Sanohelp

Sanohelp - Extract de turmeric. 

    Antitumoral. Antiinflamator.

Vitamina c alcalina forte

     Vitamina C Alcalină Forte.

   Alcalinizantă. Antioxidantă.

Sanocell

        SanoCell - Antitumoral.

    Antioxidant. Anticancerigen.     

  

Alimente anti-cancer

Vinetele, aliment anti-cancer

Scris de Ayurvedic Medica

Vinetele ne protejează contra cancerului  

Vinetele, aliment anti-cancer Specialiștii în nutriție numesc această legumă “regina legumelor”, iar aceasta datorită versatilității sale în gastronomie, dar și beneficiilor pe care ni le oferă. Datorită componentelor pe care le conțin, vinetele ne pot ajuta să ne menținem o bună sănătate hepatică. În același timp, antioxidanții și glicoalcaloizii din vinete susțin sistemul imunitar și ne protejează contra dezvoltării celulelor canceroase.

 Conform unui studiu publicat în revista Journal of Agricultural and Food Chemistry (Revista pentru agricultură și industria alimentară), vinetele conțin glicoalcaloizi care ajută la stoparea creșterii celulelor anormale sau cancerigene atât în colon, cât și în ficat.

Vinetele, alimente cheie pentru o bună sănătate hepatică

 Vinetele ne oferă o mare cantitate de antocianine care sunt un tip de antioxidanți foarte puternici care au efecte antiinflamatorii. Pe lângă vitaminele și mineralele pe care le conține, această legumă este bogată și în anumite elemente fitochimice care susțin sănătatea hepatică și ne protejează contra cancerului.

Vinetele și stoparea creșterii tumorale

 Datorită polifenolilor și acidului clorogenic din vinete, celulele noastre sunt protejate de impactul negativ al radicalilor liberi, favorizând de asemenea, dezintoxicarea enzimelor din celule. În plus, vinetele conțin și vitamina C, care este esențială pentru sănătatea sistemului nostru imunitar, deoarece stimulează activitatea sistemului imunitar.

 Conform studiului menționat anterior,  glicoalcaloizii prezenți în vinete favorizează distrugerea celulelor cu componente cancerigene care pot fi localizate atât la nivelul ficatului, cât și la nivelul colonului. Un alt aspect interesant este acela că atât roșiile, cât și vinetele oferă multe beneficii în ceea ce privește inhibarea proliferării tumorale.

 Atât glicoalcaloizii din vinete, cât și solanina ne protejează de apariția carcinomului (cancerul de piele). Aceștia ajută la stoparea angiogenezei, care este creșterea noilor vase de sânge în corp care favorizează răspândirea tumorilor sau a altor boli. Un exemplu în acest sens poate fi crema din extract de vânătă care se pare că este în mod particular utilă pentru tratarea cancerului de piele. Doctorul Bill E. Cham, unul din principalii cercetători din acest domeniu, explică:

 “Modul de a acționa al SRG (glicoalcaloizi) este diferit de orice alt a agent antineoplastic (antitumoral) actual. Receptorii specifici din grupele autonome prezente doar în celulele canceroase sunt primul pas dintre evenimentele care conduc la apoptoza celulelor canceroase, iar acest lucru ar putea explica de ce în timpul tratamentului se elimină celulele canceroase care sunt înlocuite cu celule normale fără să se formeze țesut de cicatrizare.”

 Este important să semnalăm faptul că doar consumul vinetelor nu va împiedica de apariția unui cancer, ci acesta are cu siguranță un efect PROTECTOR care, combinat cu obiceiuri sănătoase de viață, poate reduce cu un procentaj considerabil riscul dezvoltării tumorilor.

      

     Alte beneficii ale consumului de vinete

 Pe lângă efectul anticancerigen pe care ni-l oferă această legumă atât de populară, mai există și alte beneficii pentru care merită să le consumăm de cel puțin două sau trei ori pe săptămână. Iată care sunt acestea:

Vinetele mențin sănătatea inimii

 - Fibrele, potasiul, vitaminele C și B6, precum și conținutul bogat în fitonutrienți al vinetelor sunt aliați puternici ai sănătății inimii.

 - Vinetele ne oferă un aport foarte bun de flavonoizi care ne ajută la controlul tensiunii arteriale și inclusiv a nivelului de colesterol din sânge.

Vinetele îmbunătățesc funcția cognitivă

 - Antocianinele conținute în vinete susține sănătatea celulelor nervoase din creier și ajută la eliminarea corectă a toxinelor.

 - În plus, antocianinele, inhibă inflamarea nervilor și facilitează un flux optim de sânge către creier. Acest fapt ne ajută la prevenirea tulburărilor mentale relaționate cu înaintarea în vârstă și stimulează memoria.

Vinetele ajută la controlul greutății corporale

 - Fiind foarte bogate în fibre dietetice, vinetele ne oferă sațietate și ajută la reglarea tranzitului intestinal, precum și la optimizarea digestiei.

 - O vânătă de mărime medie conține doar  20 de calorii,  însă furnizează aproximativ 3 grame de fibre dietetice, 5% potasiu, 3% vitamina C, 5% vitamina B6, 1% fier și 2% magneziu.

 Această legumă este fără îndoială foarte sănătoasă și este recomandată pentru întreaga familie. Poate fi gătită în diverse moduri și este o sursă foarte bună de antioxidanți care au grijă de sănătatea ficatului și colonului.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Mai poţi citi din alimente anti-cancer

8 nutrienți care pot …

Nutrienți care pot ajuta la inhibarea metastazelor  Dieta joacă un rol major atât în prevenirea cancerului, cât și în factorii care contrib...

Mai mult

3 sucuri pentru comba…

Sucuri pentru reducerea inflamației și combaterea cancerului  Conform celor mai recente sondaje realizate de Organizația Mondială a Sănătăț...

Mai mult

Sâmburii de avocado a…

Sâmburele de avocado, o sursă excelentă de antioxidanți  Este posibil să cunoașteți deja avantajele consumului de avocado în dieta dumneavo...

Mai mult

Algele marine și prev…

De ce sunt algele un aliment anti-cancer?  Algele marine comestibile (cunoscute și ca „legume marine” sau „legume oceanice”) sunt o sursă n...

Mai mult

Legumele cu frunze ve…

Includeți legumele cu frunze verzi într-o dietă anti-cancer  Legumele cu frunze verzi conțin clorofilă, carotenoide, acid folic și vitamina...

Mai mult

Cele mai bune fructe …

Un consum regulat de fructe poate preveni cancerul  Fructele, în primul rând, sunt o sursă nutritivă și energetică prin excelență. Pe de al...

Mai mult

Cacaua, un aliment an…

Despre originea arborelui de cacao  Când vorbim despre cacao, știm cu toții că este componenta principală a ciocolatei, deși științific arb...

Mai mult

Cele mai bune fructe …

Fructele au numeroase proprietăți anticancer  Fructele au beneficii excelente pentru organismul nostru datorită conținutului lor bogat în c...

Mai mult

Merișoarele și preven…

Alimentația și prevenirea cancerului  Incidența cancerului a crescut în mod accelerat în ultimii ani, în ciuda multiplelor eforturi realiza...

Mai mult

Proprietățile anti-ca…

Proprietățile terapeutice ale spanacului  Spanacul este o legumă care oferă multe beneficii pentru sănătate și care conține multe vitamine...

Mai mult

Kiwi, un aliat contra…

Kiwi: proprietăți anticancer și componente nutriționale  Necunoscut în multe țări, având un gust incomparabil și o nuanță de verde intens î...

Mai mult

Alimente care previn …

Cum se poate minimiza riscul cancerului de prostată?  Există diverși compuși naturali care se găsesc în unele alimente precum turmeri...

Mai mult

Supa anticancer Hipoc…

Supa Hipocrate și beneficiile sale  Supa Hipocrate ajută la întărirea sistemului imunitar și la purificarea rinichilor, ajutând la eliminar...

Mai mult

Ananasul, un fruct an…

Ananasul și combaterea cancerului  Știați că ananasul are calități terapeutice comparabile cu unele medicamente folosite în tratamentele de...

Mai mult

Fructul de avocado și…

Avocado: o comoară pentru sănătate  Fructul de avocado a primit în ultimii ani o enormă atenție în presă și în cadrul rețelelor socia...

Mai mult

Pătrunjelul și cancer…

Pătrunjelul și proprietățile sale curative  Pătrunjelul are puternice proprietăți antioxidante și este utilizat în principal în medicina na...

Mai mult

Suc verde contra canc…

Suc verde contra cancerului și osteoporozei  Beneficiile acestui suc se bazează pe ingredientele active pe care le conțin alimentele ...

Mai mult

Alimente funcționale …

Ce sunt alimentele funcționale?  În prezent, cancerul este o boală tot mai răspândită la nivel mondial și este relaționată cu interac...

Mai mult

Nucile, un aliment an…

Nucile inhibă dezvoltarea cancerului și îi încetinesc creșterea  Consumul nucilor în mod regulat înseamnă o favoare enormă pentru sănătate...

Mai mult

Cerealele integrale ș…

Care sunt proprietățile cerealelor integrale?  Timp de secole, cereale precum grâul, porumbul, ovăzul, orzul și secara au fost elemente fun...

Mai mult

Prunele uscate previn…

Alimentația are un rol important în apariția cancerului de colon  Cancerul colorectal, care implică atât cancerul de colon cât și cel de re...

Mai mult

Suc anticancer cu var…

Beneficiile ingredientelor din sucul anticancer  Există multe moduri în care ne putem proteja contra cancerului, iar între acestea se număr...

Mai mult

Compușii din lămâi re…

Ce sunt limonoizii?  Lămâile conțin 22 de compuși anticancerigeni care opresc diviziunea celulară în cazul celulelor canceroase. Printre ac...

Mai mult

Brocoli, protector co…

Brocoli previne cancerul  Aprecierea acestei legume verzi – brocoli - este reală și meritată. Această legumă din familia cruciferelor, atât...

Mai mult

8 alimente pentru a p…

8 alimente pentru a preveni cancerul  Chiar dacă aceste alimente ne pot ajuta să prevenim apariția cancerului, totuși nu trebuie să ne bază...

Mai mult

Rețetă pentru o salat…

Salata anticancer, sursă de superalimente  Pentru întărirea sistemului imunitar, dar și pentru prevenirea și combaterea cancerului, este ...

Mai mult

Băutură antiinflamato…

Băutură antiinflamatorie și anticancerigenă cu turmeric  Pe lângă proprietățile sale anticancerigene și antiinflamatorii, această băutură u...

Mai mult

10 băuturi anticancer…

10 băuturi anticancerigene  Cancerul este o boală gravă, foarte răspândită în prezent, însă multe dintre studiile medicale realizate în înt...

Mai mult

Proprietățile anti-ca…

Șofranul – un condiment valoros  Șofranul are o lungă istorie, fiind folosit ca și condiment, medicament și colorant galben, fiind foarte a...

Mai mult

Ceapa și usturoiul: r…

Ceapa și usturoiul: remedii anti-cancer  În ultimii ani, numeroase studii medicale au demonstrat faptul că ceapa și usturoiul, pe lângă fap...

Mai mult

Vinetele, aliment ant…

Vinetele ne protejează contra cancerului    Specialiștii în nutriție numesc această legumă “regina legumelor”, iar aceasta datorită versati...

Mai mult

Legumele crucifere lu…

Legumele crucifere și cancerul de sân  Legumele crucifere sunt fundamentale pentru a lupta contra cancerului de sân. În familia cruciferelo...

Mai mult

Varza, remediu contra…

Varza ne ajută la prevenirea oricărui tip de cancer  Varza aparține familiei Brassica, la fel ca alte legume crucifere precum varza roșie, ...

Mai mult

Mandarinele previn ca…

Mandarinele și prevenirea cancerului  Consumul acestui fruct delicios pe care îl găsim cu precădere în timpul sezonului rece – mandarina - ...

Mai mult

Ceaiul Bancha luptă e…

Despre ceaiul Bancha  Ceaiul Bancha este o varietate japoneză a ceaiului verde și este folosit încă din vechime ca un remediu natural contr...

Mai mult

Cele mai bune legume …

Cele mai bune legume anticancer  Cancerul este o boală care se caracterizează prin dezvoltarea dezordonată a celulelor, care nu-și mai înde...

Mai mult