Sanohelp

Sanohelp - Extract de turmeric. 

    Antitumoral. Antiinflamator.

Vitamina c alcalina forte

     Vitamina C Alcalină Forte.

   Alcalinizantă. Antioxidantă.

Sanocell

        SanoCell - Antitumoral.

    Antioxidant. Anticancerigen.     

  

Turmericul produce recuperarea remarcabilă a pacienților cu Alzheimer

Scris de Ayurvedic Medica

Turmericul ajută pacienții cu Alzheimer

Turmericul produce recuperarea remarcabilă a pacienților cu Alzheimer Turmericul a fost folosit în India de peste 5.000 de ani, ceea ce este probabil motivul pentru care și în prezent populațiile rurale, dar și cele și urbane, au unele dintre cele mai mici rate de prevalență ale bolii Alzheimer din lume. Un studiu recent efectuat pe pacienții având această boală a arătat că mai puțin de un gram de turmeric luat zilnic timp de trei luni a dus la "îmbunătățiri remarcabile."

Boala Alzheimer: o boala modernă și actuală

 Un diagnostic de boala Alzheimer, din păcate, a devenit o obișnuință în așa-numitele țări dezvoltate. Alzheimer este considerată a fi cea mai comună formă de demență și este definită ca o pierdere gravă a funcției cognitive, dincolo de ceea ce se așteaptă de la un proces de îmbătrânire normală.
 Un studiu din 2006 a estimat că 26 de milioane de oameni din întreaga lume suferă de această boală și că până în anul 2050, prevalența acesteia va fi de patru ori mai mare, deci în timp, 1 din 85 de persoane la nivel mondial vor fi afectate de această boală. Având în vedere amploarea globală a problemei, interesul pentru intervenții preventive și terapeutice sigure și eficiente în cadrul profesiilor medicale convenționale cât și alternative este în creștere.
 Din păcate, abordarea convențională pe bază de medicamente poate duce la vătămări neurologice grave, deoarece această clasă de medicamente prezintă un risc alarmant de mare pentru convulsii, conform statisticilor efectuate de Organizația Mondială a Sănătății.

 Prin urmare, publicul larg este din ce în ce mai receptiv la folosirea unor terapii sigure, naturale, testate în timp și de altfel mai eficiente care se bazează pe produsele alimentare, condimente sau ingrediente culinare.

Recuperări remarcabile raportate după administrarea de Curcuma

 La sfârșitul anului trecut, un studiu remarcabil a fost publicat în revista Ayu, articol intitulat "Efectele turmericului în boala Alzheimer cu simptome comportamentale și psihologice de demență." Cercetatorii descriu trei pacienți având boala Alzheimer și ale căror simptome comportamentale au fost "îmbunătățite în mod remarcabil", ca urmare a consumului a 764 mg de turmeric (curcumină 100 mg/zi) timp de 12 săptămâni. Potrivit acestui studiu:
 "Toți cei trei pacienți au prezentat iritabilitate, agitație, anxietate, apatie, iar doi pacienți suferă de incontinență urinară. Le-au fost prescrise capsule cu pulbere de turmeric și a început recuperarea acestor simptome, fără nici o reacție adversă în ceea ce privește simptomele și datele clinice de laborator."
 După doar 3 luni de tratament, simptomele pacienților au scăzut în mod semnificativ.
 Raportul descrie astfel îmbunătățirile :
 "Într-unul din cazuri, la examenul mental (MMSE) scorul a fost cu până la cinci puncte mai scazut, de la 12/30 la 17/30. În celelalte două cazuri, nu a apărut nicio schimbare semnificativă în MMSE. Cu toate acestea, pacienții au început să recunoască familia pe parcursul tratamentului de 1 an."
 Acest studiu arată cât de puternic este efectul unei intervenții fizice simple, folosind o plantă culinară testată. Având în vedere faptul că curcuma a fost folosită ca medicament și ca ingredient culinar de peste 5.000 de ani în cultura indiană, având chiar denumirea de "zeița de aur," nu ar trebui să fim surprinși de acest rezultat. Într-adevăr, studiile epidemiologice ale populațiilor indiene arată că acestea au o prevalență remarcabil mai mică de boala Alzheimer față de națiunile occidentale, iar acest lucru este valabil pentru zonele urbane, rurale, cât și pentru cele mai "occidentalizate" din India.
Ar putea fi curcuma un motiv major pentru acest lucru?

Proprietățile anti-Alzheimer ale turmericului

 Există o gamă largă de studii publicate cu privire la valoarea turmericului, a curcuminei și a polifenolului primar (care îi conferă nuanța specifică aurie), pentru prevenirea și tratamentul bolii Alzheimer.
 Din aproximativ 114 de studii de cercetare care indică faptul că turmericul are un set de acțiuni fiziologice neuroprotectore, 30 dintre acestea fac referire directă la proprietățile anti-Alzheimer ale turmericului.
 Două dintre aceste studii sunt deosebit de promițătoare, deoarece arată că Curcumina contribuie la curățarea plăcii patologice beta-amiloid la pacienții având boala Alzheimer și că, în combinație cu vitamina D3, procesul de refacere neurologică este îmbunătățit. Cercetari preclinice suplimentare indică faptul că curcumina (și analogii săi) au efecte de inhibare și de protecție împotriva bolii Alzheimer asociată proteinelor p-amiloid.

Alte mecanisme anti-Alzheimer documentate includ:

Curcumina are de asemenea un rol:
• Anti-inflamator: Curcumina are un rol protector în cazul inflamației asociate cu β-amiloid proteina.
• Anti-oxidativ: Curcumina poate reduce deteriorarea cognitivă datorită proprietăților sale antioxidante [12].
• Anti-citotoxic: Curcumină protejează împotriva efectelor dăunătoare ale proteinelor p-amiloid asupra celulelor;
• Anti-amiloidogenic: Turmericul conține o varietate de compuși (curcumin, tetrahydrocurcumin, demethoxycurcumin și bisdemethoxycurcumin) care pot inhiba cauza patologică a bolii Alzheimer prin prevenirea formării β-amiloid proteinei.
• Este chelatoare de metale rele: Curcumina are o afinitate mai mare de chelare pentru fier și cupru, mai degrabă decât zincul, care poate contribui la efectul său protector în boala Alzheimer.

Alte ingrediente eficiente contra bolii Alzheimer:

 Există peste 97 de substanțe naturale care pot contribui la tratarea acestei boli, în cap de listă aflându-se, desigur, curcumina.

Altele ingrediente eficiente sunt:

Uleiul de cocos

 Uleiul de cocos conține aproximativ 66% trigliceride cu lanț mediu în greutate și este capabilă să îmbunătățească simptomele de declin cognitiv la cei care suferă de demență, prin creșterea corpilor cetonici-boosing din creier.

Cacao

 Un studiu din 2009 a constatat faptul că procyanidinele din cacao pot proteja împotriva peroxidării lipidelor asociate cu moartea celulelor neuronale într-un mod relevant pentru boala Alzheimer.

Salvia

 Un studiu din 2003 a arătat că extractul de salvie are valoare terapeutică la pacienții cu boală Alzheimer de la forma sa ușoară până la cea moderată.

Acidul folic

 În timp ce cea mai mare parte a studiilor de cercetare au o opinie pozitivă asupra acestei vitamine din grupa B, s-a constatat că versiunea sa semi-sintetică poate avea efecte nedorite, dăunătoare asupra sănătății. Sursa ideală pentru această vitamină B sunt verdețurile, adică legumele cu frunze verzi, consumate ca alimente ce pot oferi aportul necesar de acid folic. De asemenea, întregul grup de vitamine B, în special B6 și B12, ar putea avea cea mai mare valoare în prevenirea și tratamentul bolii Alzheimer.

Resveratrol

 Resveratrolul se găsește în principal în dieta formată din struguri, vin, alune și ciocolată. Există 16 articole științifice ce confirmă proprietățile sale anti-Alzheimer.

Gingko biloba

  Gingko biloba este una dintre puținele plante dovedite a fi cel puțin la fel de eficace ca medicamentele farmaceutice în tratarea și ameliorarea simptomelor caracteristice bolii Alzheimer.

 Melissa offinalis

  Melissa offinalis, cunoscută și sub numele de Lemon Balm, are un efect terapeutic la pacienții având o formă ușoară până la moderată a bolii Alzheimer.

 Șofranul

 Șofranul are un efect comparabil cu donepezilul din medicamente în tratamentul formei ușoare sau moderate de Alzheimer.


 Ca întotdeauna, cel mai important lucru de reținut este faptul că dieta noastră și expunerile de mediu determină în mare măsură riscul nostru asupra creierului, de îmbătrânire accelerată și demență asociată.

 Prevenirea este o strategie infinit mai bună, mai ales având în vedere faptul că multe dintre elementele terapeutice menționate mai sus pot fi utilizate în alimentație sub formă de condimente.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Mai poți citi din Sanohelp - Extract de turmeric lichid bio

Sanohelp-Extract de t…

SanoHelp   Extract de turmeric lichid bio cu concentrația maximă de curcumină solubilă  Cercetări științifice din ultimii ani au demonstr...

Mai mult

Proprietățile turmeri…

Extractul de turmeric distrugere celulele canceroase  Un nou studiu științific a constatat că extractul de turmeric acționează selectiv și ...

Mai mult

Turmericul produce re…

Turmericul ajută pacienții cu Alzheimer  Turmericul a fost folosit în India de peste 5.000 de ani, ceea ce este probabil motivul pentru car...

Mai mult

Știința confirmă: tur…

Curcumina din turmeric are eficacitatea a 14 medicamente  Turmericul este una din plantele cele mai studiate la ora actuală. Proprietățile ...

Mai mult

Ce nu știați despre t…

Ce nu știați despre turmeric  Sănătatea noastră este întotdeauna importantă, de aceea este bine să ne îngrijim trupul de toate elementele n...

Mai mult

Turmericul: ingredien…

Curcumina din turmeric are un extraordinar potențial terapeutic  Există mai multe ingrediente care au puternice proprietați medicinale, mot...

Mai mult

Efectele antiinflamat…

Un studiu recent a evidențiat faptul că curcumina reduce inflamația din corp  Un studiu arată că extractul de turmeric - curcumina - poate ...

Mai mult

Curcumina din turmeri…

Ce este turmericul?  Turmericul (Curcuma longa) este o plantă din familia zingiberacea. Această plantă este foarte mult utilizată în gastro...

Mai mult

Turmeric - Acțiuni bi…

Turmeric - Acțiunile biologice și aplicațiile sale medicale  Turmericul este o plantă erbacee de origine asiatică, înrudit cu ghimbirul și ...

Mai mult