Sanohelp

    Sanohelp - Extract de turmeric. 

        Antitumoral. Antiinflamator.

       Medica Stem- Antitumoral.

     Regenerare celulara. Imunitate.

    Vitamina c alcalina forte

         Vitamina C Alcalină Forte.

       Alcalinizantă. Antioxidantă.

    Sanocell

            SanoCell - Antitumoral.

        Antioxidant. Anticancerigen.

      

    Articole noi

    Remisiile spontane ale cancerului: un fenomen…

    Ce sunt remisiile spontane ale cancerului? Conform datelor Organizației Mondiale a Sănătății, canc...

    Psiho-oncologia: un pilon esențial în tratame…

    Îmbrățișând psiho-oncologia: transformarea tratamentului cancerului prin îngrijire holistică Trata...

    Beneficiile aromaterapiei în alinarea simptom…

    Aromaterapia oferă multiple beneficii terapeutice Aromaterapia, cu o istorie îndelungată în utiliz...

    Aminoacizii esențiali: pilonii necunoscuți ai…

    Aminoacizii esențiali mențin sănătatea optimă Aminoacizii esențiali sunt adesea eroii necunoscuți ...

    Optimizarea digestiei și metabolismului prin …

    Ayurveda te ajută să optimizezi digestia și metabolismul Introducere În Ayurveda, o digestie sănă...

    Cauta in site

    Inregistrare

    Suntem si pe Facebook

    Cum se previne cancerul de colon? (I)

    Cancerul de colon este o amenințare reală

     În prezent, cancerul de colon este unul dintre cele mai răspândite tipuri de cancer, fiind cauzat de o alimentație dezechilibrată și de unele obiceiuri nocive precum sedentarismul, consumul de alcool și tutun.

     Agenția Internațională pentru Cercetarea Cancerului (IARC este abrevierea sa în engleză), care face parte din Organizația Mondială a Sănătății (WHO este abrevierea sa în engleză) a concluzionat la finalul anului 2015 că diverse sortimente de carne procesată pot cauza cancer colorectal în cazul ființelor umane, clasificând acest aliment ca un cancerigen de grupa 1.

     Cancerul colorectal, care include atât cancerele de intestin gros și de rect, este al treilea tip de cancer cel mai diagnosticat în Statele Unite (fără a include aici și cancerele de piele). În anul 2016, se estimează că vor exista mai mult de 95.000 de cazuri noi de cancer de colon (și mai mult de 39.000 de cazuri de cancer de rect) diagnosticate.

     Intestinul gros, cunoscut și sub denumirea de colon, are un rol foarte important pentru menținerea unei sănătăți optime. Pe lângă faptul că ajută la formarea, depozitarea și eliminarea reziduurilor, colonul conține mii de milioane de bacterii, care determină un echilibru sănătos esențial pentru o sănătate bună.

     

                   Cele mai bune recomandări pentru prevenirea cancerului de colon

     Chiar astăzi poate fi ziua în care să începeți să faceți anumite schimbări în bine pentru a reduce riscul acestei boli potențial mortale. Pașii cei mai importanți sunt următorii:

    1. Consumați cât mai multe legume și fructe proaspete

     Legumele conțin o serie de antioxidanți și alți compuși care combat diverse boli și care sunt foarte dificil de obținut din orice altă sursă – cum este de exemplu magneziul.

     Rezultatele unei meta-analize au indicat faptul că pentru fiecare 100 miligrame suplimentare în consumul de magneziu, riscul de tumori colorectale se reduce cu aproximativ 13%, în timp ce riscul de cancer colorectal se reduce cu aproximativ 12%. Cercetătorii au observat că efectele magneziului contra cancerului pot fi relaționate cu capacitatea acestuia de a reduce rezistența la insulină, ceea ce poate afecta în mod pozitiv dezvoltarea tumorilor.

     În plus față de magneziu, substanțele chimice ale plantelor, așa-numitele substanțe fitochimice pot reduce inflamația și pot elimina substanțele cancerigene, în timp ce altele reglează viteza cu care celulele se reproduc, desfăcându-se de celulele vechi și menținând ADN-ul intact.

     Legumele sunt de asemenea una dintre cele mai bune surse de fibre alimentare. Diverse studii medicale au demonstrat în mod repetat că persoanele care au un consum mai mare de vegetale au rate mai scăzute de cancer.

     În special legumele crucifere pot fi în mod particular benefice datorită sulforafanului pe care îl conțin. De exemplu, s-a descoperit că sulforafanul, care este un derivat de origine naturală a glucorafaninei, poate suprima creșterea tumorilor de colon. De asemenea, consumul cu moderație al anumitor fructe poate fi benefic. Conform unui studiu medical recent, prunele uscate pot reduce riscul de cancer de colon datorită stimulării creșterii bacteriilor benefice de la nivelul intestinalor.

    2. Consumați mai multe fibre alimentare

     Fibrele alimentare au fost asociate cu un risc mai mic de cancer colorectal, în special cu o incidență scăzută a adenomului colorectal și a cancerului de colon distal. În plus, pentru fiecare 10 grame de fibre alimentare pe care le adăugați în alimentația dumneavoastră zilnică, riscul de cancer de colon se reduce cu aproximativ 10%.

     Un studiu realizat în anul 2005 a demonstrat că prunele uscate, fiind foarte bogate în fibre alimentare și polifenoli au alterat în mod favorabil factorii de risc ai cancerului de colon în cazul cobailor.

     Din fericire, dacă urmați și recomandarea anterioară și consumați mai multe legume proaspete, în mod natural veți consuma fibre alimentare din cea mai bună sursă vegetală posibilă. De asemenea, semințele de psyllium, semințele de in, semințele de cânepă și semințele de chia oferă de asemenea o sursă bună de fibre solubile și insolubile.

    3. Optimizați-vă nivelele de Vitamina D

     Deficiența de vitamina D este un factor de risc pentru cancerul colorectal. În cadrul unui studiu publicat în revista germană de specialitate Gut, s-a arătat că persoanele care aveau nivele mai mari în sânge de vitamina D erau mai puțin predispuse să dezvolte tumori colorectale. Aceasta se datorează faptului că vitamina D este benefică pentru întărirea sistemului imunitar, ceea ce la rândul său poate ajuta la limitarea creșterii tumorilor canceroase.

     Conform autorilor acestui studiu: "Testele au evidențiat că vitamina D are efecte protectoare și antitumorale, reducând astfel riscul de cancer colorectal. Celulele imunologice dintr-un microambient tumoral pot transforma 25-hidroxivitamina D [25 (OH) D] [vitamina D] în 1α bioactiv, 25-dihidroxivitamina D3, care influențează benefic celulele neoplazice și cele imunologice. Un nivel ridicat de plasmă de 25 (OH) D este asociat cu un risc mai mic de cancer colorectal cu o intensă reacție imunologică, susținând rolul vitaminei D în imuno-prevenția cancerului prin intermediul interacțiunii tumoare-gazdă".

     O expunere regulată și protejată la soare, precum și folosirea suplimentelor de vitamina D3 pot aduce nivelele de vitamina D la optimul de 40-60 ng/ml. Este necesar să controlați în mod sistematic prin analize de sânge specifice nivelele de vitamina D pentru a vă asigura că acestea se mențin echilibrate.

    4. Evitați toate sortimentele de carne procesată

     Carnea procesată este în general tratată prin afumare sau prin adăugarea unor potențiatori de aromă și conservanți chimici periculoși pentru sănătate. Carnea procesată include șunca, salamul, cârnații, hot-dogul, crenvuștii, șunca și hamburguerii. În mod particular, nitrații care se adaugă în acest tip de alimente prin intermediul conservanților, coloranților și aromelor sunt problematici pentru sănătatea generală și în special pentru cea a colonului.

     Nitrații care se găsesc în carnea procesată se transformă în corp în nitrosamine, care sunt în mod clar asociate cu un risc mai mare de apariție a anumitor tipuri de cancer. AICR avertizează că "nu există o limită sigură" pentru a consuma carne procesată.

    5. Informați-vă referitor la consumul de carne roșie

     Numeroase cercetări medicale au arătat faptul că persoanele care consumă multă carne roșie au un risc cu 24% mai mare de cancer colorectal decât cei care consumă o cantitate minimă. Carnea roșie nu este neapărat o problemă, ci modul în care este gătită precum și sursa din care provine.

     Pe de altă parte, se știe că glifosatul, care este ingredientul activ din ierbicidul numit Roundup, are un impact nociv asupra bacteriilor intestinale sănătoase și este cancerigen. De regulă, animalele crescute în ferme mari (CAFO este sigla în engleză) sunt în mod tipic alimentate cu cereale și iarbă contaminate cu glifosat.

     Carnea roșie gătită la temperaturi ridicate (prăjită sau la grătar) poate conține de asemenea subproduse cancerigene cum sunt aminele heterociclice (HCA este abrevierea în engleză) și hidrocarburi aromatice policiclice (PAH este abrevierea în engleză) care sunt extrem de nocive pentru organism.

     În general, în ceea ce privește carnea, se recomandă doar consumul cărnii provenind de la animale crescute în ferme organice.

    6. Faceți zilnic exerciții fizice

     În prezent, există mai multe studii convingătoare care au evidențiat importanța exercițiilor fizice regulate pentru a se reduce în mod semnificativ riscul apariției cancerului de colon. De exemplu, un studiu recent a indicat faptul că atât bărbații, cât și femeile care sunt fizic active au un risc cu aproximativ 30 - 40% mai mic de a dezvolta cancer de colon în comparație cu persoanele inactive.

     Exercițiile fizice regulate reduc nivelele de insulină, iar controlul nivelelor de insulină este una dintre modalitățile cele mai eficiente de a reduce riscul de cancer. Specialiștii au sugerat de asemenea faptul că apoptoza celulară (moartea celulară programată) este provocată de exercițiile fizice regulate, determinând distrugerea celulelor canceroase.

     În plus, exercițiile fizice stimulează circulația celulelor imunologice în sânge. Funcția acestor celule este aceea de a neutraliza agenții patogeni din corp, precum și de a distruge celulele precanceroase înainte ca acestea să devină canceroase. Cu cât circulă mai ușor aceste celulele în organism, cu atât va fi mai eficient sistemul imunitar în lupta contra infecțiilor și a bolilor grave cum este și cancerul de colon.

    7. Mențineți o greutate corporală echilibrată

     Numeroase studii medicale au relaționat obezitatea cu un risc mai mare de a apariție a diferite tipuri de cancer, incluzând aici și cancerul de colon. În cadrul un studiu realizat în anul 2014 care a analizat datele a mai mult de 5 milioane de persoane cu vârsta de peste 16 ani, s-a arătat că o greutate corporală exagerată a fost asociată cu un risc de apariție a 10 tipuri diferite de cancer.

     Dacă aveți o supragreutate corporală sau obezitate, inclusiv o scădere mai mică în greutate poate determina beneficii importante pentru sănătatea dumneavoastră. În ceea ce privește prevenirea cancerului, eliminarea excesului de grăsime de la nivelul abdomenului este în mod particular importantă, deoarece grăsimea de pe abdomen este relaționată cu un risc mai mare de cancer de colon, independent de greutatea corporală. Aceasta se datorează în parte inflamației cronice cauzate de un exces de grăsime corporală care produce rezistență la insulină, ceea ce stimulează creșterea excesivă a celulelor. Cu cât se dezvoltă mai multe celule, cu atât există mai multe posibilități de mutații celulare.

    8. Limitați sau eliminați consumul de alcool și fumatul

     Atât consumul excesiv de alcool, dar și fumatul sunt asociate în mod clar cu un risc crescut de cancer colorectal. Alcoolul, un carcinogen cunoscut este relaționat cu apariția a diferite tipuri de cancer. În cadrul unui articol publicat în revista de specialitate Addiction, cercetătorii au arătat dovezi de necontestat referitoare la faptul că alcoolul este relaționat cu apariția unor tipuri de cancer, inclusiv a cancerului de colon. Procentajul deceselor relaționate cu alcoolul și cancerul, a crescut cu aproximativ 63% în ultimii 12 ani, mai bine de 3,6% în 2003 și 5,8% în 2015 în întreaga lume, ceea ce ar trebui să constituie un serios semnal de alarmă.

     La rândul său, fumul de țigară conține foarte mulți agenți carcinogeni, iar unul dintre aceștia este în mod special corelat cu apariția acestui tip de cancer și anume nitrozamina NNK, care este produsă prin procesarea și arderea tutunului.

    9. Consumați cât mai mult usturoi crud

     S-a demonstrat deja, prin intermediul multor studii de laborator, faptul că substanța activă din usturoi – numită alicină – poate distruge celulele canceroase. De exemplu, un studiu recent a arătat că femeile care consumau în mod regulat usturoi (împreună cu alte legume proaspete) aveau un risc cu 35% mai mic de cancer de colon.

     În general, persoanele care consumă mari cantități de usturoi crud au un risc semnificativ mai redus de apariție a cancerului de stomac și a celui colorectal. De asemenea, în cazul persoanelor care au forme inoperabile de cancer colorectal, de ficat sau cancer de pancreas, administrarea unui extract de usturoi timp de șase luni ajută la îmbunătățirea funcției imunologice, ceea ce arată că este un remediu foarte util pentru stimularea sistemului imunitar în perioade de stres sau de boală.

     Când consumați usturoi, acesta trebuie să fie întotdeauna crud și nu gătit, și este bine să fie tocat fin sau presat pentru a stimula eliberarea unei enzime numite alinaza, care la rândul său catalizează formarea alicinei.

     Alicina se descompune rapid pentru a forma numeroși compuși organosulfurați. Astfel încât, pentru a activa proprietățile medicinale ale usturoiul, zdrobiți-l înainte de a-l consuma sau adăugați-l într-un suc proaspăt de legume.


    Beneficiile aromatera…

    Aromaterapia oferă multiple beneficii terapeutice Aromaterapia, cu o istorie îndelungată în utilizarea uleiurilor esențiale, oferă multipl...

    Mai mult

    Ayurveda în complemen…

    Abordări naturale de vindecare a cancerului prin Ayurveda Introducere Confruntarea cu cancerul este o experiență complexă și provocatoare...

    Mai mult

    Shake-urile proteice:…

    Nutriția adecvată in chimioterapie este vitală Pentru pacienții care se confruntă cu tratamentele dificile ale chimioterapiei, menținerea ...

    Mai mult

    Prevenirea cancerului…

    Enzimele pancreatice și tratarea cancerului pancreatic În acest an, se estimează că 60.430 de americani vor fi diagnosticați cu cancer pan...

    Mai mult

    Cancerul de prostată …

    Simptomele cancerului de prostată care s-a răspândit în alte părți ale corpului? Cel mai utilizat sistem pentru clasificarea etapelor canc...

    Mai mult

    Terapia cu ozon: o al…

    Criza de vindecare sau efectul Herxheimer Singurul efect secundar cunoscut al ozonului este acela că poate provoca o criză de vindecare, d...

    Mai mult

    Beneficiile somnului …

    Beneficiile anti-cancer ale somnului Studiile arată că există o legătură clară între cancer și activitatea fizică. Exercițiile fizice reg...

    Mai mult

    Celulele NK și funcți…

    Cum să ne îmbunătățim funcția imunitară prin stimularea celulelor naturale ucigașe? Celulele Natural Killer (NK) sunt un tip specific de g...

    Mai mult

    Algele marine și trat…

    Proprietățile algelor marine pentru sănătate Algele marine precum Spirulina și Chlorella au puternice proprietăți anticancerigene datorită...

    Mai mult

    Cancerul renal: 11 fa…

    Care sunt cauzele cancerului renal?  Cunoașterea simptomelor și depistarea precoce a cancerului renal poate face o mare diferenț[ în maximi...

    Mai mult

    Tumorile beningne: ti…

    Ce este o tumoare benignă?  O tumoare se poate dezvolta atunci când celulele cresc prea repede sau nu mor atunci când trebuie. Această cole...

    Mai mult

    Pași simpli pentru pr…

    Multe cazuri de cancer de sân în realitate nu sunt cancer de sân  Așa cum am menționat anterior, mamografiile vă pot provoca probleme. În p...

    Mai mult

    Pași simpli pentru pr…

    Ce este industria cancerului?  În acest interviu, dr. Susan Wadia-Ells discută despre cancerul de sân ca pe o epidemie inutilă în America ș...

    Mai mult

    8 semnale ale canceru…

    Cum apare cancerul de col uterin?  La fel ca în toate celelalte tipuri de cancer, cancerul de col uterin apare atunci când anumite celulele...

    Mai mult

    Beneficiile saunei cu…

    Ce este sauna cu unde infraroșii?  Sauna este de fapt o tradiție de vindecare care datează de mai bine de 2.000 de ani. Scufundarea într-un...

    Mai mult

    Detoxifierea, un fact…

    De ce avem nevoie să ne detoxifiem organismul?  A îmbătrâni este o parte a vieții. Este o realitate cu care fiecare dintre noi va trebui să...

    Mai mult

    10 moduri de a reduce…

    Cancerul este influențat de dietă și de stilul de viață  Potrivit Institutului American de Cercetare a Cancerului (AICR), o treime dintre c...

    Mai mult

    Obiceiuri sănătoase p…

    Cancerul de colon – date generale  Cercetările din acest domeniu au arătat că unele tipuri de cancer de colon încep de la polipi (tumori be...

    Mai mult

    Cancerul de prostată …

    Cancerul de prostată – date generale  Aproximativ unul din nouă bărbați va fi diagnosticat cu cancer de prostată pe parcursul vieții sale. ...

    Mai mult

    Terapia cu ozon: o al…

    Biochimia oxigenului și a cancerului  Descoperirea obținută de Premiul Nobel Otto Warburg în 1925 a schimbat pentru totdeauna ceea ce știm ...

    Mai mult

    Terapia cu ozon: o al…

    Ce este ozonul?  Ați observat vreodată că după o furtună aerul are un miros proaspăt? Este posibil să recunoașteți parfumul din aer ca fiin...

    Mai mult

    Ayurveda și combatere…

    Ce este Ayurveda?  Sistemele antice de vindecare din lume au predominat, în ciuda saturației medicinei convenționale moderne și funcționeaz...

    Mai mult

    Mersul pe jos și canc…

    Mersul în ritm alert, beneficii în cancer  Conform noilor cercetări medicale, mersul pe jos în ritm alert poate oferi o multitudine de bene...

    Mai mult

    Acupunctura: un trata…

    De ce este acupunctura o terapie anti-cancer?  Unele remedii și metode ale medicinei alternative sunt utilizate în anumite spitale și insti...

    Mai mult

    Diagnosticul timpuriu…

    Cancerul poate fi detectat la timp  Noile orientări ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), prezentate cu ocazia Zilei Mondiale ...

    Mai mult

    Diagnosticul de cance…

    Tirania sprijinului social  Cancerul are repercusiuni asupra sănătății mentale și fizice a persoanei, chiar și după terminarea tratamentulu...

    Mai mult

    Clismele cu cafea în …

    Clismele cu cafea, un procedeu de purificare  Expresia "moartea începe în colon" aparent a devenit mai populară și oferă adevărul simplific...

    Mai mult

    Cele 4 stadii ale can…

    Cancerul poate fi prevenit și controlat  Cancerul sădește adeseori frică în inima oricărei persoane doar la auzul acestui cuvânt. Acest luc...

    Mai mult

    Postul și combaterea …

    Postul ca terapie anti-cancer  În urma a numeroase studii medicale efectuate, cercetătorii au descoperit că postul declanșează regenerarea ...

    Mai mult

    5 strategii pentru pr…

    Top 5 strategii de bază pentru prevenirea cancerului  Vă simțiți îngrijorați de impactul pe termen lung al unei diete proaste asupra sănătă...

    Mai mult

    Cina devreme reduce r…

     A cina devreme reduce riscul de cancer de sân și de prostată  Un nou studiu publicat în Jurnalul Internațional al Cancerului evidențiază n...

    Mai mult

    Naturopatia și tratar…

    Cum acționează naturopatia sau medicina naturistă asupra corpului?  Naturopatia funcționează ajutând la îmbunătățirea capacității naturale ...

    Mai mult

    Acidoza: o afecțiune …

    Acidoza și apariția cancerului  Cercetătorul Otto Warburg a primit în anul 1931 Premiul Nobel deoarece a descoperit care este cauza princip...

    Mai mult

    Recomandări important…

    Plante medicinale cu efecte antitumorale  Există multe plante medicinale cu proprietăți antitumorale precum Kalanchoe, Graviola “Annona mur...

    Mai mult

    Efectul Warburg sau m…

    De ce radio și chimioterapia sunt ineficiente în majoritatea tumorilor?  În articolul anterior am explicat faptul că celula tumorală își sc...

    Mai mult

    Efectul Warburg sau m…

    Mitocondriile, oxigenul, glucoza și metabolismul tumoral  Fiziologul german Otto Warburg a publicat în anul 1931 lucrarea intitulată “Metab...

    Mai mult