Ghimbirul ajută la reducerea tumorilor de prostată
- Categorie: Alimente anti-cancer
- Accesări: 5047
Ghimbirul este antiinflamatoriu și întărește sistemul imunitar
Ghimbirul este foarte folosit pentru uz medicinal, în principal pentru a ușura durerile de stomac, greața provocată de mișcare și indigestiile. Însă ghimbirul este de asemenea un stimulent natural al sistemului imunitar și are proprietăți anti-inflamatorii și analgezice datorită compușilor săi fenolici bioactivi, care includ:
- Gingerolul
- Paradolul
- Shagaolul
- Zingerolul
S-a demonstrat că antioxidanții fenolici, care sunt metaboliți din plante și care se găsesc în întregul regn vegetal, au un rol foarte important contra bolilor cauzate de stresul oxidativ, precum bolile cardiace, atacul cerebral și cancerul. Tocmai de aceea se afirmă că printr-un consum zilnic de legume și fructe proaspete, de preferat sub formă crudă, se pot preveni atât bolile cardiace cât și cancerul.
Cercetări medicale au stabilit faptul că ghimbirul are virtuți antiproliferative, ceea ce indică faptul că acesta ar putea acționa ca un agent chimiopreventiv. Un studiu publicat în British Journal of Nutrition (Revista britanică de nutriție) a demonstrat, se pare că pentru prima oară, activitatea in vitro și in vivo a ghimbirului contra cancerului, ceea ce sugerează faptul că acesta ar putea fi cu adevărat eficient pentru tratarea cancerului de prostată.
Bromelina din ananas distruge celulele canceroase
- Categorie: Alimente anti-cancer
- Accesări: 9314
De ce este atât de nocivă chimioterapia?
Unul din motivele pentru care tratamentul convențional pentru a combate cancerul este un eșec total atât în Statele Unite cât și în multe alte țări este acela că se bazează pe chimioterapie.
Medicamentele de chimioterapie sunt, prin natura lor, extrem de toxice și în general acționează contra capacității naturale a corpului pentru a combate cancerul, de exemplu, iar în loc să întărească sistemul imunitar îl slăbesc.
Unul din cele mai mari inconveniente ale chimioterapiei este faptul că distruge și celulele sănătoase din corp împreună cu celulele canceroase, un “efect secundar” care de multe ori conduce la moarte accelerată și nu la vindecare.
Ca rezultat, chimioterapia creează un tip de cancer rezistent la tratament și mult mai agresiv care cauzează multe daune în organism.
S-a descoperit un mare număr de compuși naturali care prezintă un efect numit “toxicitate selectivă”, ceea ce înseamnă că aceștia sunt capabili să distrugă celulele canceroase și în același timp să nu dăuneze nici celulelor sănătoase și nici țesutului.
Acest tip de tratament contra cancerului are un obiectiv clar și nu va avea ca rezultat moartea pacientului din cauza "daunelor colaterale” ale chimioterapiei, cauzate în corpul pacientului.
10 alimente pentru a preveni cancerul
- Categorie: Alimente anti-cancer
- Accesări: 6745
Recomandările unei femei, de profesie medic, care a învins cancerul
În prezent există multiple dovezi științifice care demonstrează influența alimentației asupra apariției și prevenirii anumitor tipuri de cancer. Odile Fernández, medic de familie și mamă a doi copii, a învins în anul 2010 un cancer de ovare în stadiul IV. Aflând teribilul diagnostic, dar nedorind să se lase învinsă de acesta, Odile Fernández a început să studieze intens tot ce ținea de alimentație și nutriție anticancer. Așa s-a născut prima ei carte: 'Mis recetas anticáncer' (Rețetele mele anticancer, editura Urano), iar apoi a apărut cartea 'Mis recetas de cocina anticáncer', (Rețetele mele de gătit anticancer) care propune meniuri sănătoase, care pot ajuta la prevenirea sau chiar vindecarea anumitor tipuri de cancer.
Bazată pe numeroase studii științifice și pe propria sa experiență, pe care o împărtășește, pe lângă cărțile sale și de asemenea, prin intermediul conferințelor pe care le susține, Odile Fernández ne îndrumă ce și cum să mâncăm pentru a combate cancerul:
1. Feluri de mâncare bazate pe alimentele anticancer, eliminând sau limitând alimentele precum mezelurile, carnea roșie, alimentele procesate și dulciurile rafinate.
2. Tehnicile de procesare ale alimentelor sunt la fel de importante precum alimentele. Este recomandabil să se utilizeze metode de gătit blânde, la foc mic sau la vapori, consumând cu prioritate alimente crude și vii. Trebuie luate în considerare de asemenea și ustensilele de bucătărie care se folosesc la gătit, iar în acest sens, este indicat să nu se folosească teflonul și vasele din plastic.
Pagina 8 din 8
Usturoiul și propriet…
Usturoiul combate cancerul, bolile cardiace și bacteriile rezistente la medicamente Consumul a doi căței de usturoi proaspeți pe zi vă poa...
Mai mult8 nutrienți care pot …
Nutrienți care pot ajuta la inhibarea metastazelor Dieta joacă un rol major atât în prevenirea cancerului, cât și în factorii care contrib...
Mai mult3 sucuri pentru comba…
Sucuri pentru reducerea inflamației și combaterea cancerului Conform celor mai recente sondaje realizate de Organizația Mondială a Sănătăț...
Mai multSâmburii de avocado a…
Sâmburele de avocado, o sursă excelentă de antioxidanți Este posibil să cunoașteți deja avantajele consumului de avocado în dieta dumneavo...
Mai multAlgele marine și prev…
De ce sunt algele un aliment anti-cancer? Algele marine comestibile (cunoscute și ca „legume marine” sau „legume oceanice”) sunt o sursă n...
Mai multLegumele cu frunze ve…
Includeți legumele cu frunze verzi într-o dietă anti-cancer Legumele cu frunze verzi conțin clorofilă, carotenoide, acid folic și vitamina...
Mai multCele mai bune fructe …
Un consum regulat de fructe poate preveni cancerul Fructele, în primul rând, sunt o sursă nutritivă și energetică prin excelență. Pe de al...
Mai multCacaua, un aliment an…
Despre originea arborelui de cacao Când vorbim despre cacao, știm cu toții că este componenta principală a ciocolatei, deși științific arb...
Mai multCele mai bune fructe …
Fructele au numeroase proprietăți anticancer Fructele au beneficii excelente pentru organismul nostru datorită conținutului lor bogat în c...
Mai multMerișoarele și preven…
Alimentația și prevenirea cancerului Incidența cancerului a crescut în mod accelerat în ultimii ani, în ciuda multiplelor eforturi realiza...
Mai multProprietățile anti-ca…
Proprietățile terapeutice ale spanacului Spanacul este o legumă care oferă multe beneficii pentru sănătate și care conține multe vitamine...
Mai multKiwi, un aliat contra…
Kiwi: proprietăți anticancer și componente nutriționale Necunoscut în multe țări, având un gust incomparabil și o nuanță de verde intens î...
Mai multAlimente care previn …
Cum se poate minimiza riscul cancerului de prostată? Există diverși compuși naturali care se găsesc în unele alimente precum turmeri...
Mai multSupa anticancer Hipoc…
Supa Hipocrate și beneficiile sale Supa Hipocrate ajută la întărirea sistemului imunitar și la purificarea rinichilor, ajutând la eliminar...
Mai multAnanasul, un fruct an…
Ananasul și combaterea cancerului Știați că ananasul are calități terapeutice comparabile cu unele medicamente folosite în tratamentele de...
Mai multFructul de avocado și…
Avocado: o comoară pentru sănătate Fructul de avocado a primit în ultimii ani o enormă atenție în presă și în cadrul rețelelor socia...
Mai multPătrunjelul și cancer…
Pătrunjelul și proprietățile sale curative Pătrunjelul are puternice proprietăți antioxidante și este utilizat în principal în medicina na...
Mai multSuc verde contra canc…
Suc verde contra cancerului și osteoporozei Beneficiile acestui suc se bazează pe ingredientele active pe care le conțin alimentele ...
Mai multAlimente funcționale …
Ce sunt alimentele funcționale? În prezent, cancerul este o boală tot mai răspândită la nivel mondial și este relaționată cu interac...
Mai multNucile, un aliment an…
Nucile inhibă dezvoltarea cancerului și îi încetinesc creșterea Consumul nucilor în mod regulat înseamnă o favoare enormă pentru sănătate...
Mai multCerealele integrale ș…
Care sunt proprietățile cerealelor integrale? Timp de secole, cereale precum grâul, porumbul, ovăzul, orzul și secara au fost elemente fun...
Mai multPrunele uscate previn…
Alimentația are un rol important în apariția cancerului de colon Cancerul colorectal, care implică atât cancerul de colon cât și cel de re...
Mai multSuc anticancer cu var…
Beneficiile ingredientelor din sucul anticancer Există multe moduri în care ne putem proteja contra cancerului, iar între acestea se număr...
Mai multCompușii din lămâi re…
Ce sunt limonoizii? Lămâile conțin 22 de compuși anticancerigeni care opresc diviziunea celulară în cazul celulelor canceroase. Printre ac...
Mai multBrocoli, protector co…
Brocoli previne cancerul Aprecierea acestei legume verzi – brocoli - este reală și meritată. Această legumă din familia cruciferelor, atât...
Mai mult8 alimente pentru a p…
8 alimente pentru a preveni cancerul Chiar dacă aceste alimente ne pot ajuta să prevenim apariția cancerului, totuși nu trebuie să ne bază...
Mai multRețetă pentru o salat…
Salata anticancer, sursă de superalimente Pentru întărirea sistemului imunitar, dar și pentru prevenirea și combaterea cancerului, este ...
Mai multBăutură antiinflamato…
Băutură antiinflamatorie și anticancerigenă cu turmeric Pe lângă proprietățile sale anticancerigene și antiinflamatorii, această băutură u...
Mai mult10 băuturi anticancer…
10 băuturi anticancerigene Cancerul este o boală gravă, foarte răspândită în prezent, însă multe dintre studiile medicale realizate în înt...
Mai multProprietățile anti-ca…
Șofranul – un condiment valoros Șofranul are o lungă istorie, fiind folosit ca și condiment, medicament și colorant galben, fiind foarte a...
Mai multCeapa și usturoiul: r…
Ceapa și usturoiul: remedii anti-cancer În ultimii ani, numeroase studii medicale au demonstrat faptul că ceapa și usturoiul, pe lângă fap...
Mai multVinetele, aliment ant…
Vinetele ne protejează contra cancerului Specialiștii în nutriție numesc această legumă “regina legumelor”, iar aceasta datorită versati...
Mai multLegumele crucifere lu…
Legumele crucifere și cancerul de sân Legumele crucifere sunt fundamentale pentru a lupta contra cancerului de sân. În familia cruciferelo...
Mai multVarza, remediu contra…
Varza ne ajută la prevenirea oricărui tip de cancer Varza aparține familiei Brassica, la fel ca alte legume crucifere precum varza roșie, ...
Mai multMandarinele previn ca…
Mandarinele și prevenirea cancerului Consumul acestui fruct delicios pe care îl găsim cu precădere în timpul sezonului rece – mandarina - ...
Mai multCeaiul Bancha luptă e…
Despre ceaiul Bancha Ceaiul Bancha este o varietate japoneză a ceaiului verde și este folosit încă din vechime ca un remediu natural contr...
Mai multCele mai bune legume anticancer
Cele mai bune legume anticancer Cancerul este o boală care se caracterizează prin dezvoltarea dezordonată a celulelor, care nu-și mai îndeplinesc funcțiile specifice în organism, iar ca și consecință a creșterii…
Mango poate preveni cancerul
Mango luptă împotriva cancerului În prezent, cancerul este o boală care afectează din păcate, o mare parte a populației mondiale. Există multe tipuri de cancer, iar unele dintre acestea sunt mai…
Alimente cu putere anticancerigenă
Recomandări pentru o dietă anticancer Ca măsuri de prevenție a apariției cancerului, este indicat să se respecte următoarele recomandări: - Consumați 5 sau mai multe porții de legume și fructe proaspete de-a…
Fructe care pot preveni cancerul de sân
O viață sănătoasă poate preveni cancerul de sân Conform Institutului American de Cercetare a Cancerului (AICR este sigla sa în engleză) 1 din 8 femei suferă de cancer de sân. Pentru…
Semințele de in reduc mortalitatea în cancerul de sân
Consumul de semințe de in poate reduce mortalitatea în cancerul de sân cu până la 70 % Medicina alopată continuă să determine femeile să efectueze mamografii anual ca o modalitate de…
Brocoli are proprietăți anticancer
Brocoli poate preveni anumite probleme de sănătate S-a demonstrat în repetate rânduri că binecunoscutul brocoli - și în mare măsură germenii de brocoli – este unul din alimentele cele mai valoroase…
Ghimbirul ajută la reducerea tumorilor de prostată
Ghimbirul este antiinflamatoriu și întărește sistemul imunitar Ghimbirul este foarte folosit pentru uz medicinal, în principal pentru a ușura durerile de stomac, greața provocată de mișcare și indigestiile. Însă ghimbirul este…
Bromelina din ananas distruge celulele canceroase
De ce este atât de nocivă chimioterapia? Unul din motivele pentru care tratamentul convențional pentru a combate cancerul este un eșec total atât în Statele Unite cât și în multe alte…
10 alimente pentru a preveni cancerul
Recomandările unei femei, de profesie medic, care a învins cancerul În prezent există multiple dovezi științifice care demonstrează influența alimentației asupra apariției și prevenirii anumitor tipuri de cancer. Odile Fernández, medic…
- 1
- 2
- 3