Sanohelp

    Sanohelp - Extract de turmeric. 

        Antitumoral. Antiinflamator.

       Medica Stem- Antitumoral.

     Regenerare celulara. Imunitate.

    Vitamina c alcalina forte

         Vitamina C Alcalină Forte.

       Alcalinizantă. Antioxidantă.

    Sanocell

            SanoCell - Antitumoral.

        Antioxidant. Anticancerigen.

      

    Articole noi

    Insomnia: cauze, impact și soluții bazate pe …

    Ce este insomnia și cum ne afectează? Insomnia este o tulburare de somn care afectează capacitatea...

    Mențineți-vă mintea activă: cum să preveniți …

    Importanța proactivității în menținerea sănătății mintale Demența afectează milioane de oameni în ...

    Importanța somnului pentru sănătate: o privir…

    Începutul călătoriei în lumea somnului Somnul, adesea neglijat în viața agitată de azi, este un pi...

    Astenia de primăvară: combaterea simptomelor …

    Oboseala de sezon: înțelegerea asteniei de primăvară Primăvara aduce nu doar flori și soare, ci, p...

    Remisiile spontane ale cancerului: un fenomen…

    Ce sunt remisiile spontane ale cancerului? Conform datelor Organizației Mondiale a Sănătății, canc...

    Cauta in site

    Inregistrare

    Suntem si pe Facebook

    Cum se poate preveni cancerul?

    Despre importanța prevenirii cancerului

    Cum se poate preveni cancerul? Estimări recente din domeniul medical au indicat faptul că aproximativ 41% dintre locuitorii Statelor Unite vor fi diagnosticați cu cancer în timpul vieții, iar 21% dintre aceștia au un risc crescut de deces din cauza acestei boli devastatoare. Un nou raport publicat de către Organizația Mondială a Sănătății (OMS) prevede că în anul 2035, aproximativ 24 milioane de persoane din întreaga lume vor fi diagnosticate cu cancer. Aceste cifre reflectă necesitatea unei revizuiri complete a propriei noastre atitudini atât vizavi de alimentație, cât și de necesitatea vindecării emoționale.

     Țesutul canceros începe să se dezvolte datorită alegerilor pe care le facem atât în alimentație, cât și în privința stilului de viață, a emoțiilor și gândurilor. Dr. Hamer, cel care a inițiat Noua Medicină Germană, a reușit să demonstreze că orice deficiență organică, cum este și cazul cancerului, este determinată de efectele unui conflict nerezolvat din viața pacientului. Dr. Hamer susține că tot ceea ce facem și experimentăm, la nivel fizic, mental și emoțional are o influență profundă asupra organismului nostru.

     În prezent, tot mai multe studii științifice demonstrează că dieta și nutriția joacă un rol principal în prevenirea cancerului. Un raport efectuat recent de OMS subliniază importanța unei diete bogate în fructe, legume și cereale integrale, ca mod esențial de prevenire a acestei boli.

     Conform celor afirmate de Dr. Robert O. Young, principala origine și cauză a cancerului este o supraîncărcare și acidificare a țesuturilor și a sângelui, ca și consecință directă a dietei și a stilului de viață. Dr. Robert O. Young subliniază faptul că: "Cancerul este consecința unei alimentații anti-fiziologice și a unui stil de viață anti-fiziologic."

     Prevenirea cancerului printr-un aport adecvat de nutrienți și de superalimente este unul din principalii pași pe care trebuie să-i facem pentru ca organismul să atingă un nivel optim de alcalinitate, care este indispensabil pentru prevenirea acestei boli.

    Importanța alimentelor alcaline

     Alimentele procesate, excesul de aditivi alimentari, poluarea, stresul cronic și emoțiile negative sunt factorii principali care cauzează o aciditate internă și implicit cancer. Un corp prea acid determină în primul rând o problemă de respirație la nivelul celulelor, ceea ce perturbă la rândul ei schimbul de oxigen. Majoritatea persoanelor consumă un exces de alimente generatoare de acizi. Cercetările medicale au demonstrat deja că aciditatea din corp stimulează creșterea și dezvoltarea tumorală.

     Consumul alimentelor alcaline și a apei alcaline ionizate, bogată în oxigen ajută la neutralizarea acidității interne. O dietă care se bazează preponderent pe produsele și preparatele din carne este acidifiantă, însă o dietă vegetariană sau vegană bazată pe multe crudități proaspete este alcalinizantă.

     Consumul alimentelor alcaline menține pH-ul sângelui la un nivel ideal, care este important pentru prevenirea și tratarea cancerului. Este ideal ca dieta zilnică să fie compusă din alimente alcaline în proporție de 80%, ceea ce înseamnă multe fructe și legume crude, fructe uscate, semințe, cereale integrale și leguminoase.

     Vă prezentăm în continuare o listă de alimente care devin alcaline în organism și care ajută la prevenirea cancerului:

     

          Lista de cumpărături pentru dieta contra cancerului

    Fructe:

     Fructe de pădure (zmeură, căpșuni, coacăze, mure, merișoare), mere, avocado, caise, banane, smochine, curmale, pomelo, struguri, kiwi, lămâi, lime, mandarine, mango, pepene galben, nectarine, portocale, grapefruit papaya, piersici, pere, kaki, ananas, gutui, stafide și pepene galben (dintre acestea cele mai alcaline sunt fructele citrice și pepenele galben).

    Legume și verdețuri:

     Anghinare, andive, rucola, sparanghel, varză creață, varză roșie, sfeclă roșie, ardei grași, broccoli, varză de Bruxelles, morcovi, țelină, salată verde, conopidă, cartofi dulci, porumb, castraveți, măsline, vinete, dovlecei, ghimbir, ridichi, gulii, alge marine, ceapă, usturoi, praz, pătrunjel, busuioc, spanac, roșii, năsturel.

    Cereale integrale:

     Amarant, orz, ovăz, quinoa, hrișcă, orez integral.

    Leguminoase:

     Năut, fasole verde, fasole Mung, fasole pinto, fasole Adzuki, mazăre, linte.

    Semințe germinate:

     Lucernă, grâu, broccoli, ridichi, schinduf.

     Să vedem mai detaliat cum anume ne ajută câteva dintre aceste alimente la prevenirea cancerului:

    Legumele crucifere

     Legumele din familia cruciferelor includ: varza creață, salata kale, varza albă, varza roșie, varza de Bruxelles, broccoli, conopida, rucola, napii și varza bok choy. Legumele crucifere conțin compuși detoxifianți numiți indoli și izotiocianați, care ajută la prevenirea și stoparea dezvoltării celulelor canceroase. Cercetările medicale recente au identificat faptul că sulforafanul, care este un compus din broccoli și varză este un puternic agent anticancerigen.

    Ceapa și usturoiul

     Ceapa și usturoiul sunt foarte apreciate datorită proprietăților lor antibiotice, depurative și fortifiante pentru sistemul imunitar. Studiile medicale au demonstrat că anumiți compuși din ceapă și usturoi pot ajuta la dezvoltarea enzimelor care dezactivează substanțele cancerigene din corp, stimulând astfel capacitatea de eliminare a carcinogenilor înainte ca aceștia să producă daune în corp. Acești compuși pot încetini creșterea celulelor canceroase și determină procesul de autodistrugere a acestora (apoptoza).

    Alimentele verzi

     Iarba de grâu, iarba de orz, germenii de lucernă, algele albastre-verzi (spirulina, chlorella, alga AFA), rucola, spanacul și alte alimente cu frunze verzi sunt foarte bogate în clorofilă care purifică sângele și sunt puternic alcalinizante. De asemenea, alimentele verzi conțin fitonutrienți importanți care detoxifică organismul și regenerează organele interne. Probele de laborator au demonstrat faptul că clorofila inhibă activitatea agenților carcinogeni la nivel molecular. Diverse studii științifice au demonstrat capacitatea alimentelor bogate în clorofilă de a reduce și inhiba creșterea tumorală.

    Alimentele roșii

     Studiile medicale au confirmat faptul că alimentele roșii precum căpșunii, zmeura, roșiile, cireșele, nectarinele, rodiile, merele, ardeii, merișoarele și fructele Goji sunt foarte bogate în nutrienți precum licopenul și carotenul care sprijină sistemul imunitar în lupta contra cancerului. De asemenea, multe dintre alimentele roșii au un conținut bogat în antioxidanți, recomandându-le ca parte integrală a oricărei diete contra cancerului. Puterea antioxidantă a căpșunilor, zmeurei, coacăzelor, cireșelor, rodiilor și altor fructe roșii face ca acestea să fie considerate de către nutriționiști adevărate superalimente.

    Fibrele

     Cu toate că nu sunt un aliment în sine, fibrele sunt o componentă importantă a fructelor, legumelor și a cerealelor integrale. Studiile de specialitate au indicat faptul că o cantitate zilnică de 30 g de fibre dietetice reduce considerabil riscul apariției cancerului colorectal. De asemenea, cercetările medicale au sugerat faptul că un consum ridicat de fibre poate reduce riscul de cancer de sân, colorectal, uterin și de prostată.

     Cele mai bogate alimente în fibre sunt cerealele integrale (porumb, grâu, orez, ovăz), ierburile uscate și condimentele (scorțișoara, oregano, cimbru, rozmarin, coriandru, cuișoare, busuioc, salvie, fenicul), legumele (dovleceii, varza, varza de Bruxelles, brocoli, fasolea albă, neagră sau verde), pudra de cacao și ciocolata neagră (cel puțin 70%), fructele uscate (nuci, migdale, alune, nuci de Brazilia, de macadamia, nuci pecan), semințele de in, de floarea soarelui, de susan, pasta de susan (tahini), fructele (merele, perele, bananele, portocalele, strugurii, piersicile).

    Uleiul extravirgin de măsline

     S-a demonstrat deja în repetate rânduri că uleiul de măsline extravigin are proprietăți anticancerigene. Studiile medicale au indicat că acizii grași mononesaturați conținuți în uleiul de măsline au un efect protector contra creșterii tumorale. Totodată, substanțele fitochimice care se găsesc din abundență în uleiul de măsline inhibă dezvoltarea celulelor canceroase.

     Suplimentarea dietei cu ulei de măsline extravirgin poate reduce cu aproximativ 68% riscul de dezvoltare a cancerului de sân. Studiul medical care a demonstrat aceasta a fost publicat în revista JAMA Internal Medicine și s-a bazat pe supravegherea a 4.300 de femei spaniole timp de 4 ani și 8 luni.

     Alegeți întotdeauna un ulei de măsline de cea mai bună calitate, extravirgin și obținut prin presare la rece.

    Ceaiul verde

     Foarte bogat în antioxidanți cunoscuți sub denumirea de catechine polifenolice, ceaiul verde ajută la prevenirea cancerului de piele, de plămâni, de esofag, de stomac, de pancreas și de vezică. Unele studii medicale au demonstrat inclusiv că extractul de ceai verde poate stopa propagarea în organism a leucemiei linfocitice cronice. De asemenea, ceaiul verde are o acțiune antiangiogenică, adică previne dezvoltarea noilor vase de sânge și a tumorii și apariția metastazelor.

     Ceaiul cel mai bogat în catechine este ceaiul verde japonez, iar dintre toate sortimentele cele mai bogate în acestea sunt ceaiurile verzi Sencha și ceaiul Bancha. Se recomandă să consumați ceai verde bio sau organic, preferabil sub formă de frunze deoarece are efecte mai puternice decât cel la pliculețe.

    Ciupercile

     Mai multe varietăți de ciuperci au proprietăți curative puternice. Ciupercile Maitake de exemplu, ajută la distrugerea celulelor canceroase prin intermediul îmbunătățirii activității celulelor T auxiliare. Numeroase cercetări științifice au demonstrat că ciupercile Maitake au un efect favorabil asupra diferitelor tipuri de cancer, incluzând aici cancerul de sân, de colon și de prostată. S-a demonstrat că extractul din ciupercile Maitake, combinat cu vitamina C a redus creșterea celulelor din cancerul de vezică cu un procent de 90%.

     De asemenea, ciupercile Shiitake și ciupercile Reishi au excelente proprietăți antitumorale. Astfel, s-a descoperit că lentinanul din ciupercile Shiitake crește rata de supraviețuire a pacienților cu cancer, iar acidul ganoderic din ciupercile Reishi este util în tratarea cancerului de plămâni.

    Condimentele

     Condimentele oferă numeroase beneficii care susțin starea generală de sănătate, dar de asemenea anumite condimente sunt utile pentru prevenirea și tratarea cancerului. Dintre acestea, cele mai recomandate sunt turmericul, piperul negru, oregano, chimenul, rozmarinul, scorțișoara și cuișoarele.

     Curcumina, care este principiul antitumoral din turmeric, este capabilă să inhibe dezvoltarea mai multor tipuri de celule tumorale. Curcumina este sigură pentru tratamentul contra oricărui tip de cancer și s-a demonstrat că nu este toxică. Curcumina din turmeric este foarte eficientă pentru prevenirea și tratarea cancerului de ovare, sân, colon, ficat, plămâni, pancreas, stomac.

     De asemenea, cercetările au evidențiat faptul că un consum regulat de chimen și de piper negru determină o incidență scăzută de cancer de colon. Piperina, substanța activă din boabele de piper conține substanțe antioxidante care inhibă dezvoltarea celulelor tumorale. În combinație cu turmericul, piperul potențează efectul anticancerigen al acestuia cu aproximativ 200%.

     Rozmarinul este foarte cunoscut datorită faptului că poate ajuta la prevenirea deteriorării ADN-ului de către agenții carcinogeni și suprimă înmulțirea celulelor canceroase. Pe de altă parte, capsaicina, un ingredient care se găsește în ardeii iuți și în condimentul curry, poate ajuta la distrugerea celulelor canceroase din prostată.

    Algele marine

     Medicina tradițională chineză a recunoscut de mult timp valoarea algelor pentru prevenirea și tratarea cancerului. Mai recent, cercetările medicale au evidențiat combinația puternică și eficientă dintre micronutrienți, incluzând aici vitamina C și vitamina E, dar și minerale, iod, fibre și polizaharide din alge, ceea ce le transformă într-un puternic instrument nutrițional în lupta contra cancerului. Considerată ca fiind una dintre cele mai sănătoase populații din întreaga lume, japonezii sunt cei mai mari consumatori de alge, iar în rândul lor s-a înregistrat cea mai scăzută incidență a cancerului. Dintre alge, cele mai recomandate pentru prevenirea cancerului sunt spirulina, chlorella și alga AFA.


    Beneficiile aromatera…

    Aromaterapia oferă multiple beneficii terapeutice Aromaterapia, cu o istorie îndelungată în utilizarea uleiurilor esențiale, oferă multipl...

    Mai mult

    Ayurveda în complemen…

    Abordări naturale de vindecare a cancerului prin Ayurveda Introducere Confruntarea cu cancerul este o experiență complexă și provocatoare...

    Mai mult

    Shake-urile proteice:…

    Nutriția adecvată in chimioterapie este vitală Pentru pacienții care se confruntă cu tratamentele dificile ale chimioterapiei, menținerea ...

    Mai mult

    Prevenirea cancerului…

    Enzimele pancreatice și tratarea cancerului pancreatic În acest an, se estimează că 60.430 de americani vor fi diagnosticați cu cancer pan...

    Mai mult

    Cancerul de prostată …

    Simptomele cancerului de prostată care s-a răspândit în alte părți ale corpului? Cel mai utilizat sistem pentru clasificarea etapelor canc...

    Mai mult

    Terapia cu ozon: o al…

    Criza de vindecare sau efectul Herxheimer Singurul efect secundar cunoscut al ozonului este acela că poate provoca o criză de vindecare, d...

    Mai mult

    Beneficiile somnului …

    Beneficiile anti-cancer ale somnului Studiile arată că există o legătură clară între cancer și activitatea fizică. Exercițiile fizice reg...

    Mai mult

    Celulele NK și funcți…

    Cum să ne îmbunătățim funcția imunitară prin stimularea celulelor naturale ucigașe? Celulele Natural Killer (NK) sunt un tip specific de g...

    Mai mult

    Algele marine și trat…

    Proprietățile algelor marine pentru sănătate Algele marine precum Spirulina și Chlorella au puternice proprietăți anticancerigene datorită...

    Mai mult

    Cancerul renal: 11 fa…

    Care sunt cauzele cancerului renal?  Cunoașterea simptomelor și depistarea precoce a cancerului renal poate face o mare diferenț[ în maximi...

    Mai mult

    Tumorile beningne: ti…

    Ce este o tumoare benignă?  O tumoare se poate dezvolta atunci când celulele cresc prea repede sau nu mor atunci când trebuie. Această cole...

    Mai mult

    Pași simpli pentru pr…

    Multe cazuri de cancer de sân în realitate nu sunt cancer de sân  Așa cum am menționat anterior, mamografiile vă pot provoca probleme. În p...

    Mai mult

    Pași simpli pentru pr…

    Ce este industria cancerului?  În acest interviu, dr. Susan Wadia-Ells discută despre cancerul de sân ca pe o epidemie inutilă în America ș...

    Mai mult

    8 semnale ale canceru…

    Cum apare cancerul de col uterin?  La fel ca în toate celelalte tipuri de cancer, cancerul de col uterin apare atunci când anumite celulele...

    Mai mult

    Beneficiile saunei cu…

    Ce este sauna cu unde infraroșii?  Sauna este de fapt o tradiție de vindecare care datează de mai bine de 2.000 de ani. Scufundarea într-un...

    Mai mult

    Detoxifierea, un fact…

    De ce avem nevoie să ne detoxifiem organismul?  A îmbătrâni este o parte a vieții. Este o realitate cu care fiecare dintre noi va trebui să...

    Mai mult

    10 moduri de a reduce…

    Cancerul este influențat de dietă și de stilul de viață  Potrivit Institutului American de Cercetare a Cancerului (AICR), o treime dintre c...

    Mai mult

    Obiceiuri sănătoase p…

    Cancerul de colon – date generale  Cercetările din acest domeniu au arătat că unele tipuri de cancer de colon încep de la polipi (tumori be...

    Mai mult

    Cancerul de prostată …

    Cancerul de prostată – date generale  Aproximativ unul din nouă bărbați va fi diagnosticat cu cancer de prostată pe parcursul vieții sale. ...

    Mai mult

    Terapia cu ozon: o al…

    Biochimia oxigenului și a cancerului  Descoperirea obținută de Premiul Nobel Otto Warburg în 1925 a schimbat pentru totdeauna ceea ce știm ...

    Mai mult

    Terapia cu ozon: o al…

    Ce este ozonul?  Ați observat vreodată că după o furtună aerul are un miros proaspăt? Este posibil să recunoașteți parfumul din aer ca fiin...

    Mai mult

    Ayurveda și combatere…

    Ce este Ayurveda?  Sistemele antice de vindecare din lume au predominat, în ciuda saturației medicinei convenționale moderne și funcționeaz...

    Mai mult

    Mersul pe jos și canc…

    Mersul în ritm alert, beneficii în cancer  Conform noilor cercetări medicale, mersul pe jos în ritm alert poate oferi o multitudine de bene...

    Mai mult

    Acupunctura: un trata…

    De ce este acupunctura o terapie anti-cancer?  Unele remedii și metode ale medicinei alternative sunt utilizate în anumite spitale și insti...

    Mai mult

    Diagnosticul timpuriu…

    Cancerul poate fi detectat la timp  Noile orientări ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), prezentate cu ocazia Zilei Mondiale ...

    Mai mult

    Diagnosticul de cance…

    Tirania sprijinului social  Cancerul are repercusiuni asupra sănătății mentale și fizice a persoanei, chiar și după terminarea tratamentulu...

    Mai mult

    Clismele cu cafea în …

    Clismele cu cafea, un procedeu de purificare  Expresia "moartea începe în colon" aparent a devenit mai populară și oferă adevărul simplific...

    Mai mult

    Cele 4 stadii ale can…

    Cancerul poate fi prevenit și controlat  Cancerul sădește adeseori frică în inima oricărei persoane doar la auzul acestui cuvânt. Acest luc...

    Mai mult

    Postul și combaterea …

    Postul ca terapie anti-cancer  În urma a numeroase studii medicale efectuate, cercetătorii au descoperit că postul declanșează regenerarea ...

    Mai mult

    5 strategii pentru pr…

    Top 5 strategii de bază pentru prevenirea cancerului  Vă simțiți îngrijorați de impactul pe termen lung al unei diete proaste asupra sănătă...

    Mai mult

    Cina devreme reduce r…

     A cina devreme reduce riscul de cancer de sân și de prostată  Un nou studiu publicat în Jurnalul Internațional al Cancerului evidențiază n...

    Mai mult

    Naturopatia și tratar…

    Cum acționează naturopatia sau medicina naturistă asupra corpului?  Naturopatia funcționează ajutând la îmbunătățirea capacității naturale ...

    Mai mult

    Acidoza: o afecțiune …

    Acidoza și apariția cancerului  Cercetătorul Otto Warburg a primit în anul 1931 Premiul Nobel deoarece a descoperit care este cauza princip...

    Mai mult

    Recomandări important…

    Plante medicinale cu efecte antitumorale  Există multe plante medicinale cu proprietăți antitumorale precum Kalanchoe, Graviola “Annona mur...

    Mai mult

    Efectul Warburg sau m…

    De ce radio și chimioterapia sunt ineficiente în majoritatea tumorilor?  În articolul anterior am explicat faptul că celula tumorală își sc...

    Mai mult

    Efectul Warburg sau m…

    Mitocondriile, oxigenul, glucoza și metabolismul tumoral  Fiziologul german Otto Warburg a publicat în anul 1931 lucrarea intitulată “Metab...

    Mai mult