Sanohelp

    Sanohelp - Extract de turmeric. 

        Antitumoral. Antiinflamator.

       Medica Stem- Antitumoral.

     Regenerare celulara. Imunitate.

    Vitamina c alcalina forte

         Vitamina C Alcalină Forte.

       Alcalinizantă. Antioxidantă.

    Sanocell

            SanoCell - Antitumoral.

        Antioxidant. Anticancerigen.

      

    Articole noi

    Insomnia: cauze, impact și soluții bazate pe …

    Ce este insomnia și cum ne afectează? Insomnia este o tulburare de somn care afectează capacitatea...

    Mențineți-vă mintea activă: cum să preveniți …

    Importanța proactivității în menținerea sănătății mintale Demența afectează milioane de oameni în ...

    Importanța somnului pentru sănătate: o privir…

    Începutul călătoriei în lumea somnului Somnul, adesea neglijat în viața agitată de azi, este un pi...

    Astenia de primăvară: combaterea simptomelor …

    Oboseala de sezon: înțelegerea asteniei de primăvară Primăvara aduce nu doar flori și soare, ci, p...

    Remisiile spontane ale cancerului: un fenomen…

    Ce sunt remisiile spontane ale cancerului? Conform datelor Organizației Mondiale a Sănătății, canc...

    Cauta in site

    Inregistrare

    Suntem si pe Facebook

    Suc verde contra cancerului și osteoporozei

    Suc verde contra cancerului și osteoporozei

    Suc verde contra cancerului și osteoporozei

     Beneficiile acestui suc se bazează pe ingredientele active pe care le conțin alimentele din această rețetă. De exemplu, merele conțin fibre dietetice, iar fibrele sunt relaționate cu numeroase beneficii pentru sănătate. De asemenea, rețeta pe care o prezentăm în acest articol conține și alte ingrediente care sunt recunoscute deoarece combat depresia, astmul, cancerul și osteoporoza.

    Sucul verde: beneficii pentru sănătate

     Rețeta prezentată în continuare conține: lămâie, mere, țelină, varză creață și spanac. Această combinație sănătoasă oferă următoarele beneficii pentru sănătate:

     Cancer. Varza creață este o sursă bogată de compuși organici de sulf, care sunt foarte buni pentru combaterea multor tipuri de cancer, în special a cancerului de sân și a celui de colon. Numeroase cercetări medicale au demonstrat că sulforafanul din varza creață (care se găsește de asemenea în toate legumele crucifere) are un efect direct asupra prevenirii cancerului, inducând moartea programată a celulelor canceroase (apoptoza celulară).

     Un studiu realizat de către o echipă de cercetători de la Universitatea Cornell a arătat că în cazul cobailor care au consumat câte un măr zilnic s-a redus riscul de cancer mamar cu aproximativ 17%. La rândul lor, în cazul cobailor alimentați cu câte trei mere pe zi riscul de cancer s-a redus în procent de 39%, iar cei care au fost alimentați cu câte șase mere zilnic au avut un risc de cancer cu 44% mai mic.

     Conform unui alt studiu realizat pe 10.000 persoane, cele care au consumat zilnic mere aveau un risc cu 50% mai mic de a dezvolta cancer de plămâni. Cercetătorii consideră că aceste rezultate se datorează nivelelor ridicate de flavonoide pe care le conțin merele, respectiv quercetina și naringina.

     Lămâile sunt un alt aliment anticancerigen binecunoscut, iar studii medicale recente au evidențiat faptul că limonoidele din lămâi pot inhiba dezvoltarea cancerului, atât în cazul animalelor de laborator, cât și în cazul celulelor umane de cancer de sân.

     Depresie. Sucul de lămâie este util pentru persoanele care se confruntă cu probleme cardiace, deoarece conține potasiu. De asemenea, sucul proaspăt de lămâie echilibrează tensiunea arterială ridicată, combate grețurile și amețelile și relaxează corpul și mintea deopotrivă. Sucul de lămâie ajută totodată la reducerea stresului mental și al depresiei.

     La rândul său, spanacul este o sursă foarte bună de mangan și de magneziu. Manganul și magneziul sunt doi aliați puternici în tratarea depresiei. Manganul ajută la sintetizarea acizilor grași necesari pentru un sistem nervos sănătos și este implicat de asemenea în sinteza vitaminelor din grupul B, în formarea aminoacizilor și prevenirea stărilor de dispoziție datorită unui nivel scăzut de zahăr din sânge.

     În ceea ce privește magneziul, acesta este crucial pentru stimularea producerii enzimelor care susțin metabolismul cerebral. În cadrul unui studiu recent, Institutul Național de Sănătate din Statele Unite s-a arătat că deficiența de magneziu reduce nivelele unui neurotransmițător esențial, care este serotonina. Triptofanul este un aminoacid esențial pe care creierul îl transformă în serotonina care are proprietăți calmante. Triptofanul ajută de asemenea la obținerea unui somn odihnitor, ceea ce este esențial pentru controlarea depresiei, datorită faptului că serotonina care produce triptofan este transformată în melatonină, hormonul care induce somnul.

     Astm. Un studiu recent a demonstrat că în cazul copiilor cu astm care au băut zilnic suc proaspăt de mere, s-au înregistrat mai puține alergii decât în cazul copiilor care au băut suc de mere doar o dată pe lună. Un alt studiu a arătat că copiii născuți din mame care au consumat o cantitate ridicată de mere în timpul sarcinii, s-a înregistrat rate mai scăzute de astm, decât în cazul copiilor ale căror mame au consumat mere în cantitate redusă sau deloc. De asemenea, lămâia, fiind o sursă bogată de vitamina C, ajută la tratarea tulburărilor respiratorii, ameliorând simptomele astmului.

     Osteoporoză. Cercetătorii francezi au descoperit faptul că un flavonoid numit floridzină și care se găsește doar în mere poate proteja femeile aflate în perioada de post-menopauză de osteoporoză și poate crește de asemenea densitatea osoasă. Borul, un alt ingredient disponibil în mere ajută de asemenea la întărirea oaselor.

     Totodată, conținutul bogat în vitamina K, din varza creață, este esențial pentru fixarea calciului în oase, fiind un element important pentru sănătatea osoasă.

     Sănătatea pielii. Sucul de lămâie, fiind un remediu antiseptic natural (antiseptic înseamnă o substanță antimicrobiană care se aplică pe un țesut viu sau pe piele) poate ajuta la tratarea problemelor relaționate cu pielea. Sucul de lămâie amestecat cu apă și cu miere curăță pielii din interior și îi redă strălucirea și elasticitatea.

     Un alt ingredient din acest suc, țelina, conține sodiu, care ajută la menținerea tinereții corpului. Țelina este o sursă bogată de minerale și conține de asemenea vitamina C, care așa cum se știe, ajută la menținerea elasticității pielii.

     La rândul lor, merele conțin vitaminele A și C, care previn lăsarea pielii, precum și cupru care îi conferă luciu și tonus.

     Varza conține vitaminele A, E, K, C și calciu care combat radicalii liberi care determină apariția îmbătrânirii premature.

    Suc contra depresiei și cancerului (Rețeta)

     Acest suc se prepară doar din ingrediente proaspete, cu ajutorul unui storcător de fructe și de legume. Se vor folosi următoarele:

     Ingrediente:

     - 4 mere verzi (granny smith)

     - 3 tije de țelină

     - 2 frunze mari de varză creață

     - 1 lămâie (curățată)

     - 4 căni de frunze proaspete de spanac

     Preparare: Cu ajutorul unui blender procesați toate ingredientele timp de câteva minute până când obțineți o băutură omogenă.


    Usturoiul și propriet…

    Usturoiul combate cancerul, bolile cardiace și bacteriile rezistente la medicamente  Consumul a doi căței de usturoi proaspeți pe zi vă poa...

    Mai mult

    8 nutrienți care pot …

    Nutrienți care pot ajuta la inhibarea metastazelor  Dieta joacă un rol major atât în prevenirea cancerului, cât și în factorii care contrib...

    Mai mult

    3 sucuri pentru comba…

    Sucuri pentru reducerea inflamației și combaterea cancerului  Conform celor mai recente sondaje realizate de Organizația Mondială a Sănătăț...

    Mai mult

    Sâmburii de avocado a…

    Sâmburele de avocado, o sursă excelentă de antioxidanți  Este posibil să cunoașteți deja avantajele consumului de avocado în dieta dumneavo...

    Mai mult

    Algele marine și prev…

    De ce sunt algele un aliment anti-cancer?  Algele marine comestibile (cunoscute și ca „legume marine” sau „legume oceanice”) sunt o sursă n...

    Mai mult

    Legumele cu frunze ve…

    Includeți legumele cu frunze verzi într-o dietă anti-cancer  Legumele cu frunze verzi conțin clorofilă, carotenoide, acid folic și vitamina...

    Mai mult

    Cele mai bune fructe …

    Un consum regulat de fructe poate preveni cancerul  Fructele, în primul rând, sunt o sursă nutritivă și energetică prin excelență. Pe de al...

    Mai mult

    Cacaua, un aliment an…

    Despre originea arborelui de cacao  Când vorbim despre cacao, știm cu toții că este componenta principală a ciocolatei, deși științific arb...

    Mai mult

    Cele mai bune fructe …

    Fructele au numeroase proprietăți anticancer  Fructele au beneficii excelente pentru organismul nostru datorită conținutului lor bogat în c...

    Mai mult

    Merișoarele și preven…

    Alimentația și prevenirea cancerului  Incidența cancerului a crescut în mod accelerat în ultimii ani, în ciuda multiplelor eforturi realiza...

    Mai mult

    Proprietățile anti-ca…

    Proprietățile terapeutice ale spanacului  Spanacul este o legumă care oferă multe beneficii pentru sănătate și care conține multe vitamine...

    Mai mult

    Kiwi, un aliat contra…

    Kiwi: proprietăți anticancer și componente nutriționale  Necunoscut în multe țări, având un gust incomparabil și o nuanță de verde intens î...

    Mai mult

    Alimente care previn …

    Cum se poate minimiza riscul cancerului de prostată?  Există diverși compuși naturali care se găsesc în unele alimente precum turmeri...

    Mai mult

    Supa anticancer Hipoc…

    Supa Hipocrate și beneficiile sale  Supa Hipocrate ajută la întărirea sistemului imunitar și la purificarea rinichilor, ajutând la eliminar...

    Mai mult

    Ananasul, un fruct an…

    Ananasul și combaterea cancerului  Știați că ananasul are calități terapeutice comparabile cu unele medicamente folosite în tratamentele de...

    Mai mult

    Fructul de avocado și…

    Avocado: o comoară pentru sănătate  Fructul de avocado a primit în ultimii ani o enormă atenție în presă și în cadrul rețelelor socia...

    Mai mult

    Pătrunjelul și cancer…

    Pătrunjelul și proprietățile sale curative  Pătrunjelul are puternice proprietăți antioxidante și este utilizat în principal în medicina na...

    Mai mult

    Suc verde contra canc…

    Suc verde contra cancerului și osteoporozei  Beneficiile acestui suc se bazează pe ingredientele active pe care le conțin alimentele ...

    Mai mult

    Alimente funcționale …

    Ce sunt alimentele funcționale?  În prezent, cancerul este o boală tot mai răspândită la nivel mondial și este relaționată cu interac...

    Mai mult

    Nucile, un aliment an…

    Nucile inhibă dezvoltarea cancerului și îi încetinesc creșterea  Consumul nucilor în mod regulat înseamnă o favoare enormă pentru sănătate...

    Mai mult

    Cerealele integrale ș…

    Care sunt proprietățile cerealelor integrale?  Timp de secole, cereale precum grâul, porumbul, ovăzul, orzul și secara au fost elemente fun...

    Mai mult

    Prunele uscate previn…

    Alimentația are un rol important în apariția cancerului de colon  Cancerul colorectal, care implică atât cancerul de colon cât și cel de re...

    Mai mult

    Suc anticancer cu var…

    Beneficiile ingredientelor din sucul anticancer  Există multe moduri în care ne putem proteja contra cancerului, iar între acestea se număr...

    Mai mult

    Compușii din lămâi re…

    Ce sunt limonoizii?  Lămâile conțin 22 de compuși anticancerigeni care opresc diviziunea celulară în cazul celulelor canceroase. Printre ac...

    Mai mult

    Brocoli, protector co…

    Brocoli previne cancerul  Aprecierea acestei legume verzi – brocoli - este reală și meritată. Această legumă din familia cruciferelor, atât...

    Mai mult

    8 alimente pentru a p…

    8 alimente pentru a preveni cancerul  Chiar dacă aceste alimente ne pot ajuta să prevenim apariția cancerului, totuși nu trebuie să ne bază...

    Mai mult

    Rețetă pentru o salat…

    Salata anticancer, sursă de superalimente  Pentru întărirea sistemului imunitar, dar și pentru prevenirea și combaterea cancerului, este ...

    Mai mult

    Băutură antiinflamato…

    Băutură antiinflamatorie și anticancerigenă cu turmeric  Pe lângă proprietățile sale anticancerigene și antiinflamatorii, această băutură u...

    Mai mult

    10 băuturi anticancer…

    10 băuturi anticancerigene  Cancerul este o boală gravă, foarte răspândită în prezent, însă multe dintre studiile medicale realizate în înt...

    Mai mult

    Proprietățile anti-ca…

    Șofranul – un condiment valoros  Șofranul are o lungă istorie, fiind folosit ca și condiment, medicament și colorant galben, fiind foarte a...

    Mai mult

    Ceapa și usturoiul: r…

    Ceapa și usturoiul: remedii anti-cancer  În ultimii ani, numeroase studii medicale au demonstrat faptul că ceapa și usturoiul, pe lângă fap...

    Mai mult

    Vinetele, aliment ant…

    Vinetele ne protejează contra cancerului    Specialiștii în nutriție numesc această legumă “regina legumelor”, iar aceasta datorită versati...

    Mai mult

    Legumele crucifere lu…

    Legumele crucifere și cancerul de sân  Legumele crucifere sunt fundamentale pentru a lupta contra cancerului de sân. În familia cruciferelo...

    Mai mult

    Varza, remediu contra…

    Varza ne ajută la prevenirea oricărui tip de cancer  Varza aparține familiei Brassica, la fel ca alte legume crucifere precum varza roșie, ...

    Mai mult

    Mandarinele previn ca…

    Mandarinele și prevenirea cancerului  Consumul acestui fruct delicios pe care îl găsim cu precădere în timpul sezonului rece – mandarina - ...

    Mai mult

    Ceaiul Bancha luptă e…

    Despre ceaiul Bancha  Ceaiul Bancha este o varietate japoneză a ceaiului verde și este folosit încă din vechime ca un remediu natural contr...

    Mai mult