Vitamina C Alcalina Forte

               Email: contact@ayurvedic-medica.ro

  Comanda prin telefon  0774.099.431

     Solutia Alcalinizantă si Antioxidantă de la Ayurvedic Medica

        Ce este Vitamina C Alcalina?

  Alcalinizantă si antioxidantă, Vitamina C Alcalina Forte menține și întărește sistemul imunitar, susţine organismul în lupta împotriva virusurilor şi bacteriilor. Vitamina C este un nutrient esențial în menținerea vieții organismului uman.

Citeste mai mult
               Compozitie

  Vitamina C Alcalină Forte are următoarele ingrediente: ascorbat de calciu* - (93%); extract hidroalcoolic uscat 10:1 din semințe de grapefruit (Citrus paradisi) (7%); 100 mg de Vitamina C Alcalină Forte conține 93 mg ascorbat de calciu.

Citeste mai mult
            Efecte benefice

  - Menține și întărește sistemul imunitar
 - Alcalinizează, susține organismul în lupta împotriva virusurilor şi bacteriilor
 - Antioxidant, protejează celulele împotriva stresului oxidativ, crește absorbția fierului
 - Reduce oboseala și extenuarea

Citeste mai mult
  Indicatii terapeutice

 - Previne și tratează anumite tipuri de cancer (în doze mari)
- Adjuvantă în astenie, surmenaj fizic și intelectual
- Afecțiuni virale și microbiene, cum ar fi gripa, rinita, sinuzita, cistita, tuberculoza

Citeste mai mult
                                         Citeste studiile stiintifice
                                Citeste marturiile produsului Vitamina C

Vitamina C Alcalina Forte

Vitamina C Alcalină Forte

Vitamina C Alcalină Forte

 

Vitamina C Alcalină Forte Vitamina C este un nutrient esențial în menținerea vieții organismului uman. Vitamina C este implicată în numeroase procese metabolice: metabolismul glucozei, al colagenului și al acidului folic, în neutralizarea radicalilor liberi și a nitrozaminelor, în reacții imunologice, în procesele metabolice care ajută la absorbția fierului în tubul digestiv. Vitamina C este necesară pentru sinteza dopaminei, noradrenalinei și adrenalinei în sistemul nervos.

Compoziția Vitamina C alcalină forte:

 Vitamina c alcalină forte are următoarele ingrediente: ascorbat de calciu* - (93%); extract hidroalcoolic uscat 10:1 din semințe de grapefruit (Citrus paradisi) (7%); hidroxipropil metil celuloză.

Vitamina C – eficientă contra cancerului ovarian

Vitamina C are efecte pozitive asupra a cel puțin 200 de boli

Vitamina C – eficientă contra cancerului ovarian Terapeuții din domeniul medicinei complementare și alternative au utilizat de mult timp dozele ridicate de vitamina C intravenoasă în tratarea cancerului.

 Cercetările medicale au demonstrat în repetate rânduri efectele pozitive pe care le are Vitamina C asupra a cel puțin 200 de boli. Un studiu realizat recent despre dozele ridicate de vitamina C în tratarea cancerului a determinat și comunitatea medicală convențională să ia în considerare utilizarea acestui tratament alternativ cu costuri scăzute și cu efecte sigure și eficiente.

 Cercetătorii s-au inspirat din studiile medicale recente pentru a obține o mai bună percepție asupra mecanismelor moleculare implicate în efectele vitaminei C care combat cancerul.

Vitamina C previne osteoporoza

Vitamina C și sănătatea oaselor

Vitamina C previne osteoporoza Conform datelor oferite de un studiu medical realizat recent de către cercetătorii spanioli, consumul de vitamina C poate favoriza capacitatea organismului de a forma noi țesuturi osoase, ceea ce oferă o protecție eficientă contra osteoporozei. Osteoporoza este catalogată ca fiind o boală sistemică ce provoacă pierderea progresivă a masei osoase și care poate crește riscul de fracturi. De exemplu, în Spania, aproximativ trei milioane de persoană suferă de osteoporoză, iar majoritatea sunt femei care se află la menopauză. Se estimează că aproximativ treizeci din o sută de femei suferă de această afecțiune.

 Un studiu medical realizat pe pacienți vârstnici care aveau fracturi osoase a arătat că aceștia aveau un nivel foarte scăzut de vitamina C în sânge, față de pacienții de aceeași vârstă care nu suferiseră fracturi. Se pare că densitatea mineralelor din os – indicatorul măsurat de teste specifice, este mai ridicat în cazul persoanelor care iau suplimente cu vitamina C, indiferent de nivelul de estrogen din corp.

Beneficiile vitaminei C în doze ridicate

Vitamina C este de maximă importanță pentru sănătate

Vitamina c alcalina forte este importanta pentru sanatatea ta Vitamina C este implicată în numeroase reacții ale corpului și are o funcție importantă în menținerea sănătății, în lupta contra infecțiilor, în reducerea efectelor stresului și fortifică sistemul imunitar, fiind totodată și un puternic antioxidant. Atunci când se administrează în doze ridicate are un foarte bun efect terapeutic.

 Acum 25 milioane de ani, strămoșii noștri și-au pierdut capacitatea de a sintetiza în corp propria vitamina C, astfel încât singura soluție de a o obține este prin alimentație sau prin suplimentele alimentare. Boala numită scorbut și care are consecințe grave și chiar fatale, se produce din lipsa vitaminei C atunci când prezența sa în alimentație este nulă sau extrem de scăzută.

 În prezent, sunt foarte rare cazurile de scorbut în cazul țărilor dezvoltate, cu toate că pot apărea forme ușoare la persoanele care, deși iau vitamina C, nu au în organism doza necesară. Aceste persoane au un aspect palid, au un nivel energetic scăzut, suferă de oboseală cronică și de dureri articulare intermitente. Gingiile sunt dureroase și sângerează cu ușurință, pot apărea de asemenea sângerări nazale și hemoragii pe piele (hematoane).

Vitamina C și problemele cardiace

Vitamina C are un rol fundamental în sănătatea inimii

Vitamina C alcalina forte și problemele cardiace Este cunoscut faptul că vitamina C este necesară pentru menținerea sănătății oaselor și pentru vindecarea rănilor. Vitaminei C i se atribuie de asemenea proprietăți antigripale excelente, atât în prevenirea, dar și în procesul de vindecare a gripei. Mai puțin cunoscut este însă faptul că vitamina C are un rol fundamental în sănătatea inimii și a sistemului circulator.

 Cercetătorii Linus Pauling și Matthias Rath au propus ca vitamina C și lisina să fie remediul pentru deblocarea arterelor înfundate, în loc să se coboare nivelele de colesterol.

 Colesterolul este o grăsime care folosește la producerea hormonilor, a vitaminei D și a bilei și are de asemenea un rol important în buna funcționare a fibrelor nervoase.

 Conform doctorilor Pauling și Rath, formarea plăcii de colesterol pe artere este în realitate un remediu al corpului ca și consecință a lipsei vitaminei C, deoarece aceasta este responsabilă cu menținerea unei stări bune a pereților vaselor de sânge.

Vitamina C te ajuta sa slabesti

Slăbiți consumând vitamina C dimineața

Vitamina C te ajuta sa slabesti  Cu siguranță că multe doamne și domnișoare vor să afle rețeta minune pentru a da jos câteva kilograme în plus, și cum multe diete drastice dau greș, este bine să apeleze și la câteva trucuri naturiste. Spre exemplu, puțini dintre dvs. știați că vitamina C consumată dimineața vă poate ajuta să slăbiți. Consumați alimente bogate în vitamina C dimineața sau beți lichide bogate în vitamina C, precum sucurile de citrice, pentru a vă revitaliza și revitaminiza organismul și pentru a scăpa de kilogramele în exces.

Doza zilnică recomandată de vitamina C

 Doza zilnică recomandată de vitamina C este de 90 de miligrame pentru bărbați și 75 de miligrame pentru femei. Fumătorii ar trebui să consume în plus 35 de miligrame, la doza zilnică recomandată. Cantități mai mari de vitamina C sunt eficiente pentru a trata anumite boli sau carențe, însă pot produce și probleme gastrointestinale. Suplimentele de vitamina C nu trebuie luate fără avizul sau recomandarea unui medic, în doza recomandată, deoarece acest lucru nu este lipsit de riscuri. Însă dimineața, vitamina C face minuni, înlocuind tot ceea ce organismul a pierdut sau a fost privat pe timpul nopții.

Beneficiile vitaminelor C și E pentru piele

Beneficiile vitaminelor C și E pentru piele

Beneficiile vitaminelor C si E pentru piele Aspectul pielii și sănătatea acesteia nu sunt de neglijat. În permanență doamnele și domnișoarele caută soluții cât mai naturale și mai eficiente pentru o piele cu un aspect tânăr, fresh, fără riduri și puncte negre, pete sau alte defecte atât de inestetice. Cea mai bună soluție de menținere a tenului suplu și strălucitor stă în vitaminele C și E. Acestea au un rol specific și acționează prompt asupra sănătății pielii.

Rolul vitaminelor asupra pielii

 Sănătatea pielii poate fi menținută cu ajutorul vitaminelor, îndeosebi a vitaminelor C și E. Vitamina C are în primul rând, rolul de a reduce efectele nocive ale expunerii la soare, și aici amintim uscarea pielii și reducerea elasticității acesteia. Pe de altă parte, Vitamina E are rolul de a repara pielea uscată ori aspră, de a repara micile imperfecțiuni ale tenului. Ambele vitamine se pot găsi în farmacii, sub diverse forme, în diverse combinații, sau se pot lua pe cale naturală. Aceste vitamine se dovedesc a fi foarte eficiente iar pielea va primi o concentrație mare de nutrienți, cu ajutorul cărora va arăta mai proaspătă.

Vitamina C ajuta la absortia fierului

Vitamina C amplifică absorbția fierului

Vitamina C ajuta la absortia fierului Fierul este unul din elementele atât de necesare organismului uman pentru ca acesta să se dezvolte și să funcționeze în parametrii normali... Fierul are roluri extrem de importante, ajutând la transportul de oxigen, la dezvoltarea organismului, la întărirea acestuia în fața îmbolnăvirilor și la combaterea senzației de oboseală. Așadar, consumul regulat de alimente bogate în fier vă ajută să vă simțiți mai bine și să arătați mai bine. Dar unele lucruri pot împiedica absorbția fierului în organism, iar vestea bună este că vitamina C amplifică în mod semnificativ absorbția acestuia.

Două tipuri de fier

 Fierul se poate găsi sub mai multe forme, și anume heme și non-heme. Fierul heme se găsește îndeosebi în alimentele de origine animală, inclusiv lactate, ouă, pui, pește, carne de vită sau de porc. Carnea și lactatele, însă, pot conține și fier non-heme, însă acest tip de fier îl puteți găsi îndeosebi în plante și produse de origine vegetală. Organismul uman absoarbe, așadar, până la 33 la sută de fier non-heme, regăsit în plante precum fasolea, cerealele integrale, legumele verzi, etc.

Vitamina C previne atacul cerebral

Vitamina C previne atacul cerebral

Vitamina C previne atacul cerebral si trateaza alte multe boli Vitamina C face parte din viața noastră de zi cu zi. Cu toții avem nevoie de o anumită cantitate zilnică de vitamina C pentru ca organismul nostru să funcționeze corect. Vitamina C s-a dovedit a fi eficientă și în prevenirea și tratarea multor afecțiuni. Cea mai spectaculoasă descoperire a fost făcută de către cercetătorii francezi, care susțin că un consum regulat de vitamina C previne atacul cerebral.

Eficacitatea vitaminei C

 Vitamina C se dovedește a fi foarte eficientă pentru tratarea anumitor afecțiuni, dar și pentru prevenirea unor boli grave sau a unor accidente vasculare ce pot fi un real dezastru pentru viața noastră. Vitamina C nu numai că întărește sistemul imunitar, ci și luptă împotriva cancerului și se dovedește a fi foarte eficientă atunci când vorbim de circulația sângelui. Atacurile cerebrale hemoragice reprezintă un procent de 15 la sută din totalitatea afecțiunilor de acest tip, însă sunt cele mai periculoase din multe puncte de vedere. Studiul cercetătorilor francezi, însă, a dovedit faptul că un nivel scăzut de vitamina C în organism reprezintă un risc pentru hemoragiile spontane ce se pot produce în creier.

Vitamina C trateaza depresia

Vitamina C tratează depresia și stresul

vitamina c, remediu naturist care trateaza depresia si stresul Depresia este una din afecțiunile secolului, una din bolile care afectează din ce în ce mai mulți dintre semenii noștri. Depresia are mai mulți factori, pornind de la stres, nesiguranța zilei de mâine, emoții puternice, nemulțumiri legate de modul de viață, de job, probleme în familie, până la carența de vitamina C. Și cum medicamentele și consultațiile de specialitate, plus ședințele speciale la un psiholog sunt costisitoare, cea mai bună metodă de a combate depresia este să consumați vitamina C, o metodă mult mai sigură și mai ieftină.

Carența de vitamina C și depresia

 Carența de vitamina C poate fi una din cauzele ce duc la instalarea depresiei, arată studiile de specialitate. Depresia este, de fapt, unul din simptomele scorbutului. Așadar, această afecțiune care se produce datorită carenței de vitamina C are ca și reacții nervozitatea, anxietatea, tristețea sau sentimentele contradictorii, oboseala și letargia, precum și schimbările de comportament.

Vitamina C

Proprietăţile fizico-chimice ale vitaminei C

  Din punct de vedere chimic, vitamina C sau acidul ascorbic este o lactonă cu 6 atomi de carbon.

 Acidul ascorbic este o pulbere incoloră şi inodoră. Acesta are masa molară de 176,13 g/mol și se găseşte în stare de agregare solidă, cu punctul de topire la 190-192 grade C şi are o solubilitate bună în apă, de 330g/l la 22 grade C.

 Vitamina C este sintetizată din glucoză în ficat la unele dintre mamifere şi în rinichi, la păsări şi reptile. Alte specii, printre care şi oamenii, nu sunt capabile, din păcate, să sintetizeze vitamina C în propriul organism. De aceea este necesară administrarea de vitamina C din alimente şi din suplimente alimentare.

 Deoarece vitamina c este o vitamină solubilă în apă, organismul nu poate stoca vitamina C. Din acest motiv, nu există pericol de superdozare, vitamina C neutilizată de organism fiind eliminată prin urină.

 Vitamina C este vitală, însă, suplimentarea, în mod regulat, a dietei zilnice cu vitamina C, în special în perioadele de boală, de epidemii, de schimbare a anotimpului, de devitalizare a organismului. Lipsa vitaminei C determină, în principal, apariţia scorbutului, dar duce şi la slăbirea sistemului imunitar, la lipsa vitaminei E, la dezvoltarea unei stări de astenie fizică şi psihică şi, implicit, la apariția unor afecțiuni.

 Vitamina C este foarte labilă, sensibilă la lumină, aer şi căldură. Vitamina C este o moleculă foarte ușor oxidabilă şi, prin urmare, se degradează rapid prin procesarea alimentelor. În acest sens, pe lângă aportul de vitamina C din alimente proaspete (fructe şi legume), se impune şi un aport suplimentar al vitaminei C din suplimente alimentare.

Extractul din seminte de grapefruit

Despre extractul din seminţe de grapefruit:

  Grapfruit-ul, galben sau roz, zemos şi amar la gust, s-a născut din încrucişarea accidentală dintre două citrice: pomelo şi portocală. Grapfruit-ul a devenit deosebit de popular în anii ’70, mai ales datorită curei de slăbire în care era folosit. Proprietăţile  curative ale fructului de grapefruit sunt mult mai complexe şi abia în ultimii ani au început să fie folosite şi aplicate. Benefice sunt atât pulpa fructului, care conţine enzime ce stimulează digestia, cât şi seminţele bogate în flavonoide.

 Extractul obţinut din seminţe de grapefruit este remarcabil în ceea ce priveşte proprietăţile sale antivirale, antibacteriene, antifungice şi antiparazitice. În procesul de fabricaţie, bioflavonoidele din grapefruit se transformă într-un compus extrem de puternic – naringenin (flavonă) - care este ingredientul activ responsabil pentru proprietăţile extractului.

 Extractul din seminţe de grapefruit rupe membrana celulei bacteriene, eliberând conţinutul său citoplasmatic în termen de 15 minute de contact dintre extract şi microogranism. La o diluţie de 1:> 512, extractul este bactericid (ucide bacteriile) şi, de asemenea, complet netoxic.

Proprietăţile extractului din seminţe de grapefruit:

 Studiile efectuate la Universitatea Vanderbilt din Nashville, Tennessee (SUA), reputat centru de cercetare medicală, au stabilit că extractul de grapefruit ajută la detoxifierea organismului şi amplifică funcţionarea sistemului imunitar.

 De asemenea, extractul din seminte de grapefruit are proprietăţi de alcalinizare a pH-lui sanguin. Această proprietate este foarte importantă, deoarece microorganisme nocive, precum viruşii şi bacteriile patogene, nu pot supravieţui în mediul alcalin. Multe boli degenerative (Alzheimer, Parkinson, diabet, ateroscleroză, osteoporoză) sunt asociate cu un nivel acid al pH-lui sanguin.

Vitamina C clasic versus alcalin

Vitamina C: acid ascorbic, ascorbatul de sodiu sau ascorbatul de calciu?

 În ultimul timp se discută tot mai mult despre necesitatea unei diete alcaline pentru menținerea unei stări ideale de sănătate. Astfel, este cunoscut deja faptul că dieta alcalină protejează oasele împotriva demineralizării, restabilește echilibrul hormonal şi ameliorează bolile cronice. Atunci când ph-ul este acid, organismul extrage minerale (calciu, magneziu) din oase pentru a alcaliniza mediul. De asemenea, se știe că este absolut necesar ca sângele venos să aibă un ph foarte apropiat de 7,46. Din punct de vedere fiziologic, atunci când ph-ul are această valoare, nutrienții şi mineralele se absorb în mod optim, iar activitatea enzimatică decurge eficient. Dacă ph-ul devine prea acid sau prea alcalin apar afecțiuni foarte grave, deoarece organismul nu mai este capabil să absoarbă eficient nutrienții, iar reacțiile metabolice sunt dramatic afectate. În acest sens, cercetătorii susțin că celulele normale sunt distruse într-un mediu acid, pe când celulele canceroase se dezvoltă perfect în aceste condiții.

Vitamina C Alcalină Forte - Noțiuni generale

Despre vitamina C

  Vitamina C Alcalină Forte - Noțiuni generaleVitamina C este un nutrient esențial în menținerea vieții organismului uman. Vitamina C este implicată în numeroase procese metabolice: metabolismul glucozei, al colagenului și al acidului folic, în neutralizarea radicalilor liberi și a nitrozaminelor, în reacții imunologice, în procesele metabolice care ajută la absorbția fierului în tubul digestiv. Este necesară pentru sinteza dopaminei, noradrenalinei și adrenalinei în sistemul nervos.

 Dar, pe lângă aceste efecte benefice deosebite, vitamina C standard (adică acidul ascorbic) are și un aspect mai puțin pozitiv. Precum se știe, acidul ascorbic este o vitamină hidrosolubilă cu caracter acid. Datorită acestei acidități, atunci când este necesară administrarea unei cantități mai mari sau pe durate mai lungi de timp, ea poate provoca deranjamente stomacale la cei cu sensibilitate la aciditate și creșterea acidității în cavitatea bucală facilitand aparitia cariilor. Pe lângă acestea, se știe că un ph acid obligă organismul să preia minerale alcaline, precum calciu, potasiu sau magneziu, din organe vitale sau din oase, pentru a neutraliza aciditatea, ducând la carența acestora și chiar la perturbarea sănătății.