Sanohelp

Sanohelp - Extract de turmeric. 

    Antitumoral. Antiinflamator.

Vitamina c alcalina forte

     Vitamina C Alcalină Forte.

   Alcalinizantă. Antioxidantă.

Cercetări în domeniul cancerului

Imunoterapia intratumorală, noi descoperiri

Scris de Ayurvedic Medica

Ce este și ce implică imunoterapia intratumorală?

 Sistemul nostru imunitar face mai mult decât să combată pur și simplu răcelile și gripa. De-a lungul vieții, apărările naturale ale organismului caută și distrug orice nu este recunoscut ca parte, inclusiv tot felul de germeni și celule canceroase, înainte ca acestea să aibă șansa de a provoca boli.

 Sistemul imunitar reușește să distrugă majoritatea celulelor canceroase înainte ca acestea să formeze o tumoare cu drepturi depline, dar unele dintre ele se apără de sistemul imunitar. Dacă aveți deja cancer, sistemul imunitar va lucra din greu pentru a vă menține boala sub control, dar probabil că nu poate face treaba de unul singur.

 În ultimii ani, tot mai mulți pacienți cu cancer au primit tratamente menite să ofere sistemului imunitar stăpânire împotriva cancerului. Această abordare numită imunoterapie intratumorală sau terapie biologică nu este la fel de utilizată ca radioterapia sau chimioterapia. Pentru majoritatea tipurilor de cancer, imunoterapia nu s-a dovedit a fi mai eficientă decât aceste tratamente standard. Și, ca și celelalte, poate provoca propriile sale efecte secundare neplăcute. Dar imunoterapia poate fi în continuare un instrument puternic, fie singur, fie combinat cu chimioterapie sau radiații.

 Pentru anumiți pacienți, inclusiv unii aflați în stadiile avansate ale cancerului de piele sau cu cancer de rinichi, imunoterapia intratumorală poate oferi mai mult decât opțiunile convenționale, chiar și posibilitatea unei vindecări complete. Pentru alți pacienți oncologici, imunoterapia este o metodă suplimentară, mai puțin toxică, de a-și controla boala sau de a reduce efectele secundare ale altor tratamente. În viitor, pe măsură ce oamenii de știință vor afla mai multe despre sistemul imunitar, imunoterapia intratumorală promite să devină și mai frecventă și mai eficientă.

 Imunoterapia implică adesea adăugarea de mai multe celule imune, molecule de semnalizare imună sau alte produse biochimice în organism. Spre deosebire de chimioterapie, care afectează toate celulele cu creștere rapidă, tratamentele de imunoterapie vizează anumite procese specifice sau tipuri de celule și ar trebui să aibă un impact redus asupra țesuturilor sănătoase. Efectele secundare depind de agentul biologic utilizat.

 Terapia în sine va depinde, de asemenea, de agentul utilizat, precum și de planul de tratament al pacientului oncologic. Unele tratamente de imunoterapie sunt sub formă de pastile sau extracte care se pot administra acasă, în timp ce altele sunt administrate intravenos (IV) în spital sau clinică. Imunoterapia poate fi administrată de câteva ori pe zi sau mai rar, de exemplu la o lună sau două.

Care sunt diferitele tipuri de imunoterapie intratumorală?

 Există două tipuri majore de imunoterapie intratumorală, respectiv:

 1. tratamente care adaugă celule noi de combatere a bolilor în corpul pacientului (celule T) și

 2. tratamente care adaugă alte elemente propriului sistem imunitar (cum ar fi anticorpi, citokine și altele). Mulți agenți de imunoterapie sunt experimentali sau investigaționali și sunt disponibili numai prin înscrierea în studiile clinice.

 

 Mulți pacienți diagnosticați cu cancer se întreabă: Cum va decide medicul meu dacă imunoterapia este potrivită pentru mine?

 Nu toți pacienții sau toate tipurile de cancer sunt candidați buni pentru imunoterapie. În acest moment, abordarea nu este utilizată foarte des la pacienții cu cancer de prostată sau cu cancer ovarian. Și dacă cancerul dumneavoastră a fost diagnosticat într-un stadiu incipient sau răspunde bine la alte tratamente, este posibil ca imunoterapia să nu fie necesară. Cu toate acestea, în anumite cazuri, imunoterapia pare a fi mai eficientă atunci când este utilizată pentru unele tipuri de cancer mai mici, în stadii timpurii de dezvoltare.

 Dacă medicul dumneavoastră vă recomandă imunoterapia, veți primi un tratament de ultimă generație care ar putea face o mare diferență în calitatea vieții.

4 beneficii ale imunoterapiei intratumorale pentru pacienții diagnosticați cu cancer

 Imunoterapia intratumorală este unul dintre cele mai recente progrese științifice pentru tratamentele împotriva cancerului. Această descoperire a avut câteva rezultate uimitoare, inclusiv eliminarea urmelor de celule canceroase din corpul multor pacienți oncologici.
Acest tratament se concentrează în jurul ideii de utilizare a tumorii ca vaccin pentru a lupta împotriva cancerului. Aceasta implică injectarea directă a concentrațiilor mari de substanțe imunostimulatoare, împreună cu o cantitate mică de medicamente, în tumoră.

 Un studiu publicat recent în revista The Oncologist a arătat că rata generală de răspuns la acest tratament a fost de 55%, într-un curs de tratament realizat pe parcursul a 12 săptămâni. Cei care au urmat un al doilea curs au avut o rată de succes de 26% până la 51%.

 Iată care sunt cele patru beneficii majore ale imunoterapiei intratumorale:

1. Permite tumorii să lucreze împotriva sa

 După cum sugerează termenul, intratumoral înseamnă în interiorul tumorii. Experții consideră că cel mai eficient mod de a vindeca boala este de a folosi ceea ce există deja , respectiv celulele tumorale. Imunoterapia intratumorală acționează pentru optimizarea celulelor canceroase, astfel încât acestea să poată inhiba orice creștere a tumorii. În același timp, această terapie împinge sistemul imunitar al pacientului, astfel încât acesta să devină mai puternic pentru a combate cancerul. Sistemul imunitar al organismului are capacitatea de a distruge celulele sau de a opri răspândirea agenților patogeni (microorganisme care cauzează boli) în celule și organe. Scopul acestui tratament revoluționar al cancerului este de a transforma tumorile în țesuturi infectate cu agenți patogeni pentru a deveni mediatori și a opri răspândirea celulelor canceroase.

2. Are efecte secundare reduse

 Deoarece acest tratament revoluționar al cancerului folosește ceea ce există deja, există potențial mai puține efecte secundare în comparație cu alte forme de terapie împotriva cancerului. Ședințele de tratament devin mai suportabile pentru pacienții cu cancer, dintre care majoritatea dezvoltă o aversiune la chimioterapie.

3. Implică mai puține costuri financiare

 Ședințele de tratament de imunoterapie intraturmorală sunt, de asemenea, mai puține decât alte tipuri de tratament pentru cancer, reducându-se costurile. Pentru mulți pacienți împovărați de cheltuială, acest tratament este mai practic, oferind în același timp pacientului șanse mari de a învinge boala.

4. Funcționează bine cu alte terapii

 Unii pacienți pot prefera în continuare tratamente de radioterapie și chimioterapie. Vestea bună este că dacă doresc, le pot combina cu imunoterapia intratumorală, oferind pacientului mai multe șanse de remisie.

 În general, pacienții răspund diferit la diferite terapii. Dar un studiu medical recent a arătat că tratamentele combinate sunt sigure, eficiente din punct de vedere al costurilor și utile pentru pacienții cu cancer, mai ales dacă aceștia doresc un plan de tratament mai bine direcționat.
 

 De exemplu, la Williams Cancer Institute, din Statele Unite, se oferă sesiuni de imunoterapie intratumorală, crioablare și ablație cu radiofrecvență pentru cancer pentru a se obține cele mai bune rezultate pentru pacienții oncologici.

 Dacă sunteți în căutarea celei mai avansate și eficiente forme de tratament al cancerului, puteți opta pentru imunoterapia intratumorală. Tratamentele cele mai noi și avansate pentru cancer, cum ar fi crioablaton, imunoterapie intratumorală și ablația cu radiofrecvență pentru cancer au dat până în prezent rezultate foarte promițătoare.