Sanohelp

Sanohelp - Extract de turmeric. 

    Antitumoral. Antiinflamator.

Vitamina c alcalina forte

     Vitamina C Alcalină Forte.

   Alcalinizantă. Antioxidantă.

Cercetări în domeniul cancerului

Alimente care inhibă angiogeneza

Scris de Ayurvedic Medica

Ce este angiogeneza?

 Angiogeneza este un proces biologic natural care determină creșterea de noi vase de sânge în organism care sunt utilizate pentru vindecarea și reproducerea celulelor. Angiogeneza este controlată prin producerea în organism a unui echilibru foarte delicat de stimulatori și inhibitori în țesutul sănătos. Însă creșterea anormală a vaselor de sânge poate duce la boli cronice, inclusiv cancer, diabet, boli cardiovasculare, accident vascular cerebral și multe altele.

 Stimularea angiogenezei poate fi terapeutică pentru boli de inimă, vindecarea rănilor și alte boli; în timp ce angiogeneza în scădere sau inhibare poate fi terapeutică în cancer, artrită reumatoidă și alte boli. Factorul de creștere vasculară endotelială (VEGF) este o proteină semnal produsă de celule care stimulează angiogeneza, vasculogeneza, inflamația și permeabilitatea vasculară.

 

           Substanțe fitochimice care pot inhiba angiogeneza

 Alimentele care au concentrații mari de inhibitori ai VEGF pot, de asemenea, să inhibe angiogeneza. Prin urmare, cercetările au arătat că consumul acestor alimente poate ajuta la reducerea tumorilor prin restricționarea VEGF și, în final, inhibarea creșterii de noi vase de sânge.

 Iată lista subtanțelor fitochimice din alimente care inhibă angiogeneza:

Antocianinele

 Cercetătorii de la Ohio State Comprehensive Cancer Center au descoperit că antocianinele, o clasă de flavonoide antioxidante pe care unele alimente le conțin, inhibă creșterea tumorilor și a angiogenezei la cobaii experimentali tratați cu un cancerigen esofagian puternic. Antocianinele sunt prezente în fructele de pădure și strugurii roșii.

Licopenul

 Licopenul este considerat a avea o activitate promițătoare în prevenirea cancerului, iar efectele sale împotriva cancerului de prostată au fost evaluate într-o serie de studii epidemiologice. Licopenul se găsește în roșiile roșii, fructe și legume și inhibă formarea de celule vasculare endoteliale induse de VEGF.

 Într-un studiu epidemiologic bărbații care au consumat o porție de sos de roșii pe săptămână au avut un risc redus cu 20% de cancer de prostată, iar cei care au consumat două porții pe săptămână au avut o reducere a riscului cu o treime.

Polifenolii

 Conținuți în multe alimente și plante, polifenolii ne pot apăra împotriva radiațiilor ultraviolete și a agenților patogeni agresivi. Diferite tipuri de polifenoli se găsesc în uleiul de măsline, vinul roșu, fructele de pădure și rodii. Uleiul de măsline conține polifenolii DPE, care s-a dovedit a avea un efect anti-tumoral prin acțiuni antiinflamatorii și anti-angiogenice. Rodiile conțin polifenolii EL, care inhibă creșterea vaselor de sânge ale tumorilor. Extractele de struguri și semințe conțin diverse polifenoli anti-cancerigeni și au o activitate antiinflamatoare, incluzând resveratrolul și proantocianidinele.

Eugenolul

 O substanță aromatică naturală care se găsește în uleiul de cuișoare, scorțișoară, busuioc și nucșoară, s-a dovedit că eugenolul inhibă creșterea tumorilor canceroase prin reducerea expresiei factorilor angiogenici (de exemplu, VEGF) la cobaii cu cancer gastric.

Gingerolul din ghimbir

 Principalul compus găsit în ghimbir a fost observat că suprima producerea a două importante angiogeneză stimulatoare de proteine: VEGF și factorul de creștere a fibroblastului de bază (bFGF).

Nucile

 Un studiu de la Harvard Medical School a arătat că nucile inhibă creșterea tumorilor de colon la cobai prin suprimarea angiogenezei. Cercetătorii au descoperit că nucile scad semnificativ proliferarea vaselor de sânge, așa cum s-a văzut în probele de țesut tumoral obținute de la cobai. Când evaluați rezultatele cercetărilor bazate pe dovezi, rețineți că rezultatele individuale pot varia. În acest moment, se crede că consumul de alimente care conțin mai mulți inhibitori VEGF ar putea fi benefic. Consultați-vă cu medicul înainte de a vă modifica dieta.

 Tratamentele alternative/naturale pot ajuta la reducerea semnelor și simptomelor cancerului.