Sanohelp

  Sanohelp - Extract de turmeric. 

      Antitumoral. Antiinflamator.

     Medica Stem- Antitumoral.

   Regenerare celulara. Imunitate.

  Vitamina c alcalina forte

       Vitamina C Alcalină Forte.

     Alcalinizantă. Antioxidantă.

  Sanocell

          SanoCell - Antitumoral.

      Antioxidant. Anticancerigen.

    

  Articole noi

  Beneficiile aromaterapiei în alinarea simptom…

  Aromaterapia oferă multiple beneficii terapeutice Aromaterapia, cu o istorie îndelungată în utiliz...

  Aminoacizii esențiali: pilonii necunoscuți ai…

  Aminoacizii esențiali mențin sănătatea optimă Aminoacizii esențiali sunt adesea eroii necunoscuți ...

  Optimizarea digestiei și metabolismului prin …

  Ayurveda te ajută să optimizezi digestia și metabolismul Introducere În Ayurveda, o digestie sănă...

  Rutina zilnică ayurvedică: cheia pentru un st…

  Rutină zilnică este esențială pentru sănătate O rutină zilnică, sau Dinacharya, conform Ayurvedei...

  Top 5 terapii ayurvedice pentru reducerea str…

   Ayurveda oferă metode naturale pentru gestionarea stresului Introducere  Într-o lume tot mai ag...

  Cauta in site

  Inregistrare

  Suntem si pe Facebook

  Brocoli, protector contra cancerului de ficat

  Brocoli previne cancerul

  Brocoli, protector contra cancerului de ficat Aprecierea acestei legume verzi – brocoli - este reală și meritată. Această legumă din familia cruciferelor, atât de versatilă în gastronomie are mari beneficii pe care nu trebuie să le neglijăm. Fiind foarte bogat în fibre alimentare, brocoli consumat în mod regulat ajută la eliminarea toxinelor din colon și din intestinul subțire. Dacă nu sunt eliminate, aceste toxine ajung la ficat și-l supraîncarcă, ceea ce are urmări negative asupra întregului organism.

   Binecunoscutul brocoli (și în mare măsură germenii de brocoli) este unul din alimentele cele mai valoroase pentru sănătate, capabil să prevină un mare număr de probleme de sănătate, care includ printre altele: hipertensiunea, alergiile, diabetul, osteoporoza și cancerul.

   Organizația Mondială a Sănătății (OMS) recomandă brocoli ca un aliment foarte puternic pentru prevenirea cancerului în general și pentru îmbunătățirea stării de sănătate. La rândul lor, nutriționiștii ne recomandă să consumăm brocoli în mod echilibrat, combinându-l de exemplu cu alimente care îi potențează și mai mult proprietățile, cum ar fi lămâia și usturoiul.

  Brocoli, un protector natural al ficatului

   Atunci când cumpărați brocoli este recomandat ca acesta să fie preferabil din culturi organice (mai ales dacă îl consumați frecvent), ferm și mai ales, să aibă o culoare verde intensă. Acești pigmenți naturali sau carotenoizi atât de caracteristici pentru brocoli sunt un indicator al bogăției de vitamine și antioxidanți pe care îi conține și care oferă protecție față de posibile carcinoame hepatice. Evitați întotdeauna să cumpărați brocoli care are o culoare maro sau galbenă deoarece acesta nu mai are proprietăți curative.

   Doctor Elizabeth Jeffery, de la Universitatea Illinois (Statele Unite) a fost cercetătoarea principală a unui studiu realizat despre beneficiile legumei brocoli pentru prevenirea cancerului de ficat. Acest studiu medical a fost publicat recent în revista de specialitate Journal of Nutrition (Revista de nutriție).

   Studiul menționat a indicat că factorii asociați cu apariția cancerului de ficat sunt o alimentație incorectă, bogată în grăsimi nesănătoase și consumul alcoolului și al tutunului. Sulforafanul, un compus al sulfului și care este prezent în brocoli, ajută la distrugerea celulelor cancerigene și reduce creșterea tumorală. La modul concret, se pare că brocoli conține ingredientele necesare pentru activarea genelor care previn dezvoltarea cancerului și dezactivarea genelor care determină răspândirea acestuia în organism.

   De asemenea, există diverse boli precum hepatita care, în cazurile mai grave, pot determina apariția unui posibil cancer. Să vedem ce alte proprietăți curative mai are brocoli:

   - Brocoli are capacitatea de a regla absorbția grăsimilor, iar în același timp purifică țesutul hepatic prin filtrarea anumitor substanțe toxice și metale grele.

   - Brocoli este de asemenea bogat în multiplii antioxidanți capabili să combată acțiunea nocivă a radicalilor liberi.

   - Datorită conținutului său bogat în vitaminele E, B, A, K și C, brocoli susține celulele hepatice pentru ca acestea să-și realizeze funcțiile de bază de metabolizare, obținerea de energie și purificarea.

  Brocoli este bogat în fibre alimentare

   Un aspect interesant și pe care uneori uităm să-l luăm în considerare, este necesitatea de a consuma fibre alimentare sau dietetice. Chiar dacă fibrele dietetice sunt un component al dietei care nu ne oferă nici nutrienți și nici energie, totuși acestea elimină substanțele nocive și curăță organismul. Atât fructele cât și legumele sunt alimente foarte bogate în fibre, de exemplu sucurile de fructe consumate la micul dejun pe stomacul gol ajută în mod considerabil la reglarea tranzitului intestinal.

   Dintre legume, brocoli este foarte bogat în fibre, iar datorită acestora, ajută la curățarea colonului și intestinelor, eliminând încărcătura toxică de la nivelul ficatului.

  Brocoli, un aliment esențial în dietă

   Studiul medical pe care l-am menționat anterior a demonstrat anumite aspecte esențiale referitoare la consumul de brocoli, și anume:

   - Persoanele care consumă brocoli de 2-3 ori pe săptămână obțin controlul nivelului de grăsime din organism. Brocoli ajută la reducerea colesterolului și a indicelui de masă corporală (bineînțeles, întotdeauna când se urmează o dietă adecvată).

   La nivel de laborator, rezultatele medicale au fost de asemenea foarte concludente, demonstrându-se că brocoli oprește acumularea grăsimilor în ficat, regenerând inclusiv “ficatul gras” non-alcoolic.

   De asemenea, puteți consuma germeni de brocoli (care trebuie să fie consumați întotdeauna cruzi), ca adaos în diverse, în sandwichuri, supe, tocanițe, etc. Aceștia sunt mult mai puternici ca efect și sunt de asemenea o alternativă excelentă dacă nu vă place gustul (sau mirosul) de brocoli.

   Germenii de brocoli conțin de asemenea enzime valoroase care permit organismului să absoarbă și să utilizeze nutrienții din alte alimente.

   Cercetătorii de la Universitatea Johns Hopkins din Statele Unite au arătat că germenii de brocoli de trei zile conțin de 20 până la 50 de ori mai mulți compuși chimioprotectori întâlniți în mod normal în brocoli și că aceștia constituie o modalitate simplă și la îndemână pentru a reduce riscul apariției cancerului.

  Cea mai bună modalitate de a consuma brocoli

   În primul rând, este necesar să se urmeze o recomandare:  în cazul în care aveți hipotiroidism, nu este indicat să consumați brocoli în exces.

   Brocoli, la fel ca și conopida, varza sau varza de Bruxelles, legume din grupa cruciferelor, conține un tip de compuși care pot bloca utilizarea și absorbția iodului, ceea ce încetinește activitatea glandei tiroide. Dacă aveți hipotiroidism, puteți consuma broccoli o dată pe săptămână.

   Dacă însă nu aveți probleme cu hipotiroidismul, cel mai indicat este să consumați brocoli de 2 - 3 ori pe săptămână, luând în considerare următoarele recomandări:

   - Ideal este ca brocoli să fie gătit la aburi, deoarece astfel se păstrează o mare parte din proprietățile sale.

   - Odată preparat la aburi, brocoli poate fi gătit câteva minute și la cuptor, eventual cu câțiva căței de usturoi și cu puțin ulei extravirgin de măsline.

   - Pentru un plus de beneficii nutriționale, atunci când serviți brocoli, adăugați și puțin suc proaspăt stors de lămâie.

   - Aceste trei ingrediente: sucul de lămâie, usturoiul și uleiul extravirgin de măsline potențiază și mai mult proprietățile naturale ale acestei legume, având grijă de sănătatea ficatului.


  Usturoiul și propriet…

  Usturoiul combate cancerul, bolile cardiace și bacteriile rezistente la medicamente  Consumul a doi căței de usturoi proaspeți pe zi vă poa...

  Mai mult

  8 nutrienți care pot …

  Nutrienți care pot ajuta la inhibarea metastazelor  Dieta joacă un rol major atât în prevenirea cancerului, cât și în factorii care contrib...

  Mai mult

  3 sucuri pentru comba…

  Sucuri pentru reducerea inflamației și combaterea cancerului  Conform celor mai recente sondaje realizate de Organizația Mondială a Sănătăț...

  Mai mult

  Sâmburii de avocado a…

  Sâmburele de avocado, o sursă excelentă de antioxidanți  Este posibil să cunoașteți deja avantajele consumului de avocado în dieta dumneavo...

  Mai mult

  Algele marine și prev…

  De ce sunt algele un aliment anti-cancer?  Algele marine comestibile (cunoscute și ca „legume marine” sau „legume oceanice”) sunt o sursă n...

  Mai mult

  Legumele cu frunze ve…

  Includeți legumele cu frunze verzi într-o dietă anti-cancer  Legumele cu frunze verzi conțin clorofilă, carotenoide, acid folic și vitamina...

  Mai mult

  Cele mai bune fructe …

  Un consum regulat de fructe poate preveni cancerul  Fructele, în primul rând, sunt o sursă nutritivă și energetică prin excelență. Pe de al...

  Mai mult

  Cacaua, un aliment an…

  Despre originea arborelui de cacao  Când vorbim despre cacao, știm cu toții că este componenta principală a ciocolatei, deși științific arb...

  Mai mult

  Cele mai bune fructe …

  Fructele au numeroase proprietăți anticancer  Fructele au beneficii excelente pentru organismul nostru datorită conținutului lor bogat în c...

  Mai mult

  Merișoarele și preven…

  Alimentația și prevenirea cancerului  Incidența cancerului a crescut în mod accelerat în ultimii ani, în ciuda multiplelor eforturi realiza...

  Mai mult

  Proprietățile anti-ca…

  Proprietățile terapeutice ale spanacului  Spanacul este o legumă care oferă multe beneficii pentru sănătate și care conține multe vitamine...

  Mai mult

  Kiwi, un aliat contra…

  Kiwi: proprietăți anticancer și componente nutriționale  Necunoscut în multe țări, având un gust incomparabil și o nuanță de verde intens î...

  Mai mult

  Alimente care previn …

  Cum se poate minimiza riscul cancerului de prostată?  Există diverși compuși naturali care se găsesc în unele alimente precum turmeri...

  Mai mult

  Supa anticancer Hipoc…

  Supa Hipocrate și beneficiile sale  Supa Hipocrate ajută la întărirea sistemului imunitar și la purificarea rinichilor, ajutând la eliminar...

  Mai mult

  Ananasul, un fruct an…

  Ananasul și combaterea cancerului  Știați că ananasul are calități terapeutice comparabile cu unele medicamente folosite în tratamentele de...

  Mai mult

  Fructul de avocado și…

  Avocado: o comoară pentru sănătate  Fructul de avocado a primit în ultimii ani o enormă atenție în presă și în cadrul rețelelor socia...

  Mai mult

  Pătrunjelul și cancer…

  Pătrunjelul și proprietățile sale curative  Pătrunjelul are puternice proprietăți antioxidante și este utilizat în principal în medicina na...

  Mai mult

  Suc verde contra canc…

  Suc verde contra cancerului și osteoporozei  Beneficiile acestui suc se bazează pe ingredientele active pe care le conțin alimentele ...

  Mai mult

  Alimente funcționale …

  Ce sunt alimentele funcționale?  În prezent, cancerul este o boală tot mai răspândită la nivel mondial și este relaționată cu interac...

  Mai mult

  Nucile, un aliment an…

  Nucile inhibă dezvoltarea cancerului și îi încetinesc creșterea  Consumul nucilor în mod regulat înseamnă o favoare enormă pentru sănătate...

  Mai mult

  Cerealele integrale ș…

  Care sunt proprietățile cerealelor integrale?  Timp de secole, cereale precum grâul, porumbul, ovăzul, orzul și secara au fost elemente fun...

  Mai mult

  Prunele uscate previn…

  Alimentația are un rol important în apariția cancerului de colon  Cancerul colorectal, care implică atât cancerul de colon cât și cel de re...

  Mai mult

  Suc anticancer cu var…

  Beneficiile ingredientelor din sucul anticancer  Există multe moduri în care ne putem proteja contra cancerului, iar între acestea se număr...

  Mai mult

  Compușii din lămâi re…

  Ce sunt limonoizii?  Lămâile conțin 22 de compuși anticancerigeni care opresc diviziunea celulară în cazul celulelor canceroase. Printre ac...

  Mai mult

  Brocoli, protector co…

  Brocoli previne cancerul  Aprecierea acestei legume verzi – brocoli - este reală și meritată. Această legumă din familia cruciferelor, atât...

  Mai mult

  8 alimente pentru a p…

  8 alimente pentru a preveni cancerul  Chiar dacă aceste alimente ne pot ajuta să prevenim apariția cancerului, totuși nu trebuie să ne bază...

  Mai mult

  Rețetă pentru o salat…

  Salata anticancer, sursă de superalimente  Pentru întărirea sistemului imunitar, dar și pentru prevenirea și combaterea cancerului, este ...

  Mai mult

  Băutură antiinflamato…

  Băutură antiinflamatorie și anticancerigenă cu turmeric  Pe lângă proprietățile sale anticancerigene și antiinflamatorii, această băutură u...

  Mai mult

  10 băuturi anticancer…

  10 băuturi anticancerigene  Cancerul este o boală gravă, foarte răspândită în prezent, însă multe dintre studiile medicale realizate în înt...

  Mai mult

  Proprietățile anti-ca…

  Șofranul – un condiment valoros  Șofranul are o lungă istorie, fiind folosit ca și condiment, medicament și colorant galben, fiind foarte a...

  Mai mult

  Ceapa și usturoiul: r…

  Ceapa și usturoiul: remedii anti-cancer  În ultimii ani, numeroase studii medicale au demonstrat faptul că ceapa și usturoiul, pe lângă fap...

  Mai mult

  Vinetele, aliment ant…

  Vinetele ne protejează contra cancerului    Specialiștii în nutriție numesc această legumă “regina legumelor”, iar aceasta datorită versati...

  Mai mult

  Legumele crucifere lu…

  Legumele crucifere și cancerul de sân  Legumele crucifere sunt fundamentale pentru a lupta contra cancerului de sân. În familia cruciferelo...

  Mai mult

  Varza, remediu contra…

  Varza ne ajută la prevenirea oricărui tip de cancer  Varza aparține familiei Brassica, la fel ca alte legume crucifere precum varza roșie, ...

  Mai mult

  Mandarinele previn ca…

  Mandarinele și prevenirea cancerului  Consumul acestui fruct delicios pe care îl găsim cu precădere în timpul sezonului rece – mandarina - ...

  Mai mult

  Ceaiul Bancha luptă e…

  Despre ceaiul Bancha  Ceaiul Bancha este o varietate japoneză a ceaiului verde și este folosit încă din vechime ca un remediu natural contr...

  Mai mult