Beneficiile ingredientelor din sucul anticancer
Există multe moduri în care ne putem proteja contra cancerului, iar între acestea se numără o dietă bogată în alimente având proprietăți specifice care ajută la prevenirea dezvoltării celulelor canceroase. De exemplu, sucurile naturale obținute din fructe și legume proaspete sunt o bună opțiune.
Vă prezentăm în acest articol o rețetă de suc natural care conține doar 3 ingrediente: varză roșie, sfeclă și suc de portocale. Secretul acestui suc anticancer cu varză roșie și sfeclă constă în efectele preventive ale cancerului pe care le au atât varza roșie cât și sfecla, datorită antioxidanților pe care îi conțin. Dacă în organism nu există suficienți antioxidanți apare un stres oxidativ care este principalul factor de risc în dezvoltarea cancerului.
Bogată în carotenoizi și flavonoide, varza roșie, dacă este consumată în mod regulat, ajută la prevenirea oricărui tip de cancer. Această legumă conține substanțe fitochimice cunoscute sub denumirea de indoli, care sunt capabile să se transforme în estradiol, un hormon foarte similar estrogenului și care poate avea un rol important în dezvoltarea diferitelor tipuri de cancer, însă în special a celui de sân.
Conform cercetărilor realizate de către Departamentul pentru cercetare agricolă din SUA, varza roșie conține 36 antocianine contra cancerului. Acești compuși sunt de fapt tipuri speciale de flavonoizi asociați cu protecția contra cancerului. Un alt studiu medical a sugerat că antocianinele au un efect dublu, în comparație cu vitamina C. Acestea întăresc instantaneu sistemul imunitar și creează un sistem perfect de apărare naturală a organismului.
La rândul său, sucul de sfeclă roșie este unul dintre cele mai cunoscute remedii naturale anticancerigene. Sucul de sfeclă roșie este un aliat redutabil în boli grave, precum cancerul, dar și pentru ameliorarea efectelor nocive ale chimioterapiei și ale radioterapiei. Sucul de sfeclă roșie este un aliat de nădejde în tratarea cancerului de plămâni, colon și stomac. De asemenea, semințele de sfeclă roșie se folosesc pentru tratamentul terapeutic al cancerului genital (cancer testicular și cancer vaginal).
În plus, sucul de sfeclă roșie regenerează ficatul și previne îmbătrânirea prematură. Sfecla roșie este o sursă bogată de vitamina B, vitamina C, magneziu, folaţi, mangan, fibre, fier, cupru şi fosfor. Sfecla roșie protejează organismul de răceli și gripe, de accidente cardiovasculare, reglează tranzitul intestinal și are puternice proprietăți anticancerigene datorită pigmentului care îi dă culoarea atât de puternică și de intensă, betacianina.
În ceea ce privește cel de-al treilea ingredient al acestui suc anticancer – portocalele - studii medicale recente au subliniat rolul important al portocalelor pentru prevenirea cancerului. Cercetătorii consideră că introducerea regulată a portocalelor în dietă poate preveni această boală în proporție de 50%. Portocalele întăresc sistemul imunitar și previn apariția și creșterea tumorilor. În plus, citricele stimulează procesul de dezintoxicare a organismului de substanțele cancerigene, proces efectuat de către ficat.
48 de studii internaționale efectuate asupra beneficiilor citricelor pentru sănătate au fost realizate de către Comunitatea oamenilor de știință din Australia împreună cu Organizația Industrială pentru cercetare. Cercetătorul principal al acestui studiu, Dr. Baghurst, a semnalat că dintre toate fructele, portocalele sunt bogate în antioxidanți, care combat acțiunea nocivă a radicalilor liberi în organism. Compusul chimic numit limonen care se găsește în portocale (și în toate fructele citrice), poate stimula dezintoxicarea sistemului enzimatic antioxidant, care previne formarea celulelor canceroase.
Suc anticancer cu varză roșie și sfeclă
Ingrediente necesare:
- 1/4 de varză roșie
- căni de suc proaspăt de sfeclă
- sucul de la 6 portocale
Preparare:
- Spălați și tăiați varza și sfecla în bucăți mai mici, iar cu ajutorul unui storcător electric obțineți sucul din aceste legume. Separat, stoarceți sucul proaspăt de portocale. Apoi, cu ajutorul unui blender omogenizați bine toate lichidele. Consumați această băutură naturală cu proprietăți anticancerigene pe stomacul gol, preferabil dimineața.
- Faceți o cură cu acest suc 7-10 zile pe săptămână. În paralel cu consumul acestui suc anticancerigen este necesar să aveți o dietă sănătoasă, fără carne, produse lactate, făină și alimente procesate. Este necesar să realizați în mod periodic o purificare corectă a organismului. Medicina tradițională indiană Ayurveda consideră că depozitarea toxinelor în corp constituie de fapt, cauza ascunsă a bolilor și a tulburărilor de sănătate.
Observații:
Aproximativ 95% din conținutul fructelor și legumelor proaspete este apă. Cu ajutorul unei diete vegetariane, filtrele organismului sunt curățate în mod natural. O dietă care se bazează preponderent pe produsele și preparatele din carne este acidifiantă, iar o dietă vegetariană este alcalinizantă.