Ceapa și usturoiul: remedii anti-cancer
- Categorie: Alimente anti-cancer
- Accesări: 5161
Ceapa și usturoiul: remedii anti-cancer
În ultimii ani, numeroase studii medicale au demonstrat faptul că ceapa și usturoiul, pe lângă faptul că sunt delicioase și sănătoase în general, conțin anumite substanțe chimice care pot ajuta la prevenirea cancerului.
Ceapa și usturoiul aparțin aceleiași familii (Allium) și sunt foarte aromate și apreciate în gastronomia multor popoare. Ceapa are mai multe varietăți, unele având un gust mai subtil, altele având un gust mai puternic, însă toate oferă o aromă distinctă diferitelor tipuri de mâncare.
Vinetele, aliment anti-cancer
- Categorie: Alimente anti-cancer
- Accesări: 4173
Vinetele ne protejează contra cancerului
Specialiștii în nutriție numesc această legumă “regina legumelor”, iar aceasta datorită versatilității sale în gastronomie, dar și beneficiilor pe care ni le oferă. Datorită componentelor pe care le conțin, vinetele ne pot ajuta să ne menținem o bună sănătate hepatică. În același timp, antioxidanții și glicoalcaloizii din vinete susțin sistemul imunitar și ne protejează contra dezvoltării celulelor canceroase.
Conform unui studiu publicat în revista Journal of Agricultural and Food Chemistry (Revista pentru agricultură și industria alimentară), vinetele conțin glicoalcaloizi care ajută la stoparea creșterii celulelor anormale sau cancerigene atât în colon, cât și în ficat.
Vinetele, alimente cheie pentru o bună sănătate hepatică
Vinetele ne oferă o mare cantitate de antocianine care sunt un tip de antioxidanți foarte puternici care au efecte antiinflamatorii. Pe lângă vitaminele și mineralele pe care le conține, această legumă este bogată și în anumite elemente fitochimice care susțin sănătatea hepatică și ne protejează contra cancerului.
Legumele crucifere lupta eficient impotriva cancerului de sân
- Categorie: Alimente anti-cancer
- Accesări: 3537
Legumele crucifere și cancerul de sân
Legumele crucifere sunt fundamentale pentru a lupta contra cancerului de sân. În familia cruciferelor sunt incluse varza, varza roșie, varza de Bruxelles, conopida, brocoli, ridichile, guliile și rucola, toate având proprietăți anticancerigene.
Legumele crucifere sunt considerate superalimente și sunt speciale în lupta contra cancerului deoarece conțin anumite substanțe anticancerigene numite glucozinolați și care se găsesc doar în această familie de legume. Glucozinolații conferă acestor legume mirosul și gustul lor caracteristic.
Proprietățile excepționale ale legumelor crucifere:
-Sunt antiinflamatorii;
-Sunt antiangiogenice, adică împiedică celulele canceroase să creeze noi vase de sânge care să le permită să se alimenteze și să se răspândească în tot corpul;
-Sunt detoxifiante și ajută organismul să elimine substanțele carcinogene;
Varza, remediu contra cancerului
- Categorie: Alimente anti-cancer
- Accesări: 3574
Varza ne ajută la prevenirea oricărui tip de cancer
Varza aparține familiei Brassica, la fel ca alte legume crucifere precum varza roșie, varza de Bruxelles, conopida, brocoli, ridichile și guliile, toate având de altfel proprietăți anticancerigene.
Bogată în carotenoizi și flavonoide, varza, dacă este consumată în mod regulat, ne ajută la prevenirea oricărui tip de cancer. De asemenea, varza este o sursă bună de luteină și zeaxantină care ajută la menținerea sănătății ochilor. Fiind o legumă foarte versatilă, dar și foarte nutritivă, varza favorizează o stare optimă de sănătate.
Există diferite tipuri de varză, însă toate conțin nutrienți importanți care aduc beneficii sănătății:
- Varza obișnuită
- Varza chinezească
- Varza creață
- Varza roșie
- Varza de Bruxelles
Varza conține și glutamină, care este un aminoacid având proprietăți antiinflamatorii și care este foarte recomandat pentru o bună circulație a sângelui și pentru sănătatea inimii.
Mandarinele previn cancerul
- Categorie: Alimente anti-cancer
- Accesări: 3847
Mandarinele și prevenirea cancerului
Consumul acestui fruct delicios pe care îl găsim cu precădere în timpul sezonului rece – mandarina - ne oferă beneficii variate și complete. La fel precum restul fructelor citrice, mandarinele sunt o sursă importantă de vitamine și minerale. Mandarinele au proprietăți specifice care aduc beneficii extraordinare organismului nostru și care ne pot ajuta să ne menținem o stare optimă de sănătate. Însă, mai puțin cunoscut este faptul că ceaiul din coajă de mandarină este un remediu eficient în combaterea cancerului. Să descoperim în cadrul acestui articol toate virtuțile vindecătoare ale mandarinei:
Beneficiile mandarinelor pentru sănătate
Consumul mandarinelor este o bună opțiune pentru menținerea sănătății, dar și pentru prevenirea diverselor boli, inclusiv a cancerului, deoarece aceste fructe ne oferă:
Flavanoide
Aceste substanțe sunt o parte importantă din conținutul fructelor și legumelor în general, deoarece sunt cele care le conferă culorile specifice. În ceea ce privește sănătatea, flavanoidele funcționează ca antioxidanți și inhibitori ai inflamației din corp, reducând astfel posibilitatea de a suferi de boli cronice, inclusiv de cancer. Flavanoidele care se găsesc în mandarine sunt hesperidina și naringenina, care sunt cunoscute datorită faptului că ajută la reducerea nivelelor de colesterol rău și la oprirea creșterii celulelor cancerigene.
Antioxidanți
Mandarinele sunt o sursă excelentă de vitamina C, iar o cană de felii de mandarină ne oferă aproximativ 28% din necesarul zilnic de vitamina C. Această vitamină este un antioxidant foarte puternic deoarece este capabilă să neutralizeze efectele radicalilor liberi din corp, inclusiv a radicalilor care sunt rezultatul expunerii la soare și care sunt mai dificil de combătut.
Mandarinele mai conțin betacaroteni, luteină și zeaxantină. Betacarotenii sunt antioxidanți care se pot transforma în retinol, o formă de vitamina A care este necesară pentru menținerea sănătății ochilor și pentru buna funcționare a sistemului imunitar. Luteina și zeaxantina sunt antioxidanți care protejează și întăresc ochii contra diverselor afecțiuni și previn degenerarea maculară cauzată de înaintarea în vârstă. Lipsa acestor trei elemente poate determina daune grave pentru sănătatea oculară și scad capacitatea corpului de a se apăra de diverse boli.
Proteine
Fiecare celulă din corpul nostru produce în mod continuu molecule de proteine care le permite realizarea funcțiilor lor specifice. Pentru ca acest lucru să se desfășoare cu succes, trebuie să oferim organismului cantitatea necesară de aminoacizi care să faciliteze sinteza proteinelor. De exemplu, o mandarină oferă 1 gram de proteine. Cu toate că este o cantitate mică, deoarece în prezent majoritatea persoanelor au o dietă dezechilibrată și cu carențe de nutrienți, un aport minim ca cel oferit de mandarine poate fi totuși de mare ajutor.
Fibre dietetice
Fibrele dietetice sunt asociate cu prevenirea problemelor digestive, dar și cu prevenirea cancerului de colon. Mandarinele conține două tipuri de fibre: primul tip sunt fibrele insolubile care facilitează tranzitul intestinal, reduc riscul de a suferi de diverticuloză și tratează simptomele problemelor gastrointestinale.
Cel de-al doilea tip de fibre, pe care îl găsim de asemenea în mandarine, sunt fibrele solubile. Acestea au ca beneficii principiale reducerea nivelelor de colesterol rău și controlul nivelului de glucoză din sânge. O cană de felii de mandarine conține aproximativ 1.8 grame de fibre dietetice, ceea ce reprezintă un procent de 5% din necesarul zilnic de fibre.
Mandarinele și sănătatea osoasă
Calciul și fosforul combinate formează hidroxiapatita, care este folosită de către organism pentru formarea oaselor și a dinților. Sistemul osos se află într-un proces constant de reparare, ceea ce înseamnă că se formează în continuu oase puternice și sănătoase care le înlocuiesc pe cele deteriorate. Calciul, fosforul și magneziul, care sunt conținute de mandarine, sunt elemente vitale pentru prevenirea problemelor de sănătate precum osteoporoza.
Magneziul este cel de-al treilea element vital pentru formarea oaselor, iar când aceste elemente sau unul dintre ele este deficient în corp, apare riscul ca oasele să fie slăbite și fragile. Cu toate că deficiența de magneziu și fosfor sunt mai rare, multe persoane prezintă o deficiență serioasă de calciu. O cană de felii de mandarine conține aproximativ 3% din necesarul zilnic recomandat pentru aceste trei minerale.
Coaja de mandarină ca remediu contra cancerului
Cercetările medicale recente au arătat că ceaiul din coajă de mandarină poate fi un remediu foarte eficient în cadrul tratamentelor oncologice. Fiind foarte bogat în antioxidanți, ceaiul din coajă de mandarină ajută la curățarea și la purificarea sângelui.
Conform unor studii clinice efectuate de cercetătorii japonezi, s-a descoperit că ceaiul din coajă de mandarină este foarte eficient pentru combaterea celulelor cancerigene din organism. Trebuie să reamintim faptul că majoritatea proprietăților terapeutice ale fructelor se găsesc mai mult în coajă decât în pulpa acestora.
Coajă de mandarină conține un compus numit Q40 Salvestrol, iar acesta se găsește în mandarină chiar și când aceasta este încă verde. Acest compus poate acționa contra cancerului, conform unor studii medicale, prin intermediul cărora s-a demonstrat că celulele umane canceroase au putut fi distruse prin folosirea acestui compus.
S-a descoperit, de exemplu, că acest compus (Q40 Salvestrol) reține oxigenul de calitate și distruge radicalii liberi datorită proprietăților sale antioxidante, iar astfel distruge celulele cancerigene.
Dar ce alte beneficii mai are ceaiul din coajă de mandarină? Așa cum am menționat anterior, coaja de mandarină este foarte bogată în antioxidanți și substanțe antibacteriene, tocmai de aceea este foarte bună pentru curățarea și purificarea sângelui, iar în plus, reglează fluidele corporale, curăță organismul de excesul de acid uric, ajută la controlarea tensiunii arteriale; ajută de asemenea la creșterea absorbției nutrienților în organism și totodată la descompunerea alimentelor pentru a îmbunătăți astfel funcția digestivă.
Acest fruct citric este folosit de asemenea pentru tratarea răcelilor comune, pentru eliminarea congestiei produse de mucus, dar și în cazul femeilor însărcinate, pentru combaterea stării de greață și de vomă.
Cum se prepară ceaiul din coajă de mandarine?
Cel mai important aspect pentru prepararea ceaiului din coajă de mandarină este să se folosească numai mandarine de proveniență bio sau organică, pentru a avea siguranța că acestea nu sunt tratate chimic. Mandarinele se curăță de coajă, iar aceasta se lasă la uscat pe o hârtie curată. Când coaja este complet uscată se va păstra într-un recipient din sticlă închis ermetic, pentru a putea fi folosită timp de câteva săptămâni.
Pentru a prepara ceaiul, apa se aduce la punctul de fierbere, apoi se adaugă două bucățele de coajă de mandarină, se acoperă și se lasă la infuzat timp de 10-15 minute. Pentru a obține rezultatele dorite, ceaiul din coajă de mandarină se consumă de 2-3 pe zi.
Acest remediu este eficient și ne ajută în lupta contra cancerului, însă în niciun caz nu va substitui tratamentele recomandate de medicii specialiști. Pe lângă faptul că putem găsi în remediile naturale soluții terapeutice, un aspect esențial este să fim constanți și să avem multă încredere, însă mai ales să nu ne pierdem speranța și optimismul.
Ceaiul Bancha luptă eficient contra cancerului
- Categorie: Alimente anti-cancer
- Accesări: 3950
Despre ceaiul Bancha
Ceaiul Bancha este o varietate japoneză a ceaiului verde și este folosit încă din vechime ca un remediu natural contra diferitelor afecțiuni. În prezent, numeroase studii medicale au demonstrat că proprietățile antioxidante ale ceaiului Bancha pot preveni cancerul.
Acest tip de ceai verde este obținut din același tip de arbust din care provine și ceaiul Sencha, cu deosebirea că frunzele sunt culese mai târziu, predominant toamna. În Japonia există 22 de categorii diferite de ceai Bancha. Frunzele de ceai Bancha au o nuanță verde mai palid, culoarea infuziei este ușor gălbuie, iar gustul este specific, cu note de ierburi uscate.
Pentru prepararea ceaiului Bancha, se folosește o linguriţă de plantă de ceai Bancha pentru o cantitate de 200 ml de apă. Temperatura ideală a apei este de 70-75 de grade Celsius, iar timpul de infuzare recomandat este de 1-2 minute, ceaiul Bancha putând fi reinfuzat.
Pagina 6 din 8
Usturoiul și propriet…
Usturoiul combate cancerul, bolile cardiace și bacteriile rezistente la medicamente Consumul a doi căței de usturoi proaspeți pe zi vă poa...
Mai mult8 nutrienți care pot …
Nutrienți care pot ajuta la inhibarea metastazelor Dieta joacă un rol major atât în prevenirea cancerului, cât și în factorii care contrib...
Mai mult3 sucuri pentru comba…
Sucuri pentru reducerea inflamației și combaterea cancerului Conform celor mai recente sondaje realizate de Organizația Mondială a Sănătăț...
Mai multSâmburii de avocado a…
Sâmburele de avocado, o sursă excelentă de antioxidanți Este posibil să cunoașteți deja avantajele consumului de avocado în dieta dumneavo...
Mai multAlgele marine și prev…
De ce sunt algele un aliment anti-cancer? Algele marine comestibile (cunoscute și ca „legume marine” sau „legume oceanice”) sunt o sursă n...
Mai multLegumele cu frunze ve…
Includeți legumele cu frunze verzi într-o dietă anti-cancer Legumele cu frunze verzi conțin clorofilă, carotenoide, acid folic și vitamina...
Mai multCele mai bune fructe …
Un consum regulat de fructe poate preveni cancerul Fructele, în primul rând, sunt o sursă nutritivă și energetică prin excelență. Pe de al...
Mai multCacaua, un aliment an…
Despre originea arborelui de cacao Când vorbim despre cacao, știm cu toții că este componenta principală a ciocolatei, deși științific arb...
Mai multCele mai bune fructe …
Fructele au numeroase proprietăți anticancer Fructele au beneficii excelente pentru organismul nostru datorită conținutului lor bogat în c...
Mai multMerișoarele și preven…
Alimentația și prevenirea cancerului Incidența cancerului a crescut în mod accelerat în ultimii ani, în ciuda multiplelor eforturi realiza...
Mai multProprietățile anti-ca…
Proprietățile terapeutice ale spanacului Spanacul este o legumă care oferă multe beneficii pentru sănătate și care conține multe vitamine...
Mai multKiwi, un aliat contra…
Kiwi: proprietăți anticancer și componente nutriționale Necunoscut în multe țări, având un gust incomparabil și o nuanță de verde intens î...
Mai multAlimente care previn …
Cum se poate minimiza riscul cancerului de prostată? Există diverși compuși naturali care se găsesc în unele alimente precum turmeri...
Mai multSupa anticancer Hipoc…
Supa Hipocrate și beneficiile sale Supa Hipocrate ajută la întărirea sistemului imunitar și la purificarea rinichilor, ajutând la eliminar...
Mai multAnanasul, un fruct an…
Ananasul și combaterea cancerului Știați că ananasul are calități terapeutice comparabile cu unele medicamente folosite în tratamentele de...
Mai multFructul de avocado și…
Avocado: o comoară pentru sănătate Fructul de avocado a primit în ultimii ani o enormă atenție în presă și în cadrul rețelelor socia...
Mai multPătrunjelul și cancer…
Pătrunjelul și proprietățile sale curative Pătrunjelul are puternice proprietăți antioxidante și este utilizat în principal în medicina na...
Mai multSuc verde contra canc…
Suc verde contra cancerului și osteoporozei Beneficiile acestui suc se bazează pe ingredientele active pe care le conțin alimentele ...
Mai multAlimente funcționale …
Ce sunt alimentele funcționale? În prezent, cancerul este o boală tot mai răspândită la nivel mondial și este relaționată cu interac...
Mai multNucile, un aliment an…
Nucile inhibă dezvoltarea cancerului și îi încetinesc creșterea Consumul nucilor în mod regulat înseamnă o favoare enormă pentru sănătate...
Mai multCerealele integrale ș…
Care sunt proprietățile cerealelor integrale? Timp de secole, cereale precum grâul, porumbul, ovăzul, orzul și secara au fost elemente fun...
Mai multPrunele uscate previn…
Alimentația are un rol important în apariția cancerului de colon Cancerul colorectal, care implică atât cancerul de colon cât și cel de re...
Mai multSuc anticancer cu var…
Beneficiile ingredientelor din sucul anticancer Există multe moduri în care ne putem proteja contra cancerului, iar între acestea se număr...
Mai multCompușii din lămâi re…
Ce sunt limonoizii? Lămâile conțin 22 de compuși anticancerigeni care opresc diviziunea celulară în cazul celulelor canceroase. Printre ac...
Mai multBrocoli, protector co…
Brocoli previne cancerul Aprecierea acestei legume verzi – brocoli - este reală și meritată. Această legumă din familia cruciferelor, atât...
Mai mult8 alimente pentru a p…
8 alimente pentru a preveni cancerul Chiar dacă aceste alimente ne pot ajuta să prevenim apariția cancerului, totuși nu trebuie să ne bază...
Mai multRețetă pentru o salat…
Salata anticancer, sursă de superalimente Pentru întărirea sistemului imunitar, dar și pentru prevenirea și combaterea cancerului, este ...
Mai multBăutură antiinflamato…
Băutură antiinflamatorie și anticancerigenă cu turmeric Pe lângă proprietățile sale anticancerigene și antiinflamatorii, această băutură u...
Mai mult10 băuturi anticancer…
10 băuturi anticancerigene Cancerul este o boală gravă, foarte răspândită în prezent, însă multe dintre studiile medicale realizate în înt...
Mai multProprietățile anti-ca…
Șofranul – un condiment valoros Șofranul are o lungă istorie, fiind folosit ca și condiment, medicament și colorant galben, fiind foarte a...
Mai multCeapa și usturoiul: r…
Ceapa și usturoiul: remedii anti-cancer În ultimii ani, numeroase studii medicale au demonstrat faptul că ceapa și usturoiul, pe lângă fap...
Mai multVinetele, aliment ant…
Vinetele ne protejează contra cancerului Specialiștii în nutriție numesc această legumă “regina legumelor”, iar aceasta datorită versati...
Mai multLegumele crucifere lu…
Legumele crucifere și cancerul de sân Legumele crucifere sunt fundamentale pentru a lupta contra cancerului de sân. În familia cruciferelo...
Mai multVarza, remediu contra…
Varza ne ajută la prevenirea oricărui tip de cancer Varza aparține familiei Brassica, la fel ca alte legume crucifere precum varza roșie, ...
Mai multMandarinele previn ca…
Mandarinele și prevenirea cancerului Consumul acestui fruct delicios pe care îl găsim cu precădere în timpul sezonului rece – mandarina - ...
Mai multCeaiul Bancha luptă e…
Despre ceaiul Bancha Ceaiul Bancha este o varietate japoneză a ceaiului verde și este folosit încă din vechime ca un remediu natural contr...
Mai multCele mai bune legume anticancer
Cele mai bune legume anticancer Cancerul este o boală care se caracterizează prin dezvoltarea dezordonată a celulelor, care nu-și mai îndeplinesc funcțiile specifice în organism, iar ca și consecință a creșterii…
Mango poate preveni cancerul
Mango luptă împotriva cancerului În prezent, cancerul este o boală care afectează din păcate, o mare parte a populației mondiale. Există multe tipuri de cancer, iar unele dintre acestea sunt mai…
Alimente cu putere anticancerigenă
Recomandări pentru o dietă anticancer Ca măsuri de prevenție a apariției cancerului, este indicat să se respecte următoarele recomandări: - Consumați 5 sau mai multe porții de legume și fructe proaspete de-a…
Fructe care pot preveni cancerul de sân
O viață sănătoasă poate preveni cancerul de sân Conform Institutului American de Cercetare a Cancerului (AICR este sigla sa în engleză) 1 din 8 femei suferă de cancer de sân. Pentru…
Semințele de in reduc mortalitatea în cancerul de sân
Consumul de semințe de in poate reduce mortalitatea în cancerul de sân cu până la 70 % Medicina alopată continuă să determine femeile să efectueze mamografii anual ca o modalitate de…
Brocoli are proprietăți anticancer
Brocoli poate preveni anumite probleme de sănătate S-a demonstrat în repetate rânduri că binecunoscutul brocoli - și în mare măsură germenii de brocoli – este unul din alimentele cele mai valoroase…
Ghimbirul ajută la reducerea tumorilor de prostată
Ghimbirul este antiinflamatoriu și întărește sistemul imunitar Ghimbirul este foarte folosit pentru uz medicinal, în principal pentru a ușura durerile de stomac, greața provocată de mișcare și indigestiile. Însă ghimbirul este…
Bromelina din ananas distruge celulele canceroase
De ce este atât de nocivă chimioterapia? Unul din motivele pentru care tratamentul convențional pentru a combate cancerul este un eșec total atât în Statele Unite cât și în multe alte…
10 alimente pentru a preveni cancerul
Recomandările unei femei, de profesie medic, care a învins cancerul În prezent există multiple dovezi științifice care demonstrează influența alimentației asupra apariției și prevenirii anumitor tipuri de cancer. Odile Fernández, medic…
- 1
- 2
- 3