Sanohelp

Sanohelp - Extract de turmeric. 

    Antitumoral. Antiinflamator.

Vitamina c alcalina forte

     Vitamina C Alcalină Forte.

   Alcalinizantă. Antioxidantă.

Recomandări în cancer

5 tipuri de cancer ușor de prevenit

Scris de Ayurvedic Medica

 

5 tipuri de cancer ușor de prevenit

5 tipuri de cancer ușor de prevenit Conform Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), cel puțin un sfert dintre toate diagnosticele de cancer pot fi evitate sau combătute la timp. Acest lucru depinde în cea mai mare măsură de măsurile preventive corespunzătoare.

 Corpul uman este format din celule care se reproduc în mod constant, tocmai de aceea, în ciclul lor normal celulele mor într-un timp determinat. Însă uneori celulele “uită să moară” și astfel apare cancerul, acesta fiind rezultatul unei acumulări anormale de celule. Acest lucru se datorează alterării mecanismului care este responsabil de inhibarea reproducerii celulare.

 Tipurile de cancer se disting prin zona în care se găsesc și ce anume le produce. Dat fiind faptul că celulele canceroase nu se supun niciunui tipar, masele de țesut care se formează nu seamănă cu cele ale unui țesut normal și au denumirea științifică de neoplazii.

 Conform celor mai recente studii din domeniul oncologiei, există diverși factori și comportamente asociate cu riscul apariției cancerului, respectiv cu involuția sau remisia acestuia. Cel mai bun lucru care se poate face în cazul oricărui proces patologic este să se ajute organismul să înfrunte el însuși problema, prin întărirea sistemului său imunitar și aducându-l într-o stare de echilibru și armonie prin intermediul unei detoxifieri profunde și a unei nutriții adecvate.

 Există unele tipuri de cancer care pot fi prevenite în mare măsură și este posibil să se lupte contra acestei boli pentru a se împiedica apariția sa. Iată care sunt tipurile de cancer cel mai ușor de prevenit:

1. Cancerul de col uterin

 Dintre tipurile de cancer care pot fi diagnosticate ușor, primul este cel de col uterin. Acesta este în strânsă legătură cu virusul papiloma uman. Acest virus se transmite pe cale sexuală și se disting mai mult de 100 tipuri, cu toate că doar unele determină această consecință: cancerul. Infecția cu HPV poate cauza apariția unor mici verugi în zona genitală sau poate fi asimptomatică. În mod obișnuit, cancerul de col uterin nu este asociat cu niciun simptom specific, totuși, în etapele mai avansate apar secreții vaginale abundente și sângerări între menstruații.

 Specialiștii din domeniul oncologiei afirmă că aproximativ 93% dintre cazurile de cancer de col uterin pot fi prevenite cu ajutorul vaccinului contra virusului de papiloma uman și testul specific Papanicolau. Acest tip de test detectează celulele anormale care se pot transforma în celule canceroase.

 Femeile care au antecedente familiare au un risc de a suferi de acest tip de cancer de două până la 3 ori mai mare. În acest caz special trebuie să se ia din timp măsurile preventive corespunzătoare și să se mențină un control medical regulat.

 Revista de specialitate Journal of the National Cancer Institute (Revista Institutului Național de Cancer din Statele Unite) a publicat un studiu recent despre HPV. Cercetările au arătat că noul vaccin contra HPV 9 ar putea preveni în procent de 80% cancerele de col uterin.

2. Cancerul de plămâni

 Cancerul de plămâni este considerat prima cauză a mortalității atât la bărbați, cât și la femei. Acest tip de cancer este relaționat cu consumul de tutun în proporție de 70% dintre cazuri, conform OMS. Tutunul și periculoasele substanțe chimice care îl compun constituie una dintre principalele cauze ale apariției cancerului de plămâni. Fumatul este asociat cu un risc major pentru cancerul de plamâni, al organelor digestive și inclusiv al organelor genitale.

 În fumul de țigară sunt prezenți foarte mulți agenți carcinogeni, iar unul dintre aceștia este în mod special corelat cu apariția acestui tip de cancer și anume nitrozamina NNK, care este produsă prin procesarea și arderea tutunului. Tutunul este de asemenea foarte periculos și pentru fumătorii pasivi, deoarece, în cazul acestora, inhalarea fumului de țigară poate avea o incidență de patru ori mai mare de dezvoltare a cancerului de plamâni în comparație cu fumătorii activi.

 Extractul de ceai verde este un agent chimiopreventiv considerat de cercetători ca fiind foarte promițător în lupta împotriva cancerului de plămâni. De exemplu, în cadrul unui studiu care s-a focalizat asupra cancerului de plămâni, cercetătorii de la Department of Veterans Medical Center din Cleveland, Statele Unite, au descoperit că cobaii de laborator expuși la agenți carcinogeni au dezvoltat cu 55% mai puține tumori la plămâni când li s-au administrat polifenoli extrași din ceaiul verde. În cazul fumătorilor înrăiți care nu doresc să renunțe la acest obicei nociv se recomandă să consume în mod regulat ceai verde, deoarece acesta poate măcar oferi o oarecare protecție împotriva agenților carcinogeni din tutun.

3. Cancerul oral și de gât

 Se estimează că aproximativ 63% dintre cancerele de gură, faringe și laringe pot fi evitate. În acest sens, este necesar să se facă unele schimbări ale stilului de viață. Una dintre acestea este renunțarea sau limitarea consumului de alcool, un carcinogen cunoscut care este relaționat cu diferite tipuri de cancer. De asemenea, alcoolul poate cauza deteriorări grave ale tuturor organelor, având efecte negative în principal asupra sistemului nervos, ficatului și inimii și interferează în reacțiile chimice care au loc în creier. De asemenea, alcoolismul provoacă moartea neuronilor și reduce viteza de transmisie a impulsurilor nervoase.

4. Cancerul de esofag

 Cancerul de esofag este situat pe locul opt ca și cauză de deces în întreaga lume și este una dintre principalele cauze de moarte asociată, cu aproximativ 400.000 de decese înregistrate în 2012 (aproximativ 5 % dintre toate cauzele de cancer).

 Se pare că acest tip de cancer afectează mai mult bărbații decât femeile, însă specialiștii afirmă că se poate evita în proporție de 63%. Printre cauzele cele mai comune ale acestei boli se află obezitatea. O dietă dezechilibrată și nesănătoasă crește exponențial riscul apariției cancerului de esofag.

 Aceasta se datorează în parte inflamației cronice cauzate de un exces de grăsime corporală care produce rezistență la insulină, ceea ce stimulează creșterea excesivă a celulelor. Cu cât se dezvoltă mai multe celule, cu atât mai multe posibilități să existe mutații celulare.

 Măsurile de precauție contra cancerului de esofag includ:

 - Reducerea sau eliminarea consumului de băuturi alcoolice;

 - Renunțarea la fumat;

 - Consumul zilnic de fructe și legume proaspete.

 De asemenea, un alt factor important care poate declanșa cancerul de esofag sunt băuturile fierbinți consumate în mod regulat. Agenția Internațională pentru Cercetarea Cancerului (IARC) a făcut de curând publice rezultatele evaluării potențialului carcinogen al cafelei, ceaiului mate și a altor băuturi consumate fierbinți. Problema nu constă în compoziția acestor substanțe, ci în temperatura la care sunt consumate. Experții au indicat că un consum regulat de băuturi fierbinți poate cauza cancer de esofag la ființele umane. Iată ce au afirmat autorii acestui studiu derulat recent:

 “Aceste rezultate sugerează că temperatura la care se consumă aceste băuturi este cea responsabilă de apariția cancerului de esofag”, subliniază Christopher Wild, director al IARC. Conform celor precizate de comitetul de 23 experți reunit pentru a cerceta acest subiect, băuturile foarte calde și care reprezintă un factor de risc sunt cele care se consumă la temperaturi mai mari de 65 °C. De asemenea, “fumatul și consumul alcoolului sunt principalele cauze ale cancerului de esofag, în particular în multe țări dezvoltate”, a afirmat Wild. “Totuși, majoritatea cancerelor de esofag se înregistrează în zone din Asia, America de Sud și Africa orientală, unde se consumă în mod regulat băuturi fierbinți”.

5. Cancerul de sân

 Specialiștii afirmă că aproximativ jumătate dintre femeile care se confruntă cu această boală ar fi putut să o evite cu ajutorul unei alimentații sănătoase, a exercițiilor fizice și având în general o viață sănătoasă cu obiceiuri benefice. Este important să se ia în considerare faptul că doar 10% dintre cazurile de cancer de sân sunt relaționate cu factorii de risc genetici. Restul de 90% pare să fie cauzat de factorii de mediu. Iată ce măsuri se pot lua pentru prevenirea cancerului de sân:

 - Evitarea factorilor de risc. Factorii de risc în cazul cancerului de sân sunt mulți, iar unii dintre aceștia nu se pot preveni (cum ar fi înaintarea în vârstă, prima menstruație înainte de vârsta obișnuită, o menopauză târzie sau un istoric familial de cancer de sân). Tot ca factor de risc este considerat și contactul prelungit cu unele substanțe chimice și cu unele produse care pot genera mutații celulare. Fiecare femeie din Statele Unite a fost expusă la substanțele chimice care ar putea crește riscul de a dezvolta un cancer de sân. Din păcate, legătura dintre substanțele chimice toxice și cancerul de sân a fost ignorată mult timp, afirmă Julia Brody, Doctor în medicină.

 - Autoexplorarea sânilor. Autoexplorarea sânilor nu este considerată o modalitate de a preveni cancerul, însă dacă este realizată în mod regulat poate ajuta la detectarea la timp a eventualelor anomalii și se poate preveni astfel dezvoltarea sau extinderea acestora.

 - Menținerea unui stil de viață sănătos. Aceasta se referă la o alimentație sănătoasă și la e­vitarea sedentarismului. Referitor la cancerul de sân, există evidențe foarte clare asupra faptului că femeile active din punct de vedere fizic au un risc de cancer cu 20-30% mai mic, în comparație cu femeile inactive. Se pare de asemenea că 30-60 minute de activitate fizică de intensitate moderată sunt necesare pentru a reduce riscul apariției cancerului de sân și că aceasta este probabil o legătură de tip doză-răspuns.

 - Evitarea parabenilor. Parabenii sunt substanțe chimice care sunt folosiți ca și conservanți în produsele antitranspirante și în multe alte produse cosmetice. Numeroase studii medicale au demonstrat că toți parabenii au o activitate estrogenică în celulele canceroase din cancerul de sân.

 - Optimizarea nivelelor de vitamina A. Anumite studii medicale au evidențiat faptul că vitamina A are un rol important în prevenirea cancerului de sân. Cel mai indicat este ca această vitamină să fie obținută din alimentele bogate în vitamina A, în loc să se recurgă la suplimentele alimentare. Cele mai bune surse de vitamina A sunt gălbenușurile de ouă organice, untul bio sau organic, fructele şi legumele verzi (brocoli, spanac), galbene (pepene galben, cartofi), portocalii (morcovi) şi roşii (ardei gras, roşii).

 - Evitarea produselor din soia nefermentată. Soia nefermentată este bogată în estrogeni vegetali sau fitoestrogeni, cunoscuți și sub denumirea de izoflavoni. În unele studii medicale, s-a demonstrat că soia acționează sinergic cu estrogenii umani crescând rata de proliferare a celulelor mamare, favorizând mutațiile și apariția celulelor canceroase.

 - Consumul de ceai verde. Cercetătorii de la Facultatea de Medicină Nagoya din cadrul Universității din Nagoya, Japonia, au testat potențialul anticancerigen al antioxidanților care se găsesc în mediul natural și au descoperit că polifenolii din ceaiul verde au ieșit pe primul loc în prevenirea cancerului de sân.

Recomandări contra cancerului

 Prezența celulelor cancerigene în corpul uman este permanentă, însă depinde de noi înșine, de stilul nostru de viață, de dietă și de natura emoțiilor pe care le avem în mod preponderent dacă aceste celule vor suferi mutații și dacă vor forma tumori sau nu.

 Principala cauză a cancerului este stilul de viață modern. Alimentele procesate, excesul de aditivi alimentari, poluarea, stresul cronic și emoțiile negative sunt factorii principali care cauzează o aciditate internă, și implicit cancer. Conform celor afirmate de Dr. Robert O. Young, principala origine și cauză a cancerului este o supraîncărcare și acidificare a țesuturilor și a sângelui, ca și consecință directă a dietei și a stilului de viață. Dr. Robert O. Young subliniază faptul că: "Cancerul este consecința unei alimentații anti-fiziologice și a unui stil de viață anti-fiziologic. Lipsa oxigenului din țesuturi și acidoza sunt cele două fețe ale aceleiași monede. Substanțele acide resping oxigenul; în schimb, substanțele alcaline atrag oxigenul."

 O dietă care se bazează preponderent pe produsele și preparatele din carne este acidifiantă, iar dieta vegetariană este alcalinizantă. Aproximativ 95% din conținutul fructelor și legumelor este apă. Cu ajutorul unei diete vegetariane, filtrele organismului sunt curățate în mod natural.

Mai poţi citi din recomandări în cancer

Cancerul renal: 11 fa…

Care sunt cauzele cancerului renal?  Cunoașterea simptomelor și depistarea precoce a cancerului renal poate face o mare diferenț[ în m...

Mai mult

Tumorile beningne: ti…

Ce este o tumoare benignă?  O tumoare se poate dezvolta atunci când celulele cresc prea repede sau nu mor atunci când trebuie. Această...

Mai mult

Pași simpli pentru p…

Multe cazuri de cancer de sân în realitate nu sunt cancer de sân  Așa cum am menționat anterior, mamografiile vă pot provoca problem...

Mai mult

Pași simpli pentru p…

Ce este industria cancerului?  În acest interviu, dr. Susan Wadia-Ells discută despre cancerul de sân ca pe o epidemie inutilă în Ame...

Mai mult

8 semnale ale canceru…

Cum apare cancerul de col uterin?  La fel ca în toate celelalte tipuri de cancer, cancerul de col uterin apare atunci când anumite celul...

Mai mult

Beneficiile saunei cu…

Ce este sauna cu unde infraroșii?  Sauna este de fapt o tradiție de vindecare care datează de mai bine de 2.000 de ani. Scufundarea în...

Mai mult

Detoxifierea, un fact…

De ce avem nevoie să ne detoxifiem organismul?  A îmbătrâni este o parte a vieții. Este o realitate cu care fiecare dintre noi va tre...

Mai mult

10 moduri de a reduce…

Cancerul este influențat de dietă și de stilul de viață  Potrivit Institutului American de Cercetare a Cancerului (AICR), o treime di...

Mai mult

Obiceiuri sănătoase…

Cancerul de colon – date generale  Cercetările din acest domeniu au arătat că unele tipuri de cancer de colon încep de la polipi (tu...

Mai mult

Cancerul de prostată…

Cancerul de prostată – date generale  Aproximativ unul din nouă bărbați va fi diagnosticat cu cancer de prostată pe parcursul vieț...

Mai mult

Terapia cu ozon: o al…

Biochimia oxigenului și a cancerului  Descoperirea obținută de Premiul Nobel Otto Warburg în 1925 a schimbat pentru totdeauna ceea ce ...

Mai mult

Terapia cu ozon: o al…

Ce este ozonul?  Ați observat vreodată că după o furtună aerul are un miros proaspăt? Este posibil să recunoașteți parfumul din a...

Mai mult

Ayurveda și combater…

Ce este Ayurveda?  Sistemele antice de vindecare din lume au predominat, în ciuda saturației medicinei convenționale moderne și funcț...

Mai mult

Mersul pe jos și can…

Mersul în ritm alert, beneficii în cancer  Conform noilor cercetări medicale, mersul pe jos în ritm alert poate oferi o multitudine de...

Mai mult

Acupunctura: un trata…

De ce este acupunctura o terapie anti-cancer?  Unele remedii și metode ale medicinei alternative sunt utilizate în anumite spitale și i...

Mai mult

Diagnosticul timpuriu…

Cancerul poate fi detectat la timp  Noile orientări ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), prezentate cu ocazia Zilei Mo...

Mai mult

Diagnosticul de cance…

Tirania sprijinului social  Cancerul are repercusiuni asupra sănătății mentale și fizice a persoanei, chiar și după terminarea trat...

Mai mult

Clismele cu cafea în…

Clismele cu cafea, un procedeu de purificare  Expresia "moartea începe în colon" aparent a devenit mai populară și oferă adevărul si...

Mai mult

Cele 4 stadii ale can…

Cancerul poate fi prevenit și controlat  Cancerul sădește adeseori frică în inima oricărei persoane doar la auzul acestui cuvânt. A...

Mai mult

Postul și combaterea…

Postul ca terapie anti-cancer  În urma a numeroase studii medicale efectuate, cercetătorii au descoperit că postul declanșează regene...

Mai mult

5 strategii pentru pr…

Top 5 strategii de bază pentru prevenirea cancerului  Vă simțiți îngrijorați de impactul pe termen lung al unei diete proaste asupra...

Mai mult

Cina devreme reduce r…

 A cina devreme reduce riscul de cancer de sân și de prostată  Un nou studiu publicat în Jurnalul Internațional al Cancerului eviden...

Mai mult

Naturopatia și trata…

Cum acționează naturopatia sau medicina naturistă asupra corpului?  Naturopatia funcționează ajutând la îmbunătățirea capacită...

Mai mult

Acidoza: o afecțiune…

Acidoza și apariția cancerului  Cercetătorul Otto Warburg a primit în anul 1931 Premiul Nobel deoarece a descoperit care este cauza pr...

Mai mult

Recomandări importan…

Plante medicinale cu efecte antitumorale  Există multe plante medicinale cu proprietăți antitumorale precum Kalanchoe, Graviola “Anno...

Mai mult

Efectul Warburg sau m…

De ce radio și chimioterapia sunt ineficiente în majoritatea tumorilor?  În articolul anterior am explicat faptul că celula tumorală ...

Mai mult

Efectul Warburg sau m…

Mitocondriile, oxigenul, glucoza și metabolismul tumoral  Fiziologul german Otto Warburg a publicat în anul 1931 lucrarea intitulată ...

Mai mult

Imunoterapia și canc…

Ce este imunoterapia?  În prezent, oamenii de știință explorează modalitățile prin care se poate mări capacitatea sistemului imuni...

Mai mult

Muzicoterapia, o alte…

Ce este muzicoterapia?  Muzicoterapia este terapia menita să amelioreze diverse afecțiuni și tulburări de sănătate prin intermediu...

Mai mult

Meditația ca metodă…

Tehnicile de meditație și vindecarea cancerului  Mintea influențează toate problemele și situațiile din viața noastră, iar în caz...

Mai mult

Pot animalele să det…

Când animalele se transformă în doctori  Datorită mirosului lor excepțional și celui de-al șaselea simț, unele animale ne pot ajut...

Mai mult

Tratamente alternativ…

Recomandări și terapii alternative pentru cancerul ovarian  Cancerul ovarian este, alături de cancerul de sân, unul dintre cele ...

Mai mult

Terapia Bach contra c…

Florile Bach: beneficii și remedii  Din fericire în prezent tot mai multe persoane sunt interesate de medicina alternativă și de...

Mai mult

IP6 - substanța care…

Substanța din legume, fructe și cereale care inhibă cancerul  Abdulkalam Shamsuddin este cercetător științific în cadrul Facu...

Mai mult

Beneficiile terapiei …

Ce este terapia Reiki?  Reiki este un cuvânt sanscrit care este compus din REI, care înseamnă energia universală și KI, energia...

Mai mult

Despre riscul de apar…

Proiecte de actualitate vizavi de apariția cancerului  Vă prezentăm în acest articol unele concluzii recente ale Fundației Inte...

Mai mult