Sanohelp

Sanohelp - Extract de turmeric. 

    Antitumoral. Antiinflamator.

Vitamina c alcalina forte

     Vitamina C Alcalină Forte.

   Alcalinizantă. Antioxidantă.

Sanocell

        SanoCell - Antitumoral.

    Antioxidant. Anticancerigen.     

  

Vindecarea emoțională

Vindecarea emoțională și uleiurile esențiale

Scris de Ayurvedic Medica

Un remediu eficient contra stresului

Vindecarea emoțională și uleiurile esențiale

 În acest articol vă vom arăta, pas cu pas, cum se prepară un remediu natural care ajută la redobândirea calmului și a bunăstării emoționale. În plus, acest remediu este foarte practic, deoarece prepararea sa este foarte simplă și poate fi utilizat în casă oricând, mai ales în momentele de urgență.

 Este important să se ia în considerare faptul că, dacă aveți un diagnostic de stres, depresie sau anxietate gravă, nu este bine să înlocuiți niciun tratament convențional primit de la medicul dumneavoastră cu acest remediu. Remediul prezentat în continuare poate fi folosit în mod suplimentar pentru calmarea unei stări emoționale agitate sau tensionate.

Cum acționează uleiurile esențiale?

 Uleiurile esențiale sunt substanțe volatile foarte concentrate, extrase din diferite plante. Fitoterapeuții afirmă, chiar că uleiurile esențiale sunt “sufletul” plantelor, deoarece conțin numeroși compuși chimici naturali care le conferă o extraordinară putere de a influența în mod pozitiv organismul și emoțiile.

 În funcție de planta din care provin, uleiurile esențiale au diferite proprietăți care ajută la tratarea anumitor boli sau afecțiuni de sănătate. Desigur, există uleiuri esențiale în special indicate pentru menținerea unei stări de calm, liniște și inclusiv de claritate mentală.

Precauții pentru folosirea uleiurilor esențiale

 În cele ce urmează, vă vom arăta pas cu pas, cum se prepară remediul antistres și cum se poate utiliza, însă înainte de aceasta vă prezentăm câteva precauții necesare în folosirea uleiurilor esențiale:

 - În primul rând, uleiurile esențiale nu trebuie să fie confundate cu uleiurile esențiale. Uleiurile esențiale sunt substanțe foarte concentrate care tind să irite pielea datorită concentrației de compuși. Tocmai de aceea, modalitatea cea mai bună de a le folosi este de a le dilua întotdeauna într-un ulei de bază sau într-un ulei vegetal.

 - Uleiurile esențiale nu trebuie să fie ingerate pe cale internă.

 - Uleiurile esențiale sunt compuse din particule volatile foarte complexe, de aceea este necesar să se conțină respectivul recipient întotdeauna bine închis, cu excepția momentului în care va fi utilizat, deoarece dacă se lasă deschis, uleiul se va evapora.

 - Uleiurile esențiale trebuie să fie păstrate întotdeauna într-un loc răcoros și ferit de lumină. Dacă se păstrează în mod corespunzător, proprietățile uleiurilor pot dura până la 4 ani.

 - Atunci când se folosesc uleiurile esențiale, este extrem de important să ne asigurăm de calitatea acestora, deoarece doar când este vorba de uleiuri pure, ecologice, fără pesticide vom obține beneficiile dorite, care vor acționa în mod eficient asupra organismului.

Elemente necesare pentru prepararea remediului antistres

 Acestea sunt elementele necesare pentru prepararea remediului natural antistres:

 - Un recipient opac de sticlă (închis la culoare) de 30 ml

 - Ulei vegetal de sunătoare

 Acesta este uleiul pe care îl vom folosi ca bază pentru uleiurile esențiale, fiind vorba de un ulei vegetal. Uleiul vegetal obținut prin macerarea florilor de sunătoare poate fi găsit în magazinele naturiste și plafaruri. Este de dorit ca acest ulei să aibă o culoare roșie intensă, deoarece aceasta indică faptul că este un produs de calitate. Sunătoarea este o plantă medicinală care este folosită în mod tradițional pentru echilibrarea stărilor emoționale și pentru tratarea depresiei și a anxietății.

Uleiul esențial de lavandă

 Uleiul esențial de lavandă este considerat de către specialiști uleiul esențial cel mai polivalent dintre toate și unul dintre cele mai eficiente. De fapt, se recomandă ca, atunci când cineva dorește să pătrundă în misterele aromoterapiei să înceapă cu uleiul de lavandă.

 În acest caz specific vom folosi uleiul esențial de lavandă deoarece acesta este unul dintre cele mai calmante uleiuri care există, alături de cel de mușețel. Aplicarea câtorva picături de ulei de lavandă pe pernă înainte de ne culca ajută la obținerea unui somn mai profund. De fapt, uleiul de lavandă este un remediu excelent care determină și favorizează somnul bebelușilor. Acest ulei esențial este unul dintre puținele uleiuri (împreună cu cel de mușețel și de arbore de ceai) care se pot aplica direct pe piele, fără riscul de a o irita.

Uleiul esențial de tămâie

 Uleiul esențial de tămâie este utilizat în mod tradițional pentru purificarea stărilor emoționale. Acesta este unul dintre motivele pentru care se folosește în biserici sau în anumite centre religioase pentru purificarea aerului. Uleiul esențial de tămâie este un foarte bun depurativ, iar în acest caz vom folosi aroma profundă a uleiului esențial de tămâie pentru a beneficia de proprietățile sale relaxante și purificatoare.

Uleiul esențial de chiparos

 Chiparosul este un arbore pe care numeroase civilizații l-au considerat ca fiind sacru. În aromaterapie, uleiul esențial de chiparos are un efect foarte benefic asupra sistemului nervos și are proprietăți terapeutice contra anxietății și tristeții și pentru redobândirea stimei de sine. Acest ulei esențial este un foarte bun sedativ, iar aroma sa proaspătă și lemnoasă este o adevărată plăcere pentru suflet.

Cum se prepară remediul natural antistres, pas cu pas:

 Vă prezentăm în continuare instrucțiunile exacte pentru a prepara în casă acest produs antistres pe bază de uleiuri esențiale.

 Deschideți recipientul gol de 30ml, iar apoi:

 1. Umpleți recipientul cu ulei vegetal de sunătoare

 2. Adăugați 7 picături de ulei esențial de lavandă

 3. Adăugați 7 picături de ulei esențial de tămâie

 4. Adăugați 7 picături de ulei esențial de chiparos

 5. Închideți bine recipientul de sticlă, apoi agitați-l ușor pentru ca uleiurile să se amestece bine.

Cum se utilizează acest remediu natural antistres?

 Acest remediu este în mod particular util dacă îl aplicați în fiecare seară, înainte de culcare, deoarece are efecte profund liniștitoare și relaxante și ajută la obținerea unui somn mai bun, ceea ce este esențial în cazul în care suferiți de stres și anxietate.

 Însă acest remediu poate fi folosit cu succes în orice alt moment al zilei, dacă vă simțiți nervos sau agitat sau doriți pur și simplu să-i oferiți corpului un remediu natural.

 Iată în continuare alte câteva recomandări pentru folosirea acestui remediu natural antistres:

 - Înainte de a merge la culcare, aplicați acest amestec de uleiuri în zona pieptului și masați-l ușor prin mișcări circulare. Obiectivul este ca componentele terapeutice ale uleiurilor să pătrundă în fluxul sanguin prin intermediul pielii (fiind aplicat pe piept) și în plămâni prin inspirarea acestora.

 - O altă opțiune complementară sau alternativă este să se aplice câteva picături din acest amestec pe pernă pentru favorizarea unui somn plăcut și odihnitor.

 - Acest amestec de uleiuri poate fi utilizat de asemenea sub formă de cremă hidratantă și nutritivă. De fapt, sunătoarea este una dintre cele mai regenerante remedii pentru piele, alături de lavandă. De asemenea, uleiul de tămâie este în mod special recomandat ca tratament de îngrijire pentru pielea matură.

 - În același timp cu hidratarea și hrănirea pielii, componentele volatile din uleiurile esențiale vor pătrunde în piele, ajutând la relaxarea sistemului nervos și la obținerea unei stări de pace, calm și bună-dispoziție.

 - Nu se recomandă aplicarea acestei creme pe piele înaintea unei expuneri la soare, deoarece sunătoarea este fotosensibilizantă și poate cauza apariția petelor pe piele. Cel mai bine este ca acest remediu să fie aplicat seara, deoarece dimineața uleiurile vor fi absorbite deja complet în piele și nu mai există riscul apariției petelor.

 - O altă opțiune foarte benefică pentru persoanele care se confruntă cu stres sau anxietate, este pregătirea unei băi în care se pot adăuga câteva picături din acest amestec de uleiuri. Efectele sedative ale unei băi calde de aproximativ 15 minute, împreună cu proprietățile specifice ale uleiurilor esențiale din acest remediu, vor fi resimțite imediat printr-o senzație intensă de relaxare.

 Așa cum se poate observa, este vorba de un produs natural extrem de simplu de preparat și foarte practic în același timp, deoarece poate fi folosit cu ușurință. Minunatele proprietăți ale uleiurilor esențiale vă vor ajuta la echilibrarea stărilor emoționale, la menținerea calmului și a unei stări de bună-dispoziție.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Mai poţi citi din vindecarea emoțională

Stresul emoțional și canc…

Legătura dintre stresul emoțional și cancer  Oamenii de știință au descoperit că stresul emoțional de zi cu zi poate fi un factor declanșat...

Mai mult

Stresul cronic poate prod…

Care este legătura dintre cancer și stresul cronic?  Stresul cronic este terenul ideal de reproducere pentru ca organismul să creeze un răs...

Mai mult

Vizualizarea și vindecare…

Ce este vizualizarea? Cercetările recente au arătat că procesul de vizualizare vă poate spori în mod semnificativ sănătatea, iar acest luc...

Mai mult

Traumele emoționale și ap…

Efectele pe termen lung ale traumelor emoționale  Războiul, dezastrele naturale, pierderea unei persoane iubite, abuzul domestic, problem...

Mai mult

Carcinofobia: simptome, c…

Ce este carcinofobia?  Ideea dezvoltării cancerului poate deveni o obsesie care afectează calitatea vieții. Deși, în prezent, prima cauză a...

Mai mult

Despre efectul Nocebo și …

Ce este efectul Nocebo?  Efectul Nocebo constă în a suferi o serie de efecte adverse ca rezultat al așteptărilor negative care ne fac să cr...

Mai mult

Meditația reduce stresul …

Ce este și cum ne afectează stresul?  Știința avansează tot mai mult în cercetările legate de cancer. Recent, au fost publicate rezultatele...

Mai mult

Stresul emoțional și risc…

Cum poate stresul emoțional să crească riscul de cancer de sân?  Multe persoane, dar mai ales femeile se confruntă adeseori cu sentimente d...

Mai mult

8 obiceiuri benefice împo…

Cercetări despre remisia spontană a cancerului  Până în prezent, mai mult de 1.000 de studii medicale au documentat pacienți cu cancer care...

Mai mult

Cancerul și factorii emoț…

Cancerul și emoțiile  Dezvoltarea cancerului depinde de mulți factori: celulari, genetici, ambientali și nu în ultimul rând, emoționali. O ...

Mai mult

Stresul emoțional cronic …

Legătura dintre inflamație, sistemul nervos și tumorile maligne  Doctor Pere Gascon (născut în Barcelona în 1949), este unul dintre cei mai...

Mai mult

Influența minții asupra b…

Despre puterea minții și vindecarea bolilor  Mintea noastră, mai ales dacă este antrenată, ne poate ajuta foarte mult să avem o stare...

Mai mult

Vindecarea emoțională și …

Un remediu eficient contra stresului  În acest articol vă vom arăta, pas cu pas, cum se prepară un remediu natural care ajută la redobând...

Mai mult

Stresul și emoțiile negat…

Ce sunt emoțiile și ce funcții au?  Emoțiile sunt reacții psihofiziologice pe care cu toții le experimentăm zilnic, cu toate că nu suntem î...

Mai mult

Vindecarea prin iubire (I…

Interviu cu dr. Leonard Laskow – continuare  În cartea sa intitulată Healing with love (Iubire tămăduitoare), dr. Laskow ne prezintă, pas...

Mai mult

Vindecarea prin iubire (I…

  Interviu cu dr. Leonard Laskow – partea I  Având la bază douăzeci și cinci de ani de carieră medicală, dr. Leonard Laskow și-a dezvoltat...

Mai mult

Cum se canalizează mânia …

Mânia este o emoție extremă  Doamna Claudia De Angelis, licențiată în psihologie, specialistă în terapie sistemică și meditație și Julia Ec...

Mai mult

Impactul stărilor emoțion…

Impactul stărilor emoționale asupra sănătății  Emoțiile umane - atât cele pozitive, cât și cele negative - au un rol fundamental în viața...

Mai mult

Vindecarea integrală: arm…

Cum să armonizăm corpul cu mintea și emoțiile?  Interviu cu Dr. Eugenio Zampini, specialist în acupunctură  Este important să învățăm să r...

Mai mult

Legătura dintre stres și …

Legătura dintre stres și cancer  Iată în continuare un articol foarte interesant publicat de către Dr. Paul J. Rosch, Președintele Institut...

Mai mult

Emoțiile și cancerul: cal…

Diagnosticul de cancer se poate transforma din dușman în aliat  Există foarte puține fraze în această lume care sunt atât de temut precum “...

Mai mult

Emoțiile și cancerul - mi…

În cadrul acestui articol voi vorbi despre emoții și cancer și despre legătura dintre cancer și stres. Povestea mea  Mă numesc Odile Ferna...

Mai mult