Sanohelp

    Sanohelp - Extract de turmeric. 

        Antitumoral. Antiinflamator.

       Medica Stem- Antitumoral.

     Regenerare celulara. Imunitate.

    Vitamina c alcalina forte

         Vitamina C Alcalină Forte.

       Alcalinizantă. Antioxidantă.

    Sanocell

            SanoCell - Antitumoral.

        Antioxidant. Anticancerigen.

      

    Articole noi

    Insomnia: cauze, impact și soluții bazate pe …

    Ce este insomnia și cum ne afectează? Insomnia este o tulburare de somn care afectează capacitatea...

    Mențineți-vă mintea activă: cum să preveniți …

    Importanța proactivității în menținerea sănătății mintale Demența afectează milioane de oameni în ...

    Importanța somnului pentru sănătate: o privir…

    Începutul călătoriei în lumea somnului Somnul, adesea neglijat în viața agitată de azi, este un pi...

    Astenia de primăvară: combaterea simptomelor …

    Oboseala de sezon: înțelegerea asteniei de primăvară Primăvara aduce nu doar flori și soare, ci, p...

    Remisiile spontane ale cancerului: un fenomen…

    Ce sunt remisiile spontane ale cancerului? Conform datelor Organizației Mondiale a Sănătății, canc...

    Cauta in site

    Inregistrare

    Suntem si pe Facebook

    3 sucuri pentru combaterea cancerului

    Sucuri pentru reducerea inflamației și combaterea cancerului

    3 sucuri pentru combaterea cancerului Conform celor mai recente sondaje realizate de Organizația Mondială a Sănătății, peste tot în lume, majoritatea persoanelor nu consumă cantitatea zilnică recomandată de legume și de fructe. Sucurile și shake-urile sunt unele dintre cele mai bune soluții în acest caz, deoarece se prepară din legume proaspete precum spanac, sfeclă, țelină, etc. și reprezintă o modalitate facilă de a obține necesarul zilnic de nutrienți necesari pentru o sănătate înfloritoare.

     Spanacul este o legumă care, asemenea celorlalte alimente alcaline, ajută la protejarea sistemului imunitar și la prevenirea bolilor grave precum cancerul, deoarece într-un ambient alcalin celulele canceroase nu se pot înmulți. Proprietățile anti-cancer ale spanacului au fost demonstrate deja prin diverse studii științifice. De exemplu, o echipă de cercetători japonezi au descoperit faptul că unele componente fitochimice din spanac pot împiedica distrugerea ADN-ului și de asemenea pot inhiba creșterea celulară a tumorilor.

     Pe de o parte, deoarece este un aliment alcalin, spanacul este deja un aliment recomandat în cancer, însă în același timp, componentele sale specifice îl determină să fie un aliment puternic pentru prevenirea și ameliorarea acestei boli.

     La rândul lor, cercetătorii de la Universitatea Harvard au demonstrat că flavonoidele din spanac, mai precis apigenina, poate distruge celulele cancerigene și poate stopa dezvoltarea cancerului. De asemenea, spanacul este în special bun pentru prevenirea și tratarea cancerului de prostată deoarece conține neoxantină, care este un carotenoid care determină apoptoza sau moartea celulelor canceroase. În plus, vitamina A și betacarotenul din spanac sunt foarte benefice pentru prevenirea cancerului de sân.

     Toate varietățile de mere au calități excepționale pentru sănătatea noastră, însă se pare că în mod particular cele verzi ne oferă cele mai multe proteine, vitamine, minerale și fibre. Sunt foarte bine cunoscute beneficiile merelor contra tulburărilor digestive, pentru reglarea nivelelor de glucoză din sânge și stimularea poftei de mâncare.

     Sucul de spanac combinat cu sucul de mere este la rândul său foarte benefic pentru sănătatea ochilor, a inimii, pentru menținerea unei tensiuni arteriale echilibrate și a unei bune sănătăți osoase. Spanacul este foarte bogat în vitamina K, care controlează activarea osteoclastelor primare (care sunt celule din sânge având rolul de a distruge partea internă a osului, pe măsură ce la suprafața lui se depun noi straturi de substanță osoasă) din celulele multinucleice, care sunt responsabile de degradarea oaselor. Spanacul conține de asemenea flavonoide care sunt benefice în lupta contra cancerului și a inflamației. De asemenea, spanacul conține luteină și zeaxantină, care ajută la prevenirea degenerări maculare, îmbunătățind vederea și protejându-ne de apariția bolilor oculare.

     

                 3 rețete de sucuri anticancer cu spanac și mere anticancer

    Rețeta nr. 1

     Ingrediente:

     - 1 1/2 căni de spanac proaspăt

     - 1/2 grapefruit curățat de pielița albă

     - 2 mere verzi, tăiate în opt părți

     - 1 bucată de ghimbir proaspăt dat pe răzătoare

     - 2 tije mari de țelină

    Cum se prepară?

     - Se spală și se taie legumele și fructele din rețetă.

     - Cu ajutorul unui storcător se obține sucul de spanac, grapefruit și țelină.

     - Apoi se procesează toate sucurile și ghimbirul ras cu un blender.

     - Se consumă imediat, pentru a se evita oxidarea sucului.

     - Opțional: Se poate adăuga puțină gheață pisată și se poate îndulci cu extract natural de stevia sau cu puțină miere de albine.

    Rețeta nr. 2

     Ingrediente:

     - 2 pumni de spanac proaspăt

     - 1 măr mediu

     - 1 castravete mare

     - 1 cană de lapte de migdale

     - 1 sau 2 linguri de semințe de cânepă sau semințe de chia, după preferințe

     - 2 lingurițe de miere de albine

     - 1 sau 2 linguri de suc de lămâie, după gust

    Cum se prepară?

     - Se spală și se taie legumele din rețetă.

     - Cu ajutorul unui blender se procesează toate ingredientele timp de 1 minut.

     - Se consumă proaspăt, preferabil dimineața pe stomacul gol sau între mese.

     - Opțional: Se poate adăuga puțină gheață pisată și se poate îndulci cu extract natural de stevia sau cu puțină miere de albine.

    Rețeta nr. 3

     Ingrediente:

     - 1 cană de spanac proaspăt
     - 1 cană de lapte de cocos
     - 1 cană de varză creață
     - 1 banană
     - 1/2 măr Granny Smith (verde)
     - 1 linguriță de miere de albine

    Cum se prepară?

     - Se spală și se taie legumele și fructele din rețetă.

     - Se procesează cu ajutorului unui blender spanacul, varza creață și laptele de cocos până când se obține un amestec omogen.

     - Apoi se adaugă banana, mărul și mierea și se mai procesează puțin până se formează consistența dorită.

     - Opțional: Se poate adăuga puțină gheață pisată și se poate îndulci cu extract natural de stevia sau cu puțină miere de albine.


    Usturoiul și propriet…

    Usturoiul combate cancerul, bolile cardiace și bacteriile rezistente la medicamente  Consumul a doi căței de usturoi proaspeți pe zi vă poa...

    Mai mult

    8 nutrienți care pot …

    Nutrienți care pot ajuta la inhibarea metastazelor  Dieta joacă un rol major atât în prevenirea cancerului, cât și în factorii care contrib...

    Mai mult

    3 sucuri pentru comba…

    Sucuri pentru reducerea inflamației și combaterea cancerului  Conform celor mai recente sondaje realizate de Organizația Mondială a Sănătăț...

    Mai mult

    Sâmburii de avocado a…

    Sâmburele de avocado, o sursă excelentă de antioxidanți  Este posibil să cunoașteți deja avantajele consumului de avocado în dieta dumneavo...

    Mai mult

    Algele marine și prev…

    De ce sunt algele un aliment anti-cancer?  Algele marine comestibile (cunoscute și ca „legume marine” sau „legume oceanice”) sunt o sursă n...

    Mai mult

    Legumele cu frunze ve…

    Includeți legumele cu frunze verzi într-o dietă anti-cancer  Legumele cu frunze verzi conțin clorofilă, carotenoide, acid folic și vitamina...

    Mai mult

    Cele mai bune fructe …

    Un consum regulat de fructe poate preveni cancerul  Fructele, în primul rând, sunt o sursă nutritivă și energetică prin excelență. Pe de al...

    Mai mult

    Cacaua, un aliment an…

    Despre originea arborelui de cacao  Când vorbim despre cacao, știm cu toții că este componenta principală a ciocolatei, deși științific arb...

    Mai mult

    Cele mai bune fructe …

    Fructele au numeroase proprietăți anticancer  Fructele au beneficii excelente pentru organismul nostru datorită conținutului lor bogat în c...

    Mai mult

    Merișoarele și preven…

    Alimentația și prevenirea cancerului  Incidența cancerului a crescut în mod accelerat în ultimii ani, în ciuda multiplelor eforturi realiza...

    Mai mult

    Proprietățile anti-ca…

    Proprietățile terapeutice ale spanacului  Spanacul este o legumă care oferă multe beneficii pentru sănătate și care conține multe vitamine...

    Mai mult

    Kiwi, un aliat contra…

    Kiwi: proprietăți anticancer și componente nutriționale  Necunoscut în multe țări, având un gust incomparabil și o nuanță de verde intens î...

    Mai mult

    Alimente care previn …

    Cum se poate minimiza riscul cancerului de prostată?  Există diverși compuși naturali care se găsesc în unele alimente precum turmeri...

    Mai mult

    Supa anticancer Hipoc…

    Supa Hipocrate și beneficiile sale  Supa Hipocrate ajută la întărirea sistemului imunitar și la purificarea rinichilor, ajutând la eliminar...

    Mai mult

    Ananasul, un fruct an…

    Ananasul și combaterea cancerului  Știați că ananasul are calități terapeutice comparabile cu unele medicamente folosite în tratamentele de...

    Mai mult

    Fructul de avocado și…

    Avocado: o comoară pentru sănătate  Fructul de avocado a primit în ultimii ani o enormă atenție în presă și în cadrul rețelelor socia...

    Mai mult

    Pătrunjelul și cancer…

    Pătrunjelul și proprietățile sale curative  Pătrunjelul are puternice proprietăți antioxidante și este utilizat în principal în medicina na...

    Mai mult

    Suc verde contra canc…

    Suc verde contra cancerului și osteoporozei  Beneficiile acestui suc se bazează pe ingredientele active pe care le conțin alimentele ...

    Mai mult

    Alimente funcționale …

    Ce sunt alimentele funcționale?  În prezent, cancerul este o boală tot mai răspândită la nivel mondial și este relaționată cu interac...

    Mai mult

    Nucile, un aliment an…

    Nucile inhibă dezvoltarea cancerului și îi încetinesc creșterea  Consumul nucilor în mod regulat înseamnă o favoare enormă pentru sănătate...

    Mai mult

    Cerealele integrale ș…

    Care sunt proprietățile cerealelor integrale?  Timp de secole, cereale precum grâul, porumbul, ovăzul, orzul și secara au fost elemente fun...

    Mai mult

    Prunele uscate previn…

    Alimentația are un rol important în apariția cancerului de colon  Cancerul colorectal, care implică atât cancerul de colon cât și cel de re...

    Mai mult

    Suc anticancer cu var…

    Beneficiile ingredientelor din sucul anticancer  Există multe moduri în care ne putem proteja contra cancerului, iar între acestea se număr...

    Mai mult

    Compușii din lămâi re…

    Ce sunt limonoizii?  Lămâile conțin 22 de compuși anticancerigeni care opresc diviziunea celulară în cazul celulelor canceroase. Printre ac...

    Mai mult

    Brocoli, protector co…

    Brocoli previne cancerul  Aprecierea acestei legume verzi – brocoli - este reală și meritată. Această legumă din familia cruciferelor, atât...

    Mai mult

    8 alimente pentru a p…

    8 alimente pentru a preveni cancerul  Chiar dacă aceste alimente ne pot ajuta să prevenim apariția cancerului, totuși nu trebuie să ne bază...

    Mai mult

    Rețetă pentru o salat…

    Salata anticancer, sursă de superalimente  Pentru întărirea sistemului imunitar, dar și pentru prevenirea și combaterea cancerului, este ...

    Mai mult

    Băutură antiinflamato…

    Băutură antiinflamatorie și anticancerigenă cu turmeric  Pe lângă proprietățile sale anticancerigene și antiinflamatorii, această băutură u...

    Mai mult

    10 băuturi anticancer…

    10 băuturi anticancerigene  Cancerul este o boală gravă, foarte răspândită în prezent, însă multe dintre studiile medicale realizate în înt...

    Mai mult

    Proprietățile anti-ca…

    Șofranul – un condiment valoros  Șofranul are o lungă istorie, fiind folosit ca și condiment, medicament și colorant galben, fiind foarte a...

    Mai mult

    Ceapa și usturoiul: r…

    Ceapa și usturoiul: remedii anti-cancer  În ultimii ani, numeroase studii medicale au demonstrat faptul că ceapa și usturoiul, pe lângă fap...

    Mai mult

    Vinetele, aliment ant…

    Vinetele ne protejează contra cancerului    Specialiștii în nutriție numesc această legumă “regina legumelor”, iar aceasta datorită versati...

    Mai mult

    Legumele crucifere lu…

    Legumele crucifere și cancerul de sân  Legumele crucifere sunt fundamentale pentru a lupta contra cancerului de sân. În familia cruciferelo...

    Mai mult

    Varza, remediu contra…

    Varza ne ajută la prevenirea oricărui tip de cancer  Varza aparține familiei Brassica, la fel ca alte legume crucifere precum varza roșie, ...

    Mai mult

    Mandarinele previn ca…

    Mandarinele și prevenirea cancerului  Consumul acestui fruct delicios pe care îl găsim cu precădere în timpul sezonului rece – mandarina - ...

    Mai mult

    Ceaiul Bancha luptă e…

    Despre ceaiul Bancha  Ceaiul Bancha este o varietate japoneză a ceaiului verde și este folosit încă din vechime ca un remediu natural contr...

    Mai mult