Sanohelp

Sanohelp - Extract de turmeric. 

    Antitumoral. Antiinflamator.

Vitamina c alcalina forte

     Vitamina C Alcalină Forte.

   Alcalinizantă. Antioxidantă.

Sanocell

        SanoCell - Antitumoral.

    Antioxidant. Anticancerigen.     

  

Alimente anti-cancer

Proprietățile anti-cancer ale spanacului

Scris de Ayurvedic Medica

Proprietățile terapeutice ale spanacului

Proprietățile anti-cancer ale spanacului Spanacul este o legumă care oferă multe beneficii pentru sănătate și care conține multe vitamine, minerale, fibre și clorofilă, precum și alte substanțe fitochimice.

 În ceea ce privește cancerul, spanacul este un aliment foarte recomandat, deoarece este alcalin, iar cancerul așa cum se știe, se declanșează pe fondul unei acidități crescute în organism.

 Proprietățile terapeutice ale spanacului se datorează componentelor pe care le-am menționat anterior, dar și celor pe care le precizăm în continuare:

 - Acid folic

 - Vitamina B6

 - Vitamina B2

 - Vitamina B1 și B3 în cantitate mai mică

 - Vitamina A

 - Vitamina E

 - Vitamina K

 - Provitamina A

 - Vitamina C

 - Flavonoizi

 - Carotenoizi (lutenină, zeaxantină, neoxantină)

 Se remarcă bogatul conținut de clorofilă al spanacului, precum și aportul caloric redus deoarece conține doar 22 calorii la 100 grame. Spanacul conține o cantitate foarte scăzută de hidrați de carbon și de grăsimi cu toate că conține și acizi grași sănătoși precum acidul oleic, acidul linoleic și cel alfa-linoleic.

 Compoziția spanacului este de:

 - Proteine 2 grame

 - Hidrați de carbon 1 gram

 - Grăsimi 0,30 grame

Spanacul și beneficiile sale contra cancerului

 În primul rând trebuie să subliniem faptul că spanacul este o legumă care, asemenea celorlalte alimente alcaline, ajută la protejarea sistemului imunitar și la prevenirea bolilor grave precum cancerul, deoarece într-un ambient alcalin celulele canceroase nu se pot înmulți.

 Proprietățile anti-cancer ale spanacului au fost demonstrate prin diverse studii științifice. De exemplu, o echipă de cercetători japonezi au descoperit faptul că unele componente fitochimice din spanac pot împiedica distrugerea ADN-ului și de asemenea pot inhiba creșterea celulară a tumorilor.

 Pe de o parte, știm că fiind un aliment alcalin spanacul este deja un aliment recomandat în cancer, însă în același timp, componentele sale specifice îl determină să fie un aliment puternic pentru prevenirea și ameliorarea acestei boli.

 La rândul lor, cercetătorii de la Universitatea Harvard au demonstrat că flavonoidele din spanac, mai precis apigenina, poate distruge celulele cancerigene și poate stopa dezvoltarea cancerului. De asemenea, spanacul este în special bun pentru prevenirea și tratarea cancerului de prostată deoarece conține neoxantină, care este un carotenoid care determină apoptoza sau moartea celulelor canceroase.

 În plus, vitamina A și betacarotenul din spanac sunt foarte benefice contra cancerului de sân.

 Pe lângă aceste beneficii anti-cancer ale spanacului, se remarcă și următoarele:

 - Spanacul favorizează tranzitul intestinal;

 - Spanacul produce senzația de sațietate, datorită conținutului său bogat în fibre vegetale;

 - Spanacul ajută la pierderea în greutate datorită conținutului său caloric scăzut și a profilului său nutrițional;

 - Spanacul crește forța musculară;

 - Spanacul îmbunătățește oxigenarea țesuturilor;

 - Spanacul oferă vitalitate organismului deoarece conține enzime numite citocrome și vitaminele B2 și B6;

 - Spanacul ajută la prevenirea bolilor deoarece combate acțiunea nocivă a radicalilor liberi;

 - Spanacul este un aliment recomandat femeilor însărcinate și copiilor datorită conținutului său bogat în zinc și acid folic;

 - Spanacul îmbunătățește sănătatea vizuală datorită aportului specific de vitamina A, luteină și zeaxantină;

 - Spanacul reglează tensiunea arterială datorită conținutului său bogat de potasiu și de magneziu;

 - Spanacul ajută la eliminarea excesului de lichid din țesuturi, combătând retenția de apă din organism;

 - Spanacul îmbunătățește funcțiile sistemului nervos datorită aportului bogat de vitamina K;

 - Spanacul reduce riscul de apariție a cancerului datorită flavonoidelor și carotenoidelor pe care le conține din abundență.

 Flavonoizii reduc diviziunea celulară a celulelor cancerigene, iar conținutul bogat de pigmenți și fitonutrienți din spanac ajută la reducerea riscului de cancer de piele și totodată întărește sistemul imunitar.

 Este important să subliniem faptul că este bine ca spanacul să fie combinat cu alimente bogate în vitamina C ca de exemplu fructele citrice, ardeii grași și roșiile, deoarece în acest mod crește capacitatea de absorbție a fierului și a calciului pe care le conține spanacul.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Mai poţi citi din alimente anti-cancer

3 sucuri pentru comba…

Sucuri pentru reducerea inflamației și combaterea cancerului  Conform celor mai recente sondaje realizate de Organizația Mondială a Sănătăț...

Mai mult

Sâmburii de avocado a…

Sâmburele de avocado, o sursă excelentă de antioxidanți  Este posibil să cunoașteți deja avantajele consumului de avocado în dieta dumneavo...

Mai mult

Algele marine și prev…

De ce sunt algele un aliment anti-cancer?  Algele marine comestibile (cunoscute și ca „legume marine” sau „legume oceanice”) sunt o sursă n...

Mai mult

Legumele cu frunze ve…

Includeți legumele cu frunze verzi într-o dietă anti-cancer  Legumele cu frunze verzi conțin clorofilă, carotenoide, acid folic și vitamina...

Mai mult

Cele mai bune fructe …

Un consum regulat de fructe poate preveni cancerul  Fructele, în primul rând, sunt o sursă nutritivă și energetică prin excelență. Pe de al...

Mai mult

Cacaua, un aliment an…

Despre originea arborelui de cacao  Când vorbim despre cacao, știm cu toții că este componenta principală a ciocolatei, deși științific arb...

Mai mult

Cele mai bune fructe …

Fructele au numeroase proprietăți anticancer  Fructele au beneficii excelente pentru organismul nostru datorită conținutului lor bogat în c...

Mai mult

Merișoarele și preven…

Alimentația și prevenirea cancerului  Incidența cancerului a crescut în mod accelerat în ultimii ani, în ciuda multiplelor eforturi realiza...

Mai mult

Proprietățile anti-ca…

Proprietățile terapeutice ale spanacului  Spanacul este o legumă care oferă multe beneficii pentru sănătate și care conține multe vitamine...

Mai mult

Kiwi, un aliat contra…

Kiwi: proprietăți anticancer și componente nutriționale  Necunoscut în multe țări, având un gust incomparabil și o nuanță de verde intens î...

Mai mult

Alimente care previn …

Cum se poate minimiza riscul cancerului de prostată?  Există diverși compuși naturali care se găsesc în unele alimente precum turmeri...

Mai mult

Supa anticancer Hipoc…

Supa Hipocrate și beneficiile sale  Supa Hipocrate ajută la întărirea sistemului imunitar și la purificarea rinichilor, ajutând la eliminar...

Mai mult

Ananasul, un fruct an…

Ananasul și combaterea cancerului  Știați că ananasul are calități terapeutice comparabile cu unele medicamente folosite în tratamentele de...

Mai mult

Fructul de avocado și…

Avocado: o comoară pentru sănătate  Fructul de avocado a primit în ultimii ani o enormă atenție în presă și în cadrul rețelelor socia...

Mai mult

Pătrunjelul și cancer…

Pătrunjelul și proprietățile sale curative  Pătrunjelul are puternice proprietăți antioxidante și este utilizat în principal în medicina na...

Mai mult

Suc verde contra canc…

Suc verde contra cancerului și osteoporozei  Beneficiile acestui suc se bazează pe ingredientele active pe care le conțin alimentele ...

Mai mult

Alimente funcționale …

Ce sunt alimentele funcționale?  În prezent, cancerul este o boală tot mai răspândită la nivel mondial și este relaționată cu interac...

Mai mult

Nucile, un aliment an…

Nucile inhibă dezvoltarea cancerului și îi încetinesc creșterea  Consumul nucilor în mod regulat înseamnă o favoare enormă pentru sănătate...

Mai mult

Cerealele integrale ș…

Care sunt proprietățile cerealelor integrale?  Timp de secole, cereale precum grâul, porumbul, ovăzul, orzul și secara au fost elemente fun...

Mai mult

Prunele uscate previn…

Alimentația are un rol important în apariția cancerului de colon  Cancerul colorectal, care implică atât cancerul de colon cât și cel de re...

Mai mult

Suc anticancer cu var…

Beneficiile ingredientelor din sucul anticancer  Există multe moduri în care ne putem proteja contra cancerului, iar între acestea se număr...

Mai mult

Compușii din lămâi re…

Ce sunt limonoizii?  Lămâile conțin 22 de compuși anticancerigeni care opresc diviziunea celulară în cazul celulelor canceroase. Printre ac...

Mai mult

Brocoli, protector co…

Brocoli previne cancerul  Aprecierea acestei legume verzi – brocoli - este reală și meritată. Această legumă din familia cruciferelor, atât...

Mai mult

8 alimente pentru a p…

8 alimente pentru a preveni cancerul  Chiar dacă aceste alimente ne pot ajuta să prevenim apariția cancerului, totuși nu trebuie să ne bază...

Mai mult

Rețetă pentru o salat…

Salata anticancer, sursă de superalimente  Pentru întărirea sistemului imunitar, dar și pentru prevenirea și combaterea cancerului, este ...

Mai mult

Băutură antiinflamato…

Băutură antiinflamatorie și anticancerigenă cu turmeric  Pe lângă proprietățile sale anticancerigene și antiinflamatorii, această băutură u...

Mai mult

10 băuturi anticancer…

10 băuturi anticancerigene  Cancerul este o boală gravă, foarte răspândită în prezent, însă multe dintre studiile medicale realizate în înt...

Mai mult

Proprietățile anti-ca…

Șofranul – un condiment valoros  Șofranul are o lungă istorie, fiind folosit ca și condiment, medicament și colorant galben, fiind foarte a...

Mai mult

Ceapa și usturoiul: r…

Ceapa și usturoiul: remedii anti-cancer  În ultimii ani, numeroase studii medicale au demonstrat faptul că ceapa și usturoiul, pe lângă fap...

Mai mult

Vinetele, aliment ant…

Vinetele ne protejează contra cancerului    Specialiștii în nutriție numesc această legumă “regina legumelor”, iar aceasta datorită versati...

Mai mult

Legumele crucifere lu…

Legumele crucifere și cancerul de sân  Legumele crucifere sunt fundamentale pentru a lupta contra cancerului de sân. În familia cruciferelo...

Mai mult

Varza, remediu contra…

Varza ne ajută la prevenirea oricărui tip de cancer  Varza aparține familiei Brassica, la fel ca alte legume crucifere precum varza roșie, ...

Mai mult

Mandarinele previn ca…

Mandarinele și prevenirea cancerului  Consumul acestui fruct delicios pe care îl găsim cu precădere în timpul sezonului rece – mandarina - ...

Mai mult

Ceaiul Bancha luptă e…

Despre ceaiul Bancha  Ceaiul Bancha este o varietate japoneză a ceaiului verde și este folosit încă din vechime ca un remediu natural contr...

Mai mult

Cele mai bune legume …

Cele mai bune legume anticancer  Cancerul este o boală care se caracterizează prin dezvoltarea dezordonată a celulelor, care nu-și mai înde...

Mai mult

Mango poate preveni c…

Mango luptă împotriva cancerului  În prezent, cancerul este o boală care afectează din păcate, o mare parte a populației mondiale. Există m...

Mai mult