Sanohelp

  Sanohelp - Extract de turmeric. 

      Antitumoral. Antiinflamator.

     Medica Stem- Antitumoral.

   Regenerare celulara. Imunitate.

  Vitamina c alcalina forte

       Vitamina C Alcalină Forte.

     Alcalinizantă. Antioxidantă.

  Sanocell

          SanoCell - Antitumoral.

      Antioxidant. Anticancerigen.

    

  Articole noi

  Beneficiile aromaterapiei în alinarea simptom…

  Aromaterapia oferă multiple beneficii terapeutice Aromaterapia, cu o istorie îndelungată în utiliz...

  Aminoacizii esențiali: pilonii necunoscuți ai…

  Aminoacizii esențiali mențin sănătatea optimă Aminoacizii esențiali sunt adesea eroii necunoscuți ...

  Optimizarea digestiei și metabolismului prin …

  Ayurveda te ajută să optimizezi digestia și metabolismul Introducere În Ayurveda, o digestie sănă...

  Rutina zilnică ayurvedică: cheia pentru un st…

  Rutină zilnică este esențială pentru sănătate O rutină zilnică, sau Dinacharya, conform Ayurvedei...

  Top 5 terapii ayurvedice pentru reducerea str…

   Ayurveda oferă metode naturale pentru gestionarea stresului Introducere  Într-o lume tot mai ag...

  Cauta in site

  Inregistrare

  Suntem si pe Facebook

  Băutură antiinflamatorie și anticancerigenă cu turmeric

  Băutură antiinflamatorie și anticancerigenă cu turmeric

  Băutură antiinflamatorie și anticancerigenă cu turmeric Pe lângă proprietățile sale anticancerigene și antiinflamatorii, această băutură ușor de preparat ajută și la prevenirea sau combaterea multor altor afecțiuni și la protejarea creierului de daunele oxidative.

  Proprietățile anticancerigene ale acestei băuturi

   Această băutură naturală cu turmeric este o combinație dintre acest condiment special și nutritivul lapte de cocos, piperul negru și ghimbir. Aceste alimente se disting datorită efectelor antiinflamatorii care ajută dacă suferiți de anumite afecțiuni sau boli cronice.

   Turmericul provine din planta Curcuma Longa și este unul dintre cele mai folosite condimente din cadrul medicinii naturiste. Există date care ne asigură că această plantă este utilizată datorită numeroaselor beneficii pentru sănătatea umană de mai bine de 4000 ani, atât în India, cât și în alte țări ale Orientului. În prezent, turmericul este un ingredient important din sute de rețete și remedii alternative.

   Turmericul conține o substanță activă numită curcumina care, pe lângă faptul că oferă culoarea particulară acestui condiment, este cea responsabilă de efectele sale anticancerigene, antioxidante și analgezice. În numeroase studii medicale s-a demonstrat efectul pozitiv al curcuminei contra cancerului, aceasta putând să distrugă anumite tipuri de celule maligne. Consumul regulat al turmeriului ajută la evitarea înmulțirii celulelor canceroase, iar în același timp, împiedică celulele sănătoase să se transforme în celule canceroase. Specialiștii din domeniul nutriției afirmă că acțiunea antioxidantă a curcuminei este de 300 ori mai mare decât a vitaminelor C și E. Datorită acestui fapt, turmericul este unul dintre cele mai recomandate ingrediente pentru a combate deteriorările oxidative pe care le cauzează radicalii liberi. Substanțele active din turmeric împiedică de asemenea acumularea grăsimilor în corp și în sânge, ceea ce este un element cheie pentru a preveni obezitatea și nivelele crescute de colesterol. Un alt beneficiu notabil al turmericului este faptul că acesta acționează ca un protector cerebral, reducând riscul de boli neurodegenerative cum este boala Alzheimer.

  Piperul negru

   Considerat drept regele neîncoronat” al condimentelor, piperul negru poate fi folosit ca antidepresiv natural și ajută la absorbția vitaminelor și a nutrienților din alte alimente, îmbunătățind astfel starea generală de sănătate.

   Conform unui articol publicat în "Revista Internațională de Ayurveda și Medicină Integrală" în anul 2010, s-a demonstrat că piperina crește absorbția vitaminei C, a seleniului, betacarotenului, vitaminei A, vitaminei B-6 și coenzimei Q10 în organism. Piperina are de asemenea unele proprietăți anticancerigene. De exemplu, un articol medical publicat în "Revista laboratoarelor de științe" în anul 2008, a indicat că piperina inhibă creșterea celulelor de cancer de colon cultivate în laborator.

   Piperina, substanța activă din boabele de piper conține substanțe antioxidante care, conform cercetărilor de specialitate, inhibă dezvoltarea celulelor tumorale. În combinație cu turmericul, piperul negru potențează efectul anticancerigen al acestuia cu aproximativ 200%.

  Ghimbirul

   Ghimbirul este un foarte bun stimulent natural al sistemului imunitar și are proprietăți anti-inflamatorii și analgezice datorită compușilor săi fenolici bioactivi. Numeroase cercetări medicale au indicat faptul că ghimbirul are virtuți antiproliferative, ceea ce arată că acesta ar putea acționa ca un agent chimiopreventiv.

   Un studiu publicat anul trecut în British Journal of Nutrition (Revista britanică de nutriție) a demonstrat că extractul de ghimbir exercită efecte inhibatorii asupra creșterii și dezvoltării celulelor umane în cazul cancerului de prostată și a cancerului de colon. Conform cercetătorilor, extractul de ghimbir împiedică dezvoltarea celulelor canceroase prin: deteriorarea progresiei ciclului celular, stoparea capacității reproductive celulare, modularea ciclului celular și modularea moleculelor care reglează apoptoza (moartea celulară).

   Consumat în mod regulat, ghimbirul poate reduce de asemenea riscul de a suferi un atac cerebral și este foarte util pentru combaterea infecțiilor bacteriene intestinale.

  Cum se prepară băutura antiinflamatorie și anticancerigenă pe bază de turmeric?

   Așa cum am menționat anterior, această băutură pe bază de turmeric conține și alte ingrediente sănătoase care îi potențează proprietățile.

   Laptele de cocos aduce un aport semnificativ de carbohidrați, proteine și grăsimi sănătoase care îi oferă corpului un impuls de energie pentru a avea un mai mare randament fizic și mental.

   Pe de altă parte, piperul negru și ghimbirul întăresc acțiunea antiinflamatorie pentru a ameliora durerile și pentru a combate anumite tulburări inflamatorii precum artrita.

   Consumul regulat al acestei băuturi stimulează activitatea anticorpilor în organism și reduce în mod semnificativ riscul apariției diferitelor tipuri de cancere.

  Ingrediente:

   - 2 căni de lapte de cocos (500 ml)

   - 1 linguriță de turmeric (5 g)

   - ¼ linguriță de piper negru măcinat (1,2 g)

   - o bucată de ghimbir proaspăt (2,5 cm)

   - 2 linguri de miere (opțional) (50 g)

  Preparare:

   - Într-o crăticioară, încălziți la foc mediu laptele de cocos.

   - Adăugați apoi condimentele sub formă de pulbere și amestecați bine cu o lingură de lemn.

   - Când amestecul începe să fiarbă, reduceți focul și lăsați încă cinci minute.

   - Dacă considerați necesar, strecurați ghimbirul și adăugați mierea de albine (doar când băutura se răcește, altfel mierea își pierde proprietățile benefice).

   - Consumați această băutură o dată sau de două ori pe zi.

  Pentru ce afecțiuni este recomandată această băutură anticancerigenă?

   Datorită bogăției sale de nutrienți, această băutură naturală poate ajuta la tratarea unor afecțiuni precum:

   - Artrita reumatoidă și osteoartrită;

   - Acumularea de acid uric;

   - Retenția de lichide, excesul de greutate și obezitatea;

   - Bolile cardiovasculare;

   - Problemele circulatorii;

   - Durerile de cap și pierderea concentrării;

   - Durerile musculare și articulare;

   - Bolile imunologice;

   - Afecțiunile respiratorii, infecțiile virale și bacteriene;

   - Cancerul de plămâni, sân și prostată;

   - Problemele cutanate.

  Recomandări:

   Consumul acestei băuturi anticancerigene nu trebuie să fie mai mare decât doza recomandată, deoarece aduce între 280 și 300 calorii la un pahar mediu (100 ml).

   Dacă se vor consuma porțiile recomandate nu va exista riscul creșterii în greutate. Această băutură este indicată și pentru persoanele intolerante la lactoză deoarece laptele de cocos nu conține această substanță. Turmericul nu este recomandat persoanelor care au afecțiuni ale vezicii biliare sau celor care iau medicamente anticoagulante.


  Usturoiul și propriet…

  Usturoiul combate cancerul, bolile cardiace și bacteriile rezistente la medicamente  Consumul a doi căței de usturoi proaspeți pe zi vă poa...

  Mai mult

  8 nutrienți care pot …

  Nutrienți care pot ajuta la inhibarea metastazelor  Dieta joacă un rol major atât în prevenirea cancerului, cât și în factorii care contrib...

  Mai mult

  3 sucuri pentru comba…

  Sucuri pentru reducerea inflamației și combaterea cancerului  Conform celor mai recente sondaje realizate de Organizația Mondială a Sănătăț...

  Mai mult

  Sâmburii de avocado a…

  Sâmburele de avocado, o sursă excelentă de antioxidanți  Este posibil să cunoașteți deja avantajele consumului de avocado în dieta dumneavo...

  Mai mult

  Algele marine și prev…

  De ce sunt algele un aliment anti-cancer?  Algele marine comestibile (cunoscute și ca „legume marine” sau „legume oceanice”) sunt o sursă n...

  Mai mult

  Legumele cu frunze ve…

  Includeți legumele cu frunze verzi într-o dietă anti-cancer  Legumele cu frunze verzi conțin clorofilă, carotenoide, acid folic și vitamina...

  Mai mult

  Cele mai bune fructe …

  Un consum regulat de fructe poate preveni cancerul  Fructele, în primul rând, sunt o sursă nutritivă și energetică prin excelență. Pe de al...

  Mai mult

  Cacaua, un aliment an…

  Despre originea arborelui de cacao  Când vorbim despre cacao, știm cu toții că este componenta principală a ciocolatei, deși științific arb...

  Mai mult

  Cele mai bune fructe …

  Fructele au numeroase proprietăți anticancer  Fructele au beneficii excelente pentru organismul nostru datorită conținutului lor bogat în c...

  Mai mult

  Merișoarele și preven…

  Alimentația și prevenirea cancerului  Incidența cancerului a crescut în mod accelerat în ultimii ani, în ciuda multiplelor eforturi realiza...

  Mai mult

  Proprietățile anti-ca…

  Proprietățile terapeutice ale spanacului  Spanacul este o legumă care oferă multe beneficii pentru sănătate și care conține multe vitamine...

  Mai mult

  Kiwi, un aliat contra…

  Kiwi: proprietăți anticancer și componente nutriționale  Necunoscut în multe țări, având un gust incomparabil și o nuanță de verde intens î...

  Mai mult

  Alimente care previn …

  Cum se poate minimiza riscul cancerului de prostată?  Există diverși compuși naturali care se găsesc în unele alimente precum turmeri...

  Mai mult

  Supa anticancer Hipoc…

  Supa Hipocrate și beneficiile sale  Supa Hipocrate ajută la întărirea sistemului imunitar și la purificarea rinichilor, ajutând la eliminar...

  Mai mult

  Ananasul, un fruct an…

  Ananasul și combaterea cancerului  Știați că ananasul are calități terapeutice comparabile cu unele medicamente folosite în tratamentele de...

  Mai mult

  Fructul de avocado și…

  Avocado: o comoară pentru sănătate  Fructul de avocado a primit în ultimii ani o enormă atenție în presă și în cadrul rețelelor socia...

  Mai mult

  Pătrunjelul și cancer…

  Pătrunjelul și proprietățile sale curative  Pătrunjelul are puternice proprietăți antioxidante și este utilizat în principal în medicina na...

  Mai mult

  Suc verde contra canc…

  Suc verde contra cancerului și osteoporozei  Beneficiile acestui suc se bazează pe ingredientele active pe care le conțin alimentele ...

  Mai mult

  Alimente funcționale …

  Ce sunt alimentele funcționale?  În prezent, cancerul este o boală tot mai răspândită la nivel mondial și este relaționată cu interac...

  Mai mult

  Nucile, un aliment an…

  Nucile inhibă dezvoltarea cancerului și îi încetinesc creșterea  Consumul nucilor în mod regulat înseamnă o favoare enormă pentru sănătate...

  Mai mult

  Cerealele integrale ș…

  Care sunt proprietățile cerealelor integrale?  Timp de secole, cereale precum grâul, porumbul, ovăzul, orzul și secara au fost elemente fun...

  Mai mult

  Prunele uscate previn…

  Alimentația are un rol important în apariția cancerului de colon  Cancerul colorectal, care implică atât cancerul de colon cât și cel de re...

  Mai mult

  Suc anticancer cu var…

  Beneficiile ingredientelor din sucul anticancer  Există multe moduri în care ne putem proteja contra cancerului, iar între acestea se număr...

  Mai mult

  Compușii din lămâi re…

  Ce sunt limonoizii?  Lămâile conțin 22 de compuși anticancerigeni care opresc diviziunea celulară în cazul celulelor canceroase. Printre ac...

  Mai mult

  Brocoli, protector co…

  Brocoli previne cancerul  Aprecierea acestei legume verzi – brocoli - este reală și meritată. Această legumă din familia cruciferelor, atât...

  Mai mult

  8 alimente pentru a p…

  8 alimente pentru a preveni cancerul  Chiar dacă aceste alimente ne pot ajuta să prevenim apariția cancerului, totuși nu trebuie să ne bază...

  Mai mult

  Rețetă pentru o salat…

  Salata anticancer, sursă de superalimente  Pentru întărirea sistemului imunitar, dar și pentru prevenirea și combaterea cancerului, este ...

  Mai mult

  Băutură antiinflamato…

  Băutură antiinflamatorie și anticancerigenă cu turmeric  Pe lângă proprietățile sale anticancerigene și antiinflamatorii, această băutură u...

  Mai mult

  10 băuturi anticancer…

  10 băuturi anticancerigene  Cancerul este o boală gravă, foarte răspândită în prezent, însă multe dintre studiile medicale realizate în înt...

  Mai mult

  Proprietățile anti-ca…

  Șofranul – un condiment valoros  Șofranul are o lungă istorie, fiind folosit ca și condiment, medicament și colorant galben, fiind foarte a...

  Mai mult

  Ceapa și usturoiul: r…

  Ceapa și usturoiul: remedii anti-cancer  În ultimii ani, numeroase studii medicale au demonstrat faptul că ceapa și usturoiul, pe lângă fap...

  Mai mult

  Vinetele, aliment ant…

  Vinetele ne protejează contra cancerului    Specialiștii în nutriție numesc această legumă “regina legumelor”, iar aceasta datorită versati...

  Mai mult

  Legumele crucifere lu…

  Legumele crucifere și cancerul de sân  Legumele crucifere sunt fundamentale pentru a lupta contra cancerului de sân. În familia cruciferelo...

  Mai mult

  Varza, remediu contra…

  Varza ne ajută la prevenirea oricărui tip de cancer  Varza aparține familiei Brassica, la fel ca alte legume crucifere precum varza roșie, ...

  Mai mult

  Mandarinele previn ca…

  Mandarinele și prevenirea cancerului  Consumul acestui fruct delicios pe care îl găsim cu precădere în timpul sezonului rece – mandarina - ...

  Mai mult

  Ceaiul Bancha luptă e…

  Despre ceaiul Bancha  Ceaiul Bancha este o varietate japoneză a ceaiului verde și este folosit încă din vechime ca un remediu natural contr...

  Mai mult