Sanohelp

  Sanohelp - Extract de turmeric. 

      Antitumoral. Antiinflamator.

     Medica Stem- Antitumoral.

   Regenerare celulara. Imunitate.

  Vitamina c alcalina forte

       Vitamina C Alcalină Forte.

     Alcalinizantă. Antioxidantă.

  Sanocell

          SanoCell - Antitumoral.

      Antioxidant. Anticancerigen.

    

  Articole noi

  Insomnia: cauze, impact și soluții bazate pe …

  Ce este insomnia și cum ne afectează? Insomnia este o tulburare de somn care afectează capacitatea...

  Mențineți-vă mintea activă: cum să preveniți …

  Importanța proactivității în menținerea sănătății mintale Demența afectează milioane de oameni în ...

  Importanța somnului pentru sănătate: o privir…

  Începutul călătoriei în lumea somnului Somnul, adesea neglijat în viața agitată de azi, este un pi...

  Astenia de primăvară: combaterea simptomelor …

  Oboseala de sezon: înțelegerea asteniei de primăvară Primăvara aduce nu doar flori și soare, ci, p...

  Remisiile spontane ale cancerului: un fenomen…

  Ce sunt remisiile spontane ale cancerului? Conform datelor Organizației Mondiale a Sănătății, canc...

  Cauta in site

  Inregistrare

  Suntem si pe Facebook

  Cum influențează nutriția cancerul? (I)

  Alimentația influențează apariția cancerului

   Cum influențează nutriția cancerul Este posibil ca dateriorările cromozomiale să fie un simplu marcator al cancerului și nu cauza reală a bolii? Dovezi convingătoare sugerează că aceasta este posibil, iar în literatura de specialitate prezentată, medicul chirurg ortoped Dr. Gary Fettke trece în revistă câteva dintre aceste dovezi medicale.

   Fiind din păcate el însuși victima cancerului, dr. Fettke și-a dat seama din experiență proprie cum nutriția influențează cancerul și cât este de importantă o alimentație bogată în grăsimi sănătoase și săracă în carbohidrați (mai exact carbohidrați totali fără fibre).

   Dr. Fettke nu este însă singurul care promovează modelul metabolic al cancerului. Travis Christofferson, autor al unei cărți extraordinare intitulate "Înfruntarea adevărului: întoarcerea la teoria metabolică a cancerului" abordează la rândul său acest subiect, oferind informații valoroase și detaliate.

  Modelul metabolic al cancerului

   Proiectul intitulat Cancer Genoma Atlas, care a început în 2006 și-a propus să secvențieze genomii celulelor canceroase. Acesta a fost cel mai mare proiect de acest gen și a implicat de 10.000 ori mai mult secvențialitatea genetică realizată de Human Genome Project (Proiectul genomului uman).

   Testele științifice realizate au demonstrat că, în cazul cancerului, în afară de o simplă mutație genetică mai era ceva în joc. Mutațiile descoperite în celulele canceroase erau mult prea aleatorii. Unele tipuri de cancer nici măcar nu aveau mutații genetice care să le cauzeze.

   Atunci, care ar putea să fie factorul determinant? În trecut, se considera că defectele genetice nucleare erau responsabile de cancer, iar deteriorările mitocondriale apăreau primele, iar acestea determinau mutațiile genetice nucleare care puteau cauza cancer.

   Pe de altă parte, oamenii de știință au descoperit recent că disfuncțiile mitocondriale sunt practic originea tuturor bolilor, ceea ce clasifică funcția mitocondrială ca fiind centrul oricărui program de prevenire a bolilor și a tulburărilor de sănătate.

   Așa cum a indicat dr. Fettke, una dintre principalele considerații este metabolismul glucozei din interiorul mitocondriei – o teorie care a fost inițial prezentată de Dr. Otto Warburg în anul 1920.

   În 1931, Dr. Otto Warburg a câștigat Premiul Nobel pentru Medicină datorită descoperirii sale că celulele canceroase au un metabolism energetic în mod fundamental diferit în comparație cu celulele sănătoase. Ca rezultat al studiilor sale, s-a evidențiat faptul că celulele canceroase nu au aceeași flexibilitate metabolică precum cele sănătoase.

  Celulele canceroase se hrănesc cu zahăr

   O celulă poate produce energie fie în mod aerobic, în mitocondrie, fie anaerobic, în citoplasmă. Metabolismul anaerobic generează nivele excesive de acid lactic, care pot deveni toxice.

   Dr. Otto Warburg a descoperit faptul că în prezența oxigenului, celulele canceroase produc acid lactic în cantități excesive, iar acest fenomen a fost chiar denumit Efectul Warburg.

   Ce ne indică acest aspect despre originea nutrițională a cancerului? În câteva cuvinte, concluziile științifice ale doctorului Warburg ne-au arătat că zahărul este cel care "alimentează" cancerul, în timp ce grăsimile sănătoase"îl înfometează".

   Celulele sănătoase pot utiliza fie glucoza, fie corpii cetonici din grăsimi ca sursă de energie, însă cancerul este din punct de vedere metabolic limitat să utilizeze doar glucoză. Celulele canceroase, în mare parte nu au o flexibilitate metabolică și pur și simplu nu pot metaboliza cetonele, acesta fiind motivul pentru care cetoza nutrițională este o metodă atât de eficientă contra cancerului.

   În realitate, cancerul ar putea fi clasificat mai precis ca fiind o boală metabolică mitocondrială. Puține persoane moștenesc gene care să le predispună la cancer. Majoritatea persoanelor moștenesc gene care previn cancerul. Mutațiile genetice moștenite în mod tipic întrerup funcția mitocondrială, iar un risc crescut de cancer este rezultatul acestei slăbiciuni.

   Vestea cea bună este că este posibil să se optimizeze funcția mitocondrială prin abordarea anumitor factori ai stilului de viață cum ar fi alimentația și exercițiile fizice. Teoria mitocondrială prezintă o posibilitate cu totul nouă de a înțelege și de a trata cancerul.

   După cum explică dr. Fettke, modelul metabolic al cancerului "se dezvoltă în funcție de energie, iar mutațiile cromozomiale aleatorii sunt secundare". De asemenea:

   "Toate celulele cer o sursă de energie de trifosfat de adenozină (ATP este abrevierea în engleză). Totodată, celulele cer materiale de construcție care sunt fie administrate local, fie transportate în celulele normale pentru a transforma glucoza în principal în ATP.

   Celulele canceroase fac tocmai contrariul și apare o deviere a glucozei rezultate din producerea ATP la materialele de construcție necesare pentru creșterea celulară... Celelalte materiale de construcție necesită proteine și acizi grași, iar cancerul le absoarbe din țesutul apropiat.

   Această invazie în țesuturi este modul prin care cancerul se propagă în corp și apar metastazele... Această forță care impulsionează toate aceste procese este de fapt producerea radicalilor liberi de oxigen.

   Studiile au evidențiat faptul că producerea radicalilor liberi cauzează ulterior deteriorarea ADN-ului într-un mod aleatoriu și reprezintă anomalii cromozomice. Tocmai de aceea, dacă am putea găsi sursa radicalilor fără oxigen, am putea descoperi firul călăuzitor".

  Alimentele procesate sunt un factor determinant al cancerului

    Ce anume impulsionează producerea de radicali liberi în organism? Inflamația este un factor important, iar din păcate, în prezent, alimentația modernă se bazează mult pe alimente procesate care sunt deosebit de inflamatorii.

   Principalii vinovați din acest tip de alimente sunt grăsimile polinesaturate (abreviate PUFA), grasămile de tip trans și zahărul sub toate formele sale, în special fructoza procesată (cum este de exemplu siropul obținut din porumb), precum și cerealele rafinate. Ingredientele artificiale adăugate precum conservanții și amelioratorii de gust determină de asemenea apariția inflamației.

   Prin reducerea cantității de carbohidrați din alimentație, se vor obține patru beneficii care echivalează cu o rată scăzută de inflamație și o stimulare redusă a celulelor canceroase. Astfel, organismul va deveni capabil să:

   1. Reducă nivelul de glucoză serică;

   2. Reducă nivelul de mTOR (o cale biochimică importantă, numită obiectiv de rapamicină la mamifere - mTOR este abrevierea sa în engleză). Această cale biochimică are un rol important și semnificativ în multe tipuri de cancer;

   3. Reducă nivelul de insulină;

   4. Scadă factorul de creștere insulinică de tip 1 (IGF-1, este un hormon puternic care acționează asupra glandei pituitare pentru a cauza efecte metabolice și endocrine, inclusiv creșterea și replicarea celulară. Nivelele crescute de IGF-1 sunt asociate cu cancerul de sân, printre altele).

   De fapt, unul dintre motivele de bază pentru care o alimentație care are un conținut ridicat de grăsimi sănătoase, însă săracă în carbohidrați (așa-numita cetoză nutrițională) este atât de eficientă deoarece reduce inflamația și o face să dispară. Atunci când inflamația dispare, corpul poate să se vindece.

  Cum se dezvoltă cancerul?

   Cu scopul de a prospera și de a se dezvolta, celulele canceroase necesită combustibil sub formă de glucoză, pe lângă materialele de construcție sub formă de proteine, acizi grași, fosfat și acetat. Aceste materiale de construcție nu sunt cu ușurință disponibile în fluxul sanguin, tocmai de aceea, celulele canceroase le obțin din alte celule apropiate.

   Procesul care le permite celulelor canceroase să invadeze țesutul alăturat este cunoscut sub denumirea de Efectul Warburg Invers. Acest efect se bazează pe generarea de peroxid de hidrogen cauzat de interacțiunea dintre radicalii liberi și apă, liberi de oxigen.

   Cancerul metastastic sau invaziv, este în esență, rezultatul efectului Warburg și al efectului Warburg invers. Așa cum indică dr. Fettke, cunoașterea tuturor acestor efecte aduce la lumină un nou ansamblu de opțiuni de prevenire și de tratament contra cancerului, inclusiv următoarele aspecte esențiale:

   - Limitarea sau eliminarea zahărului și a carbohidraților (carbohidrați fără fibre) pentru a evita alimentarea celulelor canceroase;

   - Limitarea sau eliminarea uleiurilor și grăsimilor de tip PUFA și a grăsimilor trans pentru a preveni formarea radicalilor liberi dăunători și a particulelor de colesterol rău sau LDL, care sunt mici și dense;

   - Limitarea consumului de proteine pentru a se evita stimularea căii mTOR;

   - Creșterea consumului de antioxidanți (prin intermediul legumelor și fructelor proaspete și/sau a suplimentelor alimentare) pentru a contracara daunele produse de radicalii liberi în organism;

   - Creșterea consumului de grăsimi sănătoase pentru a alimenta celulele sănătoase, înfometând în acealași timp celulele canceroase.


  Beneficiile aromatera…

  Aromaterapia oferă multiple beneficii terapeutice Aromaterapia, cu o istorie îndelungată în utilizarea uleiurilor esențiale, oferă multipl...

  Mai mult

  Ayurveda în complemen…

  Abordări naturale de vindecare a cancerului prin Ayurveda Introducere Confruntarea cu cancerul este o experiență complexă și provocatoare...

  Mai mult

  Shake-urile proteice:…

  Nutriția adecvată in chimioterapie este vitală Pentru pacienții care se confruntă cu tratamentele dificile ale chimioterapiei, menținerea ...

  Mai mult

  Prevenirea cancerului…

  Enzimele pancreatice și tratarea cancerului pancreatic În acest an, se estimează că 60.430 de americani vor fi diagnosticați cu cancer pan...

  Mai mult

  Cancerul de prostată …

  Simptomele cancerului de prostată care s-a răspândit în alte părți ale corpului? Cel mai utilizat sistem pentru clasificarea etapelor canc...

  Mai mult

  Terapia cu ozon: o al…

  Criza de vindecare sau efectul Herxheimer Singurul efect secundar cunoscut al ozonului este acela că poate provoca o criză de vindecare, d...

  Mai mult

  Beneficiile somnului …

  Beneficiile anti-cancer ale somnului Studiile arată că există o legătură clară între cancer și activitatea fizică. Exercițiile fizice reg...

  Mai mult

  Celulele NK și funcți…

  Cum să ne îmbunătățim funcția imunitară prin stimularea celulelor naturale ucigașe? Celulele Natural Killer (NK) sunt un tip specific de g...

  Mai mult

  Algele marine și trat…

  Proprietățile algelor marine pentru sănătate Algele marine precum Spirulina și Chlorella au puternice proprietăți anticancerigene datorită...

  Mai mult

  Cancerul renal: 11 fa…

  Care sunt cauzele cancerului renal?  Cunoașterea simptomelor și depistarea precoce a cancerului renal poate face o mare diferenț[ în maximi...

  Mai mult

  Tumorile beningne: ti…

  Ce este o tumoare benignă?  O tumoare se poate dezvolta atunci când celulele cresc prea repede sau nu mor atunci când trebuie. Această cole...

  Mai mult

  Pași simpli pentru pr…

  Multe cazuri de cancer de sân în realitate nu sunt cancer de sân  Așa cum am menționat anterior, mamografiile vă pot provoca probleme. În p...

  Mai mult

  Pași simpli pentru pr…

  Ce este industria cancerului?  În acest interviu, dr. Susan Wadia-Ells discută despre cancerul de sân ca pe o epidemie inutilă în America ș...

  Mai mult

  8 semnale ale canceru…

  Cum apare cancerul de col uterin?  La fel ca în toate celelalte tipuri de cancer, cancerul de col uterin apare atunci când anumite celulele...

  Mai mult

  Beneficiile saunei cu…

  Ce este sauna cu unde infraroșii?  Sauna este de fapt o tradiție de vindecare care datează de mai bine de 2.000 de ani. Scufundarea într-un...

  Mai mult

  Detoxifierea, un fact…

  De ce avem nevoie să ne detoxifiem organismul?  A îmbătrâni este o parte a vieții. Este o realitate cu care fiecare dintre noi va trebui să...

  Mai mult

  10 moduri de a reduce…

  Cancerul este influențat de dietă și de stilul de viață  Potrivit Institutului American de Cercetare a Cancerului (AICR), o treime dintre c...

  Mai mult

  Obiceiuri sănătoase p…

  Cancerul de colon – date generale  Cercetările din acest domeniu au arătat că unele tipuri de cancer de colon încep de la polipi (tumori be...

  Mai mult

  Cancerul de prostată …

  Cancerul de prostată – date generale  Aproximativ unul din nouă bărbați va fi diagnosticat cu cancer de prostată pe parcursul vieții sale. ...

  Mai mult

  Terapia cu ozon: o al…

  Biochimia oxigenului și a cancerului  Descoperirea obținută de Premiul Nobel Otto Warburg în 1925 a schimbat pentru totdeauna ceea ce știm ...

  Mai mult

  Terapia cu ozon: o al…

  Ce este ozonul?  Ați observat vreodată că după o furtună aerul are un miros proaspăt? Este posibil să recunoașteți parfumul din aer ca fiin...

  Mai mult

  Ayurveda și combatere…

  Ce este Ayurveda?  Sistemele antice de vindecare din lume au predominat, în ciuda saturației medicinei convenționale moderne și funcționeaz...

  Mai mult

  Mersul pe jos și canc…

  Mersul în ritm alert, beneficii în cancer  Conform noilor cercetări medicale, mersul pe jos în ritm alert poate oferi o multitudine de bene...

  Mai mult

  Acupunctura: un trata…

  De ce este acupunctura o terapie anti-cancer?  Unele remedii și metode ale medicinei alternative sunt utilizate în anumite spitale și insti...

  Mai mult

  Diagnosticul timpuriu…

  Cancerul poate fi detectat la timp  Noile orientări ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), prezentate cu ocazia Zilei Mondiale ...

  Mai mult

  Diagnosticul de cance…

  Tirania sprijinului social  Cancerul are repercusiuni asupra sănătății mentale și fizice a persoanei, chiar și după terminarea tratamentulu...

  Mai mult

  Clismele cu cafea în …

  Clismele cu cafea, un procedeu de purificare  Expresia "moartea începe în colon" aparent a devenit mai populară și oferă adevărul simplific...

  Mai mult

  Cele 4 stadii ale can…

  Cancerul poate fi prevenit și controlat  Cancerul sădește adeseori frică în inima oricărei persoane doar la auzul acestui cuvânt. Acest luc...

  Mai mult

  Postul și combaterea …

  Postul ca terapie anti-cancer  În urma a numeroase studii medicale efectuate, cercetătorii au descoperit că postul declanșează regenerarea ...

  Mai mult

  5 strategii pentru pr…

  Top 5 strategii de bază pentru prevenirea cancerului  Vă simțiți îngrijorați de impactul pe termen lung al unei diete proaste asupra sănătă...

  Mai mult

  Cina devreme reduce r…

   A cina devreme reduce riscul de cancer de sân și de prostată  Un nou studiu publicat în Jurnalul Internațional al Cancerului evidențiază n...

  Mai mult

  Naturopatia și tratar…

  Cum acționează naturopatia sau medicina naturistă asupra corpului?  Naturopatia funcționează ajutând la îmbunătățirea capacității naturale ...

  Mai mult

  Acidoza: o afecțiune …

  Acidoza și apariția cancerului  Cercetătorul Otto Warburg a primit în anul 1931 Premiul Nobel deoarece a descoperit care este cauza princip...

  Mai mult

  Recomandări important…

  Plante medicinale cu efecte antitumorale  Există multe plante medicinale cu proprietăți antitumorale precum Kalanchoe, Graviola “Annona mur...

  Mai mult

  Efectul Warburg sau m…

  De ce radio și chimioterapia sunt ineficiente în majoritatea tumorilor?  În articolul anterior am explicat faptul că celula tumorală își sc...

  Mai mult

  Efectul Warburg sau m…

  Mitocondriile, oxigenul, glucoza și metabolismul tumoral  Fiziologul german Otto Warburg a publicat în anul 1931 lucrarea intitulată “Metab...

  Mai mult