Sanohelp

    Sanohelp - Extract de turmeric. 

        Antitumoral. Antiinflamator.

       Medica Stem- Antitumoral.

     Regenerare celulara. Imunitate.

    Vitamina c alcalina forte

         Vitamina C Alcalină Forte.

       Alcalinizantă. Antioxidantă.

    Sanocell

            SanoCell - Antitumoral.

        Antioxidant. Anticancerigen.

      

    Articole noi

    Remisiile spontane ale cancerului: un fenomen…

    Ce sunt remisiile spontane ale cancerului? Conform datelor Organizației Mondiale a Sănătății, canc...

    Psiho-oncologia: un pilon esențial în tratame…

    Îmbrățișând psiho-oncologia: transformarea tratamentului cancerului prin îngrijire holistică Trata...

    Beneficiile aromaterapiei în alinarea simptom…

    Aromaterapia oferă multiple beneficii terapeutice Aromaterapia, cu o istorie îndelungată în utiliz...

    Aminoacizii esențiali: pilonii necunoscuți ai…

    Aminoacizii esențiali mențin sănătatea optimă Aminoacizii esențiali sunt adesea eroii necunoscuți ...

    Optimizarea digestiei și metabolismului prin …

    Ayurveda te ajută să optimizezi digestia și metabolismul Introducere În Ayurveda, o digestie sănă...

    Cauta in site

    Inregistrare

    Suntem si pe Facebook

    Antioxidanții reduc riscul cancerului de rinichi

    Puterea binefăcătoare a antioxidanților

    Antioxidanții reduc riscul cancerului de rinichi

     O dietă bogată în antioxidanți îmbunătățește randamentul sistemului imunitar și oferă beneficii anti-îmbătrânire. În prezent, beneficiile pentru sănătate ale antioxidanților sunt binecunoscute. Cercetările medicale au demonstrat în repetate rânduri că antioxidanții sunt fundamentali pentru menținerea unei funcționări optime a sistemului imunitar, prevenind în același timp boli grave cum este și cancerul.

     Există de asemenea, unele studii științifice care au arătat că antioxidanții pentru prevenirea cancerului sunt în mod particular eficienți contra cancerului de rinichi.

     În mod natural, antioxidanții ajută la reducerea inflamației care poate conduce la boli precum bolile cardiace, diabet și cancer. De exemplu, diverse studii au demonstrat că antioxidanții care se găsesc în spanac, coacăze, mure și căpșuni protejează sistemul nervos de probleme neurologice precum autismul, demența senilă și alte tulburări mentale.

     Antioxidanții se găsesc din abundență în fructe și legume, în particular în varietățile organice. De asemenea, antioxidanții se găsesc și în alimente precum scorțișoara, oregano, turmeric, ghimbir, ceaiul verde, ciocolata crudă (cacao), nuci, semințe și cafeaua organică. În același timp, conținutul ridicat de fibre dietetice din aceste alimente poate amplifica efectele lor curative.

    Antioxidanții ajută la reducerea oxidării celulare și la prevenirea cancerului

     Antioxidanții susțin sănătatea generală prevenind efectele oxidării celulelor, care pot fi extrem de dăunătoare. Aceste deteriorări celulare pot determina o gamă de boli, inclusiv apariția cancerului de rinichi.

     De exemplu, extractul din semințe de struguri are puternice proprietăți anti-tumorale, datorită în principal antioxidanților și polifenolilor pe care îi conține. În luna mai a anului trecut, un studiu publicat în revista de specialitate Carcinogeneza de la Centrul de Cercetare a Cancerului de la Universitatea din Colorado (Statele Unite) și condus de Dr. Rajesh Agarwal a arătat că extractul din semințe de struguri este capabil să elimine celulele cancerigene. La modul concret, acest extract distruge atât ADN-ul celulelor canceroase (prin intermediul creșterii speciilor de oxigen reactive) cât și a căilor care permit repararea acestora, ceea ce a redus dezvoltarea anumitor tipuri de cancere cu până 67% și a condus la moartea celulară programată (apoptoza) a liniilor celulare canceroase.

    Antioxidanții mențin sănătatea celulelor renale

     Există două tipuri diferite de cancer de rinichi: unul este carcinomul de pelvis renal care atacă zona centrală a rinichilor, iar cel de-al doilea este carcinomul de celule renale care afectează stratul protector al vaselor care filtrează sângele.

     Un studiu medical efectuat recent a examinat datele a 13 studii existente care au urmărit tiparele de sănătate a 530.469 femei și 244.483 bărbați cu vârsta peste 20 ani. Cercetătorii au descoperit astfel că persoanele care consumaseră mai multe fructe și legume aveau un risc cu aproximativ 32% mai mic de cancer al celulelor renale în comparație cu persoanele care consumaseră cantități semnificativ mai reduse din aceste alimente bogate în antioxidanți. Aceste cercetări au evidențiat rolul fundamental al consumului adecvat de antioxidanți ca o modalitate eficientă de a susține sănătatea celulelor renale.

    Cercetătorii care au inițiat acest studiu au explicat următoarele:

     „Diverșii compuși fitochimici din fructe și legume pot avea un rol în prevenirea cancerului renal. Carotenoizii care includ α-caroten, β-caroten și luteină/ zeaxantină sunt un grup de compuși care pot contribui la asocierea inversă observată datorită consumului regulat de fructe și legume. Carotenoizii inhibă daunele oxidative ale ADN-ului, mutageneza, creșterea tumorală și transformarea malignă și îmbunătățesc comunicarea celulă-celulă, protejând astfel celulele contra cancerului. În concluzie, rezultatele obținute în urma acestui studiu au demonstrat că consumul frecvent al legumelor și fructelor este asociat cu o reducere a riscului de cancer la nivelul celulelor renale. Diverși compuși bioactivi, inclusiv carotenoizii pot contribui la această asociere inversă.”

    Alimentele proaspete sunt bogate în antioxidanți și alți nutrienți

     Ca regulă generală, cu cât se consumă mai mult fructe și legume zilnic, cu atât putem fi mai sănătoși și mai protejați de apariția bolilor grave, inclusiv a cancerului. Se recomandă evitarea legumelor ofilite, lovite sau pătate deoarece acestea au pierdut deja o mare parte din valoarea lor nutrițională. Bineînțeles, așa cum am menționat și anterior, sucul preparat în casă din diverse legume crude este o modalitate excelentă de a crește consumul de legume. Atunci când consumăm un suc de legume proaspăt preparat, este ca și cum am primi o infuzie intravenoasă de vitamine, minerale și enzime, deoarece acestea intră direct în fluxul sanguin fără a mai fi descompuse.

     În cadrul studiului menționat anterior, anumite tipuri de fructe și legume și legume s-au dovedit a fi mai benefice decât altele, acestea fiind broccoli, merele, bananele și varza de Bruxelles. S-a demonstrat că aceste legume ajută la prevenirea anumitor tipuri de cancer prin inhibarea creșterii celulelor cancerigene și determinarea apoptozei (moartea celulară).

     De exemplu, izotiocianații din legumele crucifere determină sute de modificări genetice, activează unele gene care combat cancerul și stopează alte gene care alimentează tumorile. Conform unui studiu efectuat recent, s-a evidențiat faptul că legumele crucifere sunt atât o sursă importantă de nutrienți, dar sunt și cheia pentru a elimina apariția cancerului.

     Luteolina este un alt important compus anti-inflamatoriu de origine vegetală, care se găsește în anumite legume, incluzând aici țelina, ardeii grași și morcovii. Recent, cercetătorii au descoperit că luteolina poate încetini dezvoltarea cancerului de sân. Când celulele de cancer de sân au fost expuse la luteolină în cadrul testelor de laborator, viabilitatea lor s-a redus în mod notabil. Atât vasele de sânge care au alimentat celulele canceroase s-au redus în mod semnificativ, cât și "proprietățile lor similare cu cele ale celulelor mamă" au fost reduse, ceea ce a cauzat un efect antitumoral.


    Beneficiile aromatera…

    Aromaterapia oferă multiple beneficii terapeutice Aromaterapia, cu o istorie îndelungată în utilizarea uleiurilor esențiale, oferă multipl...

    Mai mult

    Ayurveda în complemen…

    Abordări naturale de vindecare a cancerului prin Ayurveda Introducere Confruntarea cu cancerul este o experiență complexă și provocatoare...

    Mai mult

    Shake-urile proteice:…

    Nutriția adecvată in chimioterapie este vitală Pentru pacienții care se confruntă cu tratamentele dificile ale chimioterapiei, menținerea ...

    Mai mult

    Prevenirea cancerului…

    Enzimele pancreatice și tratarea cancerului pancreatic În acest an, se estimează că 60.430 de americani vor fi diagnosticați cu cancer pan...

    Mai mult

    Cancerul de prostată …

    Simptomele cancerului de prostată care s-a răspândit în alte părți ale corpului? Cel mai utilizat sistem pentru clasificarea etapelor canc...

    Mai mult

    Terapia cu ozon: o al…

    Criza de vindecare sau efectul Herxheimer Singurul efect secundar cunoscut al ozonului este acela că poate provoca o criză de vindecare, d...

    Mai mult

    Beneficiile somnului …

    Beneficiile anti-cancer ale somnului Studiile arată că există o legătură clară între cancer și activitatea fizică. Exercițiile fizice reg...

    Mai mult

    Celulele NK și funcți…

    Cum să ne îmbunătățim funcția imunitară prin stimularea celulelor naturale ucigașe? Celulele Natural Killer (NK) sunt un tip specific de g...

    Mai mult

    Algele marine și trat…

    Proprietățile algelor marine pentru sănătate Algele marine precum Spirulina și Chlorella au puternice proprietăți anticancerigene datorită...

    Mai mult

    Cancerul renal: 11 fa…

    Care sunt cauzele cancerului renal?  Cunoașterea simptomelor și depistarea precoce a cancerului renal poate face o mare diferenț[ în maximi...

    Mai mult

    Tumorile beningne: ti…

    Ce este o tumoare benignă?  O tumoare se poate dezvolta atunci când celulele cresc prea repede sau nu mor atunci când trebuie. Această cole...

    Mai mult

    Pași simpli pentru pr…

    Multe cazuri de cancer de sân în realitate nu sunt cancer de sân  Așa cum am menționat anterior, mamografiile vă pot provoca probleme. În p...

    Mai mult

    Pași simpli pentru pr…

    Ce este industria cancerului?  În acest interviu, dr. Susan Wadia-Ells discută despre cancerul de sân ca pe o epidemie inutilă în America ș...

    Mai mult

    8 semnale ale canceru…

    Cum apare cancerul de col uterin?  La fel ca în toate celelalte tipuri de cancer, cancerul de col uterin apare atunci când anumite celulele...

    Mai mult

    Beneficiile saunei cu…

    Ce este sauna cu unde infraroșii?  Sauna este de fapt o tradiție de vindecare care datează de mai bine de 2.000 de ani. Scufundarea într-un...

    Mai mult

    Detoxifierea, un fact…

    De ce avem nevoie să ne detoxifiem organismul?  A îmbătrâni este o parte a vieții. Este o realitate cu care fiecare dintre noi va trebui să...

    Mai mult

    10 moduri de a reduce…

    Cancerul este influențat de dietă și de stilul de viață  Potrivit Institutului American de Cercetare a Cancerului (AICR), o treime dintre c...

    Mai mult

    Obiceiuri sănătoase p…

    Cancerul de colon – date generale  Cercetările din acest domeniu au arătat că unele tipuri de cancer de colon încep de la polipi (tumori be...

    Mai mult

    Cancerul de prostată …

    Cancerul de prostată – date generale  Aproximativ unul din nouă bărbați va fi diagnosticat cu cancer de prostată pe parcursul vieții sale. ...

    Mai mult

    Terapia cu ozon: o al…

    Biochimia oxigenului și a cancerului  Descoperirea obținută de Premiul Nobel Otto Warburg în 1925 a schimbat pentru totdeauna ceea ce știm ...

    Mai mult

    Terapia cu ozon: o al…

    Ce este ozonul?  Ați observat vreodată că după o furtună aerul are un miros proaspăt? Este posibil să recunoașteți parfumul din aer ca fiin...

    Mai mult

    Ayurveda și combatere…

    Ce este Ayurveda?  Sistemele antice de vindecare din lume au predominat, în ciuda saturației medicinei convenționale moderne și funcționeaz...

    Mai mult

    Mersul pe jos și canc…

    Mersul în ritm alert, beneficii în cancer  Conform noilor cercetări medicale, mersul pe jos în ritm alert poate oferi o multitudine de bene...

    Mai mult

    Acupunctura: un trata…

    De ce este acupunctura o terapie anti-cancer?  Unele remedii și metode ale medicinei alternative sunt utilizate în anumite spitale și insti...

    Mai mult

    Diagnosticul timpuriu…

    Cancerul poate fi detectat la timp  Noile orientări ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), prezentate cu ocazia Zilei Mondiale ...

    Mai mult

    Diagnosticul de cance…

    Tirania sprijinului social  Cancerul are repercusiuni asupra sănătății mentale și fizice a persoanei, chiar și după terminarea tratamentulu...

    Mai mult

    Clismele cu cafea în …

    Clismele cu cafea, un procedeu de purificare  Expresia "moartea începe în colon" aparent a devenit mai populară și oferă adevărul simplific...

    Mai mult

    Cele 4 stadii ale can…

    Cancerul poate fi prevenit și controlat  Cancerul sădește adeseori frică în inima oricărei persoane doar la auzul acestui cuvânt. Acest luc...

    Mai mult

    Postul și combaterea …

    Postul ca terapie anti-cancer  În urma a numeroase studii medicale efectuate, cercetătorii au descoperit că postul declanșează regenerarea ...

    Mai mult

    5 strategii pentru pr…

    Top 5 strategii de bază pentru prevenirea cancerului  Vă simțiți îngrijorați de impactul pe termen lung al unei diete proaste asupra sănătă...

    Mai mult

    Cina devreme reduce r…

     A cina devreme reduce riscul de cancer de sân și de prostată  Un nou studiu publicat în Jurnalul Internațional al Cancerului evidențiază n...

    Mai mult

    Naturopatia și tratar…

    Cum acționează naturopatia sau medicina naturistă asupra corpului?  Naturopatia funcționează ajutând la îmbunătățirea capacității naturale ...

    Mai mult

    Acidoza: o afecțiune …

    Acidoza și apariția cancerului  Cercetătorul Otto Warburg a primit în anul 1931 Premiul Nobel deoarece a descoperit care este cauza princip...

    Mai mult

    Recomandări important…

    Plante medicinale cu efecte antitumorale  Există multe plante medicinale cu proprietăți antitumorale precum Kalanchoe, Graviola “Annona mur...

    Mai mult

    Efectul Warburg sau m…

    De ce radio și chimioterapia sunt ineficiente în majoritatea tumorilor?  În articolul anterior am explicat faptul că celula tumorală își sc...

    Mai mult

    Efectul Warburg sau m…

    Mitocondriile, oxigenul, glucoza și metabolismul tumoral  Fiziologul german Otto Warburg a publicat în anul 1931 lucrarea intitulată “Metab...

    Mai mult