Sanohelp

Sanohelp - Extract de turmeric. 

    Antitumoral. Antiinflamator.

Vitamina c alcalina forte

     Vitamina C Alcalină Forte.

   Alcalinizantă. Antioxidantă.

Sanocell

        SanoCell - Antitumoral.

    Antioxidant. Anticancerigen.     

  

Alimente anti-cancer

Cele mai bune legume anticancer

Scris de Ayurvedic Medica

Cele mai bune legume anticancer

Cele mai bune legume anticancer Cancerul este o boală care se caracterizează prin dezvoltarea dezordonată a celulelor, care nu-și mai îndeplinesc funcțiile specifice în organism, iar ca și consecință a creșterii de țesut anormal, organismul slăbește, iar organul sau organele afectate nu mai funcționează normal.

 S-a dovedit deja, în numeroase rânduri, prin vaste studii medicale, că alimentația influențează în mod direct atât prevenirea, cât și tratarea acestei boli, deoarece s-a descoperit că anumite alimente au proprietăți anti-cancerigene. Printre principalele alimente anti-cancerigene, putem întâlni o mare varietate de legume, care datorită conținutului lor ridicat de vitamine, minerale, antioxidanți și alți compuși, sunt un aliat puternic pentru a avea o sănătate perfectă și pentru a preveni această boală. O alimentație sănătoasă și echilibrată este fundamentală pentru sănătatea noastră. Să vedem în acest articol care sunt cele mai eficiente legume anticancer:

 

Morcovii

 Proprietățile anti-cancerigene ale morcovilor se datorează conținutului lor ridicat de betacaroten și carotenoizi, care sunt antioxidanți puternici și care ajută de asemenea la regenerarea celulelor.

Roșiile

 Roșiile crude conțin un compus numit licopen, care este un caroten și care pe lângă faptul că le conferă culoarea roșie, este relaționat cu prevenirea cancerului de prostată. De asemenea, conținutul lor bogat în vitamina A, vitamina C, și vitamina E și antioxidanți, poate ajuta la prevenirea și altor tipuri de cancer.

Ardeiul roșu

 Ardeiul roșu este cunoscut datorită multiplelor sale proprietăți benefice pentru sănătate, printre care se include efectul său anti-cancerigen, atribuit betacarotenului, capsaicinei și licopenului.Totodată, ardeiul roșu este o sursă bună de vitaminele A și C, care în combinație cu ceilalți compuși antioxidanți ajută la echilibrarea tensiunii sanguine și la controlul stresului.

Sfecla roșie

 Cunoscută ca fiind o legumă anticancerigenă foarte puternică, sfecla roșie este o sursă bogată de flavonoide, precum betanina. Diferite studii clinice au evidențiat puterea anticancerigenă a sfeclei roșii, mai ales atunci când este combinată cu alte legume ca de exemplu roșiile, ceapa sau castraveții. Proprietățile sale ajută la purificarea organismului, previn cancerul și bolile cardiovasculare.

Vinetele

 La fel ca celelalte legume de culoare violet, vinetele se caracterizează prin proprietățile lor anticancerigene, datorate conținutului lor bogat de antioxidanți, vitaminele A, C și E, fibre și seleniu.

Usturoiul și ceapa

 Aceste două legume sunt cunoscute datorită multiplelor beneficii pe care le oferă sănătății, printre care se remarcă proprietățile lor antibiotice, depurative și fortifiante pentru sistemul imunitar. Ambele sunt foarte bogate în alicină, care este un compus care acționează ca un purificator al ficatului, favorizând astfel eliminarea substanțelor toxice care se acumulează în sânge și în țesuturi, determinând astfel apariția cancerului.

Legumele crucifere

Varza, brocoli, varza de Bruxelles, conopida, guliile și ridichile se caracterizează prin faptul că conțin anumite elemente fitochimice precum flavonoidele, glucozinolații și disulfuranii, care le recomandă ca fiind alimente de bază în lupta contra cancerului. Aceste legume ajută la întărirea sistemului imunitar, elimină radicalii liberi și protejează celulele sănătoase.

     

   Preveniți cancerul prin intermediul obiceiurilor bune

Mențineți o dietă sănătoasă

 Legumele și fructele crude, verdețurile și leguminoase au certe proprietăți anticancerigene, deoarece conțin anumiți compuși care protejează organismul, combat celulele canceroase și activează sistemul imunitar. Faptul că unele dintre acestea sunt numite “anticancerigene”, nu înseamnă că sunt alimente miraculoase, ci doar că ajută într-un mod specific organismul, iar pentru a potența efectele lor benefice, este necesar să se adopte și obiceiuri sănătoase de viață.

Renunțați la zahărul alb

 În anul 1934, Otto Warburg a primit Premiul Nobel datorită cercetărilor sale asupra fiziologiei celulelor canceroase și el a demonstrat în mod clar că celulele canceroase au nevoie de zahăr pentru a se dezvolta.

 O alimentație care conține mult zahăr (care include fructoza și cerealele procesate) provoacă o serie de probleme de sănătate care vă pot răpi ani întregi din viață datorită bolilor grave precum obezitatea, diabetul, cancerul și bolile cardiace.

 Legătura dintre un consum ridicat de zahăr, obezitate și cancer se poate rezuma în câteva cuvinte cheie: rezistența la insulină. Atât obezitatea cât și cancerul pot apărea atunci când corpul își pierde capacitatea de a arde grăsimea ca combustibil. Zahărul cauzează de asemenea inflamația cronică, ceea ce crește implicit riscul de cancer.

Puteți renunța complet la zahărul alb rafinat sau puteți alege următoarele variante:

 - Reducerea cantității de zahăr pe care o adăugați în mâncăruri sau în băuturi;

 - Folosirea extractului de ștevie sau a mierii de albine în locul zahărului și/sau a îndulcitorilor artificiali;

 - Utilizarea fructelor proaspete în loc de fructele din conserve;

 - Folosirea unor condimente specifice în loc de zahăr pentru a adăuga un plus de savoare deserturilor.

Realizați exerciții fizice

 Diverse studii clinice au demonstrat faptul că exercițiile fizice vă pot ajuta atât la reducerea riscului apariției cancerului, dar ajută totodată pacienții cu cancer să se recupereze mai rapid și reduce riscul recurenței cancerului. Unul din beneficiile exercițiilor fizice este acela că reduce rezistența la insulină, iar aceasta este o strategie profund eficientă pentru reducerea riscului de cancer. Aceasta crează un mediu sărac în zahăr care împiedică creșterea și propagarea celulelor canceroase.

 Este recomandat să realizați în mod regulat un program de exerciții integrale de intensitate ridicată și antrenament de forță – s-a demonstrat că ambele sunt în mod special benefice pentru sănătatea creierului și pentru prevenirea cancerului. Este foarte bine de asemenea să mergeți mult pe jos, câte 30 de minute, de 3 ori pe săptămână.

Limitați consumul de carne roșie

 Numeroase studii medicale au demonstrat că un consum ridicat de carne roșie crește posibilitatea de apariție a cancerului de pancreas, de prostată, de sân și de rinichi.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Mai poţi citi din alimente anti-cancer

Sâmburii de avocado a…

Sâmburele de avocado, o sursă excelentă de antioxidanți  Este posibil să cunoașteți deja avantajele consumului de avocado în dieta dumneavo...

Mai mult

Algele marine și prev…

De ce sunt algele un aliment anti-cancer?  Algele marine comestibile (cunoscute și ca „legume marine” sau „legume oceanice”) sunt o sursă n...

Mai mult

Legumele cu frunze ve…

Includeți legumele cu frunze verzi într-o dietă anti-cancer  Legumele cu frunze verzi conțin clorofilă, carotenoide, acid folic și vitamina...

Mai mult

Cele mai bune fructe …

Un consum regulat de fructe poate preveni cancerul  Fructele, în primul rând, sunt o sursă nutritivă și energetică prin excelență. Pe de al...

Mai mult

Cacaua, un aliment an…

Despre originea arborelui de cacao  Când vorbim despre cacao, știm cu toții că este componenta principală a ciocolatei, deși științific arb...

Mai mult

Cele mai bune fructe …

Fructele au numeroase proprietăți anticancer  Fructele au beneficii excelente pentru organismul nostru datorită conținutului lor bogat în c...

Mai mult

Merișoarele și preven…

Alimentația și prevenirea cancerului  Incidența cancerului a crescut în mod accelerat în ultimii ani, în ciuda multiplelor eforturi realiza...

Mai mult

Proprietățile anti-ca…

Proprietățile terapeutice ale spanacului  Spanacul este o legumă care oferă multe beneficii pentru sănătate și care conține multe vitamine...

Mai mult

Kiwi, un aliat contra…

Kiwi: proprietăți anticancer și componente nutriționale  Necunoscut în multe țări, având un gust incomparabil și o nuanță de verde intens î...

Mai mult

Alimente care previn …

Cum se poate minimiza riscul cancerului de prostată?  Există diverși compuși naturali care se găsesc în unele alimente precum turmeri...

Mai mult

Supa anticancer Hipoc…

Supa Hipocrate și beneficiile sale  Supa Hipocrate ajută la întărirea sistemului imunitar și la purificarea rinichilor, ajutând la eliminar...

Mai mult

Ananasul, un fruct an…

Ananasul și combaterea cancerului  Știați că ananasul are calități terapeutice comparabile cu unele medicamente folosite în tratamentele de...

Mai mult

Fructul de avocado și…

Avocado: o comoară pentru sănătate  Fructul de avocado a primit în ultimii ani o enormă atenție în presă și în cadrul rețelelor socia...

Mai mult

Pătrunjelul și cancer…

Pătrunjelul și proprietățile sale curative  Pătrunjelul are puternice proprietăți antioxidante și este utilizat în principal în medicina na...

Mai mult

Suc verde contra canc…

Suc verde contra cancerului și osteoporozei  Beneficiile acestui suc se bazează pe ingredientele active pe care le conțin alimentele ...

Mai mult

Alimente funcționale …

Ce sunt alimentele funcționale?  În prezent, cancerul este o boală tot mai răspândită la nivel mondial și este relaționată cu interac...

Mai mult

Nucile, un aliment an…

Nucile inhibă dezvoltarea cancerului și îi încetinesc creșterea  Consumul nucilor în mod regulat înseamnă o favoare enormă pentru sănătate...

Mai mult

Cerealele integrale ș…

Care sunt proprietățile cerealelor integrale?  Timp de secole, cereale precum grâul, porumbul, ovăzul, orzul și secara au fost elemente fun...

Mai mult

Prunele uscate previn…

Alimentația are un rol important în apariția cancerului de colon  Cancerul colorectal, care implică atât cancerul de colon cât și cel de re...

Mai mult

Suc anticancer cu var…

Beneficiile ingredientelor din sucul anticancer  Există multe moduri în care ne putem proteja contra cancerului, iar între acestea se număr...

Mai mult

Compușii din lămâi re…

Ce sunt limonoizii?  Lămâile conțin 22 de compuși anticancerigeni care opresc diviziunea celulară în cazul celulelor canceroase. Printre ac...

Mai mult

Brocoli, protector co…

Brocoli previne cancerul  Aprecierea acestei legume verzi – brocoli - este reală și meritată. Această legumă din familia cruciferelor, atât...

Mai mult

8 alimente pentru a p…

8 alimente pentru a preveni cancerul  Chiar dacă aceste alimente ne pot ajuta să prevenim apariția cancerului, totuși nu trebuie să ne bază...

Mai mult

Rețetă pentru o salat…

Salata anticancer, sursă de superalimente  Pentru întărirea sistemului imunitar, dar și pentru prevenirea și combaterea cancerului, este ...

Mai mult

Băutură antiinflamato…

Băutură antiinflamatorie și anticancerigenă cu turmeric  Pe lângă proprietățile sale anticancerigene și antiinflamatorii, această băutură u...

Mai mult

10 băuturi anticancer…

10 băuturi anticancerigene  Cancerul este o boală gravă, foarte răspândită în prezent, însă multe dintre studiile medicale realizate în înt...

Mai mult

Proprietățile anti-ca…

Șofranul – un condiment valoros  Șofranul are o lungă istorie, fiind folosit ca și condiment, medicament și colorant galben, fiind foarte a...

Mai mult

Ceapa și usturoiul: r…

Ceapa și usturoiul: remedii anti-cancer  În ultimii ani, numeroase studii medicale au demonstrat faptul că ceapa și usturoiul, pe lângă fap...

Mai mult

Vinetele, aliment ant…

Vinetele ne protejează contra cancerului    Specialiștii în nutriție numesc această legumă “regina legumelor”, iar aceasta datorită versati...

Mai mult

Legumele crucifere lu…

Legumele crucifere și cancerul de sân  Legumele crucifere sunt fundamentale pentru a lupta contra cancerului de sân. În familia cruciferelo...

Mai mult

Varza, remediu contra…

Varza ne ajută la prevenirea oricărui tip de cancer  Varza aparține familiei Brassica, la fel ca alte legume crucifere precum varza roșie, ...

Mai mult

Mandarinele previn ca…

Mandarinele și prevenirea cancerului  Consumul acestui fruct delicios pe care îl găsim cu precădere în timpul sezonului rece – mandarina - ...

Mai mult

Ceaiul Bancha luptă e…

Despre ceaiul Bancha  Ceaiul Bancha este o varietate japoneză a ceaiului verde și este folosit încă din vechime ca un remediu natural contr...

Mai mult

Cele mai bune legume …

Cele mai bune legume anticancer  Cancerul este o boală care se caracterizează prin dezvoltarea dezordonată a celulelor, care nu-și mai înde...

Mai mult

Mango poate preveni c…

Mango luptă împotriva cancerului  În prezent, cancerul este o boală care afectează din păcate, o mare parte a populației mondiale. Există m...

Mai mult

Alimente cu putere an…

Recomandări pentru o dietă anticancer Ca măsuri de prevenție a apariției cancerului, este indicat să se respecte următoarele recomandări: ...

Mai mult