Sanohelp

    Sanohelp - Extract de turmeric. 

        Antitumoral. Antiinflamator.

       Medica Stem- Antitumoral.

     Regenerare celulara. Imunitate.

    Vitamina c alcalina forte

         Vitamina C Alcalină Forte.

       Alcalinizantă. Antioxidantă.

    Sanocell

            SanoCell - Antitumoral.

        Antioxidant. Anticancerigen.

      

    Articole noi

    Insomnia: cauze, impact și soluții bazate pe …

    Ce este insomnia și cum ne afectează? Insomnia este o tulburare de somn care afectează capacitatea...

    Mențineți-vă mintea activă: cum să preveniți …

    Importanța proactivității în menținerea sănătății mintale Demența afectează milioane de oameni în ...

    Importanța somnului pentru sănătate: o privir…

    Începutul călătoriei în lumea somnului Somnul, adesea neglijat în viața agitată de azi, este un pi...

    Astenia de primăvară: combaterea simptomelor …

    Oboseala de sezon: înțelegerea asteniei de primăvară Primăvara aduce nu doar flori și soare, ci, p...

    Remisiile spontane ale cancerului: un fenomen…

    Ce sunt remisiile spontane ale cancerului? Conform datelor Organizației Mondiale a Sănătății, canc...

    Cauta in site

    Inregistrare

    Suntem si pe Facebook

    Suc anticancer cu varză roșie și sfeclă

    Beneficiile ingredientelor din sucul anticancer

    Suc anticancer cu varză roșie și sfeclă Există multe moduri în care ne putem proteja contra cancerului, iar între acestea se numără o dietă bogată în alimente având proprietăți specifice care ajută la prevenirea dezvoltării celulelor canceroase. De exemplu, sucurile naturale obținute din fructe și legume proaspete sunt o bună opțiune.

     Vă prezentăm în acest articol o rețetă de suc natural care conține doar 3 ingrediente: varză roșie, sfeclă și suc de portocale. Secretul acestui suc anticancer cu varză roșie și sfeclă constă în efectele preventive ale cancerului pe care le au atât varza roșie cât și sfecla, datorită antioxidanților pe care îi conțin. Dacă în organism nu există suficienți antioxidanți apare un stres oxidativ care este principalul factor de risc în dezvoltarea cancerului.

     Bogată în carotenoizi și flavonoide, varza roșie, dacă este consumată în mod regulat, ajută la prevenirea oricărui tip de cancer. Această legumă conține substanțe fitochimice cunoscute sub denumirea de indoli, care sunt capabile să se transforme în estradiol, un hormon foarte similar estrogenului și care poate avea un rol important în dezvoltarea diferitelor tipuri de cancer, însă în special a celui de sân.

     Conform cercetărilor realizate de către Departamentul pentru cercetare agricolă din SUA, varza roșie conține 36 antocianine contra cancerului. Acești compuși sunt de fapt tipuri speciale de flavonoizi asociați cu protecția contra cancerului. Un alt studiu medical a sugerat că antocianinele au un efect dublu, în comparație cu vitamina C. Acestea întăresc instantaneu sistemul imunitar și creează un sistem perfect de apărare naturală a organismului.

     La rândul său, sucul de sfeclă roșie este unul dintre cele mai cunoscute remedii naturale anticancerigene. Sucul de sfeclă roșie este un aliat redutabil în boli grave, precum cancerul, dar și pentru ameliorarea efectelor nocive ale chimioterapiei și ale radioterapiei. Sucul de sfeclă roșie este un aliat de nădejde în tratarea cancerului de plămâni, colon și stomac. De asemenea, semințele de sfeclă roșie se folosesc pentru tratamentul terapeutic al cancerului genital (cancer testicular și cancer vaginal).

     În plus, sucul de sfeclă roșie regenerează ficatul și previne îmbătrânirea prematură. Sfecla roșie este o sursă bogată de vitamina B, vitamina C, magneziu, folaţi, mangan, fibre, fier, cupru şi fosfor. Sfecla roșie protejează organismul de răceli și gripe, de accidente cardiovasculare, reglează tranzitul intestinal și are puternice proprietăți anticancerigene datorită pigmentului care îi dă culoarea atât de puternică și de intensă, betacianina.

     În ceea ce privește cel de-al treilea ingredient al acestui suc anticancer – portocalele - studii medicale recente au subliniat rolul important al portocalelor pentru prevenirea cancerului. Cercetătorii consideră că introducerea regulată a portocalelor în dietă poate preveni această boală în proporție de 50%. Portocalele întăresc sistemul imunitar și previn apariția și creșterea tumorilor. În plus, citricele stimulează procesul de dezintoxicare a organismului de substanțele cancerigene, proces efectuat de către ficat.

     48 de studii internaționale efectuate asupra beneficiilor citricelor pentru sănătate au fost realizate de către Comunitatea oamenilor de știință din Australia împreună cu Organizația Industrială pentru cercetare. Cercetătorul principal al acestui studiu, Dr. Baghurst, a semnalat că dintre toate fructele, portocalele sunt bogate în antioxidanți, care combat acțiunea nocivă a radicalilor liberi în organism. Compusul chimic numit limonen care se găsește în portocale (și în toate fructele citrice), poate stimula dezintoxicarea sistemului enzimatic antioxidant, care previne formarea celulelor canceroase.

    Suc anticancer cu varză roșie și sfeclă

    Ingrediente necesare:

    - 1/4 de varză roșie

    - căni de suc proaspăt de sfeclă

    - sucul de la 6 portocale

    Preparare:

    - Spălați și tăiați varza și sfecla în bucăți mai mici, iar cu ajutorul unui storcător electric obțineți sucul din aceste legume. Separat, stoarceți sucul proaspăt de portocale. Apoi, cu ajutorul unui blender omogenizați bine toate lichidele. Consumați această băutură naturală cu proprietăți anticancerigene pe stomacul gol, preferabil dimineața.

    - Faceți o cură cu acest suc 7-10 zile pe săptămână. În paralel cu consumul acestui suc anticancerigen este necesar să aveți o dietă sănătoasă, fără carne, produse lactate, făină și alimente procesate. Este necesar să realizați în mod periodic o purificare corectă a organismului. Medicina tradițională indiană Ayurveda consideră că depozitarea toxinelor în corp constituie de fapt, cauza ascunsă a bolilor și a tulburărilor de sănătate.

    Observații:

     Aproximativ 95% din conținutul fructelor și legumelor proaspete este apă. Cu ajutorul unei diete vegetariane, filtrele organismului sunt curățate în mod natural. O dietă care se bazează preponderent pe produsele și preparatele din carne este acidifiantă, iar o dietă vegetariană este alcalinizantă.


    Usturoiul și propriet…

    Usturoiul combate cancerul, bolile cardiace și bacteriile rezistente la medicamente  Consumul a doi căței de usturoi proaspeți pe zi vă poa...

    Mai mult

    8 nutrienți care pot …

    Nutrienți care pot ajuta la inhibarea metastazelor  Dieta joacă un rol major atât în prevenirea cancerului, cât și în factorii care contrib...

    Mai mult

    3 sucuri pentru comba…

    Sucuri pentru reducerea inflamației și combaterea cancerului  Conform celor mai recente sondaje realizate de Organizația Mondială a Sănătăț...

    Mai mult

    Sâmburii de avocado a…

    Sâmburele de avocado, o sursă excelentă de antioxidanți  Este posibil să cunoașteți deja avantajele consumului de avocado în dieta dumneavo...

    Mai mult

    Algele marine și prev…

    De ce sunt algele un aliment anti-cancer?  Algele marine comestibile (cunoscute și ca „legume marine” sau „legume oceanice”) sunt o sursă n...

    Mai mult

    Legumele cu frunze ve…

    Includeți legumele cu frunze verzi într-o dietă anti-cancer  Legumele cu frunze verzi conțin clorofilă, carotenoide, acid folic și vitamina...

    Mai mult

    Cele mai bune fructe …

    Un consum regulat de fructe poate preveni cancerul  Fructele, în primul rând, sunt o sursă nutritivă și energetică prin excelență. Pe de al...

    Mai mult

    Cacaua, un aliment an…

    Despre originea arborelui de cacao  Când vorbim despre cacao, știm cu toții că este componenta principală a ciocolatei, deși științific arb...

    Mai mult

    Cele mai bune fructe …

    Fructele au numeroase proprietăți anticancer  Fructele au beneficii excelente pentru organismul nostru datorită conținutului lor bogat în c...

    Mai mult

    Merișoarele și preven…

    Alimentația și prevenirea cancerului  Incidența cancerului a crescut în mod accelerat în ultimii ani, în ciuda multiplelor eforturi realiza...

    Mai mult

    Proprietățile anti-ca…

    Proprietățile terapeutice ale spanacului  Spanacul este o legumă care oferă multe beneficii pentru sănătate și care conține multe vitamine...

    Mai mult

    Kiwi, un aliat contra…

    Kiwi: proprietăți anticancer și componente nutriționale  Necunoscut în multe țări, având un gust incomparabil și o nuanță de verde intens î...

    Mai mult

    Alimente care previn …

    Cum se poate minimiza riscul cancerului de prostată?  Există diverși compuși naturali care se găsesc în unele alimente precum turmeri...

    Mai mult

    Supa anticancer Hipoc…

    Supa Hipocrate și beneficiile sale  Supa Hipocrate ajută la întărirea sistemului imunitar și la purificarea rinichilor, ajutând la eliminar...

    Mai mult

    Ananasul, un fruct an…

    Ananasul și combaterea cancerului  Știați că ananasul are calități terapeutice comparabile cu unele medicamente folosite în tratamentele de...

    Mai mult

    Fructul de avocado și…

    Avocado: o comoară pentru sănătate  Fructul de avocado a primit în ultimii ani o enormă atenție în presă și în cadrul rețelelor socia...

    Mai mult

    Pătrunjelul și cancer…

    Pătrunjelul și proprietățile sale curative  Pătrunjelul are puternice proprietăți antioxidante și este utilizat în principal în medicina na...

    Mai mult

    Suc verde contra canc…

    Suc verde contra cancerului și osteoporozei  Beneficiile acestui suc se bazează pe ingredientele active pe care le conțin alimentele ...

    Mai mult

    Alimente funcționale …

    Ce sunt alimentele funcționale?  În prezent, cancerul este o boală tot mai răspândită la nivel mondial și este relaționată cu interac...

    Mai mult

    Nucile, un aliment an…

    Nucile inhibă dezvoltarea cancerului și îi încetinesc creșterea  Consumul nucilor în mod regulat înseamnă o favoare enormă pentru sănătate...

    Mai mult

    Cerealele integrale ș…

    Care sunt proprietățile cerealelor integrale?  Timp de secole, cereale precum grâul, porumbul, ovăzul, orzul și secara au fost elemente fun...

    Mai mult

    Prunele uscate previn…

    Alimentația are un rol important în apariția cancerului de colon  Cancerul colorectal, care implică atât cancerul de colon cât și cel de re...

    Mai mult

    Suc anticancer cu var…

    Beneficiile ingredientelor din sucul anticancer  Există multe moduri în care ne putem proteja contra cancerului, iar între acestea se număr...

    Mai mult

    Compușii din lămâi re…

    Ce sunt limonoizii?  Lămâile conțin 22 de compuși anticancerigeni care opresc diviziunea celulară în cazul celulelor canceroase. Printre ac...

    Mai mult

    Brocoli, protector co…

    Brocoli previne cancerul  Aprecierea acestei legume verzi – brocoli - este reală și meritată. Această legumă din familia cruciferelor, atât...

    Mai mult

    8 alimente pentru a p…

    8 alimente pentru a preveni cancerul  Chiar dacă aceste alimente ne pot ajuta să prevenim apariția cancerului, totuși nu trebuie să ne bază...

    Mai mult

    Rețetă pentru o salat…

    Salata anticancer, sursă de superalimente  Pentru întărirea sistemului imunitar, dar și pentru prevenirea și combaterea cancerului, este ...

    Mai mult

    Băutură antiinflamato…

    Băutură antiinflamatorie și anticancerigenă cu turmeric  Pe lângă proprietățile sale anticancerigene și antiinflamatorii, această băutură u...

    Mai mult

    10 băuturi anticancer…

    10 băuturi anticancerigene  Cancerul este o boală gravă, foarte răspândită în prezent, însă multe dintre studiile medicale realizate în înt...

    Mai mult

    Proprietățile anti-ca…

    Șofranul – un condiment valoros  Șofranul are o lungă istorie, fiind folosit ca și condiment, medicament și colorant galben, fiind foarte a...

    Mai mult

    Ceapa și usturoiul: r…

    Ceapa și usturoiul: remedii anti-cancer  În ultimii ani, numeroase studii medicale au demonstrat faptul că ceapa și usturoiul, pe lângă fap...

    Mai mult

    Vinetele, aliment ant…

    Vinetele ne protejează contra cancerului    Specialiștii în nutriție numesc această legumă “regina legumelor”, iar aceasta datorită versati...

    Mai mult

    Legumele crucifere lu…

    Legumele crucifere și cancerul de sân  Legumele crucifere sunt fundamentale pentru a lupta contra cancerului de sân. În familia cruciferelo...

    Mai mult

    Varza, remediu contra…

    Varza ne ajută la prevenirea oricărui tip de cancer  Varza aparține familiei Brassica, la fel ca alte legume crucifere precum varza roșie, ...

    Mai mult

    Mandarinele previn ca…

    Mandarinele și prevenirea cancerului  Consumul acestui fruct delicios pe care îl găsim cu precădere în timpul sezonului rece – mandarina - ...

    Mai mult

    Ceaiul Bancha luptă e…

    Despre ceaiul Bancha  Ceaiul Bancha este o varietate japoneză a ceaiului verde și este folosit încă din vechime ca un remediu natural contr...

    Mai mult