Sanohelp

Sanohelp - Extract de turmeric. 

    Antitumoral. Antiinflamator.

Vitamina c alcalina forte

     Vitamina C Alcalină Forte.

   Alcalinizantă. Antioxidantă.

Sanocell

        SanoCell - Antitumoral.

    Antioxidant. Anticancerigen.     

  

Alimente anti-cancer

Ghimbirul ajută la reducerea tumorilor de prostată

Scris de Dr. Cătălin Luca

Ghimbirul este antiinflamatoriu și întărește sistemul imunitar

Ghimbirul ajută la reducerea tumorilor de prostată Ghimbirul este foarte folosit pentru uz medicinal, în principal pentru a ușura durerile de stomac, greața provocată de mișcare și indigestiile. Însă ghimbirul este de asemenea un stimulent natural al sistemului imunitar și are proprietăți anti-inflamatorii și analgezice datorită compușilor săi fenolici bioactivi, care includ:

 - Gingerolul

 - Paradolul

 - Shagaolul

 - Zingerolul

 S-a demonstrat că antioxidanții fenolici, care sunt metaboliți din plante și care se găsesc în întregul regn vegetal, au un rol foarte important contra bolilor cauzate de stresul oxidativ, precum bolile cardiace, atacul cerebral și cancerul. Tocmai de aceea se afirmă că printr-un consum zilnic de legume și fructe proaspete, de preferat sub formă crudă, se pot preveni atât bolile cardiace cât și cancerul.

 Cercetări medicale au stabilit faptul că ghimbirul are virtuți antiproliferative, ceea ce indică faptul că acesta ar putea acționa ca un agent chimiopreventiv.  Un studiu publicat în British Journal of Nutrition (Revista britanică de nutriție) a demonstrat, se pare că pentru prima oară, activitatea in vitro și in vivo a ghimbirului contra cancerului, ceea ce sugerează faptul că acesta ar putea fi cu adevărat eficient pentru tratarea cancerului de prostată.

Cum poate ajuta extractul de ghimbir la combaterea cancerului de prostată?

 Acest studiu a demonstrat că extractul de ghimbir exercită efecte inhibatorii asupra creșterii și dezvoltării celulelor umane în cazul cancerului de prostată.  Extractul de ghimbir:

 - Deteriorează progresia ciclului celular;

 - Deteriorează capacitatea reproductivă celulară;

 - Modulează ciclul celular;

 - Modulează moleculele care reglează apoptoza (moartea celulară);

Autorii acestui studiu medical afirmă:

 “În mod evident, alimentarea orală zilnică cu 100mg/kg de extract de ghimbir pentru fiecare kilogram de greutate corporală a inhibat creșterea și dezvoltarea xenogrefelor PC-3 la cobai cu aproximativ 56%, așa cum s-a demonstrat prin măsurătorile efectuate asupra volumului tumorii.

 Conform datelor determinate prin metode de inmunotransfer și substanțe imunohistochimice, țesutul tumoral al cobailor tratați (cu extract de ghimbir) a demonstrat o reducere a proliferării și o apoptoză generalizată (moarte celulară) în comparație cu grupul de control.  Cel mai important aspect în acest caz este acela că extractul de ghimbir nu a exercitat niciun tip de toxicitate detectabilă în condiții normale.”

Alte beneficii pentru sănătate pe care le oferă ghimbirul

 Se consideră de asemenea că antioxidanții fenolici (menționați la începutul articolului) au anumite proprietăți anti-inflamatorii și analgezice asemănătoare medicamentelor anti-inflamatorii fără steroizi, iar cercetările medicale mai recente au confirmat acest lucru. Într-un studiu realizat în anul 2010, s-a descoperit că ghimbirul era un analgezic eficient pentru durerea cauzată de exercițiile fizice.  În acest caz, s-a determinat faptul că ghimbirul crud este în mod cert mai eficient decât ghimbirul expus la căldură, reducând durerea cu 25% în 24 de ore.  Mai mult decât atât, în ultimul deceniu, cercetătorii au descoperit că ghimbirul oferă de asemenea mari beneficii cardiovasculare prin:

 - Prevenirea aterosclerozei

 - Diminuarea nivelelor de colesterol

 - Prevenirea oxidării lipoproteinelor de slabă densitate (LDL)

 Deoarece în prezent cancerul și bolile cardiace sunt în fruntea listei de mortalitate, asigurați-vă că includeți în dieta zilnică alimente care ajută la prevenirea și combaterea bolilor grave, iar fără nicio îndoială ghimbirul este unul dintre aceste alimente.  Într-un studiu efectuat pe animale, cobaii care au primit 250 de micrograme de extract de ghimbir pe zi, pe o perioadă de 10 săptămâni, au avut următoarele efecte benefice exprimate în procente:

44% în reducerea leziunilor aterosclerotice aortice

29% în reducerea colesterolului

33% în reducerea

colesterolului LDL

(colesterolul rău)

27% în reducerea trigliceridelor

52% în reducerea colesterolului VLDL

Reducerea oxidării LDL

Importanța menținerii unei prostate sănătoase

 Cancerul de prostată este unul din cancerele cele mai obișnuite în rândul bărbaților, afectând unul din șase bărbați. Cancerul de prostată este de asemenea a doua cauză de deces – din cauza cancerului –la bărbați.  Totuși, oricât de grav ar părea, rata relativă de supraviețuire pentru o perioadă de 5 ani la bărbații având cancer de prostată este, în mod surprinzător, de 100%, iar rata relativă de supraviețuire pentru o perioadă de 10 ani este de 91% conform American Cancer Society (Societatea americană pentru studiul cancerului).  Termenul “rata relativă de supraviețuire” ar putea garanta o explicație.  Conform explicațiilor din Wikipedia:

 "... rata relativă de supraviețuire pentru o perioadă de 5 ani descrie procentajul pacienților bolnavi care trăiesc timp de cinci ani după ce boala lor a fost diagnosticată…Spre deosebire de rata absolută de supraviețuire pentru o perioadă de 5 ani, rata relativă de supraviețuire pentru o perioadă de 5 ani ar putea fi egală sau chiar mai mare cu 100% dacă pacienții având cancer au aceeași rată de supraviețuire sau uneori chiar mai mare decât populația în general. În general, acest tipa poate apărea dacă pacienții având cancer sunt vindecați…"

 Cu toate acestea, datorită faptului că prevalența cancerului de prostată este foarte ridicată, este important ca toți bărbații să acorde atenție sănătății prostatei, inclusiv bărbații cu vârsta sub 60 de ani.  

 Bărbații mai în vârstă de 70 de ani au o probabilitate de 50/50 de a avea o prostată mărită, boală cunoscută sub numele de hiperplazie prostatică benignă (HPB este prescurtarea sa în engleză).  Această boală nu este același lucru ca și cancerul de prostată.  Din păcate tratamentul convențional pentru această boală include medicamente.  Unele dintre aceste medicamente vă pot face mai mult rău decât bine, iar unele dintre ele au o etichetă de avertizare care menționează faptul că dacă suferiți de hiperplazie prostatică benignă, medicamentul ar putea crește riscul de cancer sau ar putea determina apariția unei forme de cancer mai agresive.

Cum să mențineți o funcționare optimă a prostatei și să preveniți apariția cancerului de prostată?

 - Alimentația este un factor care poate avea un mare impact asupra sănătății prostatei.  Este foarte indicat să consumați cât mai multe alimente organice (crude de preferință), inclusiv plante și condimente proaspete precum ghimbirul. Asigurați-vă că limitați consumul de carbohidrați precum zahărul/fructoza pe cât de mult posibil, cu scopul de a vă menține nivelele de insulină optime, ceea ce vă va ajuta să reduceți riscul apariției cancerului în general.  Alimentele foarte procesate sau carnea prăjită, produsele lactate pasteurizate și grăsimile trans sunt relaționate cu o creștere a riscului de cancer și ar trebuie evitate în alimentație.

 - Grăsimile trans (Grasimile trans sunt considerate de specialiștii din medicină drept cel mai periculos tip de grăsimi, deoarece cresc nivelul colesterolului rău în organism (LDL) și îl reduc pe cel bun (HDL). Grăsimile trans sunt folosite la prepararea alimentelor procesate pentru a ajuta la prelungirea prospețimii și termenului de garanție a acestora. Mici cantități de grăsimi trans se formează de asemenea în anumite tipuri de alimente de origine animală, precum carnea de vită, de miel și lactatele grase. Alimentele în care se găsesc grăsimi trans și care trebuie evitate cât se poate de mult sunt următoarele: margarina și smântâna pentru gătit, prăjiturile, biscuiții, fursecurile, aluatul congelat de plăcintă sau pizza, chifle pentru hamburgeri, ciocolata de băut tip instant, alimentele prăjite (gogoși, cartofi prăjiți, carne pane), snacksuri, popcorn pentru microunde, chipsuri, napolitane, bomboane și produsele semi-preparate congelate.

 Există de asemenea o serie de terapii nutriționale specifice care sunt în mod particular benefice pentru a evita sau pentru a trata cancerul de prostată.

  • Includeți în dieta zilnică alimentele care ajută la menținerea sănătății prostatei: Alimentele care favorizează sănătatea prostatei includ fructele și legumele bogate în antioxidanți, vitamine, carotenoide și licopen.  Un studiu realizat în anul 2009 a demonstrat că roșiile, conopida, brocoli și ceaiul verde sunt în mod particular benefice contra cancerului de prostată.
  • Încercați palmierul pitic american (Saw Palmetto): Literatura medicală a înregistrat mai mult de 100 de studii clinice despre palmierul pitic american, sănătatea prostatei și o mai mică incidență a cancerului de prostată.  Utilizarea palmierului pitic american înainte de a recurge la medicamente, merită să fie luată în considerare. Conform doctorului Moerck, folosirea palmierului pitic american în combinație cu semințele de dovleac sau cu licopenul ar putea fi o combinație chiar mai puternică.
  • Optimizați-vă nivelele de vitamina D: puteți realiza în mod ideal aceasta prin intermediul expunerii pielii la lumina solară naturală. (Pielea sintetizează de asemenea sulfatul de vitamina D, ceea ce ar putea explica multiplele beneficii pe care le aduce vitamina D sănătății, astfel încât expunerea la soare este în mod real forma ideală de vă optimiza nivelele de vitamina D și de a obține beneficii asupra sănătății în general.)  Numeroase teste medicale au sugerat faptul că vitamina D ar putea fi unul din factorii cei mai puternici relaționați cu un risc mai scăzut de apariție a cancerului de prostată.

    În prezent există mai mult de 800 de studii științifice care confirmă legătura dintre deficiența de vitamina D și multiplele tipuri de cancer, inclusiv cancerul de prostată. De exemplu, conform unui studiu realizat în 2005, bărbații având nivele de vitamina D mai ridicate au avut o probabilitate de 50% de a dezvolta forme agresive de cancer de prostată decât bărbații care aveau nivele mai slabe de vitamina D. Alt studiu publicat acum doi ani, a descoperit faptul că bărbații având nivele de vitamina D mai ridicate, aveau de șapte ori mai puțin probabilitatea de a muri din cauza cancerului de prostată decât cei care aveau nivele mai scăzute.

    Verificarea nivelelor de vitamina D din sânge poate fi făcută cu ajutorul unei simple analize de sânge. Un nivel mai mic de 20ng/ml este considerat o stare serioasă de deficiență, ceea ce crește riscul de cancer de sân și de prostată.

    Valoarea optimă necesară este situată între 50-70ng/ml. Totuși, cercetările medicale sugerează faptul că menținerea unui nivel ușor mai ridicat decât cel de 70-100ng/ml ar putea fi foarte util pentru prevenirea apariției cancerului. Dacă nu vă puteți expune la soare în mod regulat, atunci puteți opta pentru folosirea suplimentelor orale de vitamina D3. Luați în considerare faptul că, atunci când utilizați suplimente, verificarea regulată este chiar mai importantă decât în mod normal, având scopul de a vă asigura că valorile de vitamina D din corp se încadrează pe un nivel terapeutic.
  • Luați în considerare folosirea unui supliment de vitamina K2: S-a descoperit alt nutrient care oferă protecție contra cancerului de prostată, respectiv vitamina K2. Vitamina K este una din vitaminele pe care ar trebui să o luați serios în considerare deoarece multe persoane nu obțin suficientă vitamina K2 din alimentele consumate zilnic.
  • Faceți în mod regulat exerciții fizice: A practica în mod regulat exerciții fizice este esențial pentru sănătate în general, iar în prezent multe studii medicale au subliniat faptul că exercițiul fizic este un element fundamental pentru prevenirea și tratarea cancerului.  

 Verificați-vă nivelele de testosteron: Contrar a ceea ce se crede, regenerarea nivelelor de testosteron la bărbații în vârstă nu determină apariția cancerului de prostată - din contră.  Conform unei cercetări foarte minuțioase efectuată de Dr. Abraham Morgentaler, MD, autorul cărții “Testosterone for Life”, (Testosteron pentru viață), bărbații având nivele de testosteron mai scăzute sunt cei care au un risc mai mare de cancer.

 Ca și concluzie, cancerul de prostată este o boală care poate fi ținută sub control, dacă realizați modificările necesare și adecvate în stilul dumneavoastră de viață. La modul ideal, ar trebui să acordați o atenție specială sănătății prostatei din timp, evitând să așteptați până la vârsta de 60 de ani pentru aceasta. Includeți în stilul dumneavoastră de viață recomandările anterioare care vă pot fi de mare folos pentru a preveni apariția problemelor la prostată.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Mai poţi citi din alimente anti-cancer

Sâmburii de avocado a…

Sâmburele de avocado, o sursă excelentă de antioxidanți  Este posibil să cunoașteți deja avantajele consumului de avocado în dieta dumneavo...

Mai mult

Algele marine și prev…

De ce sunt algele un aliment anti-cancer?  Algele marine comestibile (cunoscute și ca „legume marine” sau „legume oceanice”) sunt o sursă n...

Mai mult

Legumele cu frunze ve…

Includeți legumele cu frunze verzi într-o dietă anti-cancer  Legumele cu frunze verzi conțin clorofilă, carotenoide, acid folic și vitamina...

Mai mult

Cele mai bune fructe …

Un consum regulat de fructe poate preveni cancerul  Fructele, în primul rând, sunt o sursă nutritivă și energetică prin excelență. Pe de al...

Mai mult

Cacaua, un aliment an…

Despre originea arborelui de cacao  Când vorbim despre cacao, știm cu toții că este componenta principală a ciocolatei, deși științific arb...

Mai mult

Cele mai bune fructe …

Fructele au numeroase proprietăți anticancer  Fructele au beneficii excelente pentru organismul nostru datorită conținutului lor bogat în c...

Mai mult

Merișoarele și preven…

Alimentația și prevenirea cancerului  Incidența cancerului a crescut în mod accelerat în ultimii ani, în ciuda multiplelor eforturi realiza...

Mai mult

Proprietățile anti-ca…

Proprietățile terapeutice ale spanacului  Spanacul este o legumă care oferă multe beneficii pentru sănătate și care conține multe vitamine...

Mai mult

Kiwi, un aliat contra…

Kiwi: proprietăți anticancer și componente nutriționale  Necunoscut în multe țări, având un gust incomparabil și o nuanță de verde intens î...

Mai mult

Alimente care previn …

Cum se poate minimiza riscul cancerului de prostată?  Există diverși compuși naturali care se găsesc în unele alimente precum turmeri...

Mai mult

Supa anticancer Hipoc…

Supa Hipocrate și beneficiile sale  Supa Hipocrate ajută la întărirea sistemului imunitar și la purificarea rinichilor, ajutând la eliminar...

Mai mult

Ananasul, un fruct an…

Ananasul și combaterea cancerului  Știați că ananasul are calități terapeutice comparabile cu unele medicamente folosite în tratamentele de...

Mai mult

Fructul de avocado și…

Avocado: o comoară pentru sănătate  Fructul de avocado a primit în ultimii ani o enormă atenție în presă și în cadrul rețelelor socia...

Mai mult

Pătrunjelul și cancer…

Pătrunjelul și proprietățile sale curative  Pătrunjelul are puternice proprietăți antioxidante și este utilizat în principal în medicina na...

Mai mult

Suc verde contra canc…

Suc verde contra cancerului și osteoporozei  Beneficiile acestui suc se bazează pe ingredientele active pe care le conțin alimentele ...

Mai mult

Alimente funcționale …

Ce sunt alimentele funcționale?  În prezent, cancerul este o boală tot mai răspândită la nivel mondial și este relaționată cu interac...

Mai mult

Nucile, un aliment an…

Nucile inhibă dezvoltarea cancerului și îi încetinesc creșterea  Consumul nucilor în mod regulat înseamnă o favoare enormă pentru sănătate...

Mai mult

Cerealele integrale ș…

Care sunt proprietățile cerealelor integrale?  Timp de secole, cereale precum grâul, porumbul, ovăzul, orzul și secara au fost elemente fun...

Mai mult

Prunele uscate previn…

Alimentația are un rol important în apariția cancerului de colon  Cancerul colorectal, care implică atât cancerul de colon cât și cel de re...

Mai mult

Suc anticancer cu var…

Beneficiile ingredientelor din sucul anticancer  Există multe moduri în care ne putem proteja contra cancerului, iar între acestea se număr...

Mai mult

Compușii din lămâi re…

Ce sunt limonoizii?  Lămâile conțin 22 de compuși anticancerigeni care opresc diviziunea celulară în cazul celulelor canceroase. Printre ac...

Mai mult

Brocoli, protector co…

Brocoli previne cancerul  Aprecierea acestei legume verzi – brocoli - este reală și meritată. Această legumă din familia cruciferelor, atât...

Mai mult

8 alimente pentru a p…

8 alimente pentru a preveni cancerul  Chiar dacă aceste alimente ne pot ajuta să prevenim apariția cancerului, totuși nu trebuie să ne bază...

Mai mult

Rețetă pentru o salat…

Salata anticancer, sursă de superalimente  Pentru întărirea sistemului imunitar, dar și pentru prevenirea și combaterea cancerului, este ...

Mai mult

Băutură antiinflamato…

Băutură antiinflamatorie și anticancerigenă cu turmeric  Pe lângă proprietățile sale anticancerigene și antiinflamatorii, această băutură u...

Mai mult

10 băuturi anticancer…

10 băuturi anticancerigene  Cancerul este o boală gravă, foarte răspândită în prezent, însă multe dintre studiile medicale realizate în înt...

Mai mult

Proprietățile anti-ca…

Șofranul – un condiment valoros  Șofranul are o lungă istorie, fiind folosit ca și condiment, medicament și colorant galben, fiind foarte a...

Mai mult

Ceapa și usturoiul: r…

Ceapa și usturoiul: remedii anti-cancer  În ultimii ani, numeroase studii medicale au demonstrat faptul că ceapa și usturoiul, pe lângă fap...

Mai mult

Vinetele, aliment ant…

Vinetele ne protejează contra cancerului    Specialiștii în nutriție numesc această legumă “regina legumelor”, iar aceasta datorită versati...

Mai mult

Legumele crucifere lu…

Legumele crucifere și cancerul de sân  Legumele crucifere sunt fundamentale pentru a lupta contra cancerului de sân. În familia cruciferelo...

Mai mult

Varza, remediu contra…

Varza ne ajută la prevenirea oricărui tip de cancer  Varza aparține familiei Brassica, la fel ca alte legume crucifere precum varza roșie, ...

Mai mult

Mandarinele previn ca…

Mandarinele și prevenirea cancerului  Consumul acestui fruct delicios pe care îl găsim cu precădere în timpul sezonului rece – mandarina - ...

Mai mult

Ceaiul Bancha luptă e…

Despre ceaiul Bancha  Ceaiul Bancha este o varietate japoneză a ceaiului verde și este folosit încă din vechime ca un remediu natural contr...

Mai mult

Cele mai bune legume …

Cele mai bune legume anticancer  Cancerul este o boală care se caracterizează prin dezvoltarea dezordonată a celulelor, care nu-și mai înde...

Mai mult

Mango poate preveni c…

Mango luptă împotriva cancerului  În prezent, cancerul este o boală care afectează din păcate, o mare parte a populației mondiale. Există m...

Mai mult

Alimente cu putere an…

Recomandări pentru o dietă anticancer Ca măsuri de prevenție a apariției cancerului, este indicat să se respecte următoarele recomandări: ...

Mai mult