Sanohelp

  Sanohelp - Extract de turmeric. 

      Antitumoral. Antiinflamator.

     Medica Stem- Antitumoral.

   Regenerare celulara. Imunitate.

  Vitamina c alcalina forte

       Vitamina C Alcalină Forte.

     Alcalinizantă. Antioxidantă.

  Sanocell

          SanoCell - Antitumoral.

      Antioxidant. Anticancerigen.

    

  Articole noi

  Aminoacizii esențiali: pilonii necunoscuți ai…

  Aminoacizii esențiali mențin sănătatea optimă Aminoacizii esențiali sunt adesea eroii necunoscuți ...

  Optimizarea digestiei și metabolismului prin …

  Ayurveda te ajută să optimizezi digestia și metabolismul Introducere În Ayurveda, o digestie sănă...

  Rutina zilnică ayurvedică: cheia pentru un st…

  Rutină zilnică este esențială pentru sănătate O rutină zilnică, sau Dinacharya, conform Ayurvedei...

  Top 5 terapii ayurvedice pentru reducerea str…

   Ayurveda oferă metode naturale pentru gestionarea stresului Introducere  Într-o lume tot mai ag...

  Ayurveda în complementarea tratamentului canc…

  Abordări naturale de vindecare a cancerului prin Ayurveda Introducere Confruntarea cu cancerul es...

  Cauta in site

  Inregistrare

  Suntem si pe Facebook

  Curcumina din turmeric distruge celulele canceroase

  Ce este turmericul?

  Curcumina din turmeric distruge celulele canceroase Turmericul (Curcuma longa) este o plantă din familia zingiberacea. Această plantă este foarte mult utilizată în gastronomia indiană. Pulberea de turmeric este unul din ingredientele binecunoscutului amestec de condimente indiene numit curry și oferă acestuia o culoare galben intens, caracteristică.

  Efectul anticancer al turmericului.

   Turmericul este probabil cel mai bun aliment anticancer care există.  Principiul antitumoral din turmeric este curcumina, capabilă să inhibe creșterea multor tipuri de celule tumorale (din ovare, sân, colon, ficat, plămâni, pancreas, stomac, vezică, etc).

  De asemenea, curcumina:

   1. Stopează dezvoltarea metastazelor, induce autoliza celulelor tumorale (distrugerea celulelor canceroase);
   2. Reduce inflamația peritumorală și inhibă factorul NF-kappaB, cel care protejează celulele tumorale de mecanismele sistemului imunitar pentru a le elimina;
   3. Are un puternic efect antioxidant;
   4. Protejează mucoasele, ficatul și rinichii de efectele secundare ale chimioterapiei și radioterapiei;
   5. Datorită faptului că este un puternic antiinflamator, curcumina este utilă pentru tratarea durerii și bolilor inflamatorii precum: artrită, artroză, boala periodontală, etc.;
   6. Previne bolile cardiovasculare;
   7. Previne bolile Parkinson și Alzheimer;
   8. Este utilă pentru tratarea bolilor gastrointestinale, precum fibroza hepatică și boala inflamatorie intestinală.

  Cum se poate consuma turmericul?

   Ideal este să se consume cel puțin 5 grame de turmeric zilnic (o jumătate de linguriță), însă pentru a fi absorbit la nivel intestinal, pulberea de turmeric trebuie să se amestece cu puțin piper negru și ulei extravirgin de măsline. Eficiența sa este amplificată de asemenea dacă se consumă cu genisteina prezentă în soia, în sucul de citrice și cu ceai verde.

  Uzul culinar al turmericului

   Pulberea de turmeric poate fi adăugată la diverse preparate: supe, tocănițe, orez, sucuri din legume, salate, etc. Este ideal să se prepare o infuzie cu ceai verde, piper, turmeric și câteva picături de suc de lămâie.

   Curcumina poate interacționa cu medicamentele anticoagulante orale și antiplachetare.

  Curcumina are o puternică activitate anti-cancer

   Cancerul este una din principalele cauze de deces din lume. Ce s-ar întâmpla însă dacă ar exista un remediu natural și sigur care ar putea funcționa pentru aproape toate tipurile de cancer?

   Conform doctorului William LaValley, care s-a focalizat în majoritatea lucrărilor sale clinice pe tratarea cancerului, curcumina – ingredientul activ din turmeric și pigmentul care îi oferă turmericului culoarea specifică galben-portocaliu, ar putea îndeplini cu succes aceste deziderate. Curcumina este un compus natural care a fost investigat pe larg și s-a descoperită că are numeroase aplicații în domeniul sănătății.

   Dr. LaValley a studiat medicina generală, însă și-a dedicat o mare parte din timp pentru a cerceta modalitățile biochimice care pot îmbunătăți sau readuce sănătatea prin intermediul nutriției.

   În 1982, a participat la un program de schimb între medici în Republica Populară Chineză, unde a dobândit experiență în practicile străvechi ale medicinii tradiționale chinezești și acupunctură.

   “Unul din mesajele cele mai importante pe care le-am învățat acolo a fost acela că produsele naturale, moleculele naturale, din plantele și animalele care se găsesc în mod liber în natură, au fost utilizate de chinezi de sute sau chiar mii de ani. Acest lucru mi-a schimbat în mod profund perspectiva privind medicina,” a afirmat acest doctor.

   “M-am întors la facultatea de medicină și după această experiență, am căutat modalitatea de a integra atât perspectiva administrării produselor farmaceutice convenționale, precum și cea a administrării extractelor și produselor naturale.”

   În anul 2005, Dr. LaValley și-a dedicat un an întreg pentru a studia biologia moleculară, mai specific, biologia moleculară a cancerului. El a lucrat de asemenea timp de aproximativ 9000 de ore pentru a crea o bază de date de literatură de tip PubMed despre biologia moleculară a cancerului.

   O lecție importantă pe care am învățat-o în această aventură științifică este aceea că aplicarea biologiei moleculare poate fi utilizată în cadrul unei serii de boli și de simptome descrise în literatura medicală. Această cunoaștere poate fi aplicată căutând în baza de date de PubMed și în alte surse de legături moleculare implicate.

   “În studiul biologiei moleculare a cancerului și în studiul faptului că s-a evidențiat efectul produselor naturale în diferite tipuri de cancer; se observă că există multe evidențe ale folosirii diferitelor molecule, produselor naturale și medicamentelor care deja au fost aprobate și care ne-au fost la îndemână de mult timp și care au efecte anti-cancer. Acesta este numit tratament anti-cancer direcționat molecular și care a fost practicat în mod obișnuit în cadrul oncologiei moderne.

   Ceea ce nu a fost practicat însă în mod obișnuit este folosirea produselor naturale pentru activitatea anti-cancer direcționată molecular. Eu o folosesc pentru pacienții mei deoarece evidențele sugerează și subliniază folosirea recomandările acestui tip de tratament.”

  Curcumina - un tratament pentru orice tip de cancer?

   În mod curios, curcumina pare să fie în mod universal utilă pentru aproape toate tipurile de cancer, fapt care este foarte deosebit, datorită faptului că, cancerul are o mare varietate de patologii moleculare diferite. Era dificil să se creadă că există un remediu care ar putea funcționa pentru majoritatea tipurilor de cancer. Dr. LaValley explică modul în care a ajuns la această concluzie:

   “Am revizuit literatura medicală de specialitate și am căutat modalitatea de a lua în considerare în procesul luării deciziilor și ăn recomandările pe care le fac pentru tratament, bazându-mă pe literatura științifică, inclusiv literatura medicală care include tratamente bazate pe produse orale precum medicamentele sau produsele naturale.

   Acesta este motivul pentru care am luat cunoștință de această moleculă numită curcumina, experimentele care s-au făcut cu aceasta pe animale, iar apoi folosirea sa în cazul oamenilor, prin teste și probe specifice. Unul dintre lucrurile cele mai surprinzătoare pe care le-am descoperit în cazul curcuminei, este faptul că această moleculă are o puternică acțiune antiinflamatorie.

   Există anumite molecule în celule care interacționează unele cu altele prin anumite căi sau rețele. Interacțiunea și semnalele care sunt transferate prin acest trafic de informații în molecule, prezintă multe obiective diferite sau complexe moleculare specifice.”

   Așa cum a explicat Dr. LaValley, molecula de curcumină cauzează o creștere a traficului sau activității unei molecule în particular sau chiar diminuează/inhibă activitatea, studiile medicale au demonstrat în mod repetat că rezultatul final este o puternică activitate anti-cancer.  În plus, curcumina nu afectează celulele sănătoase (așa cum acționează din păcate chimioterapia), ci se îndreaptă în mod selectiv către celulele canceroase.

  Curcumina distruge cancerul în diverse moduri

   Curcumina este nutrientul cu cele mai multe referiri la utilizarea sa împotriva cancerului, inclusiv vitamina D, care a fost de asemenea, subiectul multor cercetări științifice.

   S-a evidențiat prin varii studii medicale că curcumina are capacitatea de a modula activitatea și expresia genetică - distrugând celulele canceroase și determinând funcția celulară sănătoasă. De asemenea, determină anti-angiogeneza, ceea ce înseamnă că ajută la evitarea dezvoltării vaselor de sânge necesare pentru creșterea și dezvoltarea celulelor cancerigene. Pentru a fi mai specifici, curcumina:

   - Inhibă proliferarea celulelor tumorale

   - Reduce inflamația

   - Inhibă transformarea celulelor normale în celule tumorale

   - Inhibă sinteza unei proteine care este considerată fundamentală pentru formarea tumorală

   - Ajută corpul să distrugă celulele cancerigene ca să nu se poată răspândi în corp

   - Ajută la prevenirea dezvoltării vaselor de sânge adiționale necesare pentru creșterea celulelor cancerigene (angiogeneză)

  De ce rădăcina de turmeric întreagă nu este eficientă?

   Chiar dacă curcumina se regăsește în mod evident în rădăcina întreagă de turmeric, totuși nu există o cantitate suficientă pentru a obține rezultate relevante din punct de vedere clinic. Rădăcina de turmeric conține aproximativ 3% din concentrația de curcumină. O altă limitare majoră a curcuminei este faptul că se absoarbe foarte puțin. Când se consumă sub formă crudă, se absoarbe doar 1% din curcumina disponibilă.

   “Industria produselor naturale a dezvoltat o concentrare de curcumină standard de 95%,” explică Dr. LaValley. “La început, acum câțiva ani, era tot ceea ce aveam disponibil pentru pacienți. Chiar și așa, în ciuda unei concentrații de 95% sub formă de capsulă, cantitatea care putea fi absorbită era de 1%. În scopul obținerii cantităților de curcumină, în fluxul sanguin, care să fie mai rezonabile pentru a avea un efect terapeutic, persoanele trebuiau să consume multă curcumină…

   În cercetarea mea științifică, am descoperit o modalitate de a schimba acest lucru, pentru a crește foarte mult biodisponibilitatea curcuminei, este necesar un proces destul de simplu, și anume se fierbe apa, se adaugă două capsule sau puțină pulbere (cam o linguriță) și se lasă să fiarbă timp de 10-12 minute. Această cantitate reprezintă o mare cantitate de molecule de curcumină biodisponibile sau care pot fi absorbite de organism.”

   Totuși, acest lucru este puțin practic deoarece trebuie avută multă grijă pentru a evita pătarea hainelor și a bucătăriei. De fapt, turmericul este un excelent agent colorant pentru țesături, colorându-le într-o nuanță galben-portocalie.

   Caracterul practic și eficient a realizat multe transformări ale modalității de folosire a curcuminei în ultimii ani. Datorită faptului că este o moleculă lopofilică adică este potențată de grăsimi, peraparatele cele mai noi includ un anumit tip de ulei sau de grăsime, care îi îmbunătățesc capacitatea de absorbție și de biodisponibilitate.

  Legătura dintre cancer și rezistența la insulină

   Dacă vă confruntați cu o greutate corporală excesivă, hipertensiune, colesterol ridicat și/sau diabet, atunci rezistența la insulină și leptină este un factor predominant. Rezistența la insulină și la leptină este de asemenea un factor foarte obișnuit în cazul pacienților cu cancer.

   Dr. LaValley afirmă: “Este știut faptul că de aproximativ 80 de ani sau mai mult, faptul că tumorile solide și unele tipuri de leucemii, sunt “amatoare” de zahăr. Un alt termen este că acestea sunt dependente de zahăr.

   Eu personal folosesc examinarea imaginilor de tip TEP pentru a le demonstra pacienților că există o probă obiectivă a faptului că tumorile din corpul lor iubesc zahărul. Concentrația de zahăr este mult mai ridicată în celulele canceroase decât în celulele sănătoase. Doresc să fac cunoscut acestea, pentru a motiva persoanele să-și modifice alimentația, cu una cu mai puțini carbohidrați, pentru ca corpul să genereze molecule care să ofere nutrienți suplimentari numite cetone…

   Aceasta subliniază că încercăm să oferim o presiune antagonistă anti-cancer asupra celulelor canceroase, reducând cantitatea de zahăr disponibil pentru absorbția prin intermediul zahărului disponibil în alimentație și compensând această reducere a zahărului crescând consumul de grăsimi sănătoase.”

  Curcumina poate ajuta la diminuarea inflamației

   Aproximativ 34% dintre persoanele din Statele Unite suferă de sindrom metabolic, care este un termen utilizat pentru a descrie diferite simptome care amplifică riscul apariției bolilor cardiace, diabetului, tulburărilor cerebrale și a altor boli cronice.

   Printre aceste simptome se numără grăsimea abdominală excesivă, tensiunea arterială ridicată, nivelul ridicat de zahăr din sânge, nivelele scăzute de colesterol HDL și nivelele ridicate ale alto trigliceridelor.

   Între acest simptome există o legătură și anume, “inflamația.” Inflamația cronică este relaționată cu sindromul metabolic, așa cum explică cercetătorii într-o publicație medicală:

   “Este evident că inflamația, corelată cu obezitatea și supragreutatea joacă un rol important pentru etiologia sindromului metabolic și contribuie în mare măsură la rezultatele patologice relaționate cu acesta.”

   Curcumina, unul din remediile antiinflamatorii cele mai puternice ale naturii, ajută la reducerea inflamației în cazul persoanelor care se confruntă cu această tulburare.

  Curcumina diminuează inflamația și nivelele de zahăr din sânge

   Cercetătorii au înscris 117 persoane diagnosticate cu sindrom metabolic într-un studiu pentru a determina efectele curcuminei asupra inflamației. Curcumina este ingredientul activ din turmeric. Jumătate din participanți au luat un gram de pulbere de turmeric, zilnic, timp de opt săptămâni în timp ce celeilalte jumătăți i s-a oferit o pastilă placebo.

   La finalul studiului, grupul care a luat pulbere de turmeric avea nivele mai scăzute a trei marcatori sanguini ai inflamației, printre care proteina C-reactiva (PCR), precum și un nivel mai scăzut de zahăr din sânge și de hemoglobina A1c.

   Prin comparație, grupul căruia i s-a administrat pastila placebo a avut nivelele de zahăr din sânge mai ridicate, iar inflamația în cazul lor crescuse la încheierea celor opt săptămâni. Când cercetătorii au evaluat cele 8 studii anterioare și au confirmat de asemenea faptul că curcumina provoca o reducere a nivelelor de PCR.

   Cercetătorii au concluzionat că o suplimentare pe termen scurt a curcuminei biodisponibile îmbunătățește în mod semnificativ starea oxidativă și inflamatorie a persoanelor având sindrom metabolic, și poate fi considerat un agent “natural, sigur și eficient pentru diminuarea PCR.”

  Curcumina poate avea mai mult de 150 de proprietăți terapeutice

   Cercetătorii au studiat de asemenea curcumina datorită rolului său potențial pentru ameliorarea bolii Parkinson, Alzheimer și daunele cauzate de o tulburare cerebrală. Curcumina poate îmbunătăți de asemenea sănătatea cerebrală în general, datorită antioxidanților puternici pe care îi conține și proprietățile antiinflamatorii, aceleași care promit și îmbunătățirea sindromului metabolic.

   Curcumina prezintă 150 de activități potențial terapeutice, printre care se numără și proprietățile anticancerigene. Curcumina este capabilă de asemenea să pătrundă bariera hematoencefalică, fiind așadar un agent protector al neuronilor în cazul multor tulburări neurologice.

   Cercetările medicale au mai evidențiat faptul că curcumina acționează inserându-se în membrana celulelor unde transformă proprietățile fizice ale membranei și le ordonează.

   În ceea ce privește proprietățile sale antiinflamatorii, curcumina poate inhiba atât activitatea cât și sinteza ciclooxigenazei-2 (COX2) și 5-lipooxigenaze (5-LOX), precum și a altor enzime care sunt relaționate cu inflamația.

   Un studiu medical din 2006 a descoperit că un extras din turmeric compus din curcuminoide (curcumina fiind curcuminoidul fiind cel mai cercetat) blochează căile inflamatorii și previne în mod efectiv acțiunea unei proteine care determină inflamația și durerea.

  Dacă doriți să încercați un condiment, încercați turmericul

   Turmericul ar putea fi cu ușurință unul din condimentele cele mai utile de pe această planetă. În India turmericul este numit în mod frecvent “condimentul vieții” sau “regele condimentelor”. Curcumina din turmeric are proprietatea de a modula activitatea și exprimarea genetică, de a distruge celulele cancerigene și de asemenea de a impulsiona buna funcționare a celulelor.

   Conform unor studii clinice care continuă să se desfășoare, curcumina poate ajuta în următoarele moduri la îmbunătățirea și menținerea stării de sănătate:

   - Contribuie la nivelele sănătoase ale colesterolului;

   - Previne oxidarea lipoproteinei de joasă densitate;

   - Inhibă aglutinarea trombocitelor;

   - Suprimă tromboza și infarctul miocardic;

   - Suprimă simptomele relaționate cu diabetul de tip 2;

   - Suprimă simptomele artritei reumatoide;

   - Suprimă simptomele sclerozei multiple;

   - Suprimă simptomele bolii Alzheimer;

   - Inhibă reproducerea virusului HIV;

   - Suprimă formarea tumorilor;

   - Accelerează vindecarea rănilor;

   - Protejează ficatul;

   - Crește secreția de bilă;

   - Protejează împotriva apariției cataractei;

   - Protejează împotriva toxicității pulmonare și a fibrozei.

   Un studiu publicat în 2011 demonstrează și mai clar de ce curcumina poate fi utilă în grupul de condiții care crează sindromul metabolic, deoarece afirmă că curcumina este terapeutică pentru un număr mare de boli, printre care menționăm:

   - Boli ale ficatului și ale plămânilor

   - Boli neurologice

   - Boli metabolice

   - Tulburări autoimune

   - Boli cardiovasculare

   - Boli inflamatorii

  Se obțin aceleași beneficii consumând turmeric?

   Tradițiile culturale ale orientului, precum medicina tradițională chineză și Ayurveda, au prețuit și folosit turmericul datorită proprietăților sale medicinale excepționale de mai bine de 5000 de ani.

   Turmericul folosit sub formă de pulbere de foarte bună calitate vă va ajuta să obțineți curcumina mai activă. Totuși, dacă doriți să obțineți efecte terapeutice, un supliment de curcumină vă poate ajuta în acest sens.

   Este dificil să se obțină doza de curcumină care se folosește în studiile medicale dar prin intermediul alimentației. În cadrul studiului menționat s-a folosit o doză de un gram de curcumină, în timp ce dozele tipice contra cancerului sunt de aproximativ trei grame de extract de curcumină biodisponibilă, de trei sau de patru ori pe zi, iar aceasta este dificil de obținut utilizând pulberea obișnuită de turmeric. Rădăcina de turmeric conține doar 3% concentrat de curcumină.

   Este foarte indicat să se folosească curcumina sub formă de supliment, trebuie doar să vă asigurați că este o marcă de calitate și care este formulată pentru a crește biodisponibilitatea. Căutați un extras de turmeric care să conțină un procent de cel puțin 95% de curcuminoide.

  Sursa: Curcumina din turmeric distruge celulele canceroase


  Enzime pancreatice și c…

  Introducere: situația actuală a cancerului pancreatic Anul acesta, se estimează că peste 56.000 de americani vor fi diagnosticați cu cance...

  Mai mult

  Vâscul, un redutabil re…

  Rolurile emergente ale vâscului în managementul malignității Vâscul face parte dintr-un grup de plante semi-parazite din ordinul Santalale...

  Mai mult

  Hipertermia si rolul ei…

  Ce este hipertermia? Faptul că hipertermia sau căldura în toate formele ei este bună pentru corp pare să fie o cunoaștere instinctuală pen...

  Mai mult

  Spirulina – efecte mira…

  Spirulina, unul din cele mai vechi organisme de pe pământ  Spirulina (Spirulina platensis) este o microalgă de culoare verde-albastru care ...

  Mai mult

  Ciuperci medicinale cu …

  Istoricul și utilizarea ciupercilor medicinale  China a fost leagănul micoterapiei și, deși ciupercile medicinale au fost folosite din timp...

  Mai mult

  Semințele și uleiul de …

  Ce este uleiul de negrilică?  Dacă aruncăm o privire asupra sutelor de articole științifice care au fost publicate despre beneficiile uleiu...

  Mai mult

  Kalanchoe: o plantă cu …

  Trei tipuri de Kalanchoe: Daigremontiana, Gastonis și Pinnata  Există multe plante medicinale care sunt remedii recunoscute în tratamentele...

  Mai mult

  Extractul de vâsc ca re…

  Cum acționează extractul de vâsc în organismul unei persoane afectată de cancer?  Studiile de cercetare au relevat, printre altele, următoa...

  Mai mult

  Cânepa, o plantă sacră …

  Cânepa conține mai mult de 450 substanțe vindecătoare  Imaginați-vă o plantă care a ajutat mii (poate chiar milioane) de persoane cu litera...

  Mai mult

  Extractul de vâsc ca re…

  Informații generale despre medicina complementară și alternativă  Medicina complementară și alternativă (MCA), care se numește și medicina ...

  Mai mult

  Enzimele sistemice prot…

  Ce sunt enzimele?  Enzimele joacă un rol vital pentru sănătatea ființelor umane. Acestea sunt necesare pentru o digestie optimă, absorbția ...

  Mai mult

  Coenzima Q10 și rolul s…

  Ce este coenzima Q10?  CoQ10 este, de asemenea, cunoscută sub numele de coenzima Q10, vitamina Q10 sau ubichinonă și este un compus natural...

  Mai mult

  Vitamina C și cancerul …

  Vitamina C și cancerul  Vitamina C este considerată „regina antioxidanților” și are beneficii importante pentru sănătate în general, dar și...

  Mai mult

  Gheara-mâței, remediu c…

   Gheara-mâței este eficientă în numeroase afecțiuni  Gheara-mâței este numele comun pe care îl primește o plantă lemnoasă care crește în zo...

  Mai mult

  Ciuperca Agaricus: reme…

  Agaricus, ciuperca soarelui – un miracol al naturii  Dintre toate ciupercile medicinale, ciuperca soarelui (Agaricus blazei), este recuno...

  Mai mult

  Ciuperca Shiitake prote…

  Ciuperca Shiitake, un remediu oriental valoros  Ciupercile medicinale sunt foarte eficiente în combaterea directă a diverselor tipuri de ca...

  Mai mult

  Vitamine și minerale co…

  Legătura dintre alimente și cancer  De ce există o conexiune atât de puternică între anumite alimente și reducerea riscului de a sufe...

  Mai mult

  Remedii contra cancerul…

  Care sunt tipurile de cancer de piele? Remedii contra cancerului de piele  Există trei tipuri comune de cancer de piele. Dacă sunt det...

  Mai mult

  Cuișoarele și prevenire…

  Despre utilizarea tradițională a cuișoarelor   Cuișoarele sunt mugurii aromatici ai arborelui numit Syzygium aromaticum. Acești muguri usca...

  Mai mult

  Păpădia și efectele sal…

  Păpădia și beneficiile sale pentru sănătate  Ceaiul de păpădie (Taraxacum officinale) este apreciat ca fiind unul dintre cele mai bune re...

  Mai mult

  Vitamina B3 reduce risc…

  Vitamina B3 și cancerul de piele  Un studiu medical, publicat recent în revista New England Journal of Medicine (Revista de Medicină din An...

  Mai mult

  Uleiul de santal luptă …

  Uleiul esențial de santal și cancerul de sân  Santalul este cunoscut de mult timp datorită efectelor sale anticancerigene, mai ales când es...

  Mai mult

  Semințe cu proprietăți …

  Semințe cu proprietăți anticancerigene  În căutarea tratamentelor contra diferitelor tipuri de cancere, mai multe cercetări medicale recent...

  Mai mult

  Ciuperca Reishi - remed…

  Ciuperca Reishi are puternice proprietăți anti-cancer, anti-virale și anti-bacteriene  În prezent, ciuperca Reishi (Ganoderma lucidum) este...

  Mai mult

  Plante medicinale care …

  Plante medicinale care combat cancerul (III)  De mii de ani, plantele medicinale au fost folosite ca remedii pentru tratarea diverselor bol...

  Mai mult

  Plante medicinale care …

   Plantele medicinale luptă eficient împotriva cancerului  De mii de ani, plantele medicinale au fost folosite ca remedii pentru tratarea di...

  Mai mult

  Plante medicinale care …

  Plantele medicinale luptă eficient contra cancerului  Doar în anul 2015, s-a estimat că aproximativ 1.658.370 de cazuri noi de cancer au fo...

  Mai mult

  Antocianina, un aliat c…

  Antocianina, un aliat contra cancerului  Numeroase cercetări medicale au demonstrat deja în repetate rânduri faptul că multe alimente...

  Mai mult

  Vitamina K poate preven…

  Vitamina K și prevenirea bolilor  Numeroase cercetări științifice au evidențiat beneficiile pe care le are Vitamina K pentru sănătatea noas...

  Mai mult

  Puterea anticancerigenă…

  Natura și remediile sale anticancerigene  Tratamentele alternative pentru combaterea cancerului au evoluat în mod semnificativ în ultimii a...

  Mai mult

  Graviola poate preveni …

  Graviola poate preveni cancerul  Natura ne oferă cu generozitate multe elemente naturale care impulsionează și ne ajută la menținerea stări...

  Mai mult

  Vitamina D reduce riscu…

  Vitamina D poate reduce riscul de cancer  Carole Baggerly este directoarea fundației GrassrootsHealth. Misiunea acestei organizații este de...

  Mai mult

  Secretul populației car…

  Secretul populației care nu are cancer  În ziua de azi, cancerul este din păcate una dintre cele mai mari amenințări. Știința și medicina m...

  Mai mult

  Probioticele pot preven…

  Ce sunt probioticele?  Oamenii de știință au studiat probioticele cu un interes special în ultimii ani datorită multiplelor beneficii pe ca...

  Mai mult

  Remedii preventive cont…

  Remedii preventive contra cancerului  Principala cauză a cancerului este stilul de viață modern, alimentele procesate, excesul de aditivi a...

  Mai mult

  Antioxidanții și preven…

  Ce sunt radicalii liberi și ce rol au în formarea cancerului?  Radicalii liberi sunt compuși chimici foarte reactivi care pot deteriora cel...

  Mai mult