Sanohelp

  Sanohelp - Extract de turmeric. 

      Antitumoral. Antiinflamator.

     Medica Stem- Antitumoral.

   Regenerare celulara. Imunitate.

  Vitamina c alcalina forte

       Vitamina C Alcalină Forte.

     Alcalinizantă. Antioxidantă.

  Sanocell

          SanoCell - Antitumoral.

      Antioxidant. Anticancerigen.

    

  Articole noi

  Beneficiile aromaterapiei în alinarea simptom…

  Aromaterapia oferă multiple beneficii terapeutice Aromaterapia, cu o istorie îndelungată în utiliz...

  Aminoacizii esențiali: pilonii necunoscuți ai…

  Aminoacizii esențiali mențin sănătatea optimă Aminoacizii esențiali sunt adesea eroii necunoscuți ...

  Optimizarea digestiei și metabolismului prin …

  Ayurveda te ajută să optimizezi digestia și metabolismul Introducere În Ayurveda, o digestie sănă...

  Rutina zilnică ayurvedică: cheia pentru un st…

  Rutină zilnică este esențială pentru sănătate O rutină zilnică, sau Dinacharya, conform Ayurvedei...

  Top 5 terapii ayurvedice pentru reducerea str…

   Ayurveda oferă metode naturale pentru gestionarea stresului Introducere  Într-o lume tot mai ag...

  Cauta in site

  Inregistrare

  Suntem si pe Facebook

  Mandarinele previn cancerul

  Mandarinele și prevenirea cancerului

  Mandarinele previn cancerul Consumul acestui fruct delicios pe care îl găsim cu precădere în timpul sezonului rece – mandarina - ne oferă beneficii variate și complete. La fel precum restul fructelor citrice, mandarinele sunt o sursă importantă de vitamine și minerale. Mandarinele au proprietăți specifice care aduc beneficii extraordinare organismului nostru și care ne pot ajuta să ne menținem o stare optimă de sănătate. Însă, mai puțin cunoscut este faptul că ceaiul din coajă de mandarină este un remediu eficient în combaterea cancerului. Să descoperim în cadrul acestui articol toate virtuțile vindecătoare ale mandarinei:

          Beneficiile mandarinelor pentru sănătate

   Consumul mandarinelor este o bună opțiune pentru menținerea sănătății, dar și pentru prevenirea diverselor boli, inclusiv a cancerului, deoarece aceste fructe ne oferă:

  Flavanoide

   Aceste substanțe sunt o parte importantă din conținutul fructelor și legumelor în general, deoarece sunt cele care le conferă culorile specifice. În ceea ce privește sănătatea, flavanoidele funcționează ca antioxidanți și inhibitori ai inflamației din corp, reducând astfel posibilitatea de a suferi de boli cronice, inclusiv de cancer. Flavanoidele care se găsesc în mandarine sunt hesperidina și naringenina, care sunt cunoscute datorită faptului că ajută la reducerea nivelelor de colesterol rău și la oprirea creșterii celulelor cancerigene.

  Antioxidanți

   Mandarinele sunt o sursă excelentă de vitamina C, iar o cană de felii de mandarină ne oferă aproximativ 28% din necesarul zilnic de vitamina C. Această vitamină este un antioxidant foarte puternic deoarece este capabilă să neutralizeze efectele radicalilor liberi din corp, inclusiv a radicalilor care sunt rezultatul expunerii la soare și care sunt mai dificil de combătut.

   Mandarinele mai conțin betacaroteni, luteină și zeaxantină. Betacarotenii sunt antioxidanți care se pot transforma în retinol, o formă de vitamina A care este necesară pentru menținerea sănătății ochilor și pentru buna funcționare a sistemului imunitar. Luteina și zeaxantina sunt antioxidanți care protejează și întăresc ochii contra diverselor afecțiuni și previn degenerarea maculară cauzată de înaintarea în vârstă. Lipsa acestor trei elemente poate determina daune grave pentru sănătatea oculară și scad capacitatea corpului de a se apăra de diverse boli.

  Proteine

   Fiecare celulă din corpul nostru produce în mod continuu molecule de proteine care le permite realizarea funcțiilor lor specifice. Pentru ca acest lucru să se desfășoare cu succes, trebuie să oferim organismului cantitatea necesară de aminoacizi care să faciliteze sinteza proteinelor. De exemplu, o mandarină oferă 1 gram de proteine. Cu toate că este o cantitate mică, deoarece în prezent majoritatea persoanelor au o dietă dezechilibrată și cu carențe de nutrienți, un aport minim ca cel oferit de mandarine poate fi totuși de mare ajutor.

  Fibre dietetice

   Fibrele dietetice sunt asociate cu prevenirea problemelor digestive, dar și cu prevenirea cancerului de colon. Mandarinele conține două tipuri de fibre: primul tip sunt fibrele insolubile care facilitează tranzitul intestinal, reduc riscul de a suferi de diverticuloză și tratează simptomele problemelor gastrointestinale.

   Cel de-al doilea tip de fibre, pe care îl găsim de asemenea în mandarine, sunt fibrele solubile. Acestea au ca beneficii principiale reducerea nivelelor de colesterol rău și controlul nivelului de glucoză din sânge. O cană de felii de mandarine conține aproximativ 1.8 grame de fibre dietetice, ceea ce reprezintă un procent de 5% din necesarul zilnic de fibre.

   

  Mandarinele și sănătatea osoasă

   Calciul și fosforul combinate formează hidroxiapatita, care este folosită de către organism pentru formarea oaselor și a dinților. Sistemul osos se află într-un proces constant de reparare, ceea ce înseamnă că se formează în continuu oase puternice și sănătoase care le înlocuiesc pe cele deteriorate. Calciul, fosforul și magneziul, care sunt conținute de mandarine, sunt elemente vitale pentru prevenirea problemelor de sănătate precum osteoporoza.

   Magneziul este cel de-al treilea element vital pentru formarea oaselor, iar când aceste elemente sau unul dintre ele este deficient în corp, apare riscul ca oasele să fie slăbite și fragile. Cu toate că deficiența de magneziu și fosfor sunt mai rare, multe persoane prezintă o deficiență serioasă de calciu. O cană de felii de mandarine conține aproximativ 3% din necesarul zilnic recomandat pentru aceste trei minerale.

  Coaja de mandarină ca remediu contra cancerului

   Cercetările medicale recente au arătat că ceaiul din coajă de mandarină poate fi un remediu foarte eficient în cadrul tratamentelor oncologice. Fiind foarte bogat în antioxidanți, ceaiul din coajă de mandarină ajută la curățarea și la purificarea sângelui.

   Conform unor studii clinice efectuate de cercetătorii japonezi, s-a descoperit că ceaiul din coajă de mandarină este foarte eficient pentru combaterea celulelor cancerigene din organism. Trebuie să reamintim faptul că majoritatea proprietăților terapeutice ale fructelor se găsesc mai mult în coajă decât în pulpa acestora.

   Coajă de mandarină conține un compus numit Q40 Salvestrol, iar acesta se găsește în mandarină chiar și când aceasta este încă verde. Acest compus poate acționa contra cancerului, conform unor studii medicale, prin intermediul cărora s-a demonstrat că celulele umane canceroase au putut fi distruse prin folosirea acestui compus.

   S-a descoperit, de exemplu, că acest compus (Q40 Salvestrol) reține oxigenul de calitate și distruge radicalii liberi datorită proprietăților sale antioxidante, iar astfel distruge celulele cancerigene.

   Dar ce alte beneficii mai are ceaiul din coajă de mandarină? Așa cum am menționat anterior, coaja de mandarină este foarte bogată în antioxidanți și substanțe antibacteriene, tocmai de aceea este foarte bună pentru curățarea și purificarea sângelui, iar în plus, reglează fluidele corporale, curăță organismul de excesul de acid uric, ajută la controlarea tensiunii arteriale; ajută de asemenea la creșterea absorbției nutrienților în organism și totodată la descompunerea alimentelor pentru a îmbunătăți astfel funcția digestivă.

   Acest fruct citric este folosit de asemenea pentru tratarea răcelilor comune, pentru eliminarea congestiei produse de mucus, dar și în cazul femeilor însărcinate, pentru combaterea stării de greață și de vomă.

  Cum se prepară ceaiul din coajă de mandarine?

   Cel mai important aspect pentru prepararea ceaiului din coajă de mandarină este să se folosească numai mandarine de proveniență bio sau organică, pentru a avea siguranța că acestea nu sunt tratate chimic. Mandarinele se curăță de coajă, iar aceasta se lasă la uscat pe o hârtie curată. Când coaja este complet uscată se va păstra într-un recipient din sticlă închis ermetic, pentru a putea fi folosită timp de câteva săptămâni.

   Pentru a prepara ceaiul, apa se aduce la punctul de fierbere, apoi se adaugă două bucățele de coajă de mandarină, se acoperă și se lasă la infuzat timp de 10-15 minute. Pentru a obține rezultatele dorite, ceaiul din coajă de mandarină se consumă de 2-3 pe zi.

   Acest remediu este eficient și ne ajută în lupta contra cancerului, însă în niciun caz nu va substitui tratamentele recomandate de medicii specialiști. Pe lângă faptul că putem găsi în remediile naturale soluții terapeutice, un aspect esențial este să fim constanți și să avem multă încredere, însă mai ales să nu ne pierdem speranța și optimismul.


  Usturoiul și propriet…

  Usturoiul combate cancerul, bolile cardiace și bacteriile rezistente la medicamente  Consumul a doi căței de usturoi proaspeți pe zi vă poa...

  Mai mult

  8 nutrienți care pot …

  Nutrienți care pot ajuta la inhibarea metastazelor  Dieta joacă un rol major atât în prevenirea cancerului, cât și în factorii care contrib...

  Mai mult

  3 sucuri pentru comba…

  Sucuri pentru reducerea inflamației și combaterea cancerului  Conform celor mai recente sondaje realizate de Organizația Mondială a Sănătăț...

  Mai mult

  Sâmburii de avocado a…

  Sâmburele de avocado, o sursă excelentă de antioxidanți  Este posibil să cunoașteți deja avantajele consumului de avocado în dieta dumneavo...

  Mai mult

  Algele marine și prev…

  De ce sunt algele un aliment anti-cancer?  Algele marine comestibile (cunoscute și ca „legume marine” sau „legume oceanice”) sunt o sursă n...

  Mai mult

  Legumele cu frunze ve…

  Includeți legumele cu frunze verzi într-o dietă anti-cancer  Legumele cu frunze verzi conțin clorofilă, carotenoide, acid folic și vitamina...

  Mai mult

  Cele mai bune fructe …

  Un consum regulat de fructe poate preveni cancerul  Fructele, în primul rând, sunt o sursă nutritivă și energetică prin excelență. Pe de al...

  Mai mult

  Cacaua, un aliment an…

  Despre originea arborelui de cacao  Când vorbim despre cacao, știm cu toții că este componenta principală a ciocolatei, deși științific arb...

  Mai mult

  Cele mai bune fructe …

  Fructele au numeroase proprietăți anticancer  Fructele au beneficii excelente pentru organismul nostru datorită conținutului lor bogat în c...

  Mai mult

  Merișoarele și preven…

  Alimentația și prevenirea cancerului  Incidența cancerului a crescut în mod accelerat în ultimii ani, în ciuda multiplelor eforturi realiza...

  Mai mult

  Proprietățile anti-ca…

  Proprietățile terapeutice ale spanacului  Spanacul este o legumă care oferă multe beneficii pentru sănătate și care conține multe vitamine...

  Mai mult

  Kiwi, un aliat contra…

  Kiwi: proprietăți anticancer și componente nutriționale  Necunoscut în multe țări, având un gust incomparabil și o nuanță de verde intens î...

  Mai mult

  Alimente care previn …

  Cum se poate minimiza riscul cancerului de prostată?  Există diverși compuși naturali care se găsesc în unele alimente precum turmeri...

  Mai mult

  Supa anticancer Hipoc…

  Supa Hipocrate și beneficiile sale  Supa Hipocrate ajută la întărirea sistemului imunitar și la purificarea rinichilor, ajutând la eliminar...

  Mai mult

  Ananasul, un fruct an…

  Ananasul și combaterea cancerului  Știați că ananasul are calități terapeutice comparabile cu unele medicamente folosite în tratamentele de...

  Mai mult

  Fructul de avocado și…

  Avocado: o comoară pentru sănătate  Fructul de avocado a primit în ultimii ani o enormă atenție în presă și în cadrul rețelelor socia...

  Mai mult

  Pătrunjelul și cancer…

  Pătrunjelul și proprietățile sale curative  Pătrunjelul are puternice proprietăți antioxidante și este utilizat în principal în medicina na...

  Mai mult

  Suc verde contra canc…

  Suc verde contra cancerului și osteoporozei  Beneficiile acestui suc se bazează pe ingredientele active pe care le conțin alimentele ...

  Mai mult

  Alimente funcționale …

  Ce sunt alimentele funcționale?  În prezent, cancerul este o boală tot mai răspândită la nivel mondial și este relaționată cu interac...

  Mai mult

  Nucile, un aliment an…

  Nucile inhibă dezvoltarea cancerului și îi încetinesc creșterea  Consumul nucilor în mod regulat înseamnă o favoare enormă pentru sănătate...

  Mai mult

  Cerealele integrale ș…

  Care sunt proprietățile cerealelor integrale?  Timp de secole, cereale precum grâul, porumbul, ovăzul, orzul și secara au fost elemente fun...

  Mai mult

  Prunele uscate previn…

  Alimentația are un rol important în apariția cancerului de colon  Cancerul colorectal, care implică atât cancerul de colon cât și cel de re...

  Mai mult

  Suc anticancer cu var…

  Beneficiile ingredientelor din sucul anticancer  Există multe moduri în care ne putem proteja contra cancerului, iar între acestea se număr...

  Mai mult

  Compușii din lămâi re…

  Ce sunt limonoizii?  Lămâile conțin 22 de compuși anticancerigeni care opresc diviziunea celulară în cazul celulelor canceroase. Printre ac...

  Mai mult

  Brocoli, protector co…

  Brocoli previne cancerul  Aprecierea acestei legume verzi – brocoli - este reală și meritată. Această legumă din familia cruciferelor, atât...

  Mai mult

  8 alimente pentru a p…

  8 alimente pentru a preveni cancerul  Chiar dacă aceste alimente ne pot ajuta să prevenim apariția cancerului, totuși nu trebuie să ne bază...

  Mai mult

  Rețetă pentru o salat…

  Salata anticancer, sursă de superalimente  Pentru întărirea sistemului imunitar, dar și pentru prevenirea și combaterea cancerului, este ...

  Mai mult

  Băutură antiinflamato…

  Băutură antiinflamatorie și anticancerigenă cu turmeric  Pe lângă proprietățile sale anticancerigene și antiinflamatorii, această băutură u...

  Mai mult

  10 băuturi anticancer…

  10 băuturi anticancerigene  Cancerul este o boală gravă, foarte răspândită în prezent, însă multe dintre studiile medicale realizate în înt...

  Mai mult

  Proprietățile anti-ca…

  Șofranul – un condiment valoros  Șofranul are o lungă istorie, fiind folosit ca și condiment, medicament și colorant galben, fiind foarte a...

  Mai mult

  Ceapa și usturoiul: r…

  Ceapa și usturoiul: remedii anti-cancer  În ultimii ani, numeroase studii medicale au demonstrat faptul că ceapa și usturoiul, pe lângă fap...

  Mai mult

  Vinetele, aliment ant…

  Vinetele ne protejează contra cancerului    Specialiștii în nutriție numesc această legumă “regina legumelor”, iar aceasta datorită versati...

  Mai mult

  Legumele crucifere lu…

  Legumele crucifere și cancerul de sân  Legumele crucifere sunt fundamentale pentru a lupta contra cancerului de sân. În familia cruciferelo...

  Mai mult

  Varza, remediu contra…

  Varza ne ajută la prevenirea oricărui tip de cancer  Varza aparține familiei Brassica, la fel ca alte legume crucifere precum varza roșie, ...

  Mai mult

  Mandarinele previn ca…

  Mandarinele și prevenirea cancerului  Consumul acestui fruct delicios pe care îl găsim cu precădere în timpul sezonului rece – mandarina - ...

  Mai mult

  Ceaiul Bancha luptă e…

  Despre ceaiul Bancha  Ceaiul Bancha este o varietate japoneză a ceaiului verde și este folosit încă din vechime ca un remediu natural contr...

  Mai mult