Sanohelp

  Sanohelp - Extract de turmeric. 

      Antitumoral. Antiinflamator.

     Medica Stem- Antitumoral.

   Regenerare celulara. Imunitate.

  Vitamina c alcalina forte

       Vitamina C Alcalină Forte.

     Alcalinizantă. Antioxidantă.

  Sanocell

          SanoCell - Antitumoral.

      Antioxidant. Anticancerigen.

    

  Articole noi

  Beneficiile aromaterapiei în alinarea simptom…

  Aromaterapia oferă multiple beneficii terapeutice Aromaterapia, cu o istorie îndelungată în utiliz...

  Aminoacizii esențiali: pilonii necunoscuți ai…

  Aminoacizii esențiali mențin sănătatea optimă Aminoacizii esențiali sunt adesea eroii necunoscuți ...

  Optimizarea digestiei și metabolismului prin …

  Ayurveda te ajută să optimizezi digestia și metabolismul Introducere În Ayurveda, o digestie sănă...

  Rutina zilnică ayurvedică: cheia pentru un st…

  Rutină zilnică este esențială pentru sănătate O rutină zilnică, sau Dinacharya, conform Ayurvedei...

  Top 5 terapii ayurvedice pentru reducerea str…

   Ayurveda oferă metode naturale pentru gestionarea stresului Introducere  Într-o lume tot mai ag...

  Cauta in site

  Inregistrare

  Suntem si pe Facebook

  Cum influențează nutriția cancerul? (II)

  Importanța alimentației în tratarea cancerului

  Cum influențează nutriția cancerul? (II) Aspectul fundamental care trebuie să fie abordat este defectul mitocondrial metabolic, iar aceasta implică reducerea radicală a carbohidraților fără fibre și creșterea consumului de grăsimi de calitate ridicată. Aceasta nu înseamnă însă o dietă săracă în carbohidrați totali, ci este necesar să se includă multe legume proaspete, organice și cu un conținut ridicat de fibre dietetice.

   În realitate se pot consuma câteva sute de grame de legume zilnic, deoarece fibrele se transformă în acizi grași cu lanț scurt, ceea ce va îmbunătăți capacitatea de a arde grăsimile ca și combustibil și va hrăni microbiomul (bacteriile benefice) de la nivelul intestinelor.

   Puteți înlocui de exemplu între 70 și 85 % dintre carbohidrații fără fibre cu grăsimi sănătoase, împreună cu o cantitate moderată de proteine de calitate ridicată, deoarece excesul de proteine poate determina de asemenea dezvoltarea cancerului prin stimularea căii mTOR, care accelerează creșterea cancerului (aceasta este o cale biochimică importantă, numită obiectiv de rapamicină la mamifere, iar mTOR este abrevierea sa în engleză). Această cale biochimică are un rol important și semnificativ în multe tipuri de cancer.

   Conform doctorului Fettke, numeroase studii medicale au demonstrat faptul că cetoza nutrițională, adică o alimentație ridicată în grăsimi sănătoase și cu un conținut scăzut de carbohidrați îmbunătățește în mod semnificativ rezultatele în cazul pacienților care au urmat un tratament convențional contra cancerului, cum este chimioterapia.

   Este important de asemenea să amintim faptul că glucoza este un combustibil inerent "rău", deoarece spre deosebire de arderea grăsimilor, generează molecule de oxigen mult mai reactive, precum și radicali liberi secundari. Însă pentru a arde grăsimile, celulele trebuie să fie sănătoase și normale. Celulele canceroase nu au flexibilitatea metabolică pentru a arde grăsimile și din această cauză o alimentație bogată în grăsimi sănătoase pare să fie o strategie atât de eficientă contra cancerului.

   Atunci când corpul nu mai arde glucoza ca și combustibil principal cu scopul de a arde grăsimile pe post de combustibil, celulele canceroase încep să lupte pentru a se menține în viață, datorită faptului că majoritatea mitocondriilor sunt disfuncționale și nu pot să utilizeze în mod eficient oxigenul pentru a arde combustibilul.

   În același timp, celulele sănătoase au un combustibil ideal, care reduce daunele oxidative și optimizează funcția mitocondrială. Efectul final este acela că celulele sănătoase încep să prospere, în timp ce celulele canceroase mor de foame.

  Rolul nutrienților pentru o bună sănătate mitocondrială și prevenirea cancerului

   Pentru a avea o sănătate optimă, este necesară o cantitate suficientă de carbohidrați, grăsimi și proteine. Există grăsimi sănătoase și grăsimi nesănătoase, iar același lucru se petrece și în cazul proteinelor. O mare parte dintre beneficiile sau riscurile pentru sănătate sunt relaționate cu modul în care sunt cultivate și/sau procesate alimentele.

   Pentru a obține cetoza nutrițională, este important să se monitorizeze cantitatea de carbohidrați neți precum și consumul total de proteine. Carbohidrații neți se calculează luând numărul total de carbohidrați în grame din care se scade cantitatea de fibre pe care o conțin alimentele.

   Rezultatul este carbohidrați neți. Pentru a obține o sănătate optimă și pentru prevenirea diverselor boli, se recomandă menținerea consumului total de carbohidrați neți sub 40 sau 50 grame pe zi.

  Cum se transformă necesarul de proteine din alimente?

   În funcție de obiceiurile alimentare, geografice și culturale, se recomandă diete care să ofere între 10 și 30% proteine din caloriile totale zilnice. Cantități importante de proteine se găsesc în carne, pește, ouă, produse lactate, însă cea mai bună sursă de proteine rămân legumele, fructele uscate și semințele. Unele legume conțin cantități generoase de proteine, cum este de exemplu broccoli.

   Obiectivul trebuie să fie o jumătate de gram de proteine la o jumătate de kilogram de masă corporală. Dacă în prezent consumați mult mai mult decât este considerat optim, reduceți cantitatea de proteine după cum este necesar. Pentru aceasta puteți utiliza tabelul de mai jos sau puteți căuta pe Google alimentele care doriți să le consumați și veți afla rapid câte grame de proteine conțin alimentele respective.

   - Ouăle conțin aproximativ 6-8 grame de proteine per ou, iar o omletă preparată din două ouă echivalează cu 12 - 16 grame de proteine; dacă mai adăugați și brânză, este necesar să se calculeze și această proteină;

   - Semințele și fructele uscate conțin în medie între 4 și 8 grame de proteine la un sfert de cană;

   - Fasolea verde gătită are în medie 7.8 grame la jumătate de cană;

   - Cerealele integrale gătite au în medie 5-7 grame la o cană;

   - Majoritatea legumelor conțin în jur de 1-2 grame de proteine.

  Atenție cu grăsimile nesănătoase

   Când este vorba de grăsimi, este foarte important să se facă distincția între grăsimile sănătoase și cele nesănătoase. Majoritatea grăsimilor pe care le consumăm sunt în realitate puțin sănătoase. Ca regulă generală, evitați toate uleiurile vegetale procesate și rafinate și consumați-le doar pe cele presate la rece.

   De asemenea, luați în considerare faptul că un procent ridicat din uleiul de măsline care se găsește în prezent pe piață conțin și grăsimi de tip omega-6 oxidate, astfel încât citiți cu atenție etichetele de pe produse și folosiți doar uleiul de măsline extravirgin certificat.

   O altă regulă generală este de a nu respinge grăsimile saturate care provin din surse naturale, deoarece acestea sunt unele dintre cele mai sănătoase opțiuni. Sursele de grăsimi sănătoase pe care este indicat să le includeți în mod regulat în alimentație sunt următoarele:

   - Măslinele și uleiul extravirgin de măsline;

   - Nuca de cocos și uleiul organic de cocos;

   - Untul preparat din lapte organic;

   - Untul de cacao;

   - Fructe uscate neprocesate, precum nucile de macadamia, nucile pecan și semințele de susan, de cânepă și de dovleac;

   - Ouăle organice;

   - Fructul de avocado;

   - Grăsimile sănătoase de tip omega 3 din uleiuri vegetale presate la rece, în special cel de cânepă.

  Cetoza nutrițională poate oferi speranță și sănătate

   Dr. Fettke menționează o serie de beneficii cunoscute ale cetozei nutriționale în tratamentul contra cancerului, inclusiv următoarele:

   - Este o metodă bine tolerată de către organism;

   - Poate fi utilizată împreună cu alte tratamente contra cancerului (ar putea îmbunătăți inclusiv eficiența tratamentelor convenționale contra cancerului);

   - Cetonele protejează celulele vecine, ceea ce reduce puterea cancerului de a se propaga;

   - Cetoza nutrițională le oferă pacienților o senzație de control, ceea ce s-a demonstrat că îmbunătățește ratele de supraviețuire;

   - Cetoza nutrițională este o metodă utilă atât pentru tratarea cancerului, dar bineînțeles și pentru prevenirea acestuia.

  Un experiment radical cu cetoza nutrițională

   Pentru a vă oferi o idee mai clară despre cum acționează cetoza nutrițională în cazul prevenirii cancerului, în lumea medicală este cunoscut cazul doctorului Peter Attia. Experimentul său este un exemplu foarte clar al efectelor pe care le poate avea alimentația corectă asupra markerilor de sănătate în general.

  Attia este un medic care lucrează în cadrul Universității Stanford în domeniul științei metabolice, care s-a decis să efectueze asupra lui însuși un experiment științific care a avut rezultate incredibile.

   Cu toate că întotdeauna a fost o persoană activă și s-a menținut într-o stare fizică bună, genetica nu era de partea sa. Tendința naturală a organismului său era înclinată spre sindromul metabolic, în ciuda faptului că era foarte atent atât cu alimentația cât și cu un program regulat de exerciții fizice. Astfel încât dr. Attia s-a decis să experimenteze metoda cetozei nutriționale pentru a vedea dacă aceasta i-ar putea îmbunătăți în mod vizibil starea de sănătate generală.

   Pe o perioadă de 10 ani, dr. Attia a consumat aproximativ 80 % din calorii din grăsimi sănătoase și și-a controlat în mod regulat markerii metabolici, precum și nivelele de zahăr din sânge, procentajul de grăsime corporală, tensiunea arterială, nivelele lipidelor și alte aspecte importante.

   Dr. Attia a înregistrat astfel îmbunătățiri la toate nivelele de sănătate, așa cum se poate vedea și în tabelul de mai jos. Un test de rezonanță magnetică a confirmat faptul că dr. Attia a pierdut atât grăsime subcutanată, dar și grăsime viscerală (care se depune pe organe), care este tipul de grăsime cel mai dăunător pentru sănătate. Experimentul său a demonstrat modul în care alimentația poate produce mari schimbări în corp, chiar dacă se începe într-o stare fizică relativ bună. În cazul în care se începe o nutriție adecvată având un nivel fizic scăzut, atunci schimbările care se vor experimenta vor fi chiar mult mai pronunțate.

   Iată care sunt datele obținute de dr. Atiia în urma acestui experiment nutrițional care a avut o durată de 10 ani:

   

  ÎNAINTE

  DUPĂ

  Nivelul de zahăr din sânge pe stomacul gol

  100

  Între 75 și 95

  Procentajul de grăsime corporală

  25

  10

  Circumferința taliei în cm

  100

  91

  Tensiunea arterială

  130/85

  110/70

  LDL

  113

  88

  HDL

  31

  67

  Trigliceride

  152

  22

  Sensibilitatea la insulină

  A crescut cu mai mult de 400 %

  A crescut cu mai mult de 400 %

   Cazul doctorului Attia este foarte elocvent pentru modul în care nutriția corectă poate preveni atât boli grave de sănătate precum diabetul, bolile cardiace și inclusiv cancerul.


  Beneficiile aromatera…

  Aromaterapia oferă multiple beneficii terapeutice Aromaterapia, cu o istorie îndelungată în utilizarea uleiurilor esențiale, oferă multipl...

  Mai mult

  Ayurveda în complemen…

  Abordări naturale de vindecare a cancerului prin Ayurveda Introducere Confruntarea cu cancerul este o experiență complexă și provocatoare...

  Mai mult

  Shake-urile proteice:…

  Nutriția adecvată in chimioterapie este vitală Pentru pacienții care se confruntă cu tratamentele dificile ale chimioterapiei, menținerea ...

  Mai mult

  Prevenirea cancerului…

  Enzimele pancreatice și tratarea cancerului pancreatic În acest an, se estimează că 60.430 de americani vor fi diagnosticați cu cancer pan...

  Mai mult

  Cancerul de prostată …

  Simptomele cancerului de prostată care s-a răspândit în alte părți ale corpului? Cel mai utilizat sistem pentru clasificarea etapelor canc...

  Mai mult

  Terapia cu ozon: o al…

  Criza de vindecare sau efectul Herxheimer Singurul efect secundar cunoscut al ozonului este acela că poate provoca o criză de vindecare, d...

  Mai mult

  Beneficiile somnului …

  Beneficiile anti-cancer ale somnului Studiile arată că există o legătură clară între cancer și activitatea fizică. Exercițiile fizice reg...

  Mai mult

  Celulele NK și funcți…

  Cum să ne îmbunătățim funcția imunitară prin stimularea celulelor naturale ucigașe? Celulele Natural Killer (NK) sunt un tip specific de g...

  Mai mult

  Algele marine și trat…

  Proprietățile algelor marine pentru sănătate Algele marine precum Spirulina și Chlorella au puternice proprietăți anticancerigene datorită...

  Mai mult

  Cancerul renal: 11 fa…

  Care sunt cauzele cancerului renal?  Cunoașterea simptomelor și depistarea precoce a cancerului renal poate face o mare diferenț[ în maximi...

  Mai mult

  Tumorile beningne: ti…

  Ce este o tumoare benignă?  O tumoare se poate dezvolta atunci când celulele cresc prea repede sau nu mor atunci când trebuie. Această cole...

  Mai mult

  Pași simpli pentru pr…

  Multe cazuri de cancer de sân în realitate nu sunt cancer de sân  Așa cum am menționat anterior, mamografiile vă pot provoca probleme. În p...

  Mai mult

  Pași simpli pentru pr…

  Ce este industria cancerului?  În acest interviu, dr. Susan Wadia-Ells discută despre cancerul de sân ca pe o epidemie inutilă în America ș...

  Mai mult

  8 semnale ale canceru…

  Cum apare cancerul de col uterin?  La fel ca în toate celelalte tipuri de cancer, cancerul de col uterin apare atunci când anumite celulele...

  Mai mult

  Beneficiile saunei cu…

  Ce este sauna cu unde infraroșii?  Sauna este de fapt o tradiție de vindecare care datează de mai bine de 2.000 de ani. Scufundarea într-un...

  Mai mult

  Detoxifierea, un fact…

  De ce avem nevoie să ne detoxifiem organismul?  A îmbătrâni este o parte a vieții. Este o realitate cu care fiecare dintre noi va trebui să...

  Mai mult

  10 moduri de a reduce…

  Cancerul este influențat de dietă și de stilul de viață  Potrivit Institutului American de Cercetare a Cancerului (AICR), o treime dintre c...

  Mai mult

  Obiceiuri sănătoase p…

  Cancerul de colon – date generale  Cercetările din acest domeniu au arătat că unele tipuri de cancer de colon încep de la polipi (tumori be...

  Mai mult

  Cancerul de prostată …

  Cancerul de prostată – date generale  Aproximativ unul din nouă bărbați va fi diagnosticat cu cancer de prostată pe parcursul vieții sale. ...

  Mai mult

  Terapia cu ozon: o al…

  Biochimia oxigenului și a cancerului  Descoperirea obținută de Premiul Nobel Otto Warburg în 1925 a schimbat pentru totdeauna ceea ce știm ...

  Mai mult

  Terapia cu ozon: o al…

  Ce este ozonul?  Ați observat vreodată că după o furtună aerul are un miros proaspăt? Este posibil să recunoașteți parfumul din aer ca fiin...

  Mai mult

  Ayurveda și combatere…

  Ce este Ayurveda?  Sistemele antice de vindecare din lume au predominat, în ciuda saturației medicinei convenționale moderne și funcționeaz...

  Mai mult

  Mersul pe jos și canc…

  Mersul în ritm alert, beneficii în cancer  Conform noilor cercetări medicale, mersul pe jos în ritm alert poate oferi o multitudine de bene...

  Mai mult

  Acupunctura: un trata…

  De ce este acupunctura o terapie anti-cancer?  Unele remedii și metode ale medicinei alternative sunt utilizate în anumite spitale și insti...

  Mai mult

  Diagnosticul timpuriu…

  Cancerul poate fi detectat la timp  Noile orientări ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), prezentate cu ocazia Zilei Mondiale ...

  Mai mult

  Diagnosticul de cance…

  Tirania sprijinului social  Cancerul are repercusiuni asupra sănătății mentale și fizice a persoanei, chiar și după terminarea tratamentulu...

  Mai mult

  Clismele cu cafea în …

  Clismele cu cafea, un procedeu de purificare  Expresia "moartea începe în colon" aparent a devenit mai populară și oferă adevărul simplific...

  Mai mult

  Cele 4 stadii ale can…

  Cancerul poate fi prevenit și controlat  Cancerul sădește adeseori frică în inima oricărei persoane doar la auzul acestui cuvânt. Acest luc...

  Mai mult

  Postul și combaterea …

  Postul ca terapie anti-cancer  În urma a numeroase studii medicale efectuate, cercetătorii au descoperit că postul declanșează regenerarea ...

  Mai mult

  5 strategii pentru pr…

  Top 5 strategii de bază pentru prevenirea cancerului  Vă simțiți îngrijorați de impactul pe termen lung al unei diete proaste asupra sănătă...

  Mai mult

  Cina devreme reduce r…

   A cina devreme reduce riscul de cancer de sân și de prostată  Un nou studiu publicat în Jurnalul Internațional al Cancerului evidențiază n...

  Mai mult

  Naturopatia și tratar…

  Cum acționează naturopatia sau medicina naturistă asupra corpului?  Naturopatia funcționează ajutând la îmbunătățirea capacității naturale ...

  Mai mult

  Acidoza: o afecțiune …

  Acidoza și apariția cancerului  Cercetătorul Otto Warburg a primit în anul 1931 Premiul Nobel deoarece a descoperit care este cauza princip...

  Mai mult

  Recomandări important…

  Plante medicinale cu efecte antitumorale  Există multe plante medicinale cu proprietăți antitumorale precum Kalanchoe, Graviola “Annona mur...

  Mai mult

  Efectul Warburg sau m…

  De ce radio și chimioterapia sunt ineficiente în majoritatea tumorilor?  În articolul anterior am explicat faptul că celula tumorală își sc...

  Mai mult

  Efectul Warburg sau m…

  Mitocondriile, oxigenul, glucoza și metabolismul tumoral  Fiziologul german Otto Warburg a publicat în anul 1931 lucrarea intitulată “Metab...

  Mai mult