Sanohelp

    Sanohelp - Extract de turmeric. 

        Antitumoral. Antiinflamator.

       Medica Stem- Antitumoral.

     Regenerare celulara. Imunitate.

    Vitamina c alcalina forte

         Vitamina C Alcalină Forte.

       Alcalinizantă. Antioxidantă.

    Sanocell

            SanoCell - Antitumoral.

        Antioxidant. Anticancerigen.

      

    Articole noi

    Beneficiile aromaterapiei în alinarea simptom…

    Aromaterapia oferă multiple beneficii terapeutice Aromaterapia, cu o istorie îndelungată în utiliz...

    Aminoacizii esențiali: pilonii necunoscuți ai…

    Aminoacizii esențiali mențin sănătatea optimă Aminoacizii esențiali sunt adesea eroii necunoscuți ...

    Optimizarea digestiei și metabolismului prin …

    Ayurveda te ajută să optimizezi digestia și metabolismul Introducere În Ayurveda, o digestie sănă...

    Rutina zilnică ayurvedică: cheia pentru un st…

    Rutină zilnică este esențială pentru sănătate O rutină zilnică, sau Dinacharya, conform Ayurvedei...

    Top 5 terapii ayurvedice pentru reducerea str…

     Ayurveda oferă metode naturale pentru gestionarea stresului Introducere  Într-o lume tot mai ag...

    Cauta in site

    Inregistrare

    Suntem si pe Facebook

    Alimente anti-cancer

    Ce sunt alimentele funcționale?

    Alimente funcționale contra cancerului

     În prezent, cancerul este o boală tot mai răspândită la nivel mondial și este relaționată cu interacțiunea unor factori genetici și hormonali și a unor obiceiuri de viață nesănătoase cum sunt consumul de tutun și/sau de alcool, tensiunile emoționale reprimate și o alimentație dezechilibrată.

     Natura ne oferă o mare varietate de alimente care acționează ca factori protectori față de cancer. Cu toate că nicio dietă nu poate garanta dispariția sau eliminarea rapidă acestei boli, în primul rând se poate reduce riscul apariției acesteia. De exemplu, cerealele integrale, anumite fructe și legume au certe proprietăți anticancerigene care au fost dovedite prin numeroase studii și cercetări științifice.

    Nucile inhibă dezvoltarea cancerului și îi încetinesc creșterea

    Nucile, un aliment anti-cancer Consumul nucilor în mod regulat înseamnă o favoare enormă pentru sănătate. Diverse studii medicale au indicat faptul că beneficiile nucilor includ capacitatea acestora de a inhiba dezvoltarea cancerului și inclusiv de a determina moartea programată a celulelor canceroase (apoptoza celulară).

     Secretul proprietăților din nuci și care ajută la combaterea cancerului provine din anumiți fitonutrienți rari și puternici care se găsesc în foarte puține alimente. Acești compuși unici, care sunt toți recunoscuți datorită proprietăților lor care inhibă cancerul, includ taninul numit tellimagrandin, quinona numită juglone și flavonolul morin4 (taninii, quinona, flavonolii, etc., sunt nume diferite care se dau diverselor substanțe prezente în plante datorită calităților lor specifice, altfel spus, sunt compușii lor naturali).

    Care sunt proprietățile cerealelor integrale?

    Cerealele integrale și prevenirea cancerului Timp de secole, cereale precum grâul, porumbul, ovăzul, orzul și secara au fost elemente fundamentale în dieta zilnică. Și îm prezent, cerealele au fost consumate în întreaga lume într-o mare varietate de produse, de la pastele din Italia până la turtele de ovăz din Scoția. Totuși, în prezent, majoritatea produselor se prepară cu cereale rafinate. Aceasta înseamnă că părțile exterioare ale grâului, germenul și coaja, se elimină prin măcinarea cerealelor la moară, păstrându-se albumenul, compusul principal al cerealelor, care se macină pentru a se obține făina albă.

     Cerealele integrale sunt acele cereale în cazul cărora bobul nu a suferit niciun proces de rafinare, tocmai de aceea sunt o sursă foarte bună de vitamine precum cele din grupa B și vitamina E, minerale și acizi esențiali. Deoarece nu au fost supuse niciunui proces de rafinare, cerealele integrale sunt foarte bogate în fibre vegetale, care sunt foarte indicate pentru menținerea unui bun tranzit intestinal și sunt foarte recomandate în caz de constipație pentru normalizarea procesului digestiv.

    Alimentația are un rol important în apariția cancerului de colon

    Prunele uscate previn cancerul de colon Cancerul colorectal, care implică atât cancerul de colon cât și cel de rect, este al treilea cancer cel mai diagnosticat din lume. În anul 2016, se estimează că se vor înregistra mai mult de 93.000 cazuri noi de cancer de colon (și aproximativ 40.000 cazuri de cancer rectal).

     Precum majoritatea tipurilor de cancer, specialiștii subliniază că alimentația joacă un rol important în apariția cancerului de colon. De exemplu, în prezent este binecunoscut faptul că o dietă bogată în produse din carne procesată (precum cele de tip fast food sau junk food) cresc riscul de cancer de colon, în timp ce o alimentație bogată în fructe și legume proaspete și cereale integrale, reduce riscul acestui tip de cancer. Din fericire, cancerul de colon este unul dintre tipurile de cancer care au cel mai bun pronostic dacă este diagnosticat în primele faze. 

    Beneficiile ingredientelor din sucul anticancer

    Suc anticancer cu varză roșie și sfeclă Există multe moduri în care ne putem proteja contra cancerului, iar între acestea se numără o dietă bogată în alimente având proprietăți specifice care ajută la prevenirea dezvoltării celulelor canceroase. De exemplu, sucurile naturale obținute din fructe și legume proaspete sunt o bună opțiune.

     Vă prezentăm în acest articol o rețetă de suc natural care conține doar 3 ingrediente: varză roșie, sfeclă și suc de portocale. Secretul acestui suc anticancer cu varză roșie și sfeclă constă în efectele preventive ale cancerului pe care le au atât varza roșie cât și sfecla, datorită antioxidanților pe care îi conțin. Dacă în organism nu există suficienți antioxidanți apare un stres oxidativ care este principalul factor de risc în dezvoltarea cancerului.

    Ce sunt limonoizii?

    Compușii din lămâi reduc riscul de cancer Lămâile conțin 22 de compuși anticancerigeni care opresc diviziunea celulară în cazul celulelor canceroase. Printre acești compuși amintim limonoizii, care sunt acei compuși chimici din coaja citricelor și cele le care oferă acestora un gust amar. Limonoizii sunt una din principalele substanțe fitochimice care împreună cu flavonoizii, cumarinele și carotenoizii au proprietăți specifice de stopare a creșterii și dezvoltării celulelor canceroase. În ultimul sfert de secol, mai multe studii științifice au acumulat probe considerabile privind mecanismul de prevenire a cancerului prin intermediul limonoizilor.

    Usturoiul și propriet…

    Usturoiul combate cancerul, bolile cardiace și bacteriile rezistente la medicamente  Consumul a doi căței de usturoi proaspeți pe zi vă poa...

    Mai mult

    8 nutrienți care pot …

    Nutrienți care pot ajuta la inhibarea metastazelor  Dieta joacă un rol major atât în prevenirea cancerului, cât și în factorii care contrib...

    Mai mult

    3 sucuri pentru comba…

    Sucuri pentru reducerea inflamației și combaterea cancerului  Conform celor mai recente sondaje realizate de Organizația Mondială a Sănătăț...

    Mai mult

    Sâmburii de avocado a…

    Sâmburele de avocado, o sursă excelentă de antioxidanți  Este posibil să cunoașteți deja avantajele consumului de avocado în dieta dumneavo...

    Mai mult

    Algele marine și prev…

    De ce sunt algele un aliment anti-cancer?  Algele marine comestibile (cunoscute și ca „legume marine” sau „legume oceanice”) sunt o sursă n...

    Mai mult

    Legumele cu frunze ve…

    Includeți legumele cu frunze verzi într-o dietă anti-cancer  Legumele cu frunze verzi conțin clorofilă, carotenoide, acid folic și vitamina...

    Mai mult

    Cele mai bune fructe …

    Un consum regulat de fructe poate preveni cancerul  Fructele, în primul rând, sunt o sursă nutritivă și energetică prin excelență. Pe de al...

    Mai mult

    Cacaua, un aliment an…

    Despre originea arborelui de cacao  Când vorbim despre cacao, știm cu toții că este componenta principală a ciocolatei, deși științific arb...

    Mai mult

    Cele mai bune fructe …

    Fructele au numeroase proprietăți anticancer  Fructele au beneficii excelente pentru organismul nostru datorită conținutului lor bogat în c...

    Mai mult

    Merișoarele și preven…

    Alimentația și prevenirea cancerului  Incidența cancerului a crescut în mod accelerat în ultimii ani, în ciuda multiplelor eforturi realiza...

    Mai mult

    Proprietățile anti-ca…

    Proprietățile terapeutice ale spanacului  Spanacul este o legumă care oferă multe beneficii pentru sănătate și care conține multe vitamine...

    Mai mult

    Kiwi, un aliat contra…

    Kiwi: proprietăți anticancer și componente nutriționale  Necunoscut în multe țări, având un gust incomparabil și o nuanță de verde intens î...

    Mai mult

    Alimente care previn …

    Cum se poate minimiza riscul cancerului de prostată?  Există diverși compuși naturali care se găsesc în unele alimente precum turmeri...

    Mai mult

    Supa anticancer Hipoc…

    Supa Hipocrate și beneficiile sale  Supa Hipocrate ajută la întărirea sistemului imunitar și la purificarea rinichilor, ajutând la eliminar...

    Mai mult

    Ananasul, un fruct an…

    Ananasul și combaterea cancerului  Știați că ananasul are calități terapeutice comparabile cu unele medicamente folosite în tratamentele de...

    Mai mult

    Fructul de avocado și…

    Avocado: o comoară pentru sănătate  Fructul de avocado a primit în ultimii ani o enormă atenție în presă și în cadrul rețelelor socia...

    Mai mult

    Pătrunjelul și cancer…

    Pătrunjelul și proprietățile sale curative  Pătrunjelul are puternice proprietăți antioxidante și este utilizat în principal în medicina na...

    Mai mult

    Suc verde contra canc…

    Suc verde contra cancerului și osteoporozei  Beneficiile acestui suc se bazează pe ingredientele active pe care le conțin alimentele ...

    Mai mult

    Alimente funcționale …

    Ce sunt alimentele funcționale?  În prezent, cancerul este o boală tot mai răspândită la nivel mondial și este relaționată cu interac...

    Mai mult

    Nucile, un aliment an…

    Nucile inhibă dezvoltarea cancerului și îi încetinesc creșterea  Consumul nucilor în mod regulat înseamnă o favoare enormă pentru sănătate...

    Mai mult

    Cerealele integrale ș…

    Care sunt proprietățile cerealelor integrale?  Timp de secole, cereale precum grâul, porumbul, ovăzul, orzul și secara au fost elemente fun...

    Mai mult

    Prunele uscate previn…

    Alimentația are un rol important în apariția cancerului de colon  Cancerul colorectal, care implică atât cancerul de colon cât și cel de re...

    Mai mult

    Suc anticancer cu var…

    Beneficiile ingredientelor din sucul anticancer  Există multe moduri în care ne putem proteja contra cancerului, iar între acestea se număr...

    Mai mult

    Compușii din lămâi re…

    Ce sunt limonoizii?  Lămâile conțin 22 de compuși anticancerigeni care opresc diviziunea celulară în cazul celulelor canceroase. Printre ac...

    Mai mult

    Brocoli, protector co…

    Brocoli previne cancerul  Aprecierea acestei legume verzi – brocoli - este reală și meritată. Această legumă din familia cruciferelor, atât...

    Mai mult

    8 alimente pentru a p…

    8 alimente pentru a preveni cancerul  Chiar dacă aceste alimente ne pot ajuta să prevenim apariția cancerului, totuși nu trebuie să ne bază...

    Mai mult

    Rețetă pentru o salat…

    Salata anticancer, sursă de superalimente  Pentru întărirea sistemului imunitar, dar și pentru prevenirea și combaterea cancerului, este ...

    Mai mult

    Băutură antiinflamato…

    Băutură antiinflamatorie și anticancerigenă cu turmeric  Pe lângă proprietățile sale anticancerigene și antiinflamatorii, această băutură u...

    Mai mult

    10 băuturi anticancer…

    10 băuturi anticancerigene  Cancerul este o boală gravă, foarte răspândită în prezent, însă multe dintre studiile medicale realizate în înt...

    Mai mult

    Proprietățile anti-ca…

    Șofranul – un condiment valoros  Șofranul are o lungă istorie, fiind folosit ca și condiment, medicament și colorant galben, fiind foarte a...

    Mai mult

    Ceapa și usturoiul: r…

    Ceapa și usturoiul: remedii anti-cancer  În ultimii ani, numeroase studii medicale au demonstrat faptul că ceapa și usturoiul, pe lângă fap...

    Mai mult

    Vinetele, aliment ant…

    Vinetele ne protejează contra cancerului    Specialiștii în nutriție numesc această legumă “regina legumelor”, iar aceasta datorită versati...

    Mai mult

    Legumele crucifere lu…

    Legumele crucifere și cancerul de sân  Legumele crucifere sunt fundamentale pentru a lupta contra cancerului de sân. În familia cruciferelo...

    Mai mult

    Varza, remediu contra…

    Varza ne ajută la prevenirea oricărui tip de cancer  Varza aparține familiei Brassica, la fel ca alte legume crucifere precum varza roșie, ...

    Mai mult

    Mandarinele previn ca…

    Mandarinele și prevenirea cancerului  Consumul acestui fruct delicios pe care îl găsim cu precădere în timpul sezonului rece – mandarina - ...

    Mai mult

    Ceaiul Bancha luptă e…

    Despre ceaiul Bancha  Ceaiul Bancha este o varietate japoneză a ceaiului verde și este folosit încă din vechime ca un remediu natural contr...

    Mai mult