Sanohelp

Sanohelp - Extract de turmeric. 

    Antitumoral. Antiinflamator.

Vitamina c alcalina forte

     Vitamina C Alcalină Forte.

   Alcalinizantă. Antioxidantă.

Sanocell

        SanoCell - Antitumoral.

    Antioxidant. Anticancerigen.     

  

Alimente anti-cancer

Ceaiul Bancha luptă eficient contra cancerului

Scris de Ayurvedic Medica

Despre ceaiul Bancha

Ceaiul Bancha luptă eficient contra cancerului Ceaiul Bancha este o varietate japoneză a ceaiului verde și este folosit încă din vechime ca un remediu natural contra diferitelor afecțiuni. În prezent, numeroase studii medicale au demonstrat că proprietățile antioxidante ale ceaiului Bancha pot preveni cancerul.

 Acest tip de ceai verde este obținut din același tip de arbust din care provine și ceaiul Sencha, cu deosebirea că frunzele sunt culese mai târziu, predominant toamna. În Japonia există 22 de categorii diferite de ceai Bancha. Frunzele de ceai Bancha au o nuanță verde mai palid, culoarea infuziei este ușor gălbuie, iar gustul este specific, cu note de ierburi uscate.

 Pentru prepararea ceaiului Bancha, se folosește o linguriţă de plantă de ceai Bancha pentru o cantitate de 200 ml de apă. Temperatura ideală a apei este de 70-75 de grade Celsius, iar timpul de infuzare recomandat este de 1-2 minute, ceaiul Bancha putând fi reinfuzat.

Puterea antioxidantă a ceaiului Bancha contra diferitelor tipuri de cancer

 Acțiunea antioxidantă indiscutabilă a ceaiului verde a determinat oncologii din întreaga lume să cerceteze posibilitatea ca ceaiul verde să protejeze împotriva îmbolnăvirii de cancer.

 Beneficiile sănătoase a ceaiului Bancha provin din conținutul său bogat în polifenoli care are puternice efecte antioxidante. Acești polifenoli sunt capabili să reducă daunele provocate la nivel celular de către radicalii liberi în corp, prin stimularea oxidării și având ca efecte îmbătrânirea prematură și chiar apariția cancerului.

 În orient, ceaiul Bancha este consumat simplu sau cu adaos de ghimbir sau de prune Umeboshi, o combinație 100% medicinală, deoarece toate cele trei componente sunt foarte eficiente pentru menținerea unei sănătăți optime.

 Ceaiul Bancha poate încetini dezvoltarea anumitor tipuri de cancer atunci când boala a apărut deja sau oferă protecție la nivel preventiv contra acesteia, conform Centrului Național de Medicină Complementară și Alternativă (EE.UU). Experții de la Institutul Național de Sănătate (NIH) din Japonia au evidențiat efectele pozitive pe care le are consumul de ceai Bancha pentru prevenirea cancerului de esofag, de pancreas, de vezică urinară și de ovare. De exemplu, în cazul femeilor s-a demonstrat deja că acest tip de ceai poate reduce riscul de cancer ovarian cu aproximativ 46%, dacă se consumă 2 sau 3 căni de ceai zilnic.

Alte proprietăți ale ceaiului Bancha

 Ceaiul Bancha mai este apreciat și datorită faptului că îmbunătățește focalizarea mentală sau starea de vigilență, deoarece conține cafeină, chiar dacă într-o cantitate mai mică decât ceaiul negru, care se obține din aceeași plantă (Camellia sinensis).

 Un alt beneficiu pe care îl oferă consumul de ceai Bancha este acela că reduce apariția infecțiilor orale comune, inclusiv a afecțiunii periodontale și a cariilor, conform unui studiu publicat în Buletinul de Științe pentru Alimentație și Tehnologie. În toate tipurile de ceai verde se găsesc catechine și în particular cea cunoscută sub denumirea de epigalocatechina galata (EGCG), care pare să fie responsabilă de această acțiune antimicrobiană naturală. Catechinele din ceaiul verde, pe lângă faptul că ajută la reducerea riscurilor de cancer, au proprietăți benefice și pentru alte tipuri de boli, precum bolile cardiovasculare, scad nivelele de colesterol rău LDL și, precum toți antioxidanții, ajută la menținerea tinereții organismului. Dr. Lester, de exemplu, din Statele Unite, în unul din experimentele sale a demonstrat că catechinele au fost de 100 de ori mai eficiente decât vitamina C și de 25 de ori decât vitamina E.

 Specialiștii au arătat că consumul de 2 căni de ceai verde Bancha zilnic poate fi foarte eficient pentru reducerea riscului apariției bolii Parkinson, menținerea unei tensiuni arteriale echilibrate, reducerea nivelelor de colesterol rău din sânge și reducerea creșterii celulelor anormale în colul uterin datorită infecției cu virusul “papiloma”. Cercetătorii continuă și în prezent să aprofundeze prin studii științifice toate beneficiile excepționale ale ceaiului verde Bancha pentru prevenirea și tratarea cancerului.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Mai poţi citi din alimente anti-cancer

8 nutrienți care pot …

Nutrienți care pot ajuta la inhibarea metastazelor  Dieta joacă un rol major atât în prevenirea cancerului, cât și în factorii care contrib...

Mai mult

3 sucuri pentru comba…

Sucuri pentru reducerea inflamației și combaterea cancerului  Conform celor mai recente sondaje realizate de Organizația Mondială a Sănătăț...

Mai mult

Sâmburii de avocado a…

Sâmburele de avocado, o sursă excelentă de antioxidanți  Este posibil să cunoașteți deja avantajele consumului de avocado în dieta dumneavo...

Mai mult

Algele marine și prev…

De ce sunt algele un aliment anti-cancer?  Algele marine comestibile (cunoscute și ca „legume marine” sau „legume oceanice”) sunt o sursă n...

Mai mult

Legumele cu frunze ve…

Includeți legumele cu frunze verzi într-o dietă anti-cancer  Legumele cu frunze verzi conțin clorofilă, carotenoide, acid folic și vitamina...

Mai mult

Cele mai bune fructe …

Un consum regulat de fructe poate preveni cancerul  Fructele, în primul rând, sunt o sursă nutritivă și energetică prin excelență. Pe de al...

Mai mult

Cacaua, un aliment an…

Despre originea arborelui de cacao  Când vorbim despre cacao, știm cu toții că este componenta principală a ciocolatei, deși științific arb...

Mai mult

Cele mai bune fructe …

Fructele au numeroase proprietăți anticancer  Fructele au beneficii excelente pentru organismul nostru datorită conținutului lor bogat în c...

Mai mult

Merișoarele și preven…

Alimentația și prevenirea cancerului  Incidența cancerului a crescut în mod accelerat în ultimii ani, în ciuda multiplelor eforturi realiza...

Mai mult

Proprietățile anti-ca…

Proprietățile terapeutice ale spanacului  Spanacul este o legumă care oferă multe beneficii pentru sănătate și care conține multe vitamine...

Mai mult

Kiwi, un aliat contra…

Kiwi: proprietăți anticancer și componente nutriționale  Necunoscut în multe țări, având un gust incomparabil și o nuanță de verde intens î...

Mai mult

Alimente care previn …

Cum se poate minimiza riscul cancerului de prostată?  Există diverși compuși naturali care se găsesc în unele alimente precum turmeri...

Mai mult

Supa anticancer Hipoc…

Supa Hipocrate și beneficiile sale  Supa Hipocrate ajută la întărirea sistemului imunitar și la purificarea rinichilor, ajutând la eliminar...

Mai mult

Ananasul, un fruct an…

Ananasul și combaterea cancerului  Știați că ananasul are calități terapeutice comparabile cu unele medicamente folosite în tratamentele de...

Mai mult

Fructul de avocado și…

Avocado: o comoară pentru sănătate  Fructul de avocado a primit în ultimii ani o enormă atenție în presă și în cadrul rețelelor socia...

Mai mult

Pătrunjelul și cancer…

Pătrunjelul și proprietățile sale curative  Pătrunjelul are puternice proprietăți antioxidante și este utilizat în principal în medicina na...

Mai mult

Suc verde contra canc…

Suc verde contra cancerului și osteoporozei  Beneficiile acestui suc se bazează pe ingredientele active pe care le conțin alimentele ...

Mai mult

Alimente funcționale …

Ce sunt alimentele funcționale?  În prezent, cancerul este o boală tot mai răspândită la nivel mondial și este relaționată cu interac...

Mai mult

Nucile, un aliment an…

Nucile inhibă dezvoltarea cancerului și îi încetinesc creșterea  Consumul nucilor în mod regulat înseamnă o favoare enormă pentru sănătate...

Mai mult

Cerealele integrale ș…

Care sunt proprietățile cerealelor integrale?  Timp de secole, cereale precum grâul, porumbul, ovăzul, orzul și secara au fost elemente fun...

Mai mult

Prunele uscate previn…

Alimentația are un rol important în apariția cancerului de colon  Cancerul colorectal, care implică atât cancerul de colon cât și cel de re...

Mai mult

Suc anticancer cu var…

Beneficiile ingredientelor din sucul anticancer  Există multe moduri în care ne putem proteja contra cancerului, iar între acestea se număr...

Mai mult

Compușii din lămâi re…

Ce sunt limonoizii?  Lămâile conțin 22 de compuși anticancerigeni care opresc diviziunea celulară în cazul celulelor canceroase. Printre ac...

Mai mult

Brocoli, protector co…

Brocoli previne cancerul  Aprecierea acestei legume verzi – brocoli - este reală și meritată. Această legumă din familia cruciferelor, atât...

Mai mult

8 alimente pentru a p…

8 alimente pentru a preveni cancerul  Chiar dacă aceste alimente ne pot ajuta să prevenim apariția cancerului, totuși nu trebuie să ne bază...

Mai mult

Rețetă pentru o salat…

Salata anticancer, sursă de superalimente  Pentru întărirea sistemului imunitar, dar și pentru prevenirea și combaterea cancerului, este ...

Mai mult

Băutură antiinflamato…

Băutură antiinflamatorie și anticancerigenă cu turmeric  Pe lângă proprietățile sale anticancerigene și antiinflamatorii, această băutură u...

Mai mult

10 băuturi anticancer…

10 băuturi anticancerigene  Cancerul este o boală gravă, foarte răspândită în prezent, însă multe dintre studiile medicale realizate în înt...

Mai mult

Proprietățile anti-ca…

Șofranul – un condiment valoros  Șofranul are o lungă istorie, fiind folosit ca și condiment, medicament și colorant galben, fiind foarte a...

Mai mult

Ceapa și usturoiul: r…

Ceapa și usturoiul: remedii anti-cancer  În ultimii ani, numeroase studii medicale au demonstrat faptul că ceapa și usturoiul, pe lângă fap...

Mai mult

Vinetele, aliment ant…

Vinetele ne protejează contra cancerului    Specialiștii în nutriție numesc această legumă “regina legumelor”, iar aceasta datorită versati...

Mai mult

Legumele crucifere lu…

Legumele crucifere și cancerul de sân  Legumele crucifere sunt fundamentale pentru a lupta contra cancerului de sân. În familia cruciferelo...

Mai mult

Varza, remediu contra…

Varza ne ajută la prevenirea oricărui tip de cancer  Varza aparține familiei Brassica, la fel ca alte legume crucifere precum varza roșie, ...

Mai mult

Mandarinele previn ca…

Mandarinele și prevenirea cancerului  Consumul acestui fruct delicios pe care îl găsim cu precădere în timpul sezonului rece – mandarina - ...

Mai mult

Ceaiul Bancha luptă e…

Despre ceaiul Bancha  Ceaiul Bancha este o varietate japoneză a ceaiului verde și este folosit încă din vechime ca un remediu natural contr...

Mai mult

Cele mai bune legume …

Cele mai bune legume anticancer  Cancerul este o boală care se caracterizează prin dezvoltarea dezordonată a celulelor, care nu-și mai înde...

Mai mult