Cele mai bune legume anticancer
- Categorie: Alimente anti-cancer
- Accesări: 10289
Cele mai bune legume anticancer
Cancerul este o boală care se caracterizează prin dezvoltarea dezordonată a celulelor, care nu-și mai îndeplinesc funcțiile specifice în organism, iar ca și consecință a creșterii de țesut anormal, organismul slăbește, iar organul sau organele afectate nu mai funcționează normal.
S-a dovedit deja, în numeroase rânduri, prin vaste studii medicale, că alimentația influențează în mod direct atât prevenirea, cât și tratarea acestei boli, deoarece s-a descoperit că anumite alimente au proprietăți anti-cancerigene. Printre principalele alimente anti-cancerigene, putem întâlni o mare varietate de legume, care datorită conținutului lor ridicat de vitamine, minerale, antioxidanți și alți compuși, sunt un aliat puternic pentru a avea o sănătate perfectă și pentru a preveni această boală. O alimentație sănătoasă și echilibrată este fundamentală pentru sănătatea noastră. Să vedem în acest articol care sunt cele mai eficiente legume anticancer:
Mango poate preveni cancerul
- Categorie: Alimente anti-cancer
- Accesări: 3661
Mango luptă împotriva cancerului
În prezent, cancerul este o boală care afectează din păcate, o mare parte a populației mondiale. Există multe tipuri de cancer, iar unele dintre acestea sunt mai ușor de tratat decât altele datorită localizării specifice în corp.
Cercetătorii care au studiat numeroase remedii naturale, au concluzionat că fructul de mango poate ajuta la combaterea bolilor atât de complexe precum cancerul de colon sau cel de stomac.
Proprietățile benefice ale fructului de mango
Mango este un fruct exotic delicios, care are un gust dulce caracteristic. Originea sa se atribuie continentului asiatic, totuși, mango poate fi găsit și în țările tropicale și subtropicale de pe continentul american. Acest fruct este folosit ca ingredient pentru prepararea diverselor feluri de mâncare.
Alimente cu putere anticancerigenă
- Categorie: Alimente anti-cancer
- Accesări: 4546
Recomandări pentru o dietă anticancer
Ca măsuri de prevenție a apariției cancerului, este indicat să se respecte următoarele recomandări:
- Consumați 5 sau mai multe porții de legume și fructe proaspete de-a lungul zilei;
- Evitați consumul de carne roșie și a produselor procesate din carne (mezeluri, cârnați, pateuri, etc.);
- Evitați pe cât posibil alimentele afumate și sărate;
- Tehnicile de procesare ale alimentelor sunt la fel de importante precum alimentele. Este recomandabil să se utilizeze metode de gătit blânde, la foc mic sau la vapori, consumând cu prioritate alimente crude și vii. Optați pentru legumele fierte la aburi sau la cuptor, renunțați la alimentele prăjite și la cele preparate la grătar. Trebuie luate în considerare de asemenea și ustensilele de bucătărie care se folosesc la gătit, iar în acest sens, este indicat să nu se folosească teflonul și vasele din plastic.
Semințele de in reduc mortalitatea în cancerul de sân
- Categorie: Alimente anti-cancer
- Accesări: 5623
Consumul de semințe de in poate reduce mortalitatea în cancerul de sân cu până la 70 %
Medicina alopată continuă să determine femeile să efectueze mamografii anual ca o modalitate de a se apăra împotriva epidemiei de cancer de sân. Cu toate acestea, mamografiile nu fac nimic pentru a preveni boala sau pentru a îmbunătăți rata de supraviețuire. În schimb, micile semințe de in au acest efect uimitor.
Zeci de studii au evidențiat deja efectele anticancerigene ale semințelor de in. Cercetătorii de la Universitatea din Toronto au urmărit să răspundă la întrebări cu privire la compușii găsiți în semințele de in, cât și la întrebări despre cât de eficiente sunt acestea pentru reducerea riscului de cancer de sân și pentru stoparea creșterea tumorilor. Aceștia au publicat rezultatele studiilor realizate in vitro, pe animale și ale studiilor clinice privind uleiul de in și semințe de in, precum și lignanii găsiți în semințele de in.
Lignanii sunt o clasă de fitoestrogeni sau estrogeni din plante care acționează, de asemenea, ca antioxidanți. Alte alimente ce conțin lignani sunt: susanul, floarea soarelui și semințele de dovleac, cerealele (secară, orz, grâu și ovăz), broccoli și fasole. Însă, semințele de in conțin de sute de ori o cantitate mai mare de lignani decât oricare dintre celelalte alimente.
Documentele publicate de Universitatea din Toronto arată puterea uimitoare pe care o au semințele de in pentru prevenirea și încetinirea creșterii tumorilor de cancer de sân.
Fructe care pot preveni cancerul de sân
- Categorie: Alimente anti-cancer
- Accesări: 4232
O viață sănătoasă poate preveni cancerul de sân
Conform Institutului American de Cercetare a Cancerului (AICR este sigla sa în engleză) 1 din 8 femei suferă de cancer de sân. Pentru a evita sau a preveni această boală care poate fi mortală, este necesar să avem o viață mai sănătoasă și să acordăm mai multă atenție alimentației.
Principala cauză a cancerului este stilul de viață modern. Alimentele procesate, excesul de aditivi alimentari, poluarea, stresul cronic și emoțiile negative sunt factorii principali care cauzează o aciditate internă și implicit cancer.
40% dintre cazurile de cancer de sân se pot preveni
Diverse cercetări medicale au demonstrat deja că există o legătură directă între nutriție, activitatea fizică, stil de viață și cancer. Specialiștii afirmă că aproximativ jumătate dintre femeile care se confruntă cu această boală ar fi putut să o evite cu ajutorul unei alimentații sănătoase, a exercițiilor fizice și având în general o viață sănătoasă cu obiceiuri benefice.
Brocoli are proprietăți anticancer
- Categorie: Alimente anti-cancer
- Accesări: 5345
Brocoli poate preveni anumite probleme de sănătate
S-a demonstrat în repetate rânduri că binecunoscutul brocoli - și în mare măsură germenii de brocoli – este unul din alimentele cele mai valoroase pentru sănătate, capabil să prevină un mare număr de probleme de sănătate, care includ printre altele:
- Hipertensiunea
- Alergiile
- Diabetul
- Osteoporoza
- Cancerul
Pagina 7 din 8
Usturoiul și propriet…
Usturoiul combate cancerul, bolile cardiace și bacteriile rezistente la medicamente Consumul a doi căței de usturoi proaspeți pe zi vă poa...
Mai mult8 nutrienți care pot …
Nutrienți care pot ajuta la inhibarea metastazelor Dieta joacă un rol major atât în prevenirea cancerului, cât și în factorii care contrib...
Mai mult3 sucuri pentru comba…
Sucuri pentru reducerea inflamației și combaterea cancerului Conform celor mai recente sondaje realizate de Organizația Mondială a Sănătăț...
Mai multSâmburii de avocado a…
Sâmburele de avocado, o sursă excelentă de antioxidanți Este posibil să cunoașteți deja avantajele consumului de avocado în dieta dumneavo...
Mai multAlgele marine și prev…
De ce sunt algele un aliment anti-cancer? Algele marine comestibile (cunoscute și ca „legume marine” sau „legume oceanice”) sunt o sursă n...
Mai multLegumele cu frunze ve…
Includeți legumele cu frunze verzi într-o dietă anti-cancer Legumele cu frunze verzi conțin clorofilă, carotenoide, acid folic și vitamina...
Mai multCele mai bune fructe …
Un consum regulat de fructe poate preveni cancerul Fructele, în primul rând, sunt o sursă nutritivă și energetică prin excelență. Pe de al...
Mai multCacaua, un aliment an…
Despre originea arborelui de cacao Când vorbim despre cacao, știm cu toții că este componenta principală a ciocolatei, deși științific arb...
Mai multCele mai bune fructe …
Fructele au numeroase proprietăți anticancer Fructele au beneficii excelente pentru organismul nostru datorită conținutului lor bogat în c...
Mai multMerișoarele și preven…
Alimentația și prevenirea cancerului Incidența cancerului a crescut în mod accelerat în ultimii ani, în ciuda multiplelor eforturi realiza...
Mai multProprietățile anti-ca…
Proprietățile terapeutice ale spanacului Spanacul este o legumă care oferă multe beneficii pentru sănătate și care conține multe vitamine...
Mai multKiwi, un aliat contra…
Kiwi: proprietăți anticancer și componente nutriționale Necunoscut în multe țări, având un gust incomparabil și o nuanță de verde intens î...
Mai multAlimente care previn …
Cum se poate minimiza riscul cancerului de prostată? Există diverși compuși naturali care se găsesc în unele alimente precum turmeri...
Mai multSupa anticancer Hipoc…
Supa Hipocrate și beneficiile sale Supa Hipocrate ajută la întărirea sistemului imunitar și la purificarea rinichilor, ajutând la eliminar...
Mai multAnanasul, un fruct an…
Ananasul și combaterea cancerului Știați că ananasul are calități terapeutice comparabile cu unele medicamente folosite în tratamentele de...
Mai multFructul de avocado și…
Avocado: o comoară pentru sănătate Fructul de avocado a primit în ultimii ani o enormă atenție în presă și în cadrul rețelelor socia...
Mai multPătrunjelul și cancer…
Pătrunjelul și proprietățile sale curative Pătrunjelul are puternice proprietăți antioxidante și este utilizat în principal în medicina na...
Mai multSuc verde contra canc…
Suc verde contra cancerului și osteoporozei Beneficiile acestui suc se bazează pe ingredientele active pe care le conțin alimentele ...
Mai multAlimente funcționale …
Ce sunt alimentele funcționale? În prezent, cancerul este o boală tot mai răspândită la nivel mondial și este relaționată cu interac...
Mai multNucile, un aliment an…
Nucile inhibă dezvoltarea cancerului și îi încetinesc creșterea Consumul nucilor în mod regulat înseamnă o favoare enormă pentru sănătate...
Mai multCerealele integrale ș…
Care sunt proprietățile cerealelor integrale? Timp de secole, cereale precum grâul, porumbul, ovăzul, orzul și secara au fost elemente fun...
Mai multPrunele uscate previn…
Alimentația are un rol important în apariția cancerului de colon Cancerul colorectal, care implică atât cancerul de colon cât și cel de re...
Mai multSuc anticancer cu var…
Beneficiile ingredientelor din sucul anticancer Există multe moduri în care ne putem proteja contra cancerului, iar între acestea se număr...
Mai multCompușii din lămâi re…
Ce sunt limonoizii? Lămâile conțin 22 de compuși anticancerigeni care opresc diviziunea celulară în cazul celulelor canceroase. Printre ac...
Mai multBrocoli, protector co…
Brocoli previne cancerul Aprecierea acestei legume verzi – brocoli - este reală și meritată. Această legumă din familia cruciferelor, atât...
Mai mult8 alimente pentru a p…
8 alimente pentru a preveni cancerul Chiar dacă aceste alimente ne pot ajuta să prevenim apariția cancerului, totuși nu trebuie să ne bază...
Mai multRețetă pentru o salat…
Salata anticancer, sursă de superalimente Pentru întărirea sistemului imunitar, dar și pentru prevenirea și combaterea cancerului, este ...
Mai multBăutură antiinflamato…
Băutură antiinflamatorie și anticancerigenă cu turmeric Pe lângă proprietățile sale anticancerigene și antiinflamatorii, această băutură u...
Mai mult10 băuturi anticancer…
10 băuturi anticancerigene Cancerul este o boală gravă, foarte răspândită în prezent, însă multe dintre studiile medicale realizate în înt...
Mai multProprietățile anti-ca…
Șofranul – un condiment valoros Șofranul are o lungă istorie, fiind folosit ca și condiment, medicament și colorant galben, fiind foarte a...
Mai multCeapa și usturoiul: r…
Ceapa și usturoiul: remedii anti-cancer În ultimii ani, numeroase studii medicale au demonstrat faptul că ceapa și usturoiul, pe lângă fap...
Mai multVinetele, aliment ant…
Vinetele ne protejează contra cancerului Specialiștii în nutriție numesc această legumă “regina legumelor”, iar aceasta datorită versati...
Mai multLegumele crucifere lu…
Legumele crucifere și cancerul de sân Legumele crucifere sunt fundamentale pentru a lupta contra cancerului de sân. În familia cruciferelo...
Mai multVarza, remediu contra…
Varza ne ajută la prevenirea oricărui tip de cancer Varza aparține familiei Brassica, la fel ca alte legume crucifere precum varza roșie, ...
Mai multMandarinele previn ca…
Mandarinele și prevenirea cancerului Consumul acestui fruct delicios pe care îl găsim cu precădere în timpul sezonului rece – mandarina - ...
Mai multCeaiul Bancha luptă e…
Despre ceaiul Bancha Ceaiul Bancha este o varietate japoneză a ceaiului verde și este folosit încă din vechime ca un remediu natural contr...
Mai multCele mai bune legume anticancer
Cele mai bune legume anticancer Cancerul este o boală care se caracterizează prin dezvoltarea dezordonată a celulelor, care nu-și mai îndeplinesc funcțiile specifice în organism, iar ca și consecință a creșterii…
Mango poate preveni cancerul
Mango luptă împotriva cancerului În prezent, cancerul este o boală care afectează din păcate, o mare parte a populației mondiale. Există multe tipuri de cancer, iar unele dintre acestea sunt mai…
Alimente cu putere anticancerigenă
Recomandări pentru o dietă anticancer Ca măsuri de prevenție a apariției cancerului, este indicat să se respecte următoarele recomandări: - Consumați 5 sau mai multe porții de legume și fructe proaspete de-a…
Fructe care pot preveni cancerul de sân
O viață sănătoasă poate preveni cancerul de sân Conform Institutului American de Cercetare a Cancerului (AICR este sigla sa în engleză) 1 din 8 femei suferă de cancer de sân. Pentru…
Semințele de in reduc mortalitatea în cancerul de sân
Consumul de semințe de in poate reduce mortalitatea în cancerul de sân cu până la 70 % Medicina alopată continuă să determine femeile să efectueze mamografii anual ca o modalitate de…
Brocoli are proprietăți anticancer
Brocoli poate preveni anumite probleme de sănătate S-a demonstrat în repetate rânduri că binecunoscutul brocoli - și în mare măsură germenii de brocoli – este unul din alimentele cele mai valoroase…
Ghimbirul ajută la reducerea tumorilor de prostată
Ghimbirul este antiinflamatoriu și întărește sistemul imunitar Ghimbirul este foarte folosit pentru uz medicinal, în principal pentru a ușura durerile de stomac, greața provocată de mișcare și indigestiile. Însă ghimbirul este…
Bromelina din ananas distruge celulele canceroase
De ce este atât de nocivă chimioterapia? Unul din motivele pentru care tratamentul convențional pentru a combate cancerul este un eșec total atât în Statele Unite cât și în multe alte…
10 alimente pentru a preveni cancerul
Recomandările unei femei, de profesie medic, care a învins cancerul În prezent există multiple dovezi științifice care demonstrează influența alimentației asupra apariției și prevenirii anumitor tipuri de cancer. Odile Fernández, medic…
- 1
- 2
- 3