Sanohelp

Sanohelp - Extract de turmeric. 

    Antitumoral. Antiinflamator.

Vitamina c alcalina forte

     Vitamina C Alcalină Forte.

   Alcalinizantă. Antioxidantă.

Sanocell

        SanoCell - Antitumoral.

    Antioxidant. Anticancerigen.     

  

Alimente anti-cancer

Proprietățile anti-cancer ale șofranului

Scris de Ayurvedic Medica

Șofranul – un condiment valoros

Proprietățile anti-cancer ale șofranului Șofranul are o lungă istorie, fiind folosit ca și condiment, medicament și colorant galben, fiind foarte apreciat de vechile civilizații grecești și romane și inclusiv în Egiptul medieval. În prezent, șofranul este considerat cel mai scump condiment din lume, deoarece din aproximativ 225.000 stamine de Crocus sativus sunt necesare pentru a obține 456 g de șofran.

 Compușii responsabili de gustul și aroma șofranului sunt safranalul și picrocrocina, în timp ce culoarea acestuia se datorează unui compus de tip carotenoid numit crocina. Șofranul conține minerale importante pentru organism precum cupru, potasiu, calciu, mangan, fier, magneziu și zinc. În plus, șofranul este un condiment bogat în vitamina A și vitamina C, care se știe că întăresc sistemul imunitar, precum și câteva vitamine din complexul B.

 Conform studiilor medicale realizate până în prezent, șofranul are puternice proprietăți anticancerigene, antidepresive și antioxidante, fiind un bun protector nervos și contribuie la întărirea sistemului imunitar. S-a studiat de asemenea capacitatea șofranului de a ameliora simptomele în următoarele cazuri: boala Alzheimer, astm, infertilitate, depresie, probleme menstruale și psoriazis.

 Șofranul este un puternic remediu antioxidant (de 300 de ori mai puternic decât vitamina E) imunostimulator, antiviral (indicat în HPV, HIV, virusul herpetic, virusul Epstein Barr, virusurile hepatice etc.), având proprietăți antifungice și antibacteriene.

 De asemenea, consumul șofranului sau al extractului de șofran, poate ajuta la ameliorarea stării emoționale și combate inclusiv depresiile ușoare. Șofranul conține substanța numită 5-hidroxitriptofan, care stimulează fluxul sanguin către creier și produce serotonina, care îmbunătățește starea de spirit, reduce anxietatea și depresia.

Despre proprietățile anticancerigene ale șofranului

 Datorită proprietăților sale antioxidante, șofranul poate fi util pentru prevenirea anumitor tipuri de cancer (de sân, colon, prostată, plămâni și sarcom). Crocinul și șafranalul din șofran inhibă creșterea tumorilor cancerigene din organism datorită proprietățile lor anticancerigene și antimutagenice.

 Un studiu realizat recent în cadrul Universității Bradford din Marea Britanie a indicat faptul că șofranul are un potențial terapeutic pentru tratarea unor tipuri de cancer și foarte puține efecte secundare. Această cercetare care a fost publicată în revista Cancer Research, a arătat că o versiune modificată a unei toxine care se găsește în floarea Crocus sativus din care se obține șofranul, colchicina, a fost capabilă să încetinească și chiar să oprească creșterea celulelor canceroase în anumite experimente realizate pe cobai.

 Colchicina care se găsește în această floare este foarte toxică, efectul său fiind similar cu cel al arsenicului. Totuși, prin adăugarea unui lanț de aminoacizi, cercetătorii au reușit să-i păstreze proprietatea de a stopa creșterea celulelor canceroase. Această moleculă a fost numită “bomba inteligentă”, deoarece focalizează toxinele specifice anti-cancer doar asupra celulelor canceroase, lăsând celulele sănătoase intacte și a fost cercetată în cinci tipuri diferite de cancer.

 În cadrul experimentelor efectuate cu această substanță, toți cobaii au răspuns la tratamentul focalizat și s-a observat astfel o reducere a tumorilor. “Este vorba de o bombă inteligentă care se activează doar în interiorul tumorii și care nu afectează țesuturile sănătoase,” a explicat profesorul Laurence Patterson, autorul principal al acestui studiu. “Este vorba de un nou tratament contra cancerului care poate fi eficient contra majorității tumorilor. Până în prezent am testat această substanță în cancerul de colon, prostată, mamar, pulmonar și sarcom și în toate cazurile cobaii au răspuns foarte bine la tratament”, a mai adăugat profesorul Laurence Patterson.

 "Ceea ce am reușit să realizăm prin intermediul acestui experiment este eliminarea oricărei posibilități reale de toxicitate în țesutul normal. Am realizat acest lucru tocmai prin ajustarea structurii colchicinei pentru ca aceasta să fie inactivă până când ajunge în interiorul tumorii", a subliniat autorul studiului.

 În prezent, se continuă studiile științifice referitoare la proprietățile șofranului de a combate dezvoltarea tumorilor. Cercetătorii speră ca un prim test pe ființe umane să poată fi realizat anul următor cu participarea a 20 - 30 de pacienți, dacă se dovedește până atunci că acest remediu este sigur și eficient, ceea ce l-ar putea transforma într-un medicament cu uz generalizat în decursul a doar cinci ani.

 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Mai poţi citi din alimente anti-cancer

8 nutrienți care pot …

Nutrienți care pot ajuta la inhibarea metastazelor  Dieta joacă un rol major atât în prevenirea cancerului, cât și în factorii care contrib...

Mai mult

3 sucuri pentru comba…

Sucuri pentru reducerea inflamației și combaterea cancerului  Conform celor mai recente sondaje realizate de Organizația Mondială a Sănătăț...

Mai mult

Sâmburii de avocado a…

Sâmburele de avocado, o sursă excelentă de antioxidanți  Este posibil să cunoașteți deja avantajele consumului de avocado în dieta dumneavo...

Mai mult

Algele marine și prev…

De ce sunt algele un aliment anti-cancer?  Algele marine comestibile (cunoscute și ca „legume marine” sau „legume oceanice”) sunt o sursă n...

Mai mult

Legumele cu frunze ve…

Includeți legumele cu frunze verzi într-o dietă anti-cancer  Legumele cu frunze verzi conțin clorofilă, carotenoide, acid folic și vitamina...

Mai mult

Cele mai bune fructe …

Un consum regulat de fructe poate preveni cancerul  Fructele, în primul rând, sunt o sursă nutritivă și energetică prin excelență. Pe de al...

Mai mult

Cacaua, un aliment an…

Despre originea arborelui de cacao  Când vorbim despre cacao, știm cu toții că este componenta principală a ciocolatei, deși științific arb...

Mai mult

Cele mai bune fructe …

Fructele au numeroase proprietăți anticancer  Fructele au beneficii excelente pentru organismul nostru datorită conținutului lor bogat în c...

Mai mult

Merișoarele și preven…

Alimentația și prevenirea cancerului  Incidența cancerului a crescut în mod accelerat în ultimii ani, în ciuda multiplelor eforturi realiza...

Mai mult

Proprietățile anti-ca…

Proprietățile terapeutice ale spanacului  Spanacul este o legumă care oferă multe beneficii pentru sănătate și care conține multe vitamine...

Mai mult

Kiwi, un aliat contra…

Kiwi: proprietăți anticancer și componente nutriționale  Necunoscut în multe țări, având un gust incomparabil și o nuanță de verde intens î...

Mai mult

Alimente care previn …

Cum se poate minimiza riscul cancerului de prostată?  Există diverși compuși naturali care se găsesc în unele alimente precum turmeri...

Mai mult

Supa anticancer Hipoc…

Supa Hipocrate și beneficiile sale  Supa Hipocrate ajută la întărirea sistemului imunitar și la purificarea rinichilor, ajutând la eliminar...

Mai mult

Ananasul, un fruct an…

Ananasul și combaterea cancerului  Știați că ananasul are calități terapeutice comparabile cu unele medicamente folosite în tratamentele de...

Mai mult

Fructul de avocado și…

Avocado: o comoară pentru sănătate  Fructul de avocado a primit în ultimii ani o enormă atenție în presă și în cadrul rețelelor socia...

Mai mult

Pătrunjelul și cancer…

Pătrunjelul și proprietățile sale curative  Pătrunjelul are puternice proprietăți antioxidante și este utilizat în principal în medicina na...

Mai mult

Suc verde contra canc…

Suc verde contra cancerului și osteoporozei  Beneficiile acestui suc se bazează pe ingredientele active pe care le conțin alimentele ...

Mai mult

Alimente funcționale …

Ce sunt alimentele funcționale?  În prezent, cancerul este o boală tot mai răspândită la nivel mondial și este relaționată cu interac...

Mai mult

Nucile, un aliment an…

Nucile inhibă dezvoltarea cancerului și îi încetinesc creșterea  Consumul nucilor în mod regulat înseamnă o favoare enormă pentru sănătate...

Mai mult

Cerealele integrale ș…

Care sunt proprietățile cerealelor integrale?  Timp de secole, cereale precum grâul, porumbul, ovăzul, orzul și secara au fost elemente fun...

Mai mult

Prunele uscate previn…

Alimentația are un rol important în apariția cancerului de colon  Cancerul colorectal, care implică atât cancerul de colon cât și cel de re...

Mai mult

Suc anticancer cu var…

Beneficiile ingredientelor din sucul anticancer  Există multe moduri în care ne putem proteja contra cancerului, iar între acestea se număr...

Mai mult

Compușii din lămâi re…

Ce sunt limonoizii?  Lămâile conțin 22 de compuși anticancerigeni care opresc diviziunea celulară în cazul celulelor canceroase. Printre ac...

Mai mult

Brocoli, protector co…

Brocoli previne cancerul  Aprecierea acestei legume verzi – brocoli - este reală și meritată. Această legumă din familia cruciferelor, atât...

Mai mult

8 alimente pentru a p…

8 alimente pentru a preveni cancerul  Chiar dacă aceste alimente ne pot ajuta să prevenim apariția cancerului, totuși nu trebuie să ne bază...

Mai mult

Rețetă pentru o salat…

Salata anticancer, sursă de superalimente  Pentru întărirea sistemului imunitar, dar și pentru prevenirea și combaterea cancerului, este ...

Mai mult

Băutură antiinflamato…

Băutură antiinflamatorie și anticancerigenă cu turmeric  Pe lângă proprietățile sale anticancerigene și antiinflamatorii, această băutură u...

Mai mult

10 băuturi anticancer…

10 băuturi anticancerigene  Cancerul este o boală gravă, foarte răspândită în prezent, însă multe dintre studiile medicale realizate în înt...

Mai mult

Proprietățile anti-ca…

Șofranul – un condiment valoros  Șofranul are o lungă istorie, fiind folosit ca și condiment, medicament și colorant galben, fiind foarte a...

Mai mult

Ceapa și usturoiul: r…

Ceapa și usturoiul: remedii anti-cancer  În ultimii ani, numeroase studii medicale au demonstrat faptul că ceapa și usturoiul, pe lângă fap...

Mai mult

Vinetele, aliment ant…

Vinetele ne protejează contra cancerului    Specialiștii în nutriție numesc această legumă “regina legumelor”, iar aceasta datorită versati...

Mai mult

Legumele crucifere lu…

Legumele crucifere și cancerul de sân  Legumele crucifere sunt fundamentale pentru a lupta contra cancerului de sân. În familia cruciferelo...

Mai mult

Varza, remediu contra…

Varza ne ajută la prevenirea oricărui tip de cancer  Varza aparține familiei Brassica, la fel ca alte legume crucifere precum varza roșie, ...

Mai mult

Mandarinele previn ca…

Mandarinele și prevenirea cancerului  Consumul acestui fruct delicios pe care îl găsim cu precădere în timpul sezonului rece – mandarina - ...

Mai mult

Ceaiul Bancha luptă e…

Despre ceaiul Bancha  Ceaiul Bancha este o varietate japoneză a ceaiului verde și este folosit încă din vechime ca un remediu natural contr...

Mai mult

Cele mai bune legume …

Cele mai bune legume anticancer  Cancerul este o boală care se caracterizează prin dezvoltarea dezordonată a celulelor, care nu-și mai înde...

Mai mult