Sanohelp

  Sanohelp - Extract de turmeric. 

      Antitumoral. Antiinflamator.

     Medica Stem- Antitumoral.

   Regenerare celulara. Imunitate.

  Vitamina c alcalina forte

       Vitamina C Alcalină Forte.

     Alcalinizantă. Antioxidantă.

  Sanocell

          SanoCell - Antitumoral.

      Antioxidant. Anticancerigen.

    

  Articole noi

  Beneficiile aromaterapiei în alinarea simptom…

  Aromaterapia oferă multiple beneficii terapeutice Aromaterapia, cu o istorie îndelungată în utiliz...

  Aminoacizii esențiali: pilonii necunoscuți ai…

  Aminoacizii esențiali mențin sănătatea optimă Aminoacizii esențiali sunt adesea eroii necunoscuți ...

  Optimizarea digestiei și metabolismului prin …

  Ayurveda te ajută să optimizezi digestia și metabolismul Introducere În Ayurveda, o digestie sănă...

  Rutina zilnică ayurvedică: cheia pentru un st…

  Rutină zilnică este esențială pentru sănătate O rutină zilnică, sau Dinacharya, conform Ayurvedei...

  Top 5 terapii ayurvedice pentru reducerea str…

   Ayurveda oferă metode naturale pentru gestionarea stresului Introducere  Într-o lume tot mai ag...

  Cauta in site

  Inregistrare

  Suntem si pe Facebook

  8 alimente pentru a preveni cancerul

  8 alimente pentru a preveni cancerul

  8 alimente pentru a preveni cancerul Chiar dacă aceste alimente ne pot ajuta să prevenim apariția cancerului, totuși nu trebuie să ne bazăm alimentația exclusiv asupra acestora, ci este fundamental să le însoțim și cu alte obiceiuri sănătoase.

   S-a dovedit în numeroase rânduri faptul că consumul alimentelor organice, fără pesticide și hormoni, ne oferă o mare varietate de beneficii pentru starea de sănătate. Din contră, alimentele industriale și procesate sunt asociate tot mai des cu apariția și dezvoltarea bolilor cronice care reduc din calitatea vieții.

   Dacă la acestea adăugăm și faptul că suntem expuși în multe moduri la toxinele din mediul înconjurător, trebuie să ne fie clar faptul că suntem supuși unui risc crescut de apariție a unor boli și tulburări periculoase de sănătate.

   Este adevărat că această boală gravă - cancerul - a existat dintotdeauna, iar factorii asociați cu dezvoltarea acestuia sunt foarte variate. Totuși, s-a dovedit că această boală este una dintre patologiile care poate deriva dintr-un stil de viață puțin sănătos.

   Din fericire, există unele alimente și băuturi de origine naturală care s-a demonstrat că au efecte pozitive asupra distrugerii celulelor cancerigene.

   Vă prezentăm în cadrul acestui articol 8 dintre cele mai bune alimente recomandate pentru prevenirea cancerului.

  1. Strugurii roșii

   Acest fruct extraordinar conține polifenoli puternici care acționează contra celulelor canceroase. Strugurii roșii sunt clasificați printre primele locuri dintre alimentele numite anticancerigene, deoarece combat radicalii liberi și pot încetini sau chiar stopa creșterea tumorilor.

   Strugurii roșii conțin o substanță activă numită resveratrol, a cărui putere antioxidantă este strâns relaționată cu acțiunea sa antitumorală. Acțiunea anti-cancerigenă a resveratrolului este măsurată prin intermediul modulării diferitelor molecule care reglează progresia ciclului celular, inflamația, proliferarea, apoptoza, invazia, metastazele și angiogeneza celulelor tumorale.

   Pe de altă parte, substanțele active din strugurii roșii sunt foarte utile contra virusurilor, bacteriilor și ciupercilor, deoarece reduc probabilitățile de infecție din organism.

  2. Legumele crucifere

   Brocoli, conopida, varza și alte legume din categoria cruciferelor conțin antioxidanți și substanțe antiinflamatorii care previn cancerul, mai exact anumite elemente fitochimice precum flavonoidele, glucozinolații și disulfuranii, care le recomandă ca fiind alimente de bază în lupta contra cancerului.

   Aportul lor de clorofilă, vitamine, minerale și apă le recomandă ca un foarte bun aliat pentru reducerea riscului de apariție a acestei boli. Legumele crucifere conțin foarte puține calorii și sunt de asemenea recomandate persoanelor care doresc să piardă din kilogramele excesive.

  3. Turmericul

   Turmericul, acest condiment atât de popular în India se remarcă datorită unor puternice substanțe antiinflamatorii și anticancerigene. În prezent, dintre toți nutrienții, curcumina, substanța activă din turmeric este cea mai cercetată de către oamenii de știință datorită folosirii sale împotriva cancerului.

  Cea mai importantă descoperire este faptul că curcumina este sigură pentru tratamentul contra oricărui tip de cancer și s-a demonstrat că nu este toxică. Curcumina oprește creșterea a diverse tipuri de celule anormale în cancere precum:

   - De ovar

   - De sân

   - De colon

   - De plămâni

   - De ficat

   - De stomac

   - De vezică

   - De pancreas

  4. Graviola

   În ultimii ani graviola a devenit faimoasă deoarece, pe lângă faptul că are un gust delicios, s-a demonstrat că este eficientă și în tratarea cancerului.

   Diverși cercetători care i-au studiat efectele ne asigură de faptul că graviola este de 100 ori mai puternică decât medicamentele agresive care se folosesc în chimioterapie și nu provoacă deteriorări asupra celulelor sănătoase.

   Ingredientul activ în acest caz este acetogenina care are proprietăți anticancerigene, antimicrobiene, antiparazitare și antiinflamatorii. Atât coaja arborelui de graviola, cât și fructele, frunzele și rădăcina graviolei acționează asupra celulelor din corp, distrugându-le în mod selectiv pe cele care nu sunt bune.

   Până în prezent s-au obținut rezultate pozitive în tratarea unor cancere precum:

   - De ficat

   - De colon

   - De prostată

   - De sân

   - De plămâni

   - De pancreas

   - De rinichi

   - De tiroidă

  5. Ceapa

   Ceapa are o acțiune benefică contra cancerului de stomac și de plămâni. Compușii sulfuroși pe care îi conține această legumă stimulează producerea enzimelor care neutralizează agenții carcinogeni care determină apariția tumorilor.

   Totodată, consumul zilnic de ceapă a fost asociat cu un risc cu 56% mai mic de apariție a cancerului de colon și cu un risc cu 25% mai mic de apariție a cancerului de sân în comparație cu un consum redus sau insuficient de ceapă.

   Ceapa conține mai mulți polifenoli decât usturoiul și inclusiv decât prazul și este una dintre cele mai bune surse a unui tip de polifenoli numiți flavonoizi, în special flavonoidul numit quercetina. Quercetina este un antioxidant eficient în special contra tumorilor care se formează în plămâni.

  6. Usturoiul

   Usturoiul conține un compus sulfuros cunoscut sub denumirea de alicină, al cărui efect terapeutic a fost relaționat cu prevenirea cancerului de colon și de rect. Aceasta inhibă efectele toxice ale produselor chimice care stimulează celulele canceroase și, de fapt, ajută la oprirea creșterii celulelor într-un mod dezordonat.

   S-a demonstrat în repetate rânduri că un consum regulat de usturoi contribuie la controlul proceselor inflamatorii din organism, un factor care este de asemenea relaționat cu creșterea celulelor canceroase. Usturoiul este un remediu foarte eficient în lupta contra mai multor tipuri de cancer, cu excepția cancerului de sân și a cancerului de prostată, care sunt controlate în principal de anumite mecanisme hormonale care nu sunt influențate de enzimele din usturoi.

   În cadrul unui amplu studiu efectuat în Statele Unite, participanții care au consumat un cățel de usturoi zilnic au înregistrat un risc de cancer de colon cu 32% mai mic decât cei care au consumat usturoi o dată pe săptămână sau mai rar.

  7. Roșiile

   Datorită conținutului lor bogat în vitamina C, licopen și glutation, roșiile sunt un puternic aliment care ajută la prevenirea și combaterea cancerului. Mai precis, roșiile ajută la prevenirea cancerului de prostată, de plămâni, de stomac, de sân și de col uterin. Roșiile și în general alimentele bogate în licopen au capacitatea de a preveni și de a trata cancerul de prostată. Această substanță cu putere antioxidantă stopează deteriorările celulare și evită proliferarea cancerului spre alte părți ale corpului.

  8. Coacăzele negre

   Coacăzele negre și fructele care au un conținut ridicat de vitamina C sau acid ascorbic au un rol principal în distrugerea tumorilor cancerigene. Puterea lor antioxidantă neutralizează activitatea radicalilor liberi asupra corpului, ceea ce reduce riscul de anormalități celulare.

   Este important să se înțeleagă în mod clar că alimentele menționate în acest articol sunt doar suplimente alimentare recomandate pentru îmbunătățirea stării de sănătate și reducerea riscului diferitelor tipuri de cancere.

   De asemenea, este important să subliniem faptul că niciunul dintre alimentele amintite mai sus nu este un remediu miraculos și nici nu trebuie să fie consumat în cantități excesive.


  Usturoiul și propriet…

  Usturoiul combate cancerul, bolile cardiace și bacteriile rezistente la medicamente  Consumul a doi căței de usturoi proaspeți pe zi vă poa...

  Mai mult

  8 nutrienți care pot …

  Nutrienți care pot ajuta la inhibarea metastazelor  Dieta joacă un rol major atât în prevenirea cancerului, cât și în factorii care contrib...

  Mai mult

  3 sucuri pentru comba…

  Sucuri pentru reducerea inflamației și combaterea cancerului  Conform celor mai recente sondaje realizate de Organizația Mondială a Sănătăț...

  Mai mult

  Sâmburii de avocado a…

  Sâmburele de avocado, o sursă excelentă de antioxidanți  Este posibil să cunoașteți deja avantajele consumului de avocado în dieta dumneavo...

  Mai mult

  Algele marine și prev…

  De ce sunt algele un aliment anti-cancer?  Algele marine comestibile (cunoscute și ca „legume marine” sau „legume oceanice”) sunt o sursă n...

  Mai mult

  Legumele cu frunze ve…

  Includeți legumele cu frunze verzi într-o dietă anti-cancer  Legumele cu frunze verzi conțin clorofilă, carotenoide, acid folic și vitamina...

  Mai mult

  Cele mai bune fructe …

  Un consum regulat de fructe poate preveni cancerul  Fructele, în primul rând, sunt o sursă nutritivă și energetică prin excelență. Pe de al...

  Mai mult

  Cacaua, un aliment an…

  Despre originea arborelui de cacao  Când vorbim despre cacao, știm cu toții că este componenta principală a ciocolatei, deși științific arb...

  Mai mult

  Cele mai bune fructe …

  Fructele au numeroase proprietăți anticancer  Fructele au beneficii excelente pentru organismul nostru datorită conținutului lor bogat în c...

  Mai mult

  Merișoarele și preven…

  Alimentația și prevenirea cancerului  Incidența cancerului a crescut în mod accelerat în ultimii ani, în ciuda multiplelor eforturi realiza...

  Mai mult

  Proprietățile anti-ca…

  Proprietățile terapeutice ale spanacului  Spanacul este o legumă care oferă multe beneficii pentru sănătate și care conține multe vitamine...

  Mai mult

  Kiwi, un aliat contra…

  Kiwi: proprietăți anticancer și componente nutriționale  Necunoscut în multe țări, având un gust incomparabil și o nuanță de verde intens î...

  Mai mult

  Alimente care previn …

  Cum se poate minimiza riscul cancerului de prostată?  Există diverși compuși naturali care se găsesc în unele alimente precum turmeri...

  Mai mult

  Supa anticancer Hipoc…

  Supa Hipocrate și beneficiile sale  Supa Hipocrate ajută la întărirea sistemului imunitar și la purificarea rinichilor, ajutând la eliminar...

  Mai mult

  Ananasul, un fruct an…

  Ananasul și combaterea cancerului  Știați că ananasul are calități terapeutice comparabile cu unele medicamente folosite în tratamentele de...

  Mai mult

  Fructul de avocado și…

  Avocado: o comoară pentru sănătate  Fructul de avocado a primit în ultimii ani o enormă atenție în presă și în cadrul rețelelor socia...

  Mai mult

  Pătrunjelul și cancer…

  Pătrunjelul și proprietățile sale curative  Pătrunjelul are puternice proprietăți antioxidante și este utilizat în principal în medicina na...

  Mai mult

  Suc verde contra canc…

  Suc verde contra cancerului și osteoporozei  Beneficiile acestui suc se bazează pe ingredientele active pe care le conțin alimentele ...

  Mai mult

  Alimente funcționale …

  Ce sunt alimentele funcționale?  În prezent, cancerul este o boală tot mai răspândită la nivel mondial și este relaționată cu interac...

  Mai mult

  Nucile, un aliment an…

  Nucile inhibă dezvoltarea cancerului și îi încetinesc creșterea  Consumul nucilor în mod regulat înseamnă o favoare enormă pentru sănătate...

  Mai mult

  Cerealele integrale ș…

  Care sunt proprietățile cerealelor integrale?  Timp de secole, cereale precum grâul, porumbul, ovăzul, orzul și secara au fost elemente fun...

  Mai mult

  Prunele uscate previn…

  Alimentația are un rol important în apariția cancerului de colon  Cancerul colorectal, care implică atât cancerul de colon cât și cel de re...

  Mai mult

  Suc anticancer cu var…

  Beneficiile ingredientelor din sucul anticancer  Există multe moduri în care ne putem proteja contra cancerului, iar între acestea se număr...

  Mai mult

  Compușii din lămâi re…

  Ce sunt limonoizii?  Lămâile conțin 22 de compuși anticancerigeni care opresc diviziunea celulară în cazul celulelor canceroase. Printre ac...

  Mai mult

  Brocoli, protector co…

  Brocoli previne cancerul  Aprecierea acestei legume verzi – brocoli - este reală și meritată. Această legumă din familia cruciferelor, atât...

  Mai mult

  8 alimente pentru a p…

  8 alimente pentru a preveni cancerul  Chiar dacă aceste alimente ne pot ajuta să prevenim apariția cancerului, totuși nu trebuie să ne bază...

  Mai mult

  Rețetă pentru o salat…

  Salata anticancer, sursă de superalimente  Pentru întărirea sistemului imunitar, dar și pentru prevenirea și combaterea cancerului, este ...

  Mai mult

  Băutură antiinflamato…

  Băutură antiinflamatorie și anticancerigenă cu turmeric  Pe lângă proprietățile sale anticancerigene și antiinflamatorii, această băutură u...

  Mai mult

  10 băuturi anticancer…

  10 băuturi anticancerigene  Cancerul este o boală gravă, foarte răspândită în prezent, însă multe dintre studiile medicale realizate în înt...

  Mai mult

  Proprietățile anti-ca…

  Șofranul – un condiment valoros  Șofranul are o lungă istorie, fiind folosit ca și condiment, medicament și colorant galben, fiind foarte a...

  Mai mult

  Ceapa și usturoiul: r…

  Ceapa și usturoiul: remedii anti-cancer  În ultimii ani, numeroase studii medicale au demonstrat faptul că ceapa și usturoiul, pe lângă fap...

  Mai mult

  Vinetele, aliment ant…

  Vinetele ne protejează contra cancerului    Specialiștii în nutriție numesc această legumă “regina legumelor”, iar aceasta datorită versati...

  Mai mult

  Legumele crucifere lu…

  Legumele crucifere și cancerul de sân  Legumele crucifere sunt fundamentale pentru a lupta contra cancerului de sân. În familia cruciferelo...

  Mai mult

  Varza, remediu contra…

  Varza ne ajută la prevenirea oricărui tip de cancer  Varza aparține familiei Brassica, la fel ca alte legume crucifere precum varza roșie, ...

  Mai mult

  Mandarinele previn ca…

  Mandarinele și prevenirea cancerului  Consumul acestui fruct delicios pe care îl găsim cu precădere în timpul sezonului rece – mandarina - ...

  Mai mult

  Ceaiul Bancha luptă e…

  Despre ceaiul Bancha  Ceaiul Bancha este o varietate japoneză a ceaiului verde și este folosit încă din vechime ca un remediu natural contr...

  Mai mult