Sanohelp

Sanohelp - Extract de turmeric. 

    Antitumoral. Antiinflamator.

Vitamina c alcalina forte

     Vitamina C Alcalină Forte.

   Alcalinizantă. Antioxidantă.

Sanocell

        SanoCell - Antitumoral.

    Antioxidant. Anticancerigen.     

  

Recomandări în cancer

Melatonina- factor de prevenire a cancerului

Scris de Ayurvedic Medica

Melatonina- factor de prevenire a cancerului

Melatonina- factor de prevenire a cancerului Melatonina are un rol important în prevenirea cancerului, întărind sistemul imunitar și poate inclusiv să încetinească îmbătrânirea celulară. De fapt, melatonina a constituit obiectul de studiu al cercetărilor preclinice în cazul a mai mult de 100 de boli diferite. Melatonina este “supereroul nocturn” al corpului, iar lumina este principalul său dușman.

 Timp de mai mult de 200.000 de ani, ființele umane și alte forme de viață au dezvoltat anumite organe care se adaptează la semnalele ambientale. Ființele umane dezvoltat astfel un ceas biologic care funcționează după ciclurile de lumină și întuneric ale Pământului.

 Lumina artificială alterează ceasul biologic și producerea de melatonină, având efecte neplăcute asupra sănătății.

Partea întunecată a nopții

 La ființele umane precum la toate mamiferele, ceasul biologic rezidă în nucleul suprachiasmatic al creierului (SCN), care face parte din hipotalamus. Pe baza semnalelor de lumină și de întuneric, SCN îi transmite glandei pineale când este momentul să secrete melatonină.

 Lumina intră prin ochi și trece prin nervii optici până la SCN, care este extrem de sensibil la ciclurile de lumină și de întuneric.

 Atunci când aprindeți lumina în timpul nopții, imediat se transmite o informație greșită la creier despre ciclul lumină-întuneric. Singurul lucru pe care îl interpretează creierul atunci când captează lumina, este acela că este ziuă. Crezând că este timpul zilei, ceasul biologic îi trimite glandei pineale informația de a nu mai produce melatonină.

 Fie că țineți lumina aprinsă timp de o oră, fie doar pentru o secundă, efectul este același - melatonina nu se va mai activa atunci când veți stinge din nou lumina.

 Datorită faptului că ființele umane au evoluat odată cu lumina focului, se pare că lungimile de undă ale culorilor galben, portocaliu și roșu nu suprimă producerea de melatonină în același mod în care o fac lungimile de undă ale culorilor alb și albastru. De fapt, scala de lumină care inhibă melatonina este destul de restrânsă și anume între 460 și 480 nm.

Beneficiile pentru sănătate ale melatoninei

 Hormonul melatonină produce un mare număr de beneficii pentru sănătate, beneficii care sunt relaționate cu sistemul imunitar. Melatonina este un puternic antioxidant și ajută la eliminarea radicalilor liberi, combatând astfel inflamația din corp. De fapt, melatonina face atât de mult parte integrantă din sistemul imunitar, încât lipsa melatoninei face ca glanda timus, care este o componentă cheie a sistemului imunitar, să se atrofieze. Melatonina ar putea avea inclusiv un rol important în încetinirea îmbătrânirii creierului.

 În plus față de faptul că ne ajută să adormim și să ne simțim binedispuși și relaxați în general, melatonina are de asemenea o impresionantă varietate de beneficii anti-cancer. Melatonina inhibă proliferarea unei mari varietăți de tipuri de celule canceroase și activează de asemenea apoptoza (autodistrugerea) celulelor care determină apariția cancerului. Acest hormon interferează de asemenea cu furnizarea sângelui de care au nevoie tumorile pentru a crește în mod rapid (angiogeneza). Melatonina poate ajuta de asemenea la reducerea toxicității chimioterapiei în cazul cancerului.

Melatonina poate preveni cancerului de sân

 O cercetare revizuită și publicată de către experți a demonstrat că melatonina oferă o puternică protecție contra tipurilor reproductive de cancer. Celulele din întregul corp - inclusiv celulele canceroase - au receptori de melatonină, astfel încât atunci când începe producerea de melatonină din timpul nopții, se reduce diviziunea celulară. S-a descoperit că atunci când hormonul melotonină se unește cu celulele care provoacă cancerul de sân, acesta contraatacă tendința estrogenului de a stimula creșterea celulară.

 De fapt, melatonina are un efect calmant asupra diferiților hormoni reproductivi, ceea ce ar putea explica de ce oferă protecție contra tipurilor de cancer relaționate cu hormonii, incluzând aici cancerul de ovare, endometrial, de sân, de prostată și cel testicular. Site-ul GreenMedInfo oferă o listă cu douăzeci de studii care demonstrează în mod exact cum melatonina exercită efecte protectoare contra cancerului de sân.

 Însă efectele anticancerigene ale melatoninei nu se opresc aici. Cu toate că melatonina face ca celulele canceroase să se autodistrugă, aceasta crește de asemenea producerea de substanțe care stimulează sistemul imunitar precum interleucina-2, care ajută la identificarea și atacarea celulelor mutante care cauzează cancerul. Prin intermediul acestor acțiuni duale, melatonina oferă astfel două beneficii în unul. Cele mai multe cercetări efectuate până în prezent privind melatonina, sunt în legătură cu cancerul de sân. Unele dintre studiile medicale cele mai impresionante le includ pe următoarele:

 - Revista Epidemiology a indicat o creștere a riscului de cancer de sân în cazul femeilor care lucrează în schimburi de noapte;

 - Femeile care locuiesc în cartiere foarte luminate au probabilități mai mari de a dezvolta cancer de sân în comparație cu femeile care trăiesc în cartiere cu mai puțină lumină artificială, conform unui recent studiu israelian.

 - În cazul participantelor la studiul numit Nurses´Health (Sănătatea infirmierelor), s-a descoperit că infirmierele care lucrau în schimburi de noapte aveau rate cu 36% mai mari de a face cancer de sân.

 - Femeile oarbe, ai căror ochi nu pot detecta lumina și de aceea produc multă melatonină, au rate mai mici de a se îmbolnăvi de cancer de sân.

 - Când s-a luat în considerare totalitatea studiile epidemiologice, s-a descoperit că femeile care lucrează în schimburi de noapte au rate de apariție a cancerului de sân cu 60% mai mari decât în mod normal, inclusiv atunci când s-au luat în considerare alți factori precum diferențele alimentare.

Melatonina crește longevitatea pacienților cu cancer

 Glioblastomul este o formă agresivă de cancer cerebral având o rată de supraviețuire minimă și fără prea multe forme eficiente de tratament. Cu toate acestea, melatonina ar putea oferi o rază de speranță chiar și în acest caz. În cadrul unui test clinic, un lot de pacienți având glioblastom au urmat radioterapie și au primit în paralel suplimente cu melatonină, iar alt lot a urmat doar tratamentul de radioterapie. Un procent de 23% dintre pacienții care au primit suplimente de melatonină au trăit cu un an în plus, în timp ce niciunul dintre cei care au primit doar tratamentul de radioterapie nu a supraviețuit.

 Un alt studiu medical a descoperit că melatonina a redus creșterea celulelor care provoacă cancerul de prostată. Alte studii similare demonstrează rezultate asemănătoare pentru cancerul de plămâni, pentru cel pancreatic, colorectal și alte tipuri de cancer. Un articol publicat în Life Extension Magazine conține un tabel care conține un rezumat studiilor efectuate asupra ratelor de supraviețuire ale bolnavilor de cancer și care s-a îmbunătățit în mod considerabil atunci când s-a utilizat și melatonină în cadrul tratamentului. Autorii unei reviziii sistematice a melatoninei pentru tratarea oricărui tip de cancer, au ajuns la următoarea concluzie:1

 “Efectele au fost consistente în privința dozei de melatonină și tipul de cancer. Nu s-au raportat efecte adverse severe. Reducerea substanțială a riscului de deces, rata scăzută de efecte adverse raportată și costul scăzut relaționat cu această intervenție sugerează un excelent potențial pentru melatonină în tratarea cancerului.”

 Datorită numeroaselor cercetări științifice, în anul 2007, Organizația Mondială pentru Sănătate (OMS), a anunțat decizia de a clasifica munca în schimburi de noapte ca fiind un “probabil factor carcinogen.” Aceasta determină includerea muncii de noapte în aceeași categorie de risc de sănătate ca și expunerea la substanțe chimice precum tricloroetilenul, clorura de vinil și bifenolii pliclorați (PBC). Iată deci o dovadă evidentă a importanței melatoninei pentru sănătatea umană.

 

              Cum să ne optimizăm nivelele de melatonină?

 Doi factori de “zgomot” ambientali care pot pune în dificultate obținerea unui somn bun și odihnitor sunt lumina și temperatura. Următoarele sugestii vă pot îmbunătăți igiena somnului și vă pot ajuta să vă optimizați producerea melatoninei. Iată care sunt acestea:

Evitați să priviți la televizor sau să utilizați computerul noaptea, cel puțin cu o oră înainte de a merge la culcare.

 Aceste dispozitive emit lumină albastră care ajunge la creier făcându-l să creadă că deja este ziuă. În mod normal creierul începe să secrete melatonină între orele 9 și 10 pm, iar aceste dispozitiv care emit lumină ar putea să încetinească acest proces.

Asigurați-vă că vă expuneți la lumina soarelui în mod regulat.

 Glanda pineală produce melatonină când ne aflăm în întuneric complet. Dacă stați la întuneric toată ziua, corpul nu va mai putea aprecia diferența și implicit, nu se va optimiza producerea de melatonină.

Dormiți în întuneric complet sau cât mai întuneric posibil.

 Inclusiv o licărire minimă de lumină în cameră vă poate altera ceasul biologic și producerea de melatonină de către glanda pineală. Inclusiv cea mai mică luminiță emisă de ceasul deșteptător (dacă este electronic) interferează cu somnul, de aceea este indicat să renunțați la acest tip de dispozitive. Puteți acoperi de asemenea geamurile cu draperii opace sau cu jaluzele de tip black-out.

Folosiți becuri cu lumină galbenă, portocalie sau roșie noaptea

 Instalați becuri slabe și cu lumină galbenă, portocalie sau roșie, dacă aveți nevoie de o sursă de lumină pentru a merge noaptea la baie. Lumina de acest gen nu oprește producerea de melatonină așa cum o face de exemplu lumina albastră și cea albă.

Mențineți temperatura din cameră nu mai mare de 23 de grade Celsius.

 Multe persoane încălzesc prea tare camera în care dorm (în particular dacă este partea de la etaj a unei case). Studiile efectuate în acest sens au arătat că temperatura optimă pentru o cameră în care se doarme ar trebui să fie între 20 și 23 de grade.

Faceți o baie caldă cu aproximativ 90-120 de minute înainte de a merge la culcare.

 Acest lucru va crește temperatura corporală, iar când veți ieși din baie, temperatura se va reduce în mod brusc, trimițând corpului semnalul că este gata de somn.

Evitați utilizarea alarmelor deșteptătoare prea zgomotoase.

 A vă trezi în fiecare dimineață cu mult zgomot poate fi un factor stresant. Dacă dormiți bine în timpul nopții și preferabil mergeți la culcare în fiecare noapte la aceeași oră, este probabil să nici nu aveți nevoie de un ceas deșteptător.

Expuneți-vă la soare dimineața.

 Sistemul circadian are nevoie de lumină pentru a intra din nou în funcțiune. Între zece și cincisprezece minute de expunere la lumina solară în timpul dimineții vor trimite un mesaj direct ceasului intern pentru a vă aviza că ziua a început, ceea ce va face mai puțin confuze semnalele de lumină din timpul nopții. Pe măsură ce înaintăm în vârstă este necesar să ne expunem mai mult la soare.

Fiți conștienți de efectele negative ale câmpurilor electromagnetice din încăperea în care dormiți.

 Câmpurile electromagnetice pot altera funcționarea glandei pineale și implict producerea de melatonină și pot avea de asemenea unele efecte biologice. Un aparat gauss vă poate ajuta să aflați nivelele câmpurilor electromagnetice în diferite zone din locuința dumneavoastră.

 

Ar trebui să luăm suplimente cu melatonină?

 Cercetările științifice actuale sugerează faptul că deficiența de melatonină ar putea determina unele dezavantaje biologice profunde, precum nivele ridicate de inflamație în corp, un sistem imunitar slăbit și un risc crescut de apariție a cancerului. Una dintre modalitățile cele mai sigure de a pune în pericol producerea naturală a melatoninei este prin expunerea la lumina artificială în timpul nopții – inclusiv pentru scurt timp. Multe studii au arătat că schimburile de noapte pot determina rate mai mari de cancer, cancer de sân în mod particular.

 Folosirea suplimentelor cu melatonină poate fi benefică, însă este mult mai benefic și cu siguranță mai economic este să faceți astfel încât corpul însuși să producă melatonină. Astfel, veți obține doza “perfectă” de melatonină, iar atunci când spunem “perfectă” ne referim la faptul că nu veți obține nici prea multă, nici prea puțină, deoarece corpul va utiliza informația pe care o are pentru a ajusta doza de care are nevoie. Dacă din varii motive nu vă puteți crește producerea de melatonină în mod natural, așa cum s-a descris anterior, atunci puteți lua în considerare folosirea unui supliment de melatonină, însă ar fi cel mai bine să urmați sfaturile anterioare.

 Cu ajutorul diverselor studii științifice, s-a arătat că melatonina ajută persoanele să adoarmă mai rapid și să rămână adormite, să experimenteze mai puțină anxietate și să evite oboseala în timpul zilei. Luași în considerare faptul că aveți nevoie doar de o mică doză de melatonină - în general 0.25 mg sau 0.5 mg pentru început și puteți ajusta pe parcurs doza pornind de la acest punct. A lua doze prea mari, ca de exemplu de 3 mg, poate avea un efect opus, menținându-vă treaz în loc să adormiți, tocmai de aceea trebuie să ajustați doza cu mare atenție.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Mai poţi citi din recomandări în cancer

Terapia cu ozon: o al…

Biochimia oxigenului și a cancerului  Descoperirea obținută de Premiul Nobel Otto Warburg în 1925 a schimbat pentru totdeauna ceea ce știm ...

Mai mult

Terapia cu ozon: o al…

Ce este ozonul?  Ați observat vreodată că după o furtună aerul are un miros proaspăt? Este posibil să recunoașteți parfumul din aer ca fiin...

Mai mult

Ayurveda și combatere…

Ce este Ayurveda?  Sistemele antice de vindecare din lume au predominat, în ciuda saturației medicinei convenționale moderne și funcționeaz...

Mai mult

Mersul pe jos și canc…

Mersul în ritm alert, beneficii în cancer  Conform noilor cercetări medicale, mersul pe jos în ritm alert poate oferi o multitudine de bene...

Mai mult

Acupunctura: un trata…

De ce este acupunctura o terapie anti-cancer?  Unele remedii și metode ale medicinei alternative sunt utilizate în anumite spitale și insti...

Mai mult

Diagnosticul timpuriu…

Cancerul poate fi detectat la timp  Noile orientări ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), prezentate cu ocazia Zilei Mondiale ...

Mai mult

Diagnosticul de cance…

Tirania sprijinului social  Cancerul are repercusiuni asupra sănătății mentale și fizice a persoanei, chiar și după terminarea tratamentulu...

Mai mult

Clismele cu cafea în …

Clismele cu cafea, un procedeu de purificare  Expresia "moartea începe în colon" aparent a devenit mai populară și oferă adevărul simplific...

Mai mult

Cele 4 stadii ale can…

Cancerul poate fi prevenit și controlat  Cancerul sădește adeseori frică în inima oricărei persoane doar la auzul acestui cuvânt. Acest luc...

Mai mult

Postul și combaterea …

Postul ca terapie anti-cancer  În urma a numeroase studii medicale efectuate, cercetătorii au descoperit că postul declanșează regenerarea ...

Mai mult

5 strategii pentru pr…

Top 5 strategii de bază pentru prevenirea cancerului  Vă simțiți îngrijorați de impactul pe termen lung al unei diete proaste asupra sănătă...

Mai mult

Cina devreme reduce r…

 A cina devreme reduce riscul de cancer de sân și de prostată  Un nou studiu publicat în Jurnalul Internațional al Cancerului evidențiază n...

Mai mult

Naturopatia și tratar…

Cum acționează naturopatia sau medicina naturistă asupra corpului?  Naturopatia funcționează ajutând la îmbunătățirea capacității naturale ...

Mai mult

Acidoza: o afecțiune …

Acidoza și apariția cancerului  Cercetătorul Otto Warburg a primit în anul 1931 Premiul Nobel deoarece a descoperit care este cauza princip...

Mai mult

Recomandări important…

Plante medicinale cu efecte antitumorale  Există multe plante medicinale cu proprietăți antitumorale precum Kalanchoe, Graviola “Annona mur...

Mai mult

Efectul Warburg sau m…

De ce radio și chimioterapia sunt ineficiente în majoritatea tumorilor?  În articolul anterior am explicat faptul că celula tumorală își sc...

Mai mult

Efectul Warburg sau m…

Mitocondriile, oxigenul, glucoza și metabolismul tumoral  Fiziologul german Otto Warburg a publicat în anul 1931 lucrarea intitulată “Metab...

Mai mult

Imunoterapia și cance…

Ce este imunoterapia?  În prezent, oamenii de știință explorează modalitățile prin care se poate mări capacitatea sistemului imunitar de a ...

Mai mult

Muzicoterapia, o alte…

Ce este muzicoterapia?  Muzicoterapia este terapia menita să amelioreze diverse afecțiuni și tulburări de sănătate prin intermediul muzic...

Mai mult

Meditația ca metodă a…

Tehnicile de meditație și vindecarea cancerului  Mintea influențează toate problemele și situațiile din viața noastră, iar în cazul apariți...

Mai mult

Pot animalele să dete…

Când animalele se transformă în doctori  Datorită mirosului lor excepțional și celui de-al șaselea simț, unele animale ne pot ajuta să iden...

Mai mult

Tratamente alternativ…

Recomandări și terapii alternative pentru cancerul ovarian  Cancerul ovarian este, alături de cancerul de sân, unul dintre cele mai f...

Mai mult

Terapia Bach contra c…

Florile Bach: beneficii și remedii  Din fericire în prezent tot mai multe persoane sunt interesate de medicina alternativă și de reme...

Mai mult

IP6 - substanța care …

Substanța din legume, fructe și cereale care inhibă cancerul  Abdulkalam Shamsuddin este cercetător științific în cadrul Facultății d...

Mai mult

Beneficiile terapiei …

Ce este terapia Reiki?  Reiki este un cuvânt sanscrit care este compus din REI, care înseamnă energia universală și KI, energia vital...

Mai mult

Despre riscul de apar…

Proiecte de actualitate vizavi de apariția cancerului  Vă prezentăm în acest articol unele concluzii recente ale Fundației Internațio...

Mai mult

Cauzele prevenibile a…

Cancerul de colon poate fi prevenit  Știați că majoritatea cauzelor care determină apariția cancerului de colon pot fi prevenite cu ușurinț...

Mai mult

Oncologia integrativă…

Contextul și experiența oncologiei integrative  Dr. Natalia Eres, cercetător în cadrul Institutului Khuab din Spania ne explică în acest ...

Mai mult

Cinci aliați cotidien…

Factorii de risc pentru apariția cancerului  Din păcate, cancerul este una dintre principalele cauze de mortalitate din întreaga lume. Tipu...

Mai mult

Antioxidanții reduc r…

Puterea binefăcătoare a antioxidanților  O dietă bogată în antioxidanți îmbunătățește randamentul sistemului imunitar și oferă benefi...

Mai mult

Genomica și prevenire…

Speranțe pentru vindecarea cancerului  Care vor fi cheile cercetărilor medicale în lupta contra cancerului în următorii zece ani? Doc...

Mai mult

Cum influențează nutr…

Importanța alimentației în tratarea cancerului  Aspectul fundamental care trebuie să fie abordat este defectul mitocondrial metabolic, iar ...

Mai mult

Cum influențează nut…

Alimentația influențează apariția cancerului  Este posibil ca dateriorările cromozomiale să fie un simplu marcator al cancerului și nu cauz...

Mai mult

Cum se previne cancer…

Multe cazuri de cancer de colon se pot preveni  În prezent, cancerul colorectal este a doua cauză de deces din Statele Unite, însă, la fel ...

Mai mult

Cum se previne cancer…

Cancerul de colon este o amenințare reală  În prezent, cancerul de colon este unul dintre cele mai răspândite tipuri de cancer, fiind cauza...

Mai mult

Este cancerul o boală…

Este cancerul o boală ereditară?  Cu toate că pe multe persoane le preocupă faptul că această boală gravă, cancerul, poate să fie ereditar...

Mai mult