Cele mai multe enzime se obțin (sau ar trebui să se obțină) din alimentele pe care le consumăm - în particular, din alimentele crude. Acestea ajută în mod direct procesul digestiv. Cu cât consumați mai multe alimente crude, cu atât corpul va trebui să producă enzimele de care are nevoie, nu doar pentru digestie, cât și pentru menținerea unei sănătăți optime în general. Dacă nu utilizați enzime pentru digestie, atunci acestea vor fi disponibile în organism pentru a ajuta în alte procese fiziologice foarte importante.

 Acesta este unul din motivele pentru care este atât de important să avem o alimentație bogată în alimente crude, proaspete și preferabil organice. În acest sens sunt de mare folos și sucurile extrase în casă din legume și fructe proaspete (nu recurgeți la cele din comerț pentru că nu au aceleași efecte), de exemplu consumând în mod regulat suc de ananas obținut din ananas proaspăt veți avea mai mulți nutrienți și enzime în corp. În cazul în care utilizați suplimente de enzime, este crucial ca, pentru ca enzimele să fie folosite în mod sistemic, să le consumați întotdeauna pe stomacul gol. Dacă nu veți proceda astfel, corpul le va folosi pentru digerarea alimentelor, în loc să fie absorbite în sânge și să acționeze acolo.

Comentarii   

0 # laura zaharie 11-07-2015 15:02
MI-A PLACUT FOARTE MULT ARTICOLUL SI M-A SURPRINS, TREBUIE SA RECUNOSC.
MULTA SANATATE!
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Mai poţi citi din alimente anti-cancer

3 sucuri pentru comba…

Sucuri pentru reducerea inflamației și combaterea cancerului  Conform celor mai recente sondaje realizate de Organizația Mondială a Sănătăț...

Mai mult

Sâmburii de avocado a…

Sâmburele de avocado, o sursă excelentă de antioxidanți  Este posibil să cunoașteți deja avantajele consumului de avocado în dieta dumneavo...

Mai mult

Algele marine și prev…

De ce sunt algele un aliment anti-cancer?  Algele marine comestibile (cunoscute și ca „legume marine” sau „legume oceanice”) sunt o sursă n...

Mai mult

Legumele cu frunze ve…

Includeți legumele cu frunze verzi într-o dietă anti-cancer  Legumele cu frunze verzi conțin clorofilă, carotenoide, acid folic și vitamina...

Mai mult

Cele mai bune fructe …

Un consum regulat de fructe poate preveni cancerul  Fructele, în primul rând, sunt o sursă nutritivă și energetică prin excelență. Pe de al...

Mai mult

Cacaua, un aliment an…

Despre originea arborelui de cacao  Când vorbim despre cacao, știm cu toții că este componenta principală a ciocolatei, deși științific arb...

Mai mult

Cele mai bune fructe …

Fructele au numeroase proprietăți anticancer  Fructele au beneficii excelente pentru organismul nostru datorită conținutului lor bogat în c...

Mai mult

Merișoarele și preven…

Alimentația și prevenirea cancerului  Incidența cancerului a crescut în mod accelerat în ultimii ani, în ciuda multiplelor eforturi realiza...

Mai mult

Proprietățile anti-ca…

Proprietățile terapeutice ale spanacului  Spanacul este o legumă care oferă multe beneficii pentru sănătate și care conține multe vitamine...

Mai mult

Kiwi, un aliat contra…

Kiwi: proprietăți anticancer și componente nutriționale  Necunoscut în multe țări, având un gust incomparabil și o nuanță de verde intens î...

Mai mult

Alimente care previn …

Cum se poate minimiza riscul cancerului de prostată?  Există diverși compuși naturali care se găsesc în unele alimente precum turmeri...

Mai mult

Supa anticancer Hipoc…

Supa Hipocrate și beneficiile sale  Supa Hipocrate ajută la întărirea sistemului imunitar și la purificarea rinichilor, ajutând la eliminar...

Mai mult

Ananasul, un fruct an…

Ananasul și combaterea cancerului  Știați că ananasul are calități terapeutice comparabile cu unele medicamente folosite în tratamentele de...

Mai mult

Fructul de avocado și…

Avocado: o comoară pentru sănătate  Fructul de avocado a primit în ultimii ani o enormă atenție în presă și în cadrul rețelelor socia...

Mai mult

Pătrunjelul și cancer…

Pătrunjelul și proprietățile sale curative  Pătrunjelul are puternice proprietăți antioxidante și este utilizat în principal în medicina na...

Mai mult

Suc verde contra canc…

Suc verde contra cancerului și osteoporozei  Beneficiile acestui suc se bazează pe ingredientele active pe care le conțin alimentele ...

Mai mult

Alimente funcționale …

Ce sunt alimentele funcționale?  În prezent, cancerul este o boală tot mai răspândită la nivel mondial și este relaționată cu interac...

Mai mult

Nucile, un aliment an…

Nucile inhibă dezvoltarea cancerului și îi încetinesc creșterea  Consumul nucilor în mod regulat înseamnă o favoare enormă pentru sănătate...

Mai mult

Cerealele integrale ș…

Care sunt proprietățile cerealelor integrale?  Timp de secole, cereale precum grâul, porumbul, ovăzul, orzul și secara au fost elemente fun...

Mai mult

Prunele uscate previn…

Alimentația are un rol important în apariția cancerului de colon  Cancerul colorectal, care implică atât cancerul de colon cât și cel de re...

Mai mult

Suc anticancer cu var…

Beneficiile ingredientelor din sucul anticancer  Există multe moduri în care ne putem proteja contra cancerului, iar între acestea se număr...

Mai mult

Compușii din lămâi re…

Ce sunt limonoizii?  Lămâile conțin 22 de compuși anticancerigeni care opresc diviziunea celulară în cazul celulelor canceroase. Printre ac...

Mai mult

Brocoli, protector co…

Brocoli previne cancerul  Aprecierea acestei legume verzi – brocoli - este reală și meritată. Această legumă din familia cruciferelor, atât...

Mai mult

8 alimente pentru a p…

8 alimente pentru a preveni cancerul  Chiar dacă aceste alimente ne pot ajuta să prevenim apariția cancerului, totuși nu trebuie să ne bază...

Mai mult

Rețetă pentru o salat…

Salata anticancer, sursă de superalimente  Pentru întărirea sistemului imunitar, dar și pentru prevenirea și combaterea cancerului, este ...

Mai mult

Băutură antiinflamato…

Băutură antiinflamatorie și anticancerigenă cu turmeric  Pe lângă proprietățile sale anticancerigene și antiinflamatorii, această băutură u...

Mai mult

10 băuturi anticancer…

10 băuturi anticancerigene  Cancerul este o boală gravă, foarte răspândită în prezent, însă multe dintre studiile medicale realizate în înt...

Mai mult

Proprietățile anti-ca…

Șofranul – un condiment valoros  Șofranul are o lungă istorie, fiind folosit ca și condiment, medicament și colorant galben, fiind foarte a...

Mai mult

Ceapa și usturoiul: r…

Ceapa și usturoiul: remedii anti-cancer  În ultimii ani, numeroase studii medicale au demonstrat faptul că ceapa și usturoiul, pe lângă fap...

Mai mult

Vinetele, aliment ant…

Vinetele ne protejează contra cancerului    Specialiștii în nutriție numesc această legumă “regina legumelor”, iar aceasta datorită versati...

Mai mult

Legumele crucifere lu…

Legumele crucifere și cancerul de sân  Legumele crucifere sunt fundamentale pentru a lupta contra cancerului de sân. În familia cruciferelo...

Mai mult

Varza, remediu contra…

Varza ne ajută la prevenirea oricărui tip de cancer  Varza aparține familiei Brassica, la fel ca alte legume crucifere precum varza roșie, ...

Mai mult

Mandarinele previn ca…

Mandarinele și prevenirea cancerului  Consumul acestui fruct delicios pe care îl găsim cu precădere în timpul sezonului rece – mandarina - ...

Mai mult

Ceaiul Bancha luptă e…

Despre ceaiul Bancha  Ceaiul Bancha este o varietate japoneză a ceaiului verde și este folosit încă din vechime ca un remediu natural contr...

Mai mult

Cele mai bune legume …

Cele mai bune legume anticancer  Cancerul este o boală care se caracterizează prin dezvoltarea dezordonată a celulelor, care nu-și mai înde...

Mai mult

Mango poate preveni c…

Mango luptă împotriva cancerului  În prezent, cancerul este o boală care afectează din păcate, o mare parte a populației mondiale. Există m...

Mai mult