Sanohelp

Sanohelp - Extract de turmeric. 

    Antitumoral. Antiinflamator.

Vitamina c alcalina forte

     Vitamina C Alcalină Forte.

   Alcalinizantă. Antioxidantă.

Recomandări în cancer

Cum se poate preveni cancerul?

Scris de Ayurvedic Medica

Despre importanța prevenirii cancerului

Cum se poate preveni cancerul? Estimări recente din domeniul medical au indicat faptul că aproximativ 41% dintre locuitorii Statelor Unite vor fi diagnosticați cu cancer în timpul vieții, iar 21% dintre aceștia au un risc crescut de deces din cauza acestei boli devastatoare. Un nou raport publicat de către Organizația Mondială a Sănătății (OMS) prevede că în anul 2035, aproximativ 24 milioane de persoane din întreaga lume vor fi diagnosticate cu cancer. Aceste cifre reflectă necesitatea unei revizuiri complete a propriei noastre atitudini atât vizavi de alimentație, cât și de necesitatea vindecării emoționale.

 Țesutul canceros începe să se dezvolte datorită alegerilor pe care le facem atât în alimentație, cât și în privința stilului de viață, a emoțiilor și gândurilor. Dr. Hamer, cel care a inițiat Noua Medicină Germană, a reușit să demonstreze că orice deficiență organică, cum este și cazul cancerului, este determinată de efectele unui conflict nerezolvat din viața pacientului. Dr. Hamer susține că tot ceea ce facem și experimentăm, la nivel fizic, mental și emoțional are o influență profundă asupra organismului nostru.

 În prezent, tot mai multe studii științifice demonstrează că dieta și nutriția joacă un rol principal în prevenirea cancerului. Un raport efectuat recent de OMS subliniază importanța unei diete bogate în fructe, legume și cereale integrale, ca mod esențial de prevenire a acestei boli.

 Conform celor afirmate de Dr. Robert O. Young, principala origine și cauză a cancerului este o supraîncărcare și acidificare a țesuturilor și a sângelui, ca și consecință directă a dietei și a stilului de viață. Dr. Robert O. Young subliniază faptul că: "Cancerul este consecința unei alimentații anti-fiziologice și a unui stil de viață anti-fiziologic."

 Prevenirea cancerului printr-un aport adecvat de nutrienți și de superalimente este unul din principalii pași pe care trebuie să-i facem pentru ca organismul să atingă un nivel optim de alcalinitate, care este indispensabil pentru prevenirea acestei boli.

Importanța alimentelor alcaline

 Alimentele procesate, excesul de aditivi alimentari, poluarea, stresul cronic și emoțiile negative sunt factorii principali care cauzează o aciditate internă și implicit cancer. Un corp prea acid determină în primul rând o problemă de respirație la nivelul celulelor, ceea ce perturbă la rândul ei schimbul de oxigen. Majoritatea persoanelor consumă un exces de alimente generatoare de acizi. Cercetările medicale au demonstrat deja că aciditatea din corp stimulează creșterea și dezvoltarea tumorală.

 Consumul alimentelor alcaline și a apei alcaline ionizate, bogată în oxigen ajută la neutralizarea acidității interne. O dietă care se bazează preponderent pe produsele și preparatele din carne este acidifiantă, însă o dietă vegetariană sau vegană bazată pe multe crudități proaspete este alcalinizantă.

 Consumul alimentelor alcaline menține pH-ul sângelui la un nivel ideal, care este important pentru prevenirea și tratarea cancerului. Este ideal ca dieta zilnică să fie compusă din alimente alcaline în proporție de 80%, ceea ce înseamnă multe fructe și legume crude, fructe uscate, semințe, cereale integrale și leguminoase.

 Vă prezentăm în continuare o listă de alimente care devin alcaline în organism și care ajută la prevenirea cancerului:

 

      Lista de cumpărături pentru dieta contra cancerului

Fructe:

 Fructe de pădure (zmeură, căpșuni, coacăze, mure, merișoare), mere, avocado, caise, banane, smochine, curmale, pomelo, struguri, kiwi, lămâi, lime, mandarine, mango, pepene galben, nectarine, portocale, grapefruit papaya, piersici, pere, kaki, ananas, gutui, stafide și pepene galben (dintre acestea cele mai alcaline sunt fructele citrice și pepenele galben).

Legume și verdețuri:

 Anghinare, andive, rucola, sparanghel, varză creață, varză roșie, sfeclă roșie, ardei grași, broccoli, varză de Bruxelles, morcovi, țelină, salată verde, conopidă, cartofi dulci, porumb, castraveți, măsline, vinete, dovlecei, ghimbir, ridichi, gulii, alge marine, ceapă, usturoi, praz, pătrunjel, busuioc, spanac, roșii, năsturel.

Cereale integrale:

 Amarant, orz, ovăz, quinoa, hrișcă, orez integral.

Leguminoase:

 Năut, fasole verde, fasole Mung, fasole pinto, fasole Adzuki, mazăre, linte.

Semințe germinate:

 Lucernă, grâu, broccoli, ridichi, schinduf.

 Să vedem mai detaliat cum anume ne ajută câteva dintre aceste alimente la prevenirea cancerului:

Legumele crucifere

 Legumele din familia cruciferelor includ: varza creață, salata kale, varza albă, varza roșie, varza de Bruxelles, broccoli, conopida, rucola, napii și varza bok choy. Legumele crucifere conțin compuși detoxifianți numiți indoli și izotiocianați, care ajută la prevenirea și stoparea dezvoltării celulelor canceroase. Cercetările medicale recente au identificat faptul că sulforafanul, care este un compus din broccoli și varză este un puternic agent anticancerigen.

Ceapa și usturoiul

 Ceapa și usturoiul sunt foarte apreciate datorită proprietăților lor antibiotice, depurative și fortifiante pentru sistemul imunitar. Studiile medicale au demonstrat că anumiți compuși din ceapă și usturoi pot ajuta la dezvoltarea enzimelor care dezactivează substanțele cancerigene din corp, stimulând astfel capacitatea de eliminare a carcinogenilor înainte ca aceștia să producă daune în corp. Acești compuși pot încetini creșterea celulelor canceroase și determină procesul de autodistrugere a acestora (apoptoza).

Alimentele verzi

 Iarba de grâu, iarba de orz, germenii de lucernă, algele albastre-verzi (spirulina, chlorella, alga AFA), rucola, spanacul și alte alimente cu frunze verzi sunt foarte bogate în clorofilă care purifică sângele și sunt puternic alcalinizante. De asemenea, alimentele verzi conțin fitonutrienți importanți care detoxifică organismul și regenerează organele interne. Probele de laborator au demonstrat faptul că clorofila inhibă activitatea agenților carcinogeni la nivel molecular. Diverse studii științifice au demonstrat capacitatea alimentelor bogate în clorofilă de a reduce și inhiba creșterea tumorală.

Alimentele roșii

 Studiile medicale au confirmat faptul că alimentele roșii precum căpșunii, zmeura, roșiile, cireșele, nectarinele, rodiile, merele, ardeii, merișoarele și fructele Goji sunt foarte bogate în nutrienți precum licopenul și carotenul care sprijină sistemul imunitar în lupta contra cancerului. De asemenea, multe dintre alimentele roșii au un conținut bogat în antioxidanți, recomandându-le ca parte integrală a oricărei diete contra cancerului. Puterea antioxidantă a căpșunilor, zmeurei, coacăzelor, cireșelor, rodiilor și altor fructe roșii face ca acestea să fie considerate de către nutriționiști adevărate superalimente.

Fibrele

 Cu toate că nu sunt un aliment în sine, fibrele sunt o componentă importantă a fructelor, legumelor și a cerealelor integrale. Studiile de specialitate au indicat faptul că o cantitate zilnică de 30 g de fibre dietetice reduce considerabil riscul apariției cancerului colorectal. De asemenea, cercetările medicale au sugerat faptul că un consum ridicat de fibre poate reduce riscul de cancer de sân, colorectal, uterin și de prostată.

 Cele mai bogate alimente în fibre sunt cerealele integrale (porumb, grâu, orez, ovăz), ierburile uscate și condimentele (scorțișoara, oregano, cimbru, rozmarin, coriandru, cuișoare, busuioc, salvie, fenicul), legumele (dovleceii, varza, varza de Bruxelles, brocoli, fasolea albă, neagră sau verde), pudra de cacao și ciocolata neagră (cel puțin 70%), fructele uscate (nuci, migdale, alune, nuci de Brazilia, de macadamia, nuci pecan), semințele de in, de floarea soarelui, de susan, pasta de susan (tahini), fructele (merele, perele, bananele, portocalele, strugurii, piersicile).

Uleiul extravirgin de măsline

 S-a demonstrat deja în repetate rânduri că uleiul de măsline extravigin are proprietăți anticancerigene. Studiile medicale au indicat că acizii grași mononesaturați conținuți în uleiul de măsline au un efect protector contra creșterii tumorale. Totodată, substanțele fitochimice care se găsesc din abundență în uleiul de măsline inhibă dezvoltarea celulelor canceroase.

 Suplimentarea dietei cu ulei de măsline extravirgin poate reduce cu aproximativ 68% riscul de dezvoltare a cancerului de sân. Studiul medical care a demonstrat aceasta a fost publicat în revista JAMA Internal Medicine și s-a bazat pe supravegherea a 4.300 de femei spaniole timp de 4 ani și 8 luni.

 Alegeți întotdeauna un ulei de măsline de cea mai bună calitate, extravirgin și obținut prin presare la rece.

Ceaiul verde

 Foarte bogat în antioxidanți cunoscuți sub denumirea de catechine polifenolice, ceaiul verde ajută la prevenirea cancerului de piele, de plămâni, de esofag, de stomac, de pancreas și de vezică. Unele studii medicale au demonstrat inclusiv că extractul de ceai verde poate stopa propagarea în organism a leucemiei linfocitice cronice. De asemenea, ceaiul verde are o acțiune antiangiogenică, adică previne dezvoltarea noilor vase de sânge și a tumorii și apariția metastazelor.

 Ceaiul cel mai bogat în catechine este ceaiul verde japonez, iar dintre toate sortimentele cele mai bogate în acestea sunt ceaiurile verzi Sencha și ceaiul Bancha. Se recomandă să consumați ceai verde bio sau organic, preferabil sub formă de frunze deoarece are efecte mai puternice decât cel la pliculețe.

Ciupercile

 Mai multe varietăți de ciuperci au proprietăți curative puternice. Ciupercile Maitake de exemplu, ajută la distrugerea celulelor canceroase prin intermediul îmbunătățirii activității celulelor T auxiliare. Numeroase cercetări științifice au demonstrat că ciupercile Maitake au un efect favorabil asupra diferitelor tipuri de cancer, incluzând aici cancerul de sân, de colon și de prostată. S-a demonstrat că extractul din ciupercile Maitake, combinat cu vitamina C a redus creșterea celulelor din cancerul de vezică cu un procent de 90%.

 De asemenea, ciupercile Shiitake și ciupercile Reishi au excelente proprietăți antitumorale. Astfel, s-a descoperit că lentinanul din ciupercile Shiitake crește rata de supraviețuire a pacienților cu cancer, iar acidul ganoderic din ciupercile Reishi este util în tratarea cancerului de plămâni.

Condimentele

 Condimentele oferă numeroase beneficii care susțin starea generală de sănătate, dar de asemenea anumite condimente sunt utile pentru prevenirea și tratarea cancerului. Dintre acestea, cele mai recomandate sunt turmericul, piperul negru, oregano, chimenul, rozmarinul, scorțișoara și cuișoarele.

 Curcumina, care este principiul antitumoral din turmeric, este capabilă să inhibe dezvoltarea mai multor tipuri de celule tumorale. Curcumina este sigură pentru tratamentul contra oricărui tip de cancer și s-a demonstrat că nu este toxică. Curcumina din turmeric este foarte eficientă pentru prevenirea și tratarea cancerului de ovare, sân, colon, ficat, plămâni, pancreas, stomac.

 De asemenea, cercetările au evidențiat faptul că un consum regulat de chimen și de piper negru determină o incidență scăzută de cancer de colon. Piperina, substanța activă din boabele de piper conține substanțe antioxidante care inhibă dezvoltarea celulelor tumorale. În combinație cu turmericul, piperul potențează efectul anticancerigen al acestuia cu aproximativ 200%.

 Rozmarinul este foarte cunoscut datorită faptului că poate ajuta la prevenirea deteriorării ADN-ului de către agenții carcinogeni și suprimă înmulțirea celulelor canceroase. Pe de altă parte, capsaicina, un ingredient care se găsește în ardeii iuți și în condimentul curry, poate ajuta la distrugerea celulelor canceroase din prostată.

Algele marine

 Medicina tradițională chineză a recunoscut de mult timp valoarea algelor pentru prevenirea și tratarea cancerului. Mai recent, cercetările medicale au evidențiat combinația puternică și eficientă dintre micronutrienți, incluzând aici vitamina C și vitamina E, dar și minerale, iod, fibre și polizaharide din alge, ceea ce le transformă într-un puternic instrument nutrițional în lupta contra cancerului. Considerată ca fiind una dintre cele mai sănătoase populații din întreaga lume, japonezii sunt cei mai mari consumatori de alge, iar în rândul lor s-a înregistrat cea mai scăzută incidență a cancerului. Dintre alge, cele mai recomandate pentru prevenirea cancerului sunt spirulina, chlorella și alga AFA.

Mai poţi citi din recomandări în cancer

Cancerul renal: 11 fa…

Care sunt cauzele cancerului renal?  Cunoașterea simptomelor și depistarea precoce a cancerului renal poate face o mare diferenț[ în m...

Mai mult

Tumorile beningne: ti…

Ce este o tumoare benignă?  O tumoare se poate dezvolta atunci când celulele cresc prea repede sau nu mor atunci când trebuie. Această...

Mai mult

Pași simpli pentru p…

Multe cazuri de cancer de sân în realitate nu sunt cancer de sân  Așa cum am menționat anterior, mamografiile vă pot provoca problem...

Mai mult

Pași simpli pentru p…

Ce este industria cancerului?  În acest interviu, dr. Susan Wadia-Ells discută despre cancerul de sân ca pe o epidemie inutilă în Ame...

Mai mult

8 semnale ale canceru…

Cum apare cancerul de col uterin?  La fel ca în toate celelalte tipuri de cancer, cancerul de col uterin apare atunci când anumite celul...

Mai mult

Beneficiile saunei cu…

Ce este sauna cu unde infraroșii?  Sauna este de fapt o tradiție de vindecare care datează de mai bine de 2.000 de ani. Scufundarea în...

Mai mult

Detoxifierea, un fact…

De ce avem nevoie să ne detoxifiem organismul?  A îmbătrâni este o parte a vieții. Este o realitate cu care fiecare dintre noi va tre...

Mai mult

10 moduri de a reduce…

Cancerul este influențat de dietă și de stilul de viață  Potrivit Institutului American de Cercetare a Cancerului (AICR), o treime di...

Mai mult

Obiceiuri sănătoase…

Cancerul de colon – date generale  Cercetările din acest domeniu au arătat că unele tipuri de cancer de colon încep de la polipi (tu...

Mai mult

Cancerul de prostată…

Cancerul de prostată – date generale  Aproximativ unul din nouă bărbați va fi diagnosticat cu cancer de prostată pe parcursul vieț...

Mai mult

Terapia cu ozon: o al…

Biochimia oxigenului și a cancerului  Descoperirea obținută de Premiul Nobel Otto Warburg în 1925 a schimbat pentru totdeauna ceea ce ...

Mai mult

Terapia cu ozon: o al…

Ce este ozonul?  Ați observat vreodată că după o furtună aerul are un miros proaspăt? Este posibil să recunoașteți parfumul din a...

Mai mult

Ayurveda și combater…

Ce este Ayurveda?  Sistemele antice de vindecare din lume au predominat, în ciuda saturației medicinei convenționale moderne și funcț...

Mai mult

Mersul pe jos și can…

Mersul în ritm alert, beneficii în cancer  Conform noilor cercetări medicale, mersul pe jos în ritm alert poate oferi o multitudine de...

Mai mult

Acupunctura: un trata…

De ce este acupunctura o terapie anti-cancer?  Unele remedii și metode ale medicinei alternative sunt utilizate în anumite spitale și i...

Mai mult

Diagnosticul timpuriu…

Cancerul poate fi detectat la timp  Noile orientări ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), prezentate cu ocazia Zilei Mo...

Mai mult

Diagnosticul de cance…

Tirania sprijinului social  Cancerul are repercusiuni asupra sănătății mentale și fizice a persoanei, chiar și după terminarea trat...

Mai mult

Clismele cu cafea în…

Clismele cu cafea, un procedeu de purificare  Expresia "moartea începe în colon" aparent a devenit mai populară și oferă adevărul si...

Mai mult

Cele 4 stadii ale can…

Cancerul poate fi prevenit și controlat  Cancerul sădește adeseori frică în inima oricărei persoane doar la auzul acestui cuvânt. A...

Mai mult

Postul și combaterea…

Postul ca terapie anti-cancer  În urma a numeroase studii medicale efectuate, cercetătorii au descoperit că postul declanșează regene...

Mai mult

5 strategii pentru pr…

Top 5 strategii de bază pentru prevenirea cancerului  Vă simțiți îngrijorați de impactul pe termen lung al unei diete proaste asupra...

Mai mult

Cina devreme reduce r…

 A cina devreme reduce riscul de cancer de sân și de prostată  Un nou studiu publicat în Jurnalul Internațional al Cancerului eviden...

Mai mult

Naturopatia și trata…

Cum acționează naturopatia sau medicina naturistă asupra corpului?  Naturopatia funcționează ajutând la îmbunătățirea capacită...

Mai mult

Acidoza: o afecțiune…

Acidoza și apariția cancerului  Cercetătorul Otto Warburg a primit în anul 1931 Premiul Nobel deoarece a descoperit care este cauza pr...

Mai mult

Recomandări importan…

Plante medicinale cu efecte antitumorale  Există multe plante medicinale cu proprietăți antitumorale precum Kalanchoe, Graviola “Anno...

Mai mult

Efectul Warburg sau m…

De ce radio și chimioterapia sunt ineficiente în majoritatea tumorilor?  În articolul anterior am explicat faptul că celula tumorală ...

Mai mult

Efectul Warburg sau m…

Mitocondriile, oxigenul, glucoza și metabolismul tumoral  Fiziologul german Otto Warburg a publicat în anul 1931 lucrarea intitulată ...

Mai mult

Imunoterapia și canc…

Ce este imunoterapia?  În prezent, oamenii de știință explorează modalitățile prin care se poate mări capacitatea sistemului imuni...

Mai mult

Muzicoterapia, o alte…

Ce este muzicoterapia?  Muzicoterapia este terapia menita să amelioreze diverse afecțiuni și tulburări de sănătate prin intermediu...

Mai mult

Meditația ca metodă…

Tehnicile de meditație și vindecarea cancerului  Mintea influențează toate problemele și situațiile din viața noastră, iar în caz...

Mai mult

Pot animalele să det…

Când animalele se transformă în doctori  Datorită mirosului lor excepțional și celui de-al șaselea simț, unele animale ne pot ajut...

Mai mult

Tratamente alternativ…

Recomandări și terapii alternative pentru cancerul ovarian  Cancerul ovarian este, alături de cancerul de sân, unul dintre cele ...

Mai mult

Terapia Bach contra c…

Florile Bach: beneficii și remedii  Din fericire în prezent tot mai multe persoane sunt interesate de medicina alternativă și de...

Mai mult

IP6 - substanța care…

Substanța din legume, fructe și cereale care inhibă cancerul  Abdulkalam Shamsuddin este cercetător științific în cadrul Facu...

Mai mult

Beneficiile terapiei …

Ce este terapia Reiki?  Reiki este un cuvânt sanscrit care este compus din REI, care înseamnă energia universală și KI, energia...

Mai mult

Despre riscul de apar…

Proiecte de actualitate vizavi de apariția cancerului  Vă prezentăm în acest articol unele concluzii recente ale Fundației Inte...

Mai mult